petrcamg
|
Moj problem z dojenjem oz. nedojenjem je potekal približno takole: - že v bolnišnici sem imela probleme, ker ni znal pravilno vleči, oz. se je na moji joški samo crkljal ali pa spal. Po nasvetu sestre sem delala vse mogoče, da bi vsaj malo spil, pa... -da bi lažje vlekel, so mi v porodnišnici posodili nastavke in res je bilo vse skupaj malo lažje -na žalost pa so se mi že drugi dan vnele bradavice, in je bila cela zadeva FUL BOLEČA -kljub temu sem se po posvetu z sestro odločila za črpanje mleka na približno 2 uri -med črpanjem sem si na dojke pristavljala še otroka, tako da ne bi izgubil občutka in se preveč navadil na flaško -popila sem nalitre zeliščnega čaja, ki naj bi pospešil dojenje... Vse to sem izvajala že v bolnišnici, doma pa sem s tem nadaljevala. Vendar se je zapletlo že ko je šel moj mož po nastavke za bradavice in mu je ena koza v lekarni dala napačne(prevelike in pretrde-pa je baje povedal kere rabi) . Vseeno sem pristavljala, ampak to je bilo grozljivo- tamauček je tulil, meni je pa dobesedno teklo od riti . Sposodila sem si najprej ročno črpalko, potem električno in vsega skupaj sem načrpala 1x maksimalno 40 ml, ponavadi pa 20- 30ml! Kar pomeni, da sem 40 minut črpala,še pred tem pristavljala otroka, šla za max. pol ure spat, potem sem ponovila vajo. Pila sem en namaren čaj, za tablete, ki naj bi pospeševale nastanek mleka pa še slišala nisem( še nisem obiskovala tega foruma ) Vsa obupana in na robu živčnega zloma sem preklicala vse znanke in prijateljice, če je mogoče imela kater podoben problem. na koncu pa mi je povedala ena prijateljica, da se ji je zgodilo isto in da je po treh tednih nehala dojiti. Ko sem enkrat načrpala samo še 10 ml, sem se odločila, da je dosti, ker nisem delala nič drugega več kot premišljevala o DOJENJU IN O TEM KAKO SLABA MATI SEM!!! Da poleg tega ne omenjam razpokanih bradavic, šivov ki so boleli, pa ogromna zlata žila mi je tudi naredila svoje-bolelo me je zgoraj pa spodaj.. V času ko sem bila še smo imeli doma ful hude probleme(bolezen v družini, kap , nepokretnost, ki se je vleklo skoraj eno leto). Poleg tega sem se odločila za prenovo kopalnice in zaradi tega skoraj vse noči prejokala(take so mi delal )- mislim da je vse to vplivalo na to, da sem bila brez mleka(stres) ZATO MI GREJO NAJBOLJ NA ŽIVCE ŽENSKE, KI SO KOMENTIRALE, DA MOGOČE SE PA NISEM ZADOSTI TRUDILA?!?! Vsaki od njih bi lahko rekla: S POLNO RITJO JE LAHKO SRATI!!! Tako da ti svetujem, da te dobronamerne komentarje preslišiš.
|