|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nemirna pri dojenju
16.3.2008 15:00:59   
lotty4
Pozdravljene

Moja hčerka je stara dva meseca in imava z dojenjem kar nekaj problemov. ko želi jesti jo dam k sebi in nekajkrat potegne, zelo močno glavo vleče stran pri tem pa drži za bradavico, brca, z rokico me grabi, praska, res jo je težko imeti pri sebi. Ko pa se umiri pa zaspi tako, da vem da ni skoraj nič pojedla. Potem jo dam stran in takoj plane v jok, pa spet zraven in vse ponovimo od začetka, tako se dojimo čez cel dan, non stop. Ko je budna se dojiva ves čas, tudi po štiri pet ur skupaj, mogoče samo toliko ne da grem jaz na wc, takrat pa se dere ko "jesihar".Mislim da imam mleka dovolj, saj si ga potem stisnem še malo z roko in takoj priteče, res pa je da mi dojke ne otrdevajo več tako kot so mi na začetku dojenja. Redi se 900ghramov na mesec.
Kaj uporabljate za zelo boleče bradavice, ki so posledica grdega dojenja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nemirna pri dojenju
16.3.2008 15:55:01   
Netopirčy81
Meni pomaga lanolin gel, ki ga dobiš v lekarni.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nemirna pri dojenju
16.3.2008 16:01:51   
pikalonca
Glede na pridobivanje teže mislim, da imaš res dovolj mleka.In sem tudi prepričana, da je vaša mala že ena crkljivka, saj uživa v tem, da je skoraj ves čas "priklopljena" Tak problem je imela moja kolegica in P ji je svetovala dudo. Sprva je bilo malo težav, potem pa se je unesla in sta se lepo dojile nekje na 2-3 ure, a ko ni bilo zize se je potolažila z dudo.
Ko sem imela jaz boleče bradavice sem si tudi pomagala z Lanolin gelom in Bepantenom.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nemirna pri dojenju
18.3.2008 21:11:55   
jajula
meni so multimam komprese super, hladijo bradavice in so mi kar pomagale. imajo pa jih v sanolaborju.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nemirna pri dojenju
18.3.2008 22:32:21   
Naja30
Moja se je tako obnašala, ko je imela krče. Stara je bila ravno toliko. Dude ni nikoli sprejela, pa nič za to. Sem jo rada potolažila. Saj je minilo. Okoli 3m je začela jest na 3-4 ure.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nemirna pri dojenju
20.3.2008 14:07:45   
anny1
Lotty4,jaz sem imela tudi ta problem s svojo 7t staro hči pa sem jo ko je začela "noret" odstavila jo položla v posteljico, z dudo seveda,da se umiri, ji nežno povedala da bova sedaj jedli in ko se je umirila sem jo ponovno vzela v naročje to je bilo kake 3sekunde(da je ležala v postelji),in sva nadaljevali, če je ponovno začela sem ji ponovno dala dudo da se umiri, sedaj lahko rečem da ko jeva jeva in ko se crklava se crklava vleče pa mi jih ne več razen ko je že čisto na koncu z mlekom tako da vem da jo je treba prestaviti na drugo stranuser posted image

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nemirna pri dojenju
21.3.2008 14:40:28   
petra2a
No punce, pri nas pazadeva poteka takole. Krči so prisotni več ali manj skozi cel dan Zvečer me 19 in 22 uro je neznosno...mine nekje po 22 uri. Potem jo nahranim, jo pripravim na počitek ...a kaj ko počitek traja slabo uro in krči se nadaljujejo. Niso strjeni v enem kosu, kažejo se v intervalih...ravno zakinka in jo zbudi krč...tako zajoka, da jokam z njo še jaz....in potem zopet uspavanje in potem se budi nekje na 1 uro. To noč nisem spala nič. Dajem kapljice Sab simlex, mislim da samo še teh nismo sprobali....Stara je 1 mesec.
Kaj sem sploh hotela napisati..to glede hranjenja...mi se malo dojimo, tudi dodajamo. Ko ima otrok krče žal ne more vleči...mati ne ve, ali je lačen, ali kaj je narobe. Midve se recimo spravimo dojiti, potegne morda 5 krat in potem jok in jok in jok...In kaj sedaj..otroka s krči žal težko potolažimo. Mi malo počakao in potem ji dam flašo. ni druge..ali pač..ima katera rešitev???
Pravijo, da to mine...KDAJ ŽE????????????

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nemirna pri dojenju
27.3.2008 7:28:41   
limma
Petra,

tudi pri nas je bilo danes ponoči tako.... naša je stara 2 meseca, zdaj je bilo s krči kak teden malo boljše in sem mislila, da smo se jih že rešili, ampak že dva dni ugotavljam, da sem se prehitro veselila user posted image
Boljše pa naj bi bilo po 3. oz. celo 4. mesecu.

(odgovor članu petra2a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nemirna pri dojenju
28.3.2008 18:28:23   
branka87
js sem si mazala z lanolinom pa mi ni pomagal... sprva sem si mazala z Bepanthen kremo pol pa z bepanthen mazilom, kar mi je ful pomagal.
Kar se pa tiče non-stopnega hranjenja je pa blo pr men isto, tak da sem se odločla da bom si mal načrpala po dojenju, pa mu to pri naslednjem obroku tudi dala ali pa ponoči (da sem se lahko mal naspala)... Za pogostejše iskanje zize, čeprav sem vedela da je sit sem mu dala dudiko...

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nemirna pri dojenju
11.4.2008 10:05:33   
inesc
Vidim, da nisem samo jaz s tem problemom. Moj mali sonček tako vleče, da imam tako občutljive dojke, da se jih nihče ne sme niti dotakniti, ker me zvije. Bradavice imam čisto razpokane in občasno krvavim iz njih. Pa se dojiva komaj 8 dni (toliko je namreč star). Morda ga nepravilno pristavljam in bi mu morala več kolobarja zraven dat, vendar tako hitro zapre usta, da je kr neverjetno. Potem pa ne spustit... Ima katera kakšen nasvet kako mu spravit čimveč dojke v usta. Problem pri nam je, da ima ful močen sesalni refleks. Me boli še kolobar okoli bradavice.

Uporabljam pa lanolin komprese in lanolin kremo. Prav tako jih namažem z zadnjim mlekom in jih imam čimveč na zraku, vendar mi praktično nič ne pomaga. Se dojiva nekje na 2-3 ure. Se mi zdi, da se bradavice sploh nimajo časa spočit. Potem me je pa blazno strah, ko nastopi čas dojenja, ker vem, da moram spet dat ven boleče dojke in da bo spet bolelo. Bi pa vsekakor rada nadaljevala z dojenjem. Danes pride k nama P in bom še enkrat povprašala glede pristavljanja. Sej boli me samo na začetku, ko vleče ko zmešan, potem bolečina popusti, ampak, ko gre pa dol, pa spet...

Upam, da bo počasi bolje. Kdaj pa se sploh utrdijo bradavice? Kdaj začne manj bolet? Moj je dejansko jedec - "marljiva čebelica", kjer je znano, da bradavice zelo trpijo, sam da pa toliko...

LP, Ines

(odgovor članu branka87)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nemirna pri dojenju
11.4.2008 21:20:54   
klarisima
Tudi sama sem dala to skozi. Tako zelo je bolelo in peklo, zraven so tihe solze tekle in z drugo roko sem grabla za rjuho.
Če ti je kaj v tolažbo ti lahko povem da mine...kdaj? Meni je ko je moja mala dopolnila nekje 2 mesca, s tem, da ni nonstop bolelo ampak tako kot praviš ti, bradavice niso niti prav zacelile pa jovo na novo.
POmagalo mi je, da sem jo začela pristavljati bliže k sebi, tako, da je s celim telesom k meni obrnjena in da sem jo nežno držala za tilnik. Ko je hotela potegnit sem malo omilila poteg in sama izvlekla bradavico. Sem pa tudi mazala z lanolinom bradavice in jih sušila na zraku user posted image
Danes ima 4 mesce in še vedno vleče da joj ampak sem se ojačala.
Zdržite punce user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nemirna pri dojenju
14.4.2008 21:25:47   
jajula
inesc,
mene so tud bolele kotuser posted image , pa so komprese še najbolj pomagale, če pa nism mela kompres gor, pa so bile bradavičke kar na zraku in se je uneslo pri cca treh tednih.


(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nemirna pri dojenju
14.4.2008 22:37:51   
Zofy
Inesc, pri meni je bilo isto, pa je minilo po dobrih 2h tednih. Mazala pa sem se z bepanthenom.
Moja je imela tako mala usteca, jaz pa velike in polne dojke, velike bradavice in jih ni uspela v usta dat, ampak samo na pol. In so bile dobesedno prežvečene in zlizane, krvavele so tudi. Pa sem mali dala dudico in mislim, da se je tudi z dudico navadila pravilno zagrabit. Sem se pa tudi sama trudila, da sem primila pod bradavico in ji jo skušala celo v usta dat, seveda je bilo to treba izvesti zelo hitro. Pomagal mi je mož tako, da ji je glavo hitro na joško pritisnil, ko je usta odprla, jaz sem pa držala bradavico. Tako mi je v porodnišnici pokazala medicinska sestra.

Želim ti, da bolečina čimprej mine, ker meni je bilo to hujše od samega poroda...

KAj pa nastavke, si poskusila? Meni je to patronažna svetovala, ker so dobri tako zate kot za dojenčka, da se navadi pravilno sesati. Samo meni se je stanje zboljšalo še preden sem jih utegnila kupit. Pa good luck!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nemirna pri dojenju
15.4.2008 11:30:18   
nesiro
Mislm, da ima 3/4 žensk te probleme, samo men je zaradi prebolečih bradavic začelo zmanjkovati mleka, poleg tega pa je mala dobila obloge v ustih -candido, ki se je prenesla na moje bradavice in mi jih čisto razžrla. Dobila sem neko antibiotično mazilo od pediatra, vendar sem si morala mleko stiskati in ga zlivati v stran malo pa sem ta čas hranila z aptimilom. Ko sem začela dojit nazaj sem ugotovila, da mi primankuje mleka, tako da ji sedaj zvečer zadnja dva oborka dodajam. Verjetno je krivo tudi to ker mi ponoči spi 7-8 ur skupaj in je spuščen en obrok. Stara je 2 meseca in pol. Ful mi je dobr ko jo lahko dojim vsaj v večini, me pa boli ker je ne morem polno, sprašujem se koliko časa jo bom lahko še tako. Komaj čakam, da bo stara 5 mesecov, da ji bom lahko začela dajat gosto hrano, vmes pa milslim, da bova imeli dovolj, da jo bom lahko dojila.
Moja mala nima krčov, sočustvujem pa z vami mamice, ki jih imate. Res ni imeti naporno otroka, ki nima krčev - sploh ne veš da ga imaš.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nemirna pri dojenju
17.4.2008 10:06:22   
inesc
Hvala vsem za odgovore in dobre želje. Sedaj že nekaj dni dojim z nastavki in upam, da bo sčasoma bolje. Je pa tako, da včasih tudi preko nastavka tako potegne, da se rana na bradavici ponovno odpre in dobi z mlekom tudi malo krvi. Sedaj uporabljam tudi Bepanthen mazilo in si upam trdit, da se je izboljšalo. No, vsaj rahlo. Korak po koraku, a ne!?!

Mark ima pa krče vsak dan nekje med 18.00 in 21.00 uro. Sem mislila, da ga bom ukanila, če ga nahranim pred časom, vendar so krči vseeno prišli. Ful je bogi. Ga je moj potem po stanovanju z vozičkom vozil, ker v tem času, ko se ful joka noče niti dude (no, sej jo tudi drugač nima preveč rad). Je malo pomagalo.

No, sedaj pa moram iti. Mark je že lačen in zahteva svoje...user posted image

LP, Ines

(odgovor članu nesiro)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nemirna pri dojenju
18.4.2008 13:30:20   
TinKiCa1
Ojla!
Jst se nism pa nič mazala..bolel je kot user posted image , ampak res..jokala sm od bolečine, ko je tolk bolel..nism mogla več dojit, pa še najedla se ni dobr, če nisva meli nastavka! Odkar mam pa nastavek je pa odlično..boli res veliko manj, saj se bradavice malo utrdijo, razpokano pa tudi nič nimam, ker te nastavki res dobro varujejo bradavici in kolobar..Jst mam tud take probleme. Sicer ne tako pogoste, ampak so..Mal je kdaj lenai n poje samo iz ene in zaspi. Jo dam v postlco in je neki časa mir, pa se začne jokat. Pa nardiva s5 isto. kdaj se to vleče skor cel dan..Krčke pa ma vsake tok cajta. Nima jih ob istih urah. Kr tko mal- povprek. Pol pa kdaj še bruhne, pol smo pa tm..pol pa sama ne ve, kaj bi sploh rada.

A katera kkšne kapljice uporabla, pa katere?


_____________________________

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nemirna pri dojenju
19.4.2008 11:44:43   
inesc
Mi smo poskusili z vetrovnimi kapljicami dravograjskih lekarn, pa ni pomagalo. Potem smo kupili kuminov sirup, je bilo malo bolje. Potem je pa soseda rekla naj skuhamo blagi čaj iz kamilic, kumine in janeža. Potem pa po žlički dozirat. Mu je kar pomagalo. Drugače pa striktno podiranje kupčkov, tudi, ko se histerično joče ga je potrebno podret.

LP, Ines

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nemirna pri dojenju
22.4.2008 10:33:28   
TinKiCa1
ja pa kupček res kdaj ne gre! noče podret sploh.. moja kumin sirup vn plune :) Zdej sm ji nehala kaplice dajat, pa mislm, da ma manj krčkov kokr pa če jemleva tist..je možn?

_____________________________

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nemirna pri dojenju
25.4.2008 16:44:28   
inesc
Ciao!

Ej, čisto možno je tudi to.

Mark ima rad kuminov sirup,sam ga nočem predozirat, ker ima med drugim notr tudi alkohol. Sedaj bom poskusila še z Antiflat iz Avstrije. Bomo videli, ker včasih je obupno. Sploh ponoči. Ko se ravno naje, pa že mislimo, da bo zaspal, pa se začne dret ko grešna duša in ga ne morem umirit in se jokam zraven... Na koncu pa ne vem več ali je lačen ali kaj...

Moj je pa sedaj začel po koncu hranjenja in podiranja kupčka, mleko ven bluvat. To se zgodi po kakih 5 minutah. A ima morda katera iste izkušnje? Me malo skrbi, da potem ni dosti sit. Je pa res, da ful pije in hlasta za mlekom. A je možno, da bi bilo to zaradi nastavkov in morda celo zaradi bepanthena??? Me resno skrbi. Sicer ne gre za bruhanje, ker se ne napenja, ampak mu samo ven steče. No, ravnokar je to spet naredil, pa je od dojenja minila 1 ura. A se preveč naje??? HELP!!!!!!!!1

LP, Ines

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?