Dinki -> RE: zakladki marčevk (6.10.2008 10:14:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Glede skute: jaz sem tudi razmišljala o kaki bio varianti, pa ne bom še s skuto komplicirala, ker ji dam itak samo 1 čajno žličko na dan. Kupila pa sem navadno od lj. mlekarn, Ostalo v malici pa je itak vse bio (banana, jabolka, pirini ali riževi kosmiči...). Dejstvo je, da pri kupljeni skuti veš, da je ok in do kdaj ima rok trajanja. Tam na trgu pa nisem najbolj ziher od kdaj je tista skuta in kako dolgo lahko počaka v hladilniku. A ste vedle, da je na trgu ob sredah, petkih in sobotah bio tržnica? Mogoče ve san, če je tudi ob ponedeljkih? Mi je ravno danes kolegica to povedala in sem se odločila,d abom hodila 1x na teden po bio zelenjavco, da jo bom imela za cel teden! jaz čisto nič ne verjamem v te BIO in eko kupljene variante. Živim na vasi in poznam kar nekaj poljedelcev, kmečkih ljudi in tudi moj oče je vrtnar že celo življenje in NI variante, da je npr. jabolko BIO, torej nič špricano s pesticidi, vse naravno, če je velik za v celo dlan in lep. To je nemogoče. Če želiš pojesti bravi bio jabček, torej skoraj nič šprican, je ta majhen in skoraj zagotovo tudi malce črviv. Se ga pač poje s pomočjo noža, ga obrežeš. Da ne govorim o bio bananah.....to je le služenje denarja na nas "naivnih" potrošnikih. Pač moje mnenje, brez zamere.
|
|
|
|