|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
27.3.2008 6:45:27   
lucalu
Dobro jutro mamice! Kako smo kaj danes?
Mi smo pravkar pojedli, zdaj pa mamica po dooooolgeeem času pelje kužke na sprehod! user posted image
Katiandi dobrodošla med mamicami!
user posted image

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 176
27.3.2008 9:02:00   
Arabela
Jutro!

Mali mož spi, velika frčefela se igra z darilnimi vrečkami..user posted image ... Kasneje bomo izvedli akcijo igramo se na dvorišču... user posted image user posted image user posted image

Zdaj šele vidim kako easy je bilo samo s Katarino, sedaj pa da zrihtam oba za ven je pravi podvig...user posted image user posted image user posted image .. moram uporabit vse svoje organizacijske sposobnosti..

Zdaj pa grem gledat vaše slikice,  mi še ni uspelo..

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 177
27.3.2008 9:21:13   
san
o, katiandi, dobrodošla, samo da se je vse uredilouser posted image user posted image user posted image

naš pikec je pa danes tudi malo slabše spal, ker je mama zaspala tako močno, da ga je pozabila previt okoli polnočiuser posted image in potem mi je šele okoli četrte zjutraj kapnilo, da ga sploh pevila nisem. no potem se je pa tako zbudil, da je živahno pogledoval naokoli in šele okoli pol sedmih zaspal nazaj. in da to še ni bilo dosti, se je še sinko ponoči polul v posteljouser posted image , no pa smo še njega hitro uštimali in je bilo potem ok, ampak je tudi rabil pol ure da zaspi nazaj. zdej pa bi šla najraje spat, pa pride patronažna in se bojim, da ne bom slišala.

vreme imamo pri nas deževnouser posted image , upam da bo kmalu sonček, da bomo šli lahko kakšen krog za 10 minut.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 178
27.3.2008 10:11:23   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: eva78

A že kaj ugotavljate podobnost vaših user posted image ? Pri nas so vedno debate. Najini starši iščejo slike, ko sva bila midva z mojim še majhna in ugotavljajo podobnost. Večina vidi podobnost z mojim fantom. Moj si srčno želi,da bi bila Neli čimbolj podobna njemu in ko mu kdo to potrdi, je ves presrečen.Čeprav bi tudi jaz rada videla,da bi bila vsaj majčkeno podobna meni. Pa se hecajo in me tolažijo,da spol ima sigurno po meni. user posted image  Jaz pa  kar težko rečem, komu je podobna. Mislim,da je še prehitro.

Aja v kolikem času se spremeni barva oči? Jaz imam sivomodre, moj pa rjave. Katera je dominantna?

Dobro jutro, mamice z dojenčki!

Pri nas moram reči, da se je pokazala izredna podobnost starejšemu sinu, tako da če se bo to nadaljevalo, bo bolj podoben možu oz. njegovemu bratu (pa nisem imela nič z njim)user posted image

Barva oči se spremeni običajno po nekaj mesecih, je pa rjava barva dominantna.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 179
27.3.2008 10:14:58   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: Arabela

Zdaj šele vidim kako easy je bilo samo s Katarino, sedaj pa da zrihtam oba za ven je pravi podvig...user posted image user posted image user posted image .. moram uporabit vse svoje organizacijske sposobnosti..

Arabela tebi pa čestitke, da tako lepo shajaš z obema, meni se je kar trgalo, ko je bil tastarejši en teden doma, takoj po tistem ko smo prišli iz porodnišnice.

Sem pa tudi jaz opazila, kako je lažje samo enega rihtat, kot pa oba otroka istočasno. Pa če pogledam nazaj se mi je pa pri prvem zdelo, koliko dela imam z njim, zdaj pa imam pri obeh otrocih več časa, kljub temu da sta oba vsak po svoje zahtevna.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 180
27.3.2008 10:15:44   
jagoga
No pri nas se je sirena vklopila (VEEE, mi smo pa lačni), bo treba iti.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 181
27.3.2008 11:47:04   
Arabela
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

Sem pa tudi jaz opazila, kako je lažje samo enega rihtat, kot pa oba otroka istočasno. Pa če pogledam nazaj se mi je pa pri prvem zdelo, koliko dela imam z njim, zdaj pa imam pri obeh otrocih več časa, kljub temu da sta oba vsak po svoje zahtevna.

Se popolnoma satrinjam s tabo....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 182
27.3.2008 13:05:37   
san
naš je čisto podoben svoji sestrici in bratcu. in vsi pravijo, ja vaši trijo so pa vsi enaki. čeprav srednji sine je bil malenkost drugačen, hči in ta sta pa skoraj identična.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 183
27.3.2008 14:07:22   
san
no, pri nas je bila danes pa tronažna in je rekla, da popek lepo čistim - tega me je namreč vedno strah, ker ima ta tudi tak debel krn in še fajn moker in krvav. zredil se je od ponedeljka iz 3720 na 3825 guser posted image . je rekla, da je vse super in lepo in pride zopet v ponedeljek. pa povedala je da bo lep vikend in da moramo venuser posted image . sej jst že komaj čakamuser posted image . je pa še vedn rumen, ampak baje ni panike, samo dojit ga moram na tri ure, da bo bilirubin hitreje razpadel.

sem prej pozabila povedat glede podobnosti, da so vsi trije za moje pojme očiju podobni, čeprav nekateri pravijo, da sta tavelka tud men, ampak jaz tega ne vidimuser posted image .

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 184
27.3.2008 15:59:38   
Nasy
Mi smo se včeraj kopali in kot vedno do sedaj, smo podrli vse argumente patronažne-je rekla, da kako bo mala uživala-drla se je ko zmaj, smo komaj potolažili, je napovedala, kako bo spala, naša dojenčica pa cel dan oči k zajcuser posted image Se prav bojim naslednjega kopanja, vsekakor pa bova oba morala biti, sama ni šans, da jo uspem zrihtat. Dojiva se ampak, ni mi jasno, je možno, da imam včasih več, včasih manj mleka? Ker včeraj je pojedla ful dodatka, danes ji je moj tudi naštimal, ker joka in išče, pri meni pa ni.  Poskušam jo čimveč dojit ampak pri nas očitno proizvodnja mleka ne steče glih najbolj?! No, morda je to dedno, mene in sestro mama tudi ni uspela dojit. Pa tko se trudimuser posted image
Jo pa mučijo krčki, zaspi in jo krček zbudi-iz mirno spečega angelskega obrazka se zbudi v krčevit jok. No, malo jo pomirijo kapljice, jih dobi kr na dudico in z veseljem poliže. Včasih se mi zdi, da jo celo uspavajo. Pa tudi pokakanih plenic ni ene 3 dni, baje je to normalno?

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 185
27.3.2008 16:58:51   
san
joj, nasy, ti pa kot bi opisovala mojo hči. čist isto. ampak sej krči bojo minil, boš vidla. sej ni nujno, da išče mleko pri tebi, to je lahko posledica krčev, tako je bilo pri nas. merilo so pa polulane pleničke, 6 na dan pomeni, da je mleka dosti. dojeni otroci tudi po en teden ne kakajo in je to čisto normalno, eni pa po vsakem hranjenju in tudi to je normalno.
dedno pa gotovo ni, tole dojenje, ker po strani moje mame ni dojila nobena ženska, no edino moja babi neki malega, jaz sem pa dojila hčero 3, sina pa 2 leti in še mal.
glede kopanja je pa prvič res krizauser posted image , ampak pol se pa navadiš in gre čist lepo brez problemov. jaz sem jo ponavadi kar sama, ker sem bila bolj mirna, moj mi je samo napoto delaluser posted image in pol ko sem jo do konca porihtala in podojila, sem šele pospravila nered, ali pa je to naredil dragi.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 186
27.3.2008 17:00:06   
san
to sem zdej tko zmedeno napisalauser posted image , mene že daje poporodna zmedenost. no, upam, da razumeš kaj se na kaj nanašauser posted image .

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 187
27.3.2008 18:41:07   
Sonnja
Ojla! moj mišek se zbuja na triure in se pridno redi po 300 g na teden.
Ponoči je ful priden(trkam v les) se oba naspima drugače pa se ful rad kopa sam ko pride iz bane se zbuni ko ga zebe. idim da je vedno več mamic samo čveka je bolj malo kot pa v nosečnosti smo mele več časauser posted image

Lep pozdrav!

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 188
27.3.2008 19:11:25   
Lona76
Živjo vsem!
Naša miška se pa danes full zbuja z jokom. Ne vem, kaj to pomeni. A jo krčki dajejo, malo je pa tudi že scrklana. Joka, ko pa jo vzamem v roke pa čudežno utihne. user posted image No kar naj. Ma pa tut mal zabasan nosek. Ne vem kje hudiča se je prehladila. Mogoče je starejši kaj domov prinesel?
Jutri moramo pa na pediatrično, ker ima povišan ščitnični hormoh TSH. Sem že zdej živčna kaj bo. Ne vem, kdaj se bojo slabe novice končale. Najprej srček, sedaj pa še ščitnica. Mož me sicer tolaži da bo vse ok, ampak saj veste da nas mamice skrbi.
Vse mate full lušne pikce. Jaz še nisem uspela dati naše v album. Si moram prav čas en dan uzet in to narediti. Sem kar malo lena.
Lepo se imejte in mirno noč želim vsem!

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 189
27.3.2008 21:58:37   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

Dojiva se ampak, ni mi jasno, je možno, da imam včasih več, včasih manj mleka? Ker včeraj je pojedla ful dodatka, danes ji je moj tudi naštimal, ker joka in išče, pri meni pa ni.  Poskušam jo čimveč dojit ampak pri nas očitno proizvodnja mleka ne steče glih najbolj?! No, morda je to dedno, mene in sestro mama tudi ni uspela dojit. Pa tko se trudimuser posted image

Nasy, DA mleka ni vedno isto, vsak podoj je lahko različna količina. Zjutraj ga je tudi več ,kot pa v večernih urah. Zadeva je preverjena, sem si eno leto črpala vsak obrok.
S količino mleka oz. s premalo mleka se pa tudi jaz ukvarjam. Dojiva se vsake 2  do 3 ure (od enega začetka do drugega), vedno ko zahteva.
Vprašaj patronažno, če se lahko dobi kakšno sredstvo za povečanje laktacije. Jaz sem danes dobila Tametil (zdravilo je namenjeno čisto drugim stvarem, stranski učinek pa je povečanje količine mleka). Bom v naslednjih dneh poročala o učinkovitosti. Danes še nisem opazila, da bi bilo zaradi tega kaj več mleka, si bom mogla kakšen obrok izčrpat, pa bom videla če ga je kaj več.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 190
27.3.2008 23:18:16   
andrej77
Evo, naša Maša danes rekordno spi, je nič ne budiva, spi k polhek, vsaj en dan. To je že skoraj čudež. Prvič, odkar smo doma, mami čaka, kdaj se mala zbudi, ker se boji, da boi mlekarne razneslouser posted image mala pa spi spanje pravičnega, gledava skozi, če diha.
V upanju, da bo noč mirna, vas pozdravlja tudi Nasy!

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 191
28.3.2008 7:10:00   
lucalu
Dobro jutro mamice! Kaj bo dobrega?
Naša noč je bila pa danes cela v krčih - GROZA!!! Zdaj smo se previli in podojili... medtem pa je dragi skuhal kavico. Ko jo spijem, grem pa probat za eno urco zadremat zraven Taia, ki trenutno prav lepo spančka!
Lona76 držim pesti, da bo s Tajo vse vredu!!! user posted image user posted image
Danes bo bolj slab dan in očitno ne bo nič s sprehodom - bomo pa zato spanje probali not spravit! user posted image
Pridne bodite mamice in veliko se cartajte!

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 192
28.3.2008 8:28:18   
Arabela
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

Mi smo se včeraj kopali in kot vedno do sedaj, smo podrli vse argumente patronažne-je rekla, da kako bo mala uživala-drla se je ko zmaj, smo komaj potolažili, je napovedala, kako bo spala, naša dojenčica pa cel dan oči k zajcuser posted image Se prav bojim naslednjega kopanja, vsekakor pa bova oba morala biti, sama ni šans, da jo uspem zrihtat. Dojiva se ampak, ni mi jasno, je možno, da imam včasih več, včasih manj mleka? Ker včeraj je pojedla ful dodatka, danes ji je moj tudi naštimal, ker joka in išče, pri meni pa ni.  Poskušam jo čimveč dojit ampak pri nas očitno proizvodnja mleka ne steče glih najbolj?! No, morda je to dedno, mene in sestro mama tudi ni uspela dojit. Pa tko se trudimuser posted image
Jo pa mučijo krčki, zaspi in jo krček zbudi-iz mirno spečega angelskega obrazka se zbudi v krčevit jok. No, malo jo pomirijo kapljice, jih dobi kr na dudico in z veseljem poliže. Včasih se mi zdi, da jo celo uspavajo. Pa tudi pokakanih plenic ni ene 3 dni, baje je to normalno?

Nasy ko pa tvoje poste berem kot da bi pisala jaz leto in pol nazaj... isto isto isto je bilo meni pri Katarini...
Kopanje... ti bodi sproščena, nič se ne živciraj če se mala joka, lepo jo božaj, masiraj, ji zraven poj.... boš videla da se bo navadila
Dojenje... ja včasih je mleka manj.. pri meni se je včeraj prav  videlo ker je mali kar skoz gor visel.. ampak ti jo samo čim več pristavljaj... kar se tiče dednosti dojenja, mene in moje sestre mama tudi ni dojila, pa meni zdaj gre.. sem pa v prvo bila tudi skeptična al mala dosti poje pa sem ji na začetku filala dodatek pa sem jo preveč zredila... ti predlagam da se za en dan namestita v postelji pa se samo dojita dojita dojita.. meni je pomagalo..
Kar se kakanja tiče mislim da nekako od 4-7dni če ne kakajo da ni nič narobe... mogoče jo dodatek zapira?

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 193
28.3.2008 9:13:55   
Arabela
Naš miško je bil včeraj ful priden, ni ga fejst zvijalo, ponoči okrog 1h pa ga je nato napenjalo, da je jokal ko nor.. kako se mi je smilil... pa kaj ko nič ne morem, jaz ga pač božam po trebuščku, pa dudico v usta kar tudi malce pomaga... Zdaj pančka mami pa gre peglat...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 194
28.3.2008 11:10:44   
san
evo, mi smo tud končno zaspali, danes je spet nekaj rogovililuser posted image oz. v mojem naročju mu je čisto ok, ko ga odložim pa jokuser posted image . in ponoči tudi, ko je pri meni je kot angelček, samo da ga dam v posteljico je že lačen, lumpi mali, me že hecauser posted image . zdele sem ga dala kar v košaro od vozička spat, tam se počuti najbolj varno, ker je bolj utesnejn prostor. no, upam, da bo zdržal dve tri urce, da lahko v miru skuham in mal posparavim, pa še počivat sem nameravalauser posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 195
28.3.2008 13:44:11   
san
no, pa mi je uspelo skuhat in počivat, pospravilasem bolj na hitro.

kako je pa kaj z vašo čiščo? jaz sem danes ugotovila, da bom mogla bolj na easy vse skupi začet, ker sem spet začela bolj krvavet. se dobro počutim, pa kar pozabim na počitek

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 196
28.3.2008 14:18:35   
eva78
Tudi naša punčka mirno spi in jaz končno lahko skoknem za računalnik. Se pa zbuja točno na 2 uri. Ne morem verjeti,da ne zamudi niti par minut.user posted image  Ponoči je tole zbujanje kar problem. Jaz sem čisto omotična in se moram fajn z mrzlo vodo politi, preden jo grem dojit. Me je kar strah,da bom kar med dojenjem zaspala.

Nasy, pri meni je tudi enkrat mleka več, drugič manj. Tako kot pri Arabali,sem tudi jaz 14 dni preveč dodajala in se je mala kar fejst zredila. Zdaj pa že 2 dni poskušava samo z dojenjem. 

Sem ji pa včeraj prvič skuhala komarčkov čaj ter dodala kapljice proti krčem. Kako je pila!!! Ampak nisem upala več kot 30 ml. Koliko pa lahko spije 1mesečnik čaja na dan?

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 197
28.3.2008 15:09:56   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: san

kako je pa kaj z vašo čiščo? jaz sem danes ugotovila, da bom mogla bolj na easy vse skupi začet, ker sem spet začela bolj krvavet. se dobro počutim, pa kar pozabim na počitek

San, meni se je čišča po enem tednu mirovanja vporodnišnici skoraj zaključila, ko pa sem prišla domov in začela z vsemi gospodinskimi opravili, pa se je zopet ulilo. Tako, da sem se mogla malo umiriti, ampak se še ni zaključila. Pol dneva sem brez potem proti večeru pa še malo zakrvavim.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 198
28.3.2008 15:34:34   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: san

san pri meni je tudi tako... takoj, ko se preveč obremenjujem, mi spet teče kri... ne preveč, ampak vseeno. Če pa najdem kaj časa čez dan za počitek, pa je skoraj ni več. user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 199
28.3.2008 17:27:52   
san
jagoga, lucalu hvala. ker pri meni je podobna situacija, sem se včeraj zvečer šrav ustrašila tolk se je ulilo. no, danes mi je uspelo malo počivat pa je sedaj že malo bolje.

sej se spomnim, da mi je pri prvih dveh otrocih vseh 6 tednov puščalo spodajuser posted image , ampak sem pozabila, da se lahko tolk močno ulije. no, morm bolj pazit, ker imam danes še neke rahle krče spodaj.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?