SMKATJA
|
Zdravo, javljam se iz včerajšnjega pregleda pri Cerarju. Sem v 32.tednu, meritve mojih dveh malčkov pa take: GV/TT/BPD : A 81, B 83 OBSEG GLAVICE: A 282, B 288 OBSEG TREBUHA: A 275, B 268 FEMUR: A 52, B 57 TEŽA: A 1560, B 1670. Pred tremi tedni sta bila oba obrnjena glavično, sedaj pa se je eden obrnil prečno. Cerar pravi, da sta za svojo starost lepo velika, čeprav se je rast nekoliko upočasnila. Čez 14 dni imam zopet UZ, potem bomo pa videli, če se bo rast ustavila, bomo naredili CR. Malo sem bila razočarana nad Cerarjem, ker se mi zdi, da ni pozorno gledal UZ, kajti ko ga je moj mož vprašal, koliko najdlje pusti take dvojčke not, je rekel da do 36 oz. 37 tedna. Ker pa mi ni dalo miru, saj je prejšnjič rekel pa do 34. tedna, sem vprašala, ali kljub temu, da so monohoriati, je pa dejal: Aja, take damo pa prej ven. Mislim, da sploh ni pogledal, kakšni dvojčki so, ampak je kar nasplošno govoril za dvojajčne. Sem pa čakala včeraj cel dan: ob 11 ambulanta, nato odvzem krvi za toksoplazmozo in hemogram, nato pa je Cerar odšel na nek seminar in se je vrnil šele 13.50. Tako da sem bila pošteno izmučena, in mislim, da je bil tudi on že mal utrujen in zato manj pozoren. No, glavno je , da dvojčka lepo rasteta in da bosta še naprej. Kdaj pa dajo nosečnice z dvojčki kaj na CTG, a katera mogoče ve? Saššša, medve sva pa po tednih nosečnosti čisto blizu, a ne? Kakšne dvojčke pa nosiš, tudi monohoriate? Mogoče se pa še v porodnišnici srečava. Konina, a si ti iz NM, ker jaz sem tudi iz okolice. Mogoče se pa celo poznava iz srednje šole, če prav mislim, katera si. A si po poklicu učiteljica? Punce, držte se, oglaste se kaj in lepo napredujte. LP, Katja
|