Rubin.
|
Dobrodošle nove dvojne nosečke . Kako je luštno ker nas je vedno več. Meni pa je zadnja dva dneva bilo tako slabo, da nisem bila za nič. Pa še mala miss je bila doma, ker je kašljala in z noska ji je teklo. Danes dopoldan pa mi je malo bolje pa sem rekla, pridem malce k vam na obisk . Kje imeti oblekce? Jaz sem na začetku imela vse v kopalnici. Se mi je zdelo najbolj praktično. Umivat, previjat, preoblačit - vse na enem mestu. Sicer ima omaro v otroški sobi, ampak sem plenice, bodije, pijame in takšne za sproti oblačilca imela v kopalnici. In tako bom imela sedaj tudi. Moramo edino narest še dve dodatni polici, ozko omaro pa imam že od prej. Kje bomo spali? V spalnici imava zraven velike zakonske postelje kindrebett, v katerem je mala miss spala 1,5 l, sedaj pa spi pri nama v postelji. Kinderbett je ostal tam kje je, torej moj plan je sledeč: ko bosta še čisto majhna bosta spala v njem, ko pa ga bosta prerastla pa ne vem. Mogoče bo takrat hči spala že v svoji sobi, pa bosta ta mala škratka pri nama? Ne vem. V planu imava še eno sobico dogradit, ker je ta otroška premajhna za 3, za dva bi še šlo. Ampak to nekje v bodočnosti. Se bomo prilagajali situaciji. Nokes ja jaz sem tista Rubin. A ni hecno, ko sem hodila na ivf, so mi vstavili vedno 2 celici, pa se je 2x prijela samo ena . Sedaj, ko pa nismo mislili imeti več otrok, pa voila - dvojčka . Se pa spomnim tebe in Hedi, ki vaju je doletela kar dvojna sreča in zdaj že obe cartata . Če bi se takrat izšlo po načrtih - sem imela PDP 17.2. - ampak žal nismo prišli niti do utripa. Nokes me pa nekaj zanima, glede tetra plenic, jaz sem jih v prvo imela 50 pa se mi sploh ni zdelo veliko. Sedaj pa vidim, da jih imaš ti čist malo. A ne povijaš široko? Ker jaz sem jo do treh mesecev, tako da so bili potem kolki ziher bp. Benkica je majčka, ki se zapne tako da se povežejo trakci, ali na hrbtu ali na trebušku. Se pa uporablja prve mesece. Lara - pasti kravice, je ležanje dojenčka na trebuhu. Naša tega ni marala preveč in se je kar hitro zbunila. Zakaj je dobro? Ne vem, mogoče za to da hitreje začne dvigovat glavico? Taškica, nič se ti ne sekiraj kaj ti g. rekla - če si se ti odločila, da boš 3 v 1 do 38 tedna, bo že tako. Tudi jaz sem trdno odločena, da ju ne spustim prej ven. Samo poglej, koliko jih je zdražalo tako dolgo - ni vrag da ne bomo tudi me. Kako smo prišli do dvojčkov? Kaj pa vem, moj je rekel, da je to nagrada, ker imam za seboj dva ss. Drugače pa je moja mama dvojčica, ampak dvojajčna. Mi imamo pa enojajčna dvojčka. Še g. me je vprašala, kako mi je to uspelo . Sem pa malce pogooglala, pa v bistvu ne vedo, zakaj pride do tega. Tako, da ne vem - božje delo? Poleg najinega seveda. Blazino za dojenje, sem imela pri prvi hčerki in je nepogrešljiva zadeva, vsaj pri dojenju. Očitno pa se da porabit tudi prej. Bomo poskusili. Kako vzgajati dvojčka? Kaj pa vem. Še nisem nič zasledila na to temo. Jaz se v prvi vrsti strinjam, da sta to dva človeka, povezana z nevidno nitko in tako ju je potrebno tudi obravnavati. Ni rečeno, da tisto kar odgovarja enemu, tudi drugemu in obratno. Upoštevat ju je treba kot posameznika. Sicer pa bom uporabila kar iste metode, ki jih uporabljam sedaj, ker vidim da so uspešne. Veliko ljubezni, otroka je treba poslušat in ga slišat, sposobnost vživljanja v njega, poskust razumet njegovo stisko, namenit veliko časa, postavit prioritete, se držat tistega kar obljubiš, imeti realne cilje,... Sicer pa je tako, preden da rodiš, ne veš kaj je brezpogojna ljubezen. Pa če ti to pove 100 ljudi. Ko pa vzameš v naročje to čudovito malo bitje, ti postane takoj jasno. Treba je predvsem poslušat svoje srce, pa čeprav ni vedno v skladu z tistim, kar ti govorijo drugi. Ampak me smo mame in otroci so naša odgovornost. Če pa najdeš kakšno knjigo na temo dvojčkov pa kar napiši - da jo preberem. Sicer pa sta moja favorita kar se tiče vzgoje Pentleyeva in Juul. Glede dojenja se strinjam z Snežinko. Tudi meni se zdi bolje, da se menjavata, ke potem vedno leži na eni strani. Že za polaganje v posteljico svetujejo, da se vedno menjava leva/desna, da se otroška glavica ne poleži. Vozičke sem pa jaz kar na ebay in amazonu gledala in mi je v oči padel takšnen kot ga ima Pikatara. Za Celovec ne vem, vem za Graz, da jih imajo v Toysu in Siersbergu (če se tako napiše) v onem velikem šoping centru. Zunaj sije . Želim vam lep petek in še lepši vikend.
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 27.2.2009 10:08:37 >
|