inesc -> RE: nemirna pri dojenju (11.4.2008 10:05:33)
|
Vidim, da nisem samo jaz s tem problemom. Moj mali sonček tako vleče, da imam tako občutljive dojke, da se jih nihče ne sme niti dotakniti, ker me zvije. Bradavice imam čisto razpokane in občasno krvavim iz njih. Pa se dojiva komaj 8 dni (toliko je namreč star). Morda ga nepravilno pristavljam in bi mu morala več kolobarja zraven dat, vendar tako hitro zapre usta, da je kr neverjetno. Potem pa ne spustit... Ima katera kakšen nasvet kako mu spravit čimveč dojke v usta. Problem pri nam je, da ima ful močen sesalni refleks. Me boli še kolobar okoli bradavice. Uporabljam pa lanolin komprese in lanolin kremo. Prav tako jih namažem z zadnjim mlekom in jih imam čimveč na zraku, vendar mi praktično nič ne pomaga. Se dojiva nekje na 2-3 ure. Se mi zdi, da se bradavice sploh nimajo časa spočit. Potem me je pa blazno strah, ko nastopi čas dojenja, ker vem, da moram spet dat ven boleče dojke in da bo spet bolelo. Bi pa vsekakor rada nadaljevala z dojenjem. Danes pride k nama P in bom še enkrat povprašala glede pristavljanja. Sej boli me samo na začetku, ko vleče ko zmešan, potem bolečina popusti, ampak, ko gre pa dol, pa spet... Upam, da bo počasi bolje. Kdaj pa se sploh utrdijo bradavice? Kdaj začne manj bolet? Moj je dejansko jedec - "marljiva čebelica", kjer je znano, da bradavice zelo trpijo, sam da pa toliko... LP, Ines
|
|
|
|