Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: stvari za otroka rojenega v juliju 20.3.2008 9:32:49
|
|
|
|
želva
|
Rabila boš bombažne pajace za spat, manjše od št. 56 jaz ne bi kupovala, pa kakšne bombažne baby žabice, bombažno kapico, kaj več pa ne bi pretiravala, saj bo otrok poleten.Jaz imam sicer decembrsko punčko, ampak za poletje pa verjetno ne bo rabila drugega kot body s kratkimi rokavi.Nabavi si nekaj osnovnih stvari, ker šele potem vidiš kaj vse rabiš in lahko dokupiš.Je pa res, da za zimskega otroka rabiš veliko več stvari.
|
|
|
|
RE: stvari za otroka rojenega v juliju 20.3.2008 9:44:00
|
|
|
|
kristinaj
|
ne kupuj nič predčasno, počakaj, da se punčka rodi. škoda, ker nisi od nobenega nič dobila. je veliko lažje. preklopne majčke boš rabila enih 14 dni ali pa niti ne, če bo toplo. naša je bila roj aprila in je imela po 2 majčki na preklop ene 14 dni, potem sem ji pa dala body kratek rokav in to majčko čez. jaz bi kupila po tri bodye za začetek, pa tri majčke, hlače kupi z nogicami tudi ene 3....... a to ti lahko gre kupit nekdo ko boš ti še v porodnišnici. kupuj vedno številko več kot bo pupa velika. naša je bila dolga 55cm in smo šli takoj na št. 62.....ostalo boš pa lahko dokupila sproti...... kratke majčke, dolge majčke., hlačke..... tetra plenice ... jaz sem jih kupila 20 in je bilo čisto dovolj, ker nismo imeli širokega povijanja.....rabiš tudi previjalne plenice. jo daš na vrh plenice oz. na vrh tetra če imaš široko povijanje. so take s trakci. jaz sem jih imela 12 in je tudi čisto dovolj. za voziček ti priporočam, da na dno daš eno rjuhco in pod glavo še tetra pleničko, ker mali radi bruhnejo....pa tudi v posteljici naredi enako, na vrh rjuhce pri glavi dej tetra pleničko, ki jo pri straneh fajn zatlačiš pod jogi..... rabiš kapco, s trakci, kakšne nogavičke, rjuhco za pokrit, mislim, da boš dobila v materinski šoli tudi seznam stvari, ki jih potrebuješ in vse nasvete.......... če pa še kakšno vprašanje mi ga kar na zs pošlji.......
|
|
|
|
RE: stvari za otroka rojenega v juliju 20.3.2008 10:32:45
|
|
|
|
frutka_
|
Jaz sem tudi julijka . Nekaj malega sem že kupila, imam v albumu slikice, če boš pogledala. Geslo je "julijka". V glavnem sem vzela 62št.. Če se nam boš pridružila na juljiskem čveku poglej tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2417798&mpage=83 Kupujem večino v Okidiju in že vem, da imajo manjše modele kot recimo H&M. Poleg tega sušim s sušilcu in bombaž še malo skupaj skoči. Imam pa en kompletek za 1mesec, ostalo večje. Meni se zdijo 3kompleti absolutno premalo. Prvič zato, ker če imaš otroka, ki poliva boš ga konstantno preoblačila in drugič zato, ker stroja ne boš napolnila z oblačili od malčka tako hitro in boš stala pri praznem predalu . Baje ima fajn bodije in nasplošno otroška oblačila Leclerc. Poglej v njihove reklame ali pa na internteno stran. H&M in C&A imata tudi lepe in kvalitetne stvari. - Po mojem rabiš najmanj 5bodijev.
- Kakšne bombažne hlačke so fajn, ker otroka lažje previješ, če mu samo hlačke snameš kot celega pajaca dol vlečeš.
- Kupi tudi kakšno bombažno ali tanko pleteno jopo. Naš tavečji je rojen junija in je bilo tisto poletje kar sveže, tako da je skoraj ces čas imel jopo oblečeno v vozičku.
- 20pleničk je dovolj (potrebovala jih boš tudi pri kopanju).
- Pa kakšne 3 švedske.
- Mehke, bombažne brisačke.
- Jaz še imam potiskane pleničke za podlagat in brisat.
- Posodico za vodo in banjico.
- Posteljnino imam iz Ikee. Vse še od prvega.
- Dve tanki bombažni odejici (eno za doma in eno za voziček).
- Kakšne nogavičke, da mu jih natakneš (3kom. recimo).
- Tanko bombažno kapico za po kopanju.
- Ščipalec za nohte.
- Pleničke za enkratno uporabo (po mojih izkušnjah so najboljše Fixies).
- Biba palčke (potrebovala jih boš za čistit popija), mandljevo olje za mazanje, trdo milo za umivanje, vato,...
- Hm...če se še kaj spomnim ti sporočim
LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.