SOULatka -> RE: Vera v Boga (25.3.2008 19:46:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Ja, verjamem v Boga. Verjamem v vesoljno Eno, ki je del mene in sem jaz del njega. Verjamem v božjo vseprisotnost - boga najdem v vsakem živem bitju, v bilki trave, v vetru, v kamnu ... skratka, zame Boge enostavno je, ker ga čutim nenehno prisotnega povsod. lepo...če to čutiš, si razsvetljena...to je moj namen čutiti! za to živim... a imaš otroke? sprašujem zato, ker če jih imaš... a potem bi ljubila nekoga, če bi naredil nekaj najhujega tvojemu otroku, kaj si lahko predstavlja?ker je ta človek tud eno s tabo in tvojim otrokom...ali bi ga ljubila, če bi ti pobil vse najbližje?vse ki jih imaš rada?...tudi z njimi je eno! No, če bi ga, bi bila ENO z vsem...Ker bog je tudi v njem! je v Hitlerju in v Jezusu...Je v Bushu in v Mojzesu... sprašujem: a veš kaj pomeni, da si eno z vsem? da ne čutiš ločenosti, da si vse, in vsa Ljubezen...takrat si bog...a si res? Ne, nisem Bog. Sem le del njega oz. je on del mene. Ostalo je svobodna volja, ki nam je (od Boga) dana. In negativne volje nekoga drugega mi ni potrebno (zaradi moje svobodne volje) ljubiti niti sprejeti. In, ne, nekoga, ki bi pobil ali kaj hudega storil mojim bližnjim, ne bi mogla ljubiti. In vesoljno Eno, v katerega verjamem, ni ravno vsa Ljubezen. Je Dobro kot tako (ker drugega boljšega ne poznam/-o). Sicer pa je bog izrazito metafizičen pojem, zato naj bi se tudi tvoje vprašanje Ljubezni ali Dobrega nanašalo na nekaj metafizičnega, nam na nek način nedoumljivega, zaradi česar bi jaz tukaj težko enačila ljubezen (kot jo tretiramo ljudje) in Ljubezen (kot absolut) kot nekaj identičnega. In v tem primeru bi morilca mojih otrok lahko sprejela kot del Ljubezni, Enega, Dobrega oz. Boga, ni pa nujno, da bi do njega mogla gojiti ljubezen. Ker govorim o vesoljnem Enem, bi bil tukaj najbolj primerljiv pojem Narava/Stvarstvo/vesoljna Energija, ki je del vseh nas in smo mi del nje. In del te naravne/vesoljne Enosti je tudi "volja do moči", boj za preživetje, "sebični gen", torej mnogo negativnih stvari. In mržnja do morilca mojih otrok bi potemtakem bila samo del te "negativnosti", ki je nujni in sestavni del Enosti. In za konec - govorim o delu Enega v meni in mene v Enem. Skupaj tvoriva eno. V najglobljem bistvu sva eno, a hkrati sva ločena. Če ne bi bila, bi potemtakem bila jaz Bog, ampak jaz NISEM Bog. Sem samo v diaspori z njim. Ne ločena in ne popolnoma skupaj. Sva samo raz-ločena. si tolk napisala...bom poskusila komenitrat, dokler mi bo tamali pustil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] svobodna volja nam je dana od boga-se strinjam. Če si eno z vsem, pomeni, da sprejemaš vse negativne volje nekoga drugega in jo ljubiš, ker drugače ne moreš biti eno. Če tega ne počneš, nisi eno z Njim. Jezus je ljubil tiste, ki so ga pribili na križ. Če ne moreš ljubiti tistega, ki ti je pobil vse, nisi Eno. Ker Bog je tudi eno s tisim, ki ti jih je pobil. Bogu sta ti in Hitler, in ubijalec tvoje družine Enaka. Ni razlike med tabo in njimi. V njegovih očeh. ni dobrega in slabega človeka. Vse nas ljubi ne glede na kaj smo, kaj storimo, vse enako! To je božja ljubezen in to je eno. A si res eno? Ne govorim o ljubezni: jaz in on (to je dvojnost, ne enost: ne ljubezen jaz in moj partner, ker to je ločenost-ljubezen se deli na mene in njega)...ljubezen ki je vse, o tej govorim..o tej, ki nima zahtev. Ne moreš bit v najglobjem bistvu eno, a hkrati bit ločen! To ne obstaja! Obstaja samo na ravni ega! Na ravni ega smo ločeni, v bistvu smo eno!Samo da smo pozabili na to, da smo eno z Njim. Ne moreš bit eno in ločen hkrati! Samo v svetu iluzij, smo ločeni-ego ločuje na jaz pa ti, na dobro, slabo! Bog ne pozna nasprotij. In nekje v nas jih ni, smo eno. Jaz sem ti, in ti si jaz!
|
|
|
|