kristinaj -> RE: stvari za otroka rojenega v juliju (20.3.2008 9:44:00)
|
ne kupuj nič predčasno, počakaj, da se punčka rodi. škoda, ker nisi od nobenega nič dobila. je veliko lažje. preklopne majčke boš rabila enih 14 dni ali pa niti ne, če bo toplo. naša je bila roj aprila in je imela po 2 majčki na preklop ene 14 dni, potem sem ji pa dala body kratek rokav in to majčko čez. jaz bi kupila po tri bodye za začetek, pa tri majčke, hlače kupi z nogicami tudi ene 3....... a to ti lahko gre kupit nekdo ko boš ti še v porodnišnici. kupuj vedno številko več kot bo pupa velika. naša je bila dolga 55cm in smo šli takoj na št. 62.....ostalo boš pa lahko dokupila sproti...... kratke majčke, dolge majčke., hlačke..... tetra plenice ... jaz sem jih kupila 20 in je bilo čisto dovolj, ker nismo imeli širokega povijanja.....rabiš tudi previjalne plenice. jo daš na vrh plenice oz. na vrh tetra če imaš široko povijanje. so take s trakci. jaz sem jih imela 12 in je tudi čisto dovolj. za voziček ti priporočam, da na dno daš eno rjuhco in pod glavo še tetra pleničko, ker mali radi bruhnejo....pa tudi v posteljici naredi enako, na vrh rjuhce pri glavi dej tetra pleničko, ki jo pri straneh fajn zatlačiš pod jogi..... rabiš kapco, s trakci, kakšne nogavičke, rjuhco za pokrit, mislim, da boš dobila v materinski šoli tudi seznam stvari, ki jih potrebuješ in vse nasvete.......... če pa še kakšno vprašanje mi ga kar na zs pošlji.......
|
|
|
|