|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
10.11.2009 12:50:29   
gapii27
ja zej pa kr letijo goruser posted image  kolk prej niso šli nič zaj pa kr za 3 kg v mescu dniuser posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 5176
11.11.2009 9:54:07   
Zoja Lara
Pozdravljene!

Meni se tud zdi, da je en bolj živahen. Za lego pa sploh več ne vem kak sta obrnjena. Samo včasih ko se razkomotim mi kr začne trebuh vlečt- te se menda obračata.

Pa tudi vedno probam ugotovit, če se oba gibata. Pa me včasih kr zaskrbi, ko ne čutim obeh. Se mi pa zadnje dni zdi, da je en bolj v taki legi, da čutim brcike, drugi je pa bolj v notranjosti oz. zadaj.

Eh ne vem, komaj čakam drugi teden, da mi G pove v kakšni legi sta.

Zdaj sem že v 26. tednu. Menda sem pridobila 10 kg.

Lep dan

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5177
13.11.2009 10:19:45   
Zoja Lara
Kje se skrivate mamice?

Nobena se nič ne javi...

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 5178
13.11.2009 13:27:31   
Njačo
ojla,

kako smo?? a ni lepo vreme? verjetno se zato nobena kj preveč ne oglaša tuki gor user posted image  mi smo drugače kr dobro, samo zelo slabo spim...katastrofa...moja dva tud ful brcata...no upam, da oba...jest sploh ne vem kje je en, kje je drug, kako sta obrnjena...nič...vem samo da ko sem mela uz sta imela oba glavici na moji desni strani, zdj se je pa stanje verjetno malo spremenilo. Jest sem pa že polnih 30 tednov noseča...še malo user posted image  v sredo začnemo z materinsko, pa tko...dolgčas nam vglavnem ni user posted image  mene pa neki zanima...a boste ve kupovale lupince? meni je zadnjič ena svetovala, da naj rajši kupim avtosedež od 0-18 kg (saj mislim da je tako rekla), da naj bi se spustil naslon ful nizko in da naj bi bilo kot pri lupinci??? a kera kaj ve o tem avtosedežu??

aja pa še neki, meni so se že pojavile strije pri popku, sm se neki časa tolažila, da to niso strije, učer sm pa vidla da so user posted image  no ja...se niti ne sekiram, sam da bosta moja user posted image user posted image  zdrava user posted image

Gapii27 tvoj buši pa niti ni tako velik, jest mam že ful večjega, nosim moževo bundo, pa še ta mislim da mi bo kmalu premala user posted image

no user posted image  uživejte v lepem vremenu user posted image  papa

Neposredna povezava do sporočila: 5179
13.11.2009 13:36:04   
gapii27
ojla

no pa ste le mal aktivne.... jes se trudim da počivam, ker me kr matrajo prepone in ko sem neki cajta pokonc mi glavici na medenico prtiskata in me je kuj strah, da nista ki prenisko...vglavnem večji smo iz dneva v danuser posted image
kile gor, jes pa kr ležečki... sicr grem mal po trgpvinah in na bajto pol pa že komi čakam,da se vležem

tamaladva sta dva dni na polno brcala noč in dan...danes ni tak "hudo"... pa v mehur, tak da ju čutim ditekt pr luknci ko lulamouser posted image

no pa sam da brckata... v pondelek je pregled in upam da bo vse ok....sej mora bituser posted image user posted image user posted image

mi bomo imeli lupinci ja

(odgovor članu Njačo)
Neposredna povezava do sporočila: 5180
13.11.2009 14:20:16   
t*e*j*k*a
Mi bomo tudi imeli lupinici. Dojenčke bomo kr z jajčko vred nosili iz avta in v avto, tako da ne vem kako bi se kej avtosedež obnesel.

Jaz pa moja dva zdej malo manj čutim, ampak še vseeno dost. Sta se obrnala tako, da me brcata nazaj in čutim brcike nekje zadaj.

Men se tud nč ne da, vem da bi se mogla na kak sprehod spravit, ampak mali ne bo hodil zraven mene, tako da imam izgovor, da lahk sedimuser posted image . Mogoč boma danes z njegovim triciklom šla, ko je toplo in ga ne bo zeblo v rokice.

drugač pa finiširamo hiško, drug teden dobimo centralno, pol pa sam še počakamo na sedežno in jedilnico pa šibamo pod svojo streho. Pol nekje sredi januarja, ko se mal ustalimo pa lahk user posted image user posted image ven pridejo, prej pa ni govorauser posted image

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5181
13.11.2009 16:44:49   
Zoja Lara
Midva boma tud lupinice nabavla. Mislim, da so bolj praktične. Ker je tak, kot je tejka rekla, da jih pol kr z lupinico neseš iz avta.

Jaz pa se še trudim hodit na sprehode- pa kr paše, samo včasih me pa vse tišči. Te pač skrajšam turo.

Jaz pa mam v tor pregled.

Uživajte 

Neposredna povezava do sporočila: 5182
13.11.2009 18:25:02   
gapii27
ej babe 

sem šla lulat pa sn se obrisala in je blo zraven toka še dost kompaktne sluziuser posted image  je to normalno? sem opet vnetje fasala?

Neposredna povezava do sporočila: 5183
14.11.2009 8:53:36   
t*e*j*k*a
Meni se tudi na določene cajte ta sluz pojavlja. Včasih se kr konkretno vleče. Čez par dni izgine in se pol spet pojavi. 

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5184
14.11.2009 9:42:28   
dafi
user posted image živjo nosečke. Gapi tudi meni se včasih pojavlja ta sluz, sicer skoz nosim ta mala vložke, ker se mi včasih naredi, da mi kar teče ven, sem se zadnjič ustrašla, ker sem imela en majhen flekec kar skozi trenerko, samo mi je gin. rekla da to ni nič takega? Tudi jaz sem nabavila lupinice, mam pa tudi na vozičku ta trde košare, tako da jih lahko tudi v tem prenašam. Včeraj sem končno nabavila dva kombinezončka, jih sploh nisem mogla dobit ta male št.tudi v Avstriji ne. V bistvu sem nabavila vreče zimske v pikapolonici, upam, da bosta zadostovala do pomladi. Tud jez se še trudim kadar je le možno na sprehode it, mi pa ne paše več hodit po trgovinah, pa gužva me moti, tako da imam za nabavit samo še ene par stvari v lekarni, potem pa upam, da je z nakupi (vsaj s tavelikimi zaenkrat konec), no bomo pa sproti videli če kaj manjka. Pozdravčke vsem

Neposredna povezava do sporočila: 5185
14.11.2009 11:25:30   
t*e*j*k*a
Joj, jaz še nič nisem nabavila. Imamo edino tisto, kar je od Jana, torej mazilo za ritko, alkohol, fiziološko.
Cotike moram še nabavit, kar je pa od Jana pa oprat, tetra pleničke zlikat in oprat,...
Vse v glavnem, če grem zdejle rodit sploh nismo pripravljeni, niti otroške posteljice nimamo, kar odlagamo, čeprav jo dobimo zastonjuser posted image .

Eh, sej februar je še dalečuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dafi)
Neposredna povezava do sporočila: 5186
14.11.2009 14:17:02   
gapii27
oj

spet jes...danes me pa zopet boli koža tam ko so dlakeuser posted image  mam tak napeto...a se to razteguje al kauser posted image

lep dan....mi mamo danes obiske

Neposredna povezava do sporočila: 5187
14.11.2009 15:20:23   
Zoja Lara
dafi kdaj pa maš ti rok?

(odgovor članu dafi)
Neposredna povezava do sporočila: 5188
14.11.2009 19:11:26   
Hana76
Njačo, jaz sem nabavila avtosedež 0-18 kg in se mi zdi zelo dobra ideja, ker ti nekje od 3-4 leta ni več treba skrbet glede novega nakupa, pa še bistveno bolj varni so. Svetujem ti Concord Ultimax, verjetno pa so tudi drugi ok. AMZS je naredil neka testiranja glede varnosti, si lahko pogledaš. V vozičku bom pa mela košare s trdim dnom, v katerih bom tudi prenašala dojančka.

Glede kilogramov - jaz sem se do 28.t. zredila 11kg. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5189
14.11.2009 19:19:41   
Hana76
Vprašanje za vse:

v kakšni legi ste imele svoje user posted image user posted image na zadnjem pregledu in kaj so vam glede obračanja rekli ginekologi?
Jaz sem imela v 30.tednu oba prečno (glavi skupaj, nogi k bokom) in me zanima, kdaj se začne tvoj ginekolog pogovarjat o načinu poroda (carski, naravno).

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 5190
14.11.2009 20:26:26   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: Hana76

Vprašanje za vse:

v kakšni legi ste imele svoje user posted image user posted image na zadnjem pregledu in kaj so vam glede obračanja rekli ginekologi?
Jaz sem imela v 30.tednu oba prečno (glavi skupaj, nogi k bokom) in me zanima, kdaj se začne tvoj ginekolog pogovarjat o načinu poroda (carski, naravno).

ciao,
js sm mela eno pupo obrnejo prečno na popkom, drugo z nogicami dol.... in že od 25T so mi rekliG da bom mela carski, kr pač ni weč prostora za obrat.... user posted image
in na koncu je tako tudi bilo.... user posted image
kakorkoli itak so mi porod sprožli oz.carski, kr sm zatekala, tako da narawno ne bi mogla rodit, pa tudi odpirala se nism, kaj šele popadke....

srečno nosečnost wsem user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 5191
14.11.2009 20:26:37   
dafi
user posted image Zoja lara rok imam 21.1., samo mislim, da če zdržim bo kar kmalu po novem letu, ker mi je zadnjič ginek.rekla, da so dvojčki "zreli" tam okoli 38 tedna..oz.se čez ta rok ne čaka več. Hana 76 v 24.tednu je eden imel medenično lego, pa je bilo rečeno, če je taka lega da naredijo carski, zadnjič na pregledu  (28.teden), pa sta bila oba z glavico dol in taka lega je za naravni porod (kar baje porodničarji  tudi raje vidijo).

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 5192
14.11.2009 21:50:48   
Njačo
čao

Hana76 mi smo šli pa dons malo do Pikapolonce in Baby centra da bi vprašali za ta avtosedež, pa so bile trgovke tako prijazne, da nas tud vprašal niso če rabimo pomoč user posted image  no, priznam pa da mi tudi nismo imeli neke volje, tako da bomo šli med tednom še enkrat. Ja jaz sem tudi slišala, da naj bi bil varen...se bom še malo pozanimala...tebi pa hvala za odgovor user posted image  Jaz sem imela ultrazvok pred 14 dnevi in sta mi oba ležala prečno, glavici sta imela na moji desni strani, vendar mi ginekolog ni nič še povedal kako bom rodila, je reku, da je za to še čas.

Kar se pa tiče sprehodov sem jest najbolj vesela, ko smo zunaj, čeprov sem jaz do prejšnjega tedna še hodila na aerobiko za nosečnice, potem sem mela pa parkrat zjutraj ful povišan pulz (128) in sem rekla, da mam dost. Tako da upam, da bo vreme še nekaj časa lepo, da bomo lahko šetkali user posted image  Do sedaj (sem v 31. tednu) pa sem se zredila 12-13 kg.

Ali kera ve, če je Antonija3 že rodila?? Verjetno je, a ne?? Upam, da se kmalu kaj oglasi in da je vse OK user posted image user posted image

Kar se pa tiče cunjic in ostale opreme pa sem jest mislila, da imam večino že kupljeno, pa sem šla po seznamu pa sem vidla, da mi še kar nekaj stvari manjka...tako da bomo šli spet malo v shooping user posted image  Itak se mi pa v sredo začne materinska šola in mislim, da se tam tudi dobi nek seznam, al se motim??? a ste ve že šle na materinsko???

Punce uživejte...upam, da boste vse lepo spale in se naspale...jest sem se dons po dolgem času, sem spala do 9.30 (s tem da sem ponoči dve uri še TV gledala), upam, da bom jutri tudi user posted image

nočko...

(odgovor članu dafi)
Neposredna povezava do sporočila: 5193
15.11.2009 8:13:53   
Zoja Lara
Dobro jutro!

Jaz tud trenutno hodim v šolo za starše. Zaenkrat še nismo dobili nobenega seznama kaj vse potrebujemo za novorojenčka. So se pa predavanja šele začela, tako, da bomo še to verjetno dobili.

So nam pa že pokazali baby-handling. Ful je blo fajn. Kak pa se vam zdi v materinski šoli?

Imejete lep dan

(odgovor članu Njačo)
Neposredna povezava do sporočila: 5194
15.11.2009 15:41:06   
t*e*j*k*a
Jaz v materinsko ne bom hodila, ker sem to dala pred dvemi leti že skozi.user posted image
Seznam kaj potrebujemoza novorojenčke smo dobili.

Glede lege. V 22 tednu je bil eden spodaj prečno, drugi pa na vrhu z glavico navzgor. Ampak zdej sta se obrnala, kako pa sta pa povem v petek ko bom imela UZ.

Neposredna povezava do sporočila: 5195
15.11.2009 16:57:50   
antonija3
Pozdravljene punce!
Njačo sem še 3v1 in še vedno doma. kar pa se bo ju3 najkasneje pa v torek najbrž spremenilo. sem namreč že v 39. tednu... ju3 imam pregled pri svoji G. mi je že prejšnji teden rekla, da bom počasi morala it v bolnico, saj je mnde zame napočil čas. tako, da sem sedaj ob pondeljkih imela pregled pri vsoji G, konec tedna pa sem hodila v bolnico na CTG in pregled. ker sta ta mala2 vredu, zadosti plodovnice, me še niso obdržali... ampak mi pa ta teden bolnica po moje ne uide- čeprav imam do nje samo nekaj minutk.
sicer pa iskreno povedano že po eni strani komaj čakam na porod, ker me iz dneva v dan sramne in medenične kosti bolj bolijo. sedaj že tako, da se komaj vstanem, hodim, stopnice so smrt, preobračanje v postelji tudi... groza... drugih znakov, ki bi nakazovali porod pa sploh nimam. zaenkrat še ne...
tudi mi imamo sedaj jajčke ker jih bomo tako verjetno najlažje prenašali...
če bo kaj novega vam javim!
TEJKA mi2 sva verjetno iz približno istega konca- celjskega.

Neposredna povezava do sporočila: 5196
15.11.2009 17:11:49   
Zoja Lara
antonija3 drži se. Želim kar se da lep porod, brez zapletov.

(odgovor članu antonija3)
Neposredna povezava do sporočila: 5197
15.11.2009 17:32:09   
antonija3
Zoja Lara hvala!
punce vam ju3 javim kaj in kako bo!

Neposredna povezava do sporočila: 5198
15.11.2009 19:12:49   
rener
Antonija tudi jaz ti želim porod brez zapletov!!!!!!

(odgovor članu antonija3)
Neposredna povezava do sporočila: 5199
15.11.2009 19:24:46   
t*e*j*k*a
antonija prijeten poroduser posted image user posted image user posted image user posted image in bravo da si tako dolgo zdržala. Od kod pa si? 

(odgovor članu rener)
Neposredna povezava do sporočila: 5200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?