suzanamai
|
Evo vam babe, zdaj pa preberte če se vam da. Dva dni me ni gor, pa se komaj prebijem skozi. Jasna žal sem tvojega možeka zamudila. Škoda... Kasija če se ne motim je tista plenička Zojina. Če je popackana od jabolčka, potem je njena. Ampak ni panike jih imam čez glavo dovolj. za fontano sem v sredo dogovorjena za slikanje. Ribežni pa so končani, čakajo v kuhinji na pomivalni stroj, saj se mi ne da več prat na roke. Zgledajo dobro, bom jutri ko bodo čisti poslikala in pripopala fotke. Sanwebdra se pridružujem ostalim mnenjem glede jagod. Prehitro uvajanje močnih alergenov lahko izzove reakcijo. Pri nas bo jagod letos na vrtu, v loncih in na terasi za izvoz. Pa sva se ravno zadnjič z mojim pogovarjala, da jih Zoja letos žal še ne bo jedla. Mogoče oktobra, če bo še kakšna. Naš Mai je hud alergik in si ne želim še enkrat dati vsega skozi. Tako da ti svetujem, da si pazljiva pri jagodičevju, koščičastem sadju, glutenu, jajcu in mleku. Sem prepričana, da je imel Mai tako hudo alergijo na mleko, pšenico in jajca, zaradi mojega natepavanja mlečnega gresa z jajcem. To sem namreč skoraj vsak drugi dan jedla za večerjo. Mleka sem imela sicer res za izvoz a ravno na te stvari je bil najbolj alergičen prvih nekaj let, pa sva se polno dojila do 7 meseca. Pšenice, jajca in mleka pa oba nisva jedla od njegovega 6m do 2 leta, ko sem nehala dojiti. On pa potem še 4 leta, ko so alergije prešle v druge oblike. Pandica v petek se vam zagotovo pridružim, samo cepljenje moram še prestavit na ponedeljek, ampak sploh ni panike. Mai ima že 9 let in je ves srečen, kadar lahko malo počuva Zojo. Sicer jo je sedaj vedno čuval tako, da sem jo nesla v njegovo sobo, kjer sta se zabavala in igrala dokler ni postala tečka. Sama sem medtem bila v hiši, ponavadi sem pospravljala. Sedaj sem šla prvič od doma do delavnice, ki je tri minute stran. Zoja je že spala in ponavadi se ne zbudi do 3h, Mai pa je bil ves ponosen, da jo lahko počuva. Skuštrana ti prepuščam odločitev, saj so vsi lepi. Enega za mojo princesko. Metkica1 zelenjavo vedno svežo kupujem. Mehurčica jaz sokec iz korenčka naredim kar v sokovniku. Drugače pa korenček naribaš ali zmiksaš in nato precediš. Zoji sicer ne dajem nobenih sokov, ali vse dajete čaje in vodo. Jaz kadarkoli ji ponudim čaj ali vodo, dvakrat potegne in konec, tako da ji sedaj sploh ne ponujam več. Mama06 čestitam za kakanje. 2ursae pa vama z Anžetom tudi. Valči če rabiš ribežen, ni panike. Se že novi pečejo, tako da do torka jih bo čez 60. Lane31 mogoče so tele naše luksuzbaby res povezane z emšom. Tave maš prav. Full dobri smileyji. A skuhaš sama polento? A instant ali navadno? Se že kar nekaj časa pripravljam skuhat tapravo polento, pa se kuha več kot 1 uro. Midve sva pa danes jedli piščančjo juhico z brokolijem, cvetačo in korenčkom. ji je bilo full všeč. Sem pa skuhala juhico iz hrbta in perutničk domačega piščanca (ker tega pri nas nihče ne je, vedno uporabim za juho), ter zelenjave in čisto malo solila. Potem sem za Zojo odvzela juhico in zelenjavo, za nas pa še dodatno začinila. Alina_alin čestitke za zobka . Zajček prinesel, miška ga bo pa odnesla Kasija nasvetov za več spanja nimam. Sem pa pri Zoji ugotovila, da če zamudim njen moment zaspanosti, spanje enostavno preskoči. Drugače gre spat ponavadi pred 7, vstaneva okoli 7h zjutraj, vmes se dvakrat podojiva, potem je dve uri pokonci in gre spat za 1-2, nato zopet 2-3 ure pokonci in oddrema kako urico, potem tako do večera. Najraje spi doma v svoji posteljici, v vozičku ali v avtu. Drugje jo težko uspavam, razen pri mojih starših, ji odgovarja v taveliki postelji, v sobi za goste kjer ima mir. Moram reči je full pridna, položim jo v posteljico, dam dudo in njenega zajčka, ga stisne k sebi in zaspi.... Luksuzbaby, samo naj tako ostane. Uživajte, grem malo pred TV. Ko pride možek z rekreacije pa moram v delavnico...
< Sporočilo je popravil suzanamai -- 23.3.2008 20:54:00 >