|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
28.3.2008 18:10:59   
Arabela
Pri meni je čišča že skoraj izginila, le če preveč norim naokrog pa zjutraj še malce priteče.. sem se pa že naročila na ginekološki pregled, ga imam 11. aprila, takrat pa moram biti res čista spodaj...
Sem pa vesela do so mi šivi že odpadli in se zdaj pridno mažem s kremo.. boli me tudi nič več.. sem prav vesela da je to za mano..user posted image user posted image user posted image

Našega Sergeja danes tudi kar fajn matra, čeprav zdaj lepo pančka v lupinici, sem ga kar notri pustila ko smo prišli domov... Katarina pa nori po stanovanju z barvicami.. šibam za njo..

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 201
28.3.2008 18:11:15   
Nasy
No, meni se je čišča skoraj nehala. A ste ve v P dobile ene take kao plenice, pa še 2 paketa vložkov? Meni so prav prišle tiste plenice ampak jih sem v sobi dobila le jaz? Vse, ki so prišle za mano, so dobile samo vložke.
Naša mala je zaspala, jo pa zbujajo krčki, boga, kaj se mi smili. Komaj čakam, da se ji tole črevesje umiri, bomo vsi bolj mirni, ona, ker se bo naspala in mi, ker se bomo malo odpočili.
No, zdej grem pa malo spat, če bom lahko zaspala, če bo mala še spala, ker noči praktično sploh ni bilo. Naše zlepa ne uspavaš.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 202
28.3.2008 18:17:16   
Nasy
Tudi meni so šivi že razpadli, skoraj ne čutim več zategovanja, včasih še malo. Mi je dala patronažna neko mazilo, pa je bilo kmalu bolje. Dobro je, da se ne zagnoji, ker potem zna bit cel user posted image .No, mislim, da sem že ven iz tega.

Jaz imam ginekološki pregled 17.4. pri novi ginekologinji. Sem že naročila možeku, da si zrihta fraj. A ve boste šle z dojenčkom tja? Kaj, če ga nimaš kam dat? No, upam, da bo moj zrihtal, da bo šel z mano. Kdaj imate pa kaj posvetovalnico? Mi jo imamo 9.4. Kaj sploh obsega ta pregled-verjetno tehtanje otročka-še kaj?

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 203
28.3.2008 18:17:36   
paola
Pozdravljene,
komaj mi je uspelo priti do računalnika user posted image
Ne morem še ravno sedeti, frdam... šivi bi že mogli iti ven, pa nočejo... upam, da bo kmalu (je že teden dni zdavnaj mimo, jih sušim, umivam s kamilicami... pa res upam ,da se čimprej poberejo, ker gre dragi nasl. teden že v službo in bom sama).

drugače naša punčka veliko spi podnevi, ponoči pa bi žurala user posted image ,, zdaj je že manj rumena...
skrbi me, da ne bi pridobivali na teži - doji se na tri ure, ponavadi le 15 min, ponavadi kr zaspi zraven in ne gre in ne gre podreti kupčka (tudi med hranjenjem ne, ko je še budna)user posted image user posted image
čudno mi je, da je patronažna nič ne tehta... a tega ne počnejo več? meni se do posvetovalnice zdi še daleč...

lp vsem

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 204
28.3.2008 18:20:03   
paola
arabella, nasy, kako dolgo je trajalo, da sta se znebili šivov? jaz sem rodila 17.

(odgovor članu paola)
Neposredna povezava do sporočila: 205
28.3.2008 19:08:55   
san
nasy, stehtajo in zmerijo ga, pa pregleda mečave in celega dojenčka. včasih se je še cepilo, zdej ne vem kako je s tem rotavirusom, če jo boš cepila.

paola, meni ga je stehtala in je sama rekla, da bo prinesla tehtnico s seboj. je pa moj tud še čist rumen, pa ga morm na tri ure budit, da se dojiva, da bilirubin htreje razpade.
jaz ga kar zbudim, če mi zaspi na dojki, že s tem ko ga dvignem za podiranje kupčka, sam ga redko podre, pol ga pa še na drugo stran pristavim. je značilno za te ki so bolj rumeni, da veliko spijo in bolj malo jejo oz. sabo vlečejo, ker so zelo zaspani.
jaz bi patronažni kar rekla naj prinese tehtnico, sej baje jo mora.

(odgovor članu paola)
Neposredna povezava do sporočila: 206
28.3.2008 19:10:17   
san
Jaz imam ginekološki pregled 17.4. pri novi ginekologinji. Sem že naročila možeku, da si zrihta fraj. A ve boste šle z dojenčkom tja? Kaj, če ga nimaš kam dat? No, upam, da bo moj zrihtal, da bo šel z mano. Kdaj imate pa kaj posvetovalnico? Mi jo imamo 9.4. Kaj sploh obsega ta pregled-verjetno tehtanje otročka-še kaj?

ja, jaz bom šla z otročkom, če partner ne bo mogu zraven, ga bom pa v lupinci gor nesla in bo pač notri z mano in v njej počakal.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 207
28.3.2008 19:10:38   
san
zdej grem pa še mal ležat

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 208
28.3.2008 19:54:36   
ursi84
Dober večer moje punceuser posted image !!!

Po res zelo dolgem času sem si utrgala malo časa, da vas preberem in kaj napišem.
Namreč danes smo stari natanko 1 mesec user posted image user posted image user posted image . Bili smo pri pediatru: težki smo že 4.520g (odpustna teža 3.430g) in veliki 53,5 cm (52 cm). P reče, da je lahko razlika v merjenju velikosti tudi do 2 cm (če sestra ne izmeri prav user posted image ).  Ga je pregledal: mečavo, reflekse, popek, spolovilo... Morm še povedat, da je naš user posted image kao full napreden in glavico drži že za starost 2m, prav tako njegov smeh (se je tudi P nasmejal) je značilen za otroke stare 2 meseca. Imamo pa veliko mozoljčkov po obrazu. Ampak to je dokaj značilno za fante pravi P in da naj se ne sekiram. Nasljednji pregled oz tehtanje imamo 28.4.08.

"Mami"  je pa tudi že zelo dobrega počutja. Čišče skoraj ni več (že 2 dni brez krvavitve), šivi so se zelo lepo zacelili in ni več nikakršnega zategovanja ali bolečin. Danes sem se tehtala in sem v 1 mesecu dala dol še 5 kg (samo s pomočjo dojenja), ostalo mi je še dobre 3 kg viška do teže, ki sem jo imela pred zanositvijo user posted image user posted image user posted image user posted image . Matr sem ponosna nase in na mojega, ki me tako cuca, da kg nar kopnijo. No sej obilika telesa še zdaleč ni enaka, ampak za telovadbo bo še čas in za oblikovanje mišic user posted image user posted image

SPANJE IN HRANJENJE: naša "biba" (tako ga ljubkovalno kličem) ima že kr nekakšen svoj ritem spanja in hranjenja. Zvečer vedno zaspi do 20h in spi do 24-2h. Potem pa se zbudi okrog 5h, pa potem ob 7-8h... Čez dan je pa še čisto odvisno od njegove potrebe. P mi je rekel, da mora biti med posameznim obrokom vmes vsaj 2h razmaka (ker prej še ne predelajo hrane in jih lahko zaradi tega črviči).

No zaenkrat naj bo dovolj velik roman, ko bom pa zopet imela priliko pridet pred rač pa zopet kaj napišem...user posted image user posted image user posted image

Lepo se redite (mislim vaši user posted image ) user posted image user posted image user posted image in čim več lepo prespanih in mirnim noči vam želiva z Nejcem

Lepo nočko

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 209
28.3.2008 20:16:05   
ursi84
No tako...v albumu sem dodala slikice mojega miškota. GESLo je biba.

Lp

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 210
29.3.2008 5:25:35   
lucalu
Dobro jutro mamice! Kako smo kaj danes?
ursi user posted image user posted image user posted image  čestitke za prvi uspešen pregled! Tale nasvet o hranjenju (da mora miniti najmanj 2 uri), je pa res dober... naš Tai namreč včasih je bolj pogosto in mogoče ga pa tudi zaradi tega zvija - bomo sprobali še to! Hvala!
Drugače smo mi vredu... noč je bila zelo mirna, z 2 hranjenjema - zdaj spi kot topek in mamica čaka, da bo postregla z zajtrkom! user posted image
Je pa lepo videt, da smo se končno začele malo bolj "pogovarjat"! user posted image
No, pridne bodite in veliko se cartajte!

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 211
29.3.2008 7:01:13   
san
ursi, luškan fantičekuser posted image user posted image , mata z mojim urbanom enaki majčkiuser posted image

punce, ker je ravno ursi pisala o glavici in njeni drži, a vaši so tudi že čisto mali glavo gor držal. naš jo skoz gor dviguje, sam da ga dam v položaj za kuška podirat, ali pa na trebuh pri preoblačenju. pa vem, da ne sme. patronažna se je samo smejala kako je močen, nič pa ni rekla, kako mu to preprečit. zdej mu pa kupček tko podiram, da je na mojmu trebuhu, jaz pa sedim, tko da je on prislonjen name, ampak pol pa skoz išče joško. kako se ve spopadate s tem. men se zdi, da jaz pri prvih dveh nisem komplicirala, zdej sem pa nekje prebrala - tukaj na forumu - da sploh ne smejo bit v pokončnem položajuuser posted image . in že kompliciramuser posted image .

glede kg in trebuha imam pa jaz tudi tokrat srečo, ker sta mi ostali samo 2 kili in trebuha skoraj nič, za vzorec. tko, da hlače lahko stare že troje nosim, no edino postava, ta pa še nekaj mesecev ne bo ista kot prej, če sploh bo, ker kosti so se razmaknile in morjo prit počasi nazaj na svoje mesto. prsa so se mi pa po porodu zvečala za 2 številki, katastrofa in vedno komaj čakam, da lahko podojim, ker kot je že napisal andrej77, mam občutek, da mi jih bo razneslo. a si ve kaj mažete bradavičke?

lona, držim pesti, da je s ščitnico vse v najlepšem redu in ravno tako s srčkom tvoje male princeskeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 212
29.3.2008 7:03:38   
san
mamica čaka, da bo postregla z zajtrkom!

joj, lucalu, jaz tudi, ker danes je bolj malo vlekel ponoči, sm ga mogla kar posilit. je prespal noč v moji postelji, pa sem rekla, da tega ne bom dovolilauser posted image , ampak me že vrti okoli prstauser posted image . no in če spi pri meni, spi kot polhek, pol ga dam pa v posteljo, da se zbudi in malce poje in pol spet zaspi kot polhek nazajuser posted image . je miren, ker me voha.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 213
29.3.2008 7:04:25   
san
za kuška podirat

joj, kupčkauser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 214
29.3.2008 7:04:58   
san
katera bo sploh imela čas to prebratuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 215
29.3.2008 7:38:00   
Arabela
Jutrp!

Jaz vedno vse preberem...user posted image user posted image user posted image

Meni so šivi obakrat šli v roku meseca dni...

Kar se tiče pokončne drže... jaz sem šla včeraj z njim v trgovino pa sem ga že imela v kengurujčku.. isto sem dosti v njem nosila tavečjo, pa ni bilo problemov...

Bradavičke si mažem z linolinom, sem ga nafehtala v bolnici...

Naš tudi glavo gor dviguje, ampak meni so dejali da vse kar počne iz lastne volje ga ni treba omejevat...kasneje ko se bodo hoteli na nogice postavljat, pač pustiš, ne smeš pa ga k ničemer forsirat..

Mi imamo posvetovalnico v ponedeljek... bi morala tavečja zraven da se cepi, pa je neka šmrkava... upam da ne bomo zboleli, ker ni ga hujšega kot njej pucat nos..user posted image

Naša noč... katastrofa...vsakič ko se je mali zbudil se je tudi tavečja pa oba v jok..... no proti jutru se je mali napenjal in jamral, mala pa ni več reagirala.. smo se pa vseeno vsi vstali ob 5.30...mali zdaj spi, midve maževa toaste...

Kar se kg tiče... jaz sem jih izgubila že 12, še 12jih imam... isto kot v prvi nosečnosti...ampak odkar sem doma kar počasi kopnijo.. se sploh ne sekiram.. ampak hlače še vedno imam nosečniške.. pa saj se nikamor ne mudi.. pravijo 9mesecev se rediš, 9mesecev dol jemlješ... tako je bilo prvič pri meni, pa sem še več kg izgubila kot sem jih imela pred nosečnostjo..

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 216
29.3.2008 8:13:02   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: san

punce, ker je ravno ursi pisala o glavici in njeni drži, a vaši so tudi že čisto mali glavo gor držal. naš jo skoz gor dviguje, sam da ga dam v položaj za kuška podirat, ali pa na trebuh pri preoblačenju. pa vem, da ne sme. patronažna se je samo smejala kako je močen, nič pa ni rekla, kako mu to preprečit.

san tudi naš je že, ko je bil star par dni full dvigoval glavico, pa se patronažna tudi ni mogla načudit... Ni pa nič rekla, da ne bi smel... je samo rekla, da je pravi korenjak! user posted image  Bradavice si pa mažem, ker imam razpokane... včasih z lanolinom, včasih pa z bepanthenom.
ursi Nejc je pravi cukrček! user posted image
Tudi jaz vedno preberem vse! user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 217
29.3.2008 13:41:56   
jagoga
Živjo,
sem že malo pozabila kaj vse sem hotela napisat. Naš Tomaž tudi že zelo dviguje glavico ( star 3 teden), kile so ostale še 2, da pridem na predporodno težo, tako da nosim že ves čas stare hlače, le še trebuščka je nekaj (špehecuser posted image ), postava pa bo potrebovala verjetno malo večl časa, kot je že rekla San.
Bradavice ves čas mažem z lanolinom iz porodnišniced, ker imam kar občutljive, ampak zaenkerat še nič razpokane.
Prvi pregled pri prediatrinji imamo 7.4., pregled pri ginekologu pa 22.4.. Moj bo takrat še na dopustu, tako da bom malega kar doma pustila, pa mu bo on dal en obrok po flaši. Če pa ne bo šlo kako drugače, pa bi ga kar s seboj vzela.

Kako pa dojite? Ali vsak podoj podojite na obeh straneh ali samo na enistrani? in koliko časa dojite?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 218
29.3.2008 16:00:44   
*medica*

pozdravljene punce..MAMICE ..

vam se še jest malo javim...nemorem ravno sedeti ker mam malo šivov in me še boli zato se javljam bolj poredko na stari temi marčevk no danes prvič tukaj..
na kratko povem samo da anis pridno napreduje..čeprav sem se zelo zasekirala ker sva v P preveč zgubila na teži..to pa zato ker nisem imela dovolj mleka in sem mogla dodajat..no to počnem tudi doma..vendar ne dodajam več toliko ker mleko že pridno prihajauser posted image user posted image ..podojim ga pa najprej iz ene pol pa še iz druge naslednji obrok pa začnem na dojki kjer sem končala..sem kar vesela da mi ni potrebno več toliko dodajat..moram pa tudi pohvalit malčka ker je tako priden..spi tudi do 4 ure..samo enkat na noč se zbudi podoji in spet naprej aja..user posted image user posted image čez dan je pa isto ..včasih ga kr malo zbudim da se mal pocrklamouser posted image ..
no toliko zaenkat pa se čujemo ko utegnem..mislim ko bom lažje sedela ..že zj sem se vsa nekak tak čudn usedla da me že vse mišice bolejol...user posted image

lp

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 219
29.3.2008 16:14:02   
*medica*
aja pa slikice mam tud naštimane v albumu..

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 220
29.3.2008 16:39:54   
Arabela
No pa sem tudi jaz naštimala album.. je pa zaklenjen, če katera želi geslo naj mi piše na ZS

Pozdravčke...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 221
29.3.2008 17:08:08   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

Prvi pregled pri prediatrinji imamo 7.4., pregled pri ginekologu pa 22.4.. Moj bo takrat še na dopustu, tako da bom malega kar doma pustila, pa mu bo on dal en obrok po flaši. Če pa ne bo šlo kako drugače, pa bi ga kar s seboj vzela.

Kako pa dojite? Ali vsak podoj podojite na obeh straneh ali samo na enistrani? in koliko časa dojite?

jagoga tudi mi imamo posvetovalnico 7. 4., pregled pri G imam pa 24. 4. Taia bom pa zraven vzela, ker mi je ginekologinja rekla, da ga MORAM zraven prinest, da ga končno vidi (ko nam je v nosečnosti tak živčke kravžljal). user posted image
Dojim pa ponavadi vsak podoj na drugi strani, če pa se mi zdi, da je na eni strani zmanjkalo (kar je bilo 2x do zdaj) in da je Tai še lačen, ga dam še na drugo stran... Traja pa naš obrok od 20 minut do včasih celo 1 ure... odvisno, če vmes zaspi...

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 222
29.3.2008 17:17:25   
lucalu
medica Anis je pravi cukrček! user posted image  Mi pa že na slikah deluje zaspanček. user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 223
29.3.2008 17:21:44   
san
Traja pa naš obrok od 20 minut do včasih celo 1 ure... odvisno, če vmes zaspi...

no, tole je pa pri nas podobnouser posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 224
29.3.2008 17:22:27   
tina50
pozdravljene!

sem vas komej prebrala, ker že nisem tri dni nič brala!(s  tamalim v naročju, ker ga nekaj črviči). ali ima katera kapljice proti črvičenju? Katere?

jaz dojim kar iz ene dojke na enkrat, pa se mali dobro redi. je imel včeraj že 4420g, iz P pa sva šla 3600g. star je pa 3 tedne.
po kolkem času, pa greste v posvetovalnico. midva imava vse na isti dan 23.4., jaz zjutraj, Lan pa popoldan. pri 6 tednih?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?