mojsonček
|
Drage moje... Naj se še jaz pridružim tej debati. Torej, stara sem 34 let 1 x rodila, pred 10 leti in sedaj se trudimo že 2 leti in pol. Partner je pred letom dni pri dr. Rešu opravil spermiogram, ki je bil brez posebnosti, potem sem bila na vrsti jaz (pri svojem ginekologu). Najprej HSG, ki ni pokazal posebnosti, potem 3-mesečna terapija s klomifenom (2 tbl. od 5-9 dne), žal neuspešno. Ker sem očitno premalo "jamrala" glede bolečih menstruacij (čeprav prvi dan menstruacije še nikoli nisem bila v službi saj nisem bila sposobna vstati iz postelje) sem morala kar nekaj časa čakati na laparoskopijo. Pri posegu so seveda ugotovili razširjeno obliko endometrioze, zlepljene jajčnike, jajcevode, žarišča po celi mali medenici, tudi mehurju in črevesju... Zadevo so očistili kolikor se je dalo, sprostili organe in me dali na ponovno terapijo klomifena na katerega sem reagirala s številnimi folikli vendar ni bilo željenega rezultata. Pred mano sta še dva meseca terapije s klomifenom. Ker sem imela precej razširjeno obliko endometrioze in precej žarišč, ki niso bila operabilna laparoskopsko predvidevajo, da se bo kaj hitro ponovila. Torej, če do junija ne uspe, mi je ginekolog že napovedal OBMP. No, zdaj pa končno k vprašanju: ne vem, ali ima smisel, da kličem k Rešu že pred zadnjo dozo klomifena (ki naj bi bila maja, čeprav upam že prej na ) in se naročim ali bo dovolj zgodaj potem, če bo tudi zadnji ciklus s klomifenom neuspešen? Se pri njem dolgo čaka na prvi posvet? Bojim se namreč, da bi do takrat pri Rešu že zapolnili kvoto in bi potem pri njem odpadla. Ali on ko te vzame v postopek upošteva že opravljene preiskave ali moraš vse ponoviti? Lepo prosim, da tiste, ki imate to za sabo poveste o tem kaj več. Lep sončen dan še naprej!
|