Gina
|
KO se ločiš, se nekako preoblikujejo tudi prijateljstva. Jaz imam par kolegov, ki so prijatelji tako z mano kot z bivšim, pa ti povem, da je težko taka prijateljstva negovat. Midva z bivšim se lahko pogovarjava o čemerkoli, s takimi, dvojnimi prijatelji, pa so nekatere teme enostavno prepovedane, ker ne razumejo odnosov med bivšimi zakonci, mimogrede nevede potegnejo na neko stran, se počutijo užaljene zaradi bivšega, čeprav se on sam ne. No, zato je meni v bistvu težko ohranjat enake odnose s takimi frendi. Odnosi se preobrnejo v nek drug odnos, zgolj kolegialen najbrž. Poleg tega razmisli, noben prijatelj na tem svetu ti ne nudi vsega. S prijatelji je enako, kot s partnerjem. Najdeš si take, ki ti ustrezajo za tvoje lastne potrebe, za tisto, kar tebi veliko pomeni. In itak ti nihče na tem svetu ne more vsega nudit. Vsak "prijatelj" ima določene kvalitete izmed njih. Ko prijatelji ne zadovoljujejo več tvojih potreb, jih nimaš več za prijatelje. Najbrž ona v vama ne vidi več tako dobrih prijateljev, očitno od vaju ne dobiva tistega, kar bi rada, ni sproščena, srečna. Torej ne čuti potrebe po istem kot vidva. Prijatelji podpirajo karšnekoli še tako neumne odločitve svojih prijateljev in jim hkrati nudijo ramo za zjokat in to brez očitkov, češ, saj sem ti rekel.... Prijatelji ne tupijo, kaj bi moral nekdo narediti. Prijatelji lahko svetujejo, vendar ne glede na to, razumejo obratno odločitev, razumejo pa zato, ker se toliko poglobijo v čustva in ker toliko poznajo funkcioniranje prijatelja, da vedo, zakaj je tako moral storiti. Torej ti čutiš enako kot tvoja prijateljica....tudi ona si misli: drek, pa tako prijateljstvo. Zakaj pa vidva nista všeč njenemu novemu partnerju? MOgoče je to glavni problem. On njej gotovo marsikaj daje, če ne ne bi bila še z njim. Nekaj ji nudi. A veš, če nekomu moj ni všeč, bomo težko ostali dobri družinski prijatelji. MOrda vidve kot prijateljici, to bi šlo, vendar družinsko zihr ne. Pa še v tem odnosu bi te motilo, ker ona tvojega ne mara, ne glede na karkoli....vedno bi ti ne bilo vseeno kaj bo povedala, mislila o njem, o vajinem odnosu, ne bi bila sproščena čisto....ne zato, ker ga ona ne mara, ampak zato, ker te ne razume in ne razume tvojih globokih potreb...saj v končni fazi ima(š) svojega gotovo zelo rada...sicer ne bi bila z njim.
|