Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: LAmama jaz se strinjam z tem,da se pripenjamo in da mora bit oprema v avtu...vendar kazni so pa hude res... Ja, so hude kazni, ampak če se privežeš, potem jo itak ne boš plačal, a ne? Saj lahko naredimo malo računice, zakaj je državi v interesu zmanjšat število prometnih nesreč in seveda tudi število poškodovanih in mrtvih. Npr. se zgodi prometna s smrtnim izidom. Policisti morajo zapreti cesto, da naredijo vse potrebno, od reševanja, odstranjevanja avtov do potrebnih meritev,... vsaka stvar od teh naštetih stane - čas in denar. Vsi, ki so morali zaradi nesreče po obvozu, so izgubili - čas in denar. Malo sicer, ampak če vse skupaj sešteješ, se že kar nabere. Potem vzemimo tistega nesrečnika, ki se je v tej nesreči ubil: pri nas se ubijajo mladi. Ta mlad je šele začel živeti svoje življenje - pri nas je že itak majhna rodnost - mladih primanjkuje - vsak se torej pozna. Na dolgi rok, grdo rečeno, državi ne bo nič povrnil s svojim delom, niti upokojenci, podjetje, davkarija,... ne bodo od njegovega življenja (ki bi moralo povprečno trajati nekaj čez 70 let, a se nažalost predčasno konča) dobil nič. Če se eden fajn polomi v prometni - je en čas, nekaj mesecev do nekaj let na rehabilitaciji. Veliko stane intenzivna nega, vse aparature, osebje, ki skrbi za njega, prostori, kjer je, čas, ki ga prebije na rehabilitaciji, da se spet usposobi za vsakdanje življenje, če se sploh uspe, po takih travmah. "Cena" posameznika v tem obdobju je nekajkrat višja, kot če bi živel vsakdan, hodil v službo, ob nedeljah na kosilo h tašči, se igral z otroki. Vse te stvari stanejo stotisoče evrov. In tu govorim samo o finančni plati, čustveno zanemarjam, koliko ljudi je ob tem prizadetih, da ne govorim o tem, da je človeško življenje neprecenljivo. Sicer pa, res vsak se konec koncev sam odloča o svoji usodi, ampak če sediš na zadnjem sedežu in se ne privežeš, potem prevzemaš soodgovornost za življenje tistega, ki sedi pred tabo. Jaz se privezujem. Moje življenje mi je pomembno in nimam namena še umret. Če to pride, prav, ampak da bi se namensko dodatno izpostavljala, ne vem, zakaj? Mi je preveč lepo na tem svetu.
|