RE: Vera v Boga (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Anonimen -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 21:09:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

in kaj ima potem bog zraven, če se ti sama vse lepo naučiš in greš pisat test in dobiš 10? Zakaj dajati zasluge za lastne uspehe nekomu, ki za moje pojme sploh ne obstaja. Pa tudi če bi, kaj ima on zraven?

Ma ok je butast primer. Pa dobro se bom potrudila razumljivo razložit.
Nihče mi ne bo rekel, da faks in izpiti niso kolo sreče.
Sem prevečkrat doživela tole lovljenje sreče.

Primer iz mojega življenja.
Sem šla prvič na izpit (huuuuuuuud). In padla (pa sem se učila... in to fejst)
Ok... sem si zapomnila kakšna so bila vprašanja, sem si jih zapisala in za naslednji rok sem se poleg vsega drugega učila tudi ob teh vprašanjih (beri... na pamet sem se naučila odgovore... kar je bilo teorije.... praksa mi je bila še vedno uganka)

Pridem na naslednji rok, ženska da ISTI test ko t prejšnjič. V njeni karieri se to še ni zgodilo. A sem sama zaslužna zato, da sem ga opravila "že" drugič? Tudi... ampak je imel še Nekdo prste zraven.

No ti bom napisala še en primer. Za to pa nisem čist nič sama zaslužna. Z enim prfoksom sem se fejst užgala. Pač.... nema veze kaj je blo.
Zelo strog, načelen prfoks. In mi je zagrozil, da bom mogla n izpitu u nulo znat... vse. do pikice natančno.

Jaz se po enem letu prijavim na izpit. Zbolim... in ne znam. Nisem se pa mogla odjavit. Ok, stojim pred vrati kabineta vsa zelena, pojma nisem mela.... predelala nisem niti polovice snovi.
On pride... jaz mu povem, da sem prišla na izpit, on pa meni: kak izpit. če ga imate že opravljenega. Jaz ga gledam butasto, on še bolj butasto mene. pa sva se prerekala ene 10 min. POl sem utihnila, tip me je prepričal, da imam izpit narejen... mi napiše oceno v indeks in me odslovi.

Pa so vsi pred mano in za mano odgovarjaliu (in to podrobnooooo) ta izpit.

Kaj sem imela jaz pri tem?

Pikabu -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 21:47:17)

Jaz se načeloma na take teme ne oglašam, ker vedno pride do pluvanja drug po drugem, skupaj pa itak nikoli ne bomo prišli. Zdaj bom pa dala še en primer k matovilčici. Naj bi bil to kao vic, samo meni ponazarja to, kar hoče matovilčica povedati.

Je bila huda poplava in en možakar je veroval, da ga bo Bog rešil. Pa so prišli najprej z avtom, ko se je še dalo voziti, da naj gre z njimi, da se bo rešil, ker vode še kar naraščajo. In je možakar rekel, da bo njega Bog rešil, da ne gre z njimi. Pa voda naraste in se umakne v zgornje nadstropje hiše. In pridejo že s čolnom, da bi ga odpeljali na varno, pa možakar spet reče, da bo njega Bog rešil in ostane v hiši. Voda še naraste in gre na streho hiše. Pridejo ponj s helikopterjem in dobijo isti odgovor, da čaka na rešitev Boga. Voda še naraste in možakar umre. Pa pride v nebesa pred Boga in se jezi nanj, zakaj ga ni rešil in mu Bog reče: "Glej, poslal sem ti ljudi z avtom, čolnom in helikopterjem, pa nisi hotel z njimi, kaj bi lahko še naredil?.".

To je to, nauk zgodbe pa mislim, da lahko vsak sam potegne, če hoče. [sm=smiley1.gif]

Freycha -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 21:48:16)

srečo?

zakaj enostavno ne moreš verjeti, da je bila pač sreča, ali pa da se je zaj**** in imel nekoga drugega v glavi, pa je tebi pripisal znanje (ker smo ljudje pač zmotljivi).

Lej, jaz sem na maturi pri SLO prvič pogrnila. Pa sem šla na drugi rok, pa tut pomislila nisem na to, da bi recimo dobila ista vprašanja, saj je bilo čez 50 lističev z vprašanji, ki smo jih vlekli. Ne vem zakaj, ampak sem si ta vprašanja doma pogledala oz. odgovore in se seveda učila tudi druge stvari. Sem prišla na ustni del izpita in potegnila ISTI listek ven. Ampak ne vem no, jaz sem bila vesela, da sem imela tako srečno oz. krompir, da sem med vsemi listki potegnila pač istega.

Hočem reči le, da mi je po eni strani kar žal, da za lastno srečo in veselje "okrivite" nekoga, ki po mojem mnenju nima nobene veze z ničemer.... po drugi strani pa: hej, če vas to dela srečne, zakaj pa ne![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 21:55:27)

srečo?

zakaj enostavno ne moreš verjeti, da je bila pač sreča, ali pa da se je zaj**** in imel nekoga drugega v glavi, pa je tebi pripisal znanje (ker smo ljudje pač zmotljivi).

Ti to imenuješ sreča... jaz pač Sreča.
Ti imenuješ ljubezen, jaz temu rečem Ljubezen.

Ne vem... jaz ne vidim neke hude razlike med tabo pa med mano. Vsak človek nekaj verjame. Al v sebe, al v materialne dobrine...
Vsi pa si želimo Dobrega. Ljubezni, Miru....

Lej... jaz tebe ne napadam, ne vem zakaj ti napadaš nas, ki verjamemo v BOga. A te to boli? te boli, če jaz molim? Te boli, če se pokrižam?
Zakaj?

Pikabu... dobra zgodba. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 22:01:06)

Hočem reči le, da mi je po eni strani kar žal, da za lastno srečo in veselje "okrivite" nekoga, ki po mojem mnenju nima nobene veze z ničemer.... po drugi strani pa: hej, če vas to dela srečne, zakaj pa ne![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Domnevam da imaš otroke. No vsaj enega.
Ti otroci so tvoja največja sreča. Kot za vsako mamico.

Kaj imaš ti pri tej sreči? Si si zaslužila otroka? Si trdo delala zanj? Kaj si naredila za to, da si ga dobila(ok, ne mislim seksa), da je zdrav?

In kaj je naredila katera druga, ki ne more imeti otroka? kaj je naredila takega, da si ne zasluži otroka? Kaj v življenju dela narobe? Je hudobna? Zlobna? Kaj?

Ti jaz povem... Ne ti ne ona nista nardili nič narobe al pa nič bolj ali manj prav kot kdorkoli na svetu.
Jaz temu pravim milost. Milost je imeti otroka... ker veliko komu ni dano. Ti temu praviš Sreča. Jaz to imenujem drugače.

Kaj si ti naredila zato, da si se rodila v dobro, zdravo družino? Kaj si naredila za to da si inteligentna, da si šla v šolo, da si zmogla se naučiti vse kar so od tebe zahtevali? Ja učila si se. Ampak če ne bi imela pameti... bi se lahk učila celo življenje pa ne bi vedela da 2+2=4

Vidiš... jaz temu rečem milost, ti pa sreča. Obe pa poimenujeva isto stvar, ki je ne jaz in ne ti ne znava razložit.

Freycha -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 22:06:49)

nikogar ne napadam. OZ. napadla sem samo tisti butasti post, da so vsi otroci, ki niso krščeni izobčenci. Kaj takega ne pustim, da se govori za mojega otroka ki ni krščen. NI nič manj vreden od vseh ostalih.

Sicer pa samo sprašujem....... postavljam mogoče malo tečna vprašanja, na katera je še bolj tečno odgovarjati, ker me resno zanima, kaj ljudje vidite na tem. Napadam pa ne nobenega in to tudi ni moj namen. Če bi bil, potem tudi v mojem zadnjem postu ne bi napisala zadnjega stavka. Mogoče ga nisi prebrala.....

Zanimivo, da ko sem imela debate z župnikom v tej smeri, ni imel občutka, da bi ga napadala, pa sva tudi preko neta oz. mailov "čvekala". Pa sem mu mogoče malo težja vprašanja postavljala kot sem sedaj vam...

Zakaj jih sploh postavljam? Zato ker se mi zdi tako "hecno" da nekateri (iz mojega vidika) slepo verjamete nečemu, kar so vam "predstavili" starši in potem župniki. Hecno mi je, da ste tako "skromin", da ne poberete za uspeh nobenih zaslug. Hecno mi je, da toliko ljudi (vernih) trpi in je vreden veliko več pomoči in je veliko bolj veren, kot marsikdo od vas, ki se je tu oglašal, pa živi v popolni bedi in trpi in mu nihče nič ne pomaga...... Pa še bi lahko naštevala... ampak mogoče bi postala preveč "osebna" pa bi to spet nekdo razumel kot napad.

Predvsem jih pa postavljam zato, ker me vedno zanimajo zadeve, ki so mi čisto nelogične in nejasne. Sem pač čudna........[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 22:12:56)

Lej s tem ko sem napisala, da me napadaš... sem mal nerodno zapisala.
Sem mislila na splošno... vse... ne tebe osebno.

Tisti stavek o krščenih otrocih pa... ja to bi tudi jaz napadala... tistega ki bi to izjavil, itak.

Glede tega da slepo verjamemo.... jaz ne verjamem slepo. Dovolj poznam krščansko vero, poznam cerkev, duhovnike...
In imam izoblikovano svoje mnenje o tem. In ga povem na glas. Tudi pred duhovniki.
IN sem se že skregala z 2 duhovnikoma, ko sta me prepričevala v nekaj, kar ni res (zgodovinsko dokazano).

Ne maram fanatikov. Ne maram, če mi nekdo trobenclja o Cerkvi in o veri iz nekega čudnega stališča. In ne maram vernikov, ki hodijo k maši, zunaj cerkve pa so[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

Freycha -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 22:21:14)

p.s.: kaj pa bo 30.3.?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 22:23:35)

p.s.: kaj pa bo 30.3.?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Em...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... na žalost nič.
Bom mogla kr do 30.6 počakat... al pa še kak dan dlje....
Pa še mal švicat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Freycha -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 22:25:33)

aha ok...... sem pač firbec, pa me vedno in vse zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 22:26:37)

aha ok...... sem pač firbec, pa me vedno in vse zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sej prav...
Kdro vpraša ve... kdor pa ne vpraša, je pa celo življenje bebec.

nejcko -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 23:21:11)

Prej sem napisala kar dva posta, da bi ja bila čim bolj jasna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak ok, vera je pač zelo delikatna zadeva, dopušča **** interpretacij. Bom še enkrat poskusila kar vmes komentirati.

IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

si tolk napisala...bom poskusila komenitrat, dokler mi bo tamali pustil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

svobodna volja nam je dana od boga-se strinjam. Sem svobodna in zato ODGOVORNA (to je point vsega mojega nadaljnega razmišljanja)!!!
Če si eno z vsem, pomeni, da sprejemaš vse negativne volje nekoga drugega in jo ljubiš, ker drugače ne moreš biti eno. Če tega ne počneš, nisi eno z Njim. Nisem eno z vsem ampak z vsem tvorim eno! In tvoriti eno v smislu, kot ga jaz dojemam, ne temelji na ljubezni, ampak zgolj in samo na neki skupni pramateriji.

Jezus je ljubil tiste, ki so ga pribili na križ. Če ne moreš ljubiti tistega, ki ti je pobil vse, nisi Eno. Ker Bog je tudi eno s tisim, ki ti jih je pobil. Bogu sta ti in Hitler, in ubijalec tvoje družine Enaka. Ni razlike med tabo in njimi. V njegovih očeh. ni dobrega in slabega človeka. Vse nas ljubi ne glede na kaj smo, kaj storimo, vse enako! To je božja ljubezen in to je eno. A si res eno? Glej, moja vera vsebuje tudi elemente krščanstva, vendar se od njega v eneki meri odmika. Par stoletij nazaj bi gotovo gorela na grmadi, če bi "prodajala" svojo idejo Boga/Enega. Torej, moje razumevanje Enega - Dobrega - Ljubezni ne temelji na krščanskem izročilu, torej me osebno ne zavezuje zapoved "odpuščaj svojim dolžnikom" in "ljubi svojega sovražnikak kakor brata". Do neke mere ja, potem se pa moja krščanska vera nekje neha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Ne govorim o ljubezni: jaz in on (to je dvojnost, ne enost: ne ljubezen jaz in moj partner, ker to je ločenost-ljubezen se deli na mene in njega)...ljubezen ki je vse, o tej govorim..o tej, ki nima zahtev. Vsaka ljubezen ima zahteve. Ni brezpogojne ljubezni. Obstaja le ideja brezpogojne Ljubezni. To idejo lahko sprejmem ali pa ne. Zame je brezpogojna ljubezen le ideja/ideal h kateremu stremimo, vendar pa sem kot čuteče in misleče bitje svobodna, da se odločam koga in koliko ljubiti. Odločim se lahko tudi za sovraštvo, a hkrat odgovorno sprejmem posledice tega negativnega čustva.
Glej, vesoljno Eno, kot ga dojemam jaz ni idealno. Ni popolno in ni Ljubezen. Pravzaprav je zelo kruto - sama bi si želela bolj idealno Eno oz. bolj idealnega Boga - Stvarnika. A ustvaril je precej klavrno podobo Ljubezni, se ti ne zdi? No, ampak to ni predmet te debate.

Ne moreš bit v najglobjem bistvu eno, a hkrati bit ločen! To ne obstaja! Obstaja samo na ravni ega! Na ravni ega smo ločeni, v bistvu smo eno!Samo da smo pozabili na to, da smo eno z Njim. Vsako živo bitje, vsak kamen, vsaka materia je unikat, je individuum, ki tvori ta svet, ki tvori Eno. V vsakem je prisotna ideja Enega, je ustvarjen po ideji Enega, a vendar je ločen od njega (in vseh ostalih delov), ker je unikat. In ja, moj ego je tisti unikatni del mene, ki me dela to, kar sem, ki me dela takšno, kakršna sem. Če tega ega ne bi imela, bi bila ... kaj že? Bila bi samo ideja. Tudi kamen je kamen zato, ker je tak kot je, ker ima svoj "ego" (material, obliko), drugače bi bil lahko grmovje ali pa ptica ali pa človek ... lahko pa bi bil le ideja, ampak potem ne bi bil več kamen.
In jaz nisem Francka, nisem opica, nisem jabolko, nisem Eno ... sem jaz/moj ego, ki pa sem jaz zato, ker je Eno tako "hotelo", ker me je nardilo tako, kot sem, ker mi je naložilo nalogo v tem svetu - v Enem.

Ne moreš bit eno in ločen hkrati! Samo v svetu iluzij, smo ločeni-ego ločuje na jaz pa ti, na dobro, slabo! Bog ne pozna nasprotij. In nekje v nas jih ni, smo eno.
Jaz sem ti, in ti si jaz! Ne, jaz sem jaz, ti si ti ... obe sva ustvarjeni po ideji vesoljnega Enega in ga tvoriva. Kot členi v verigi. Veriga je veriga zaradi členov, ki so v njej - brez njih ne bi bila veriga. Členi so med seboj povezani, tvorijo verigo, a hkrati so ločeni. Če en člen odpade - bo veriga še vedno veriga ... nepopolna, a bo še vedno veriga. Sicer se sedaj bere, kot da je Eno nepopolno (glede na to koliko členov vsako sekundo odpade), no, tukaj pa nastopi ideja reinkarnacije ... prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja in trud, da se ohranja popolnost Ensoti)

Še enkrat bi rada poudarila, da je Bog, v katerega jaz verjamem, moj Bog. Je bog kot se je meni razodel, kot ga jaz čutim, dojemam in razumem. In moja vera je moja vera. Ne maram institucionalizacije vere, ker se je to resnično najbolj osebna in intimna stvar vsakega posameznika. Sicer vse religije in verovanja tega sveta spoštujem in sprejemam, ker imajo v bistvu vse isti namen, isto sporočilo, le pot do tja naj bi se razlikovala.
Kakorkoli - to, kar jaz počnem, čutim in doživljam, je moja osebna stvar, in neposredno sem odgovorna le Bogu. On bo tisti, ki bo na koncu "presodil", ali sem njegov dar - svobodno voljo - izkoristila v pozitivno in negativno stran.
In če mi je dal moč pozitivnih in negativnih čustev, bo tudi razumel, da morilca svojih otrok pač ne morem ljubiti. Konec koncev je tudi sam ustavril tako, da se zajec in lisica ne marata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

cmrucek -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 11:54:06)

nikogar ne napadam. OZ. napadla sem samo tisti butasti post, da so vsi otroci, ki niso krščeni izobčenci. Kaj takega ne pustim, da se govori za mojega otroka ki ni krščen. NI nič manj vreden od vseh ostalih.

Sicer pa samo sprašujem....... postavljam mogoče malo tečna vprašanja, na katera je še bolj tečno odgovarjati, ker me resno zanima, kaj ljudje vidite na tem. Napadam pa ne nobenega in to tudi ni moj namen. Če bi bil, potem tudi v mojem zadnjem postu ne bi napisala zadnjega stavka. Mogoče ga nisi prebrala.....

Zanimivo, da ko sem imela debate z župnikom v tej smeri, ni imel občutka, da bi ga napadala, pa sva tudi preko neta oz. mailov "čvekala". Pa sem mu mogoče malo težja vprašanja postavljala kot sem sedaj vam...

Zakaj jih sploh postavljam? Zato ker se mi zdi tako "hecno" da nekateri (iz mojega vidika) slepo verjamete nečemu, kar so vam "predstavili" starši in potem župniki. Hecno mi je, da ste tako "skromin", da ne poberete za uspeh nobenih zaslug. Hecno mi je, da toliko ljudi (vernih) trpi in je vreden veliko več pomoči in je veliko bolj veren, kot marsikdo od vas, ki se je tu oglašal, pa živi v popolni bedi in trpi in mu nihče nič ne pomaga...... Pa še bi lahko naštevala... ampak mogoče bi postala preveč "osebna" pa bi to spet nekdo razumel kot napad.

Predvsem jih pa postavljam zato, ker me vedno zanimajo zadeve, ki so mi čisto nelogične in nejasne. Sem pač čudna........[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Da se nakratko vljučim... Zelo pozitivno je, da postavljaš vprašanja... in da iščeš... kar kaže na to, da ti Tvoja dosedanja prepričanja le ne dajejo zadovoljivih odgovorov... Pa ne narobe razumet, nihče ni brez dvomov in trenutkov brez vere, tudi med tistimi, ki načeloma verujemo...

Čudi me pa, ko ateisti mislite, da na vas "ateiste" pa niso vplivali vaši starši, prijatelji in okolje pri odločanju za ateizem in odnosu do krščanstva? Ravno toliko kot so name vplivali moji starši s tem, ko so me krstili in krščansko vzgojili. In tudi vi boste s svojim odnosom in načinom življenja vplivali na tovsrtno opredelitev svojih otrok ravno toliko kot jaz. Vzgoja je pač v veliki meri odvisna od okolja in zgledov, kar je jasno... Zato je izjava: "moj otrok ni krščen, da si bo svobodno izbiral vero, če bo hotel", sama po sebi kontradiktorna. Svoboda v tem pomenu tako ali tako nastopi v vsakem primeru, ko se razvije v odraslo osebnost in poišče svoje odgovore, ne glede na to, ali  je bil krščen ali ne. S svojim zgledom pa lahko morda vplivamo le na to, kje bo začel iskati... in da ne bo imel (preveč) predsodkov tako proti katerikoli veri vključno z ateizmom. V bistvu mu hočeš nočeš privzgojimo nekakšen nezaveden kompas...
Le na hiter površen pogled gre torej za slepo sledenje nečemu (v mojem primeru krščanstvu, v tvojem ateizmu). V ozadju so vplivi našega otroštva pomešani z razumskim iskanjem odgovorov na vprašanja...  ki so različna v različnih življenjskih obdobjih, in tudi odgovori niso vedno enaki... Ena oseba lahko najde odgovor v določenih življenskih okoliščinah v besedi sreča in drugič z drugačnimi življenskimi izkušnjami v osebi Sreča...  V vsakem primeru pa ti želim, da bi našla odgovore, ki bi zadovoljili tvoje iskanje .

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 11:58:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo
Potem nekateri sprašujete, zakaj Bog dopušča, da se slabo odločimo?Ne sprašujte se tega,temveč se vprašajte...

Ja zakaj pa se ne bi TEGA vprašali, če nas pa TO zanima? Zakaj bi vprašali nekaj NAMESTO tega, če nas pa nič NAMESTO tega ne zanima? To je tako, kakor da bi jaz vprašala, koliko stane solata v Hoferju, dobila pa bi odgovor, da naj se ne sprašujem tega, temveč naj raje vprašam, kakšno vreme je v New Yorku. Briga mene New York - jaz hočem vedeti za solato.
Predvidevam, da razumete, kaj mislim (me čisto nič ne briga ne solata v Hoferju ne vreme v New Yorku, preden se katera v to zapiči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:21:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007

IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo
Potem nekateri sprašujete, zakaj Bog dopušča, da se slabo odločimo?Ne sprašujte se tega,temveč se vprašajte...

Ja zakaj pa se ne bi TEGA vprašali, če nas pa TO zanima? Zakaj bi vprašali nekaj NAMESTO tega, če nas pa nič NAMESTO tega ne zanima? To je tako, kakor da bi jaz vprašala, koliko stane solata v Hoferju, dobila pa bi odgovor, da naj se ne sprašujem tega, temveč naj raje vprašam, kakšno vreme je v New Yorku. Briga mene New York - jaz hočem vedeti za solato.
Predvidevam, da razumete, kaj mislim (me čisto nič ne briga ne solata v Hoferju ne vreme v New Yorku, preden se katera v to zapiči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ).

Problem pri tebi (in še pri nekaterih) je, da se tako zapičite v eno stvar (trpljenje človeka), da sploh niste pripravljeni poslušat o čem vam človek govori.
odgovora na to tvoje vprašanje ni. vsaj ne takega kot ga ti pričakuješ.
Če bi se pa ti res želela pogovarjat o Bogu in o vsej "filozofiji" okrog tega, pa bi spraševala in se obnašala malo drugače.

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:22:30)

Mene samo zanima, S ČIM lahko verniki upravičijo obstoj Boga - s čim lahko DOKAŽEJO, da Bog obstaja?

Pa smo ugotovili, da z ničemer, ampak da samo verjamejo vanj, brez realne, dokazljive podlage.

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:25:03)

Mene samo zanima, S ČIM lahko verniki upravičijo obstoj Boga - s čim lahko DOKAŽEJO, da Bog obstaja?

Pa smo ugotovili, da z ničemer, ampak da samo verjamejo vanj, brez realne, dokazljive podlage.

Ne moreš dokazat, da Bog obstaja. Ravno to je bistvo tega. Bog ni znanstveno dokazano dejstvo.

Pa mi ti povej en sam dokaz da obstaja ljubezen. Dokaži mi da obstaja ljubezen.

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:27:14)

Ne verjamem v ljubezen. Jaz verjamem samo v seks. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] To ti pa lahko kadarkoli dokažem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

SOULatka -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:27:18)

Tam kjer je problem, je tudi rešitev. No punci, dajta jo poiskat. Krasna priložnost.

A vidite, kako dela premike? Točno ta namen ima ta tema...

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:28:10)

Počaki, da cunje najprej obesm, pol pa pridm nazaj debatirat o tem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:29:44)

Ne verjamem v ljubezen. Jaz verjamem samo v seks. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  To ti pa lahko kadarkoli dokažem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ok pol se pa s tabo o Bogu in veri sploh nima smisla pogovarjat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ajd, idi pucat zdej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Freycha -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:35:44)

IZVIRNO SPOROČILO: cmrucek

Da se nakratko vljučim... Zelo pozitivno je, da postavljaš vprašanja... in da iščeš... kar kaže na to, da ti Tvoja dosedanja prepričanja le ne dajejo zadovoljivih odgovorov... Pa ne narobe razumet, nihče ni brez dvomov in trenutkov brez vere, tudi med tistimi, ki načeloma verujemo...

Čudi me pa, ko ateisti mislite, da na vas "ateiste" pa niso vplivali vaši starši, prijatelji in okolje pri odločanju za ateizem in odnosu do krščanstva? Ravno toliko kot so name vplivali moji starši s tem, ko so me krstili in krščansko vzgojili. In tudi vi boste s svojim odnosom in načinom življenja vplivali na tovsrtno opredelitev svojih otrok ravno toliko kot jaz. Vzgoja je pač v veliki meri odvisna od okolja in zgledov, kar je jasno... Zato je izjava: "moj otrok ni krščen, da si bo svobodno izbiral vero, če bo hotel", sama po sebi kontradiktorna. Svoboda v tem pomenu tako ali tako nastopi v vsakem primeru, ko se razvije v odraslo osebnost in poišče svoje odgovore, ne glede na to, ali  je bil krščen ali ne. S svojim zgledom pa lahko morda vplivamo le na to, kje bo začel iskati... in da ne bo imel (preveč) predsodkov tako proti katerikoli veri vključno z ateizmom. V bistvu mu hočeš nočeš privzgojimo nekakšen nezaveden kompas...
Le na hiter površen pogled gre torej za slepo sledenje nečemu (v mojem primeru krščanstvu, v tvojem ateizmu). V ozadju so vplivi našega otroštva pomešani z razumskim iskanjem odgovorov na vprašanja...  ki so različna v različnih življenjskih obdobjih, in tudi odgovori niso vedno enaki... Ena oseba lahko najde odgovor v določenih življenskih okoliščinah v besedi sreča in drugič z drugačnimi življenskimi izkušnjami v osebi Sreča...  V vsakem primeru pa ti želim, da bi našla odgovore, ki bi zadovoljili tvoje iskanje .

Mislim, da odrasle osebe nihče ne more prepričati, da bog obstaja. To verovanje se mora položiti v zibelko in z njim živeti, saj ravno skozi otroštvo, ko se vzpostavlja čut za spoštovanje in sprejemanje okolice, postane Bog osrednji element ali drugače rečeno osrednja "oseba". Je prisoten kot mama in oče, babice in dedki, čeprav ga fizično ni. Zelo zelo malo je primerov, ko so bili popolnoma neverni v boga, pa so naenkrat (po njihovo) spregledali. Zato se ne morem strinjati s tabo, da iščem odgovore zato, ker mi moja dosedanja prepričanja ne dajejo zadovoljivih odgovorov. Jaz bolj kot sem trdno na "svoji strani brega" ne bi mogla biti. A še vedno ne pomeni, da pljuvam čez drugo stran (dokler nisem sama popljuvana), še manj pa ne pomeni, da se ne bi zanimala, kaj na drugi strani brega je. Vedno pravim, da če hočeš biti proti nečemu, moraš to najprej izkusiti oz. spoznati, da veš, zakaj si proti.

Zanimivo je, kako se ljudje, ki so bili samo krščeni, pa ne verujejo v boga, niti niso opravili drugih zakramentov, cerkev vidijo le na daleč, pa so se v popisu prebivalstva vseeno opredelili za kristjane. Če pa nisi krščen, pa se nikoli ne boš opredelil za kristjana, ker vsaj krst rabiš, da se lahko opredeliš. Če pa nisi krščen, pa si "prost". Kar pomeni, da se lahko enkrat, ko si mentalno sposoben dojemati in odločati o svoji usodi sam odločiš za katero vejo verstva se boš odločil (če se boš). Zato se mi osebno zdi malo manj sporno, da otroka sploh ne krstiš, kot da mu določiš, da bo kristjan, čeprav bi se mogoče sam skozi življenje opredelil za muslimana. Problem je tudi v tem, da se tega nikoli ne da več zbrisati. To je tako, kot takrat, ko dajejo čisto malim punčkam uhančke v ušesa, čeprav se same še ne morejo za to odločiti. Za celo življenje so s tem zaznamovane, saj se navadno luknjice nikoli ne zarastejo, če pa se, pa se brazgotina vedno pozna.

Se pa vsekakor strinjam s tem, da starši na nek način vplivajo na otroke. Mogoče se motim, ampak se mi vseeno zdi, da so otroci, ki se jih vzgaja v krščanskem duhu veliko bolj pod pritiskom, da morajo k vereuku hoditi, da morajo zakramente narediti, da morajo v cerkev hoditi, da se morajo v cerkvi poročiti, da morajo svoje otrok krstiti, itd.... kot pa ateisti vplivamo na svoje otroke. Jaz jih osebno ogromno poznam, ki pravijo, da če bodo otroci hoteli hoditi k vereuku ali v cerkev itd... da naj hodijo, sami pa jih ne bodo na tak način zaznamovali - vključno z mano.

spps -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:38:01)

Počaki, da cunje najprej obesm, pol pa pridm nazaj debatirat o tem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
še zdaj nisi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:39:00)

Ja, zdej sm. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Zdej pa dneuno sobo pospravljam (nekako med tipkanjem), da ne bo Volga spet vpila, da sem nemarna, ker imam prah. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

spps -> RE: Vera v Boga (26.3.2008 12:42:22)

jaz sem še vedno mnenja,da vsaak dela kar želi,vrjame v tisto za kar se sam odloči.to je pač prosta izbira vsakega posameznika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
ni slab niti ateist,niti vernik(v bilokaj),dokler drugemu ne vsiljuješ svojga mišljenja.vsak od nas je dal določene stvari skoz v življenju in od tu nam tud različni pogledi na svet.

Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>