|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
1.4.2008 23:12:38   
Nasy
Ojla! Mi smo bili par dni na primorskem, je bilo tako lepo, da nas niso spustili domov! Kako je bilo toplo, sem našo vas prehodila toliko, kot še nikoli v življenjuuser posted image pa še moj možek je spoznal vse kotičke. Res je bilo krasno, naša dva čist navdušena, kom,aj čakajo, kdaj pridemo nazaj. Danes sva  našo miško prvič sama kopala, nisem mogla verjet, uživala jeuser posted image Ni jokala tako, kot pri kopanju s patronažno! Prav pri miru je bila in čakala, kaj še bo, ko sem jo polivalauser posted image

Ursi, sej našo midva tudi težko uspavava, ona se kr boji, da če bo zaspala, bo kaj zamudilauser posted image V vozičku je uživala, je kmalu zaspala, drugače pa ne zaspi tako rada. No, na rokah že morda.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu mala zelena)
Neposredna povezava do sporočila: 301
2.4.2008 0:20:34   
*medica*
elma dobrodošla...
luclu user posted image user posted image za spanje...mogoče je moj samo ta večer spal tako bomo vidl kaj bo nocoj..user posted image
tina tudi meni je rekla patronažna naj ga zbujam na 3-4 ure oz. ko se zbudi naj ga podojim..pa dojim ga še leže ker nisem mogla zarad šivov drgač..no danes sem se že lahko mal usedla ampak ne še glih prav..sem pa melega pustila spat zato ker če ga zbudim pol ful naglo vleče se prenaje pa poj poliva in bruha..tko da ga kr pustim da se zbudi sam pa ga pol podojim pa popedenam pa spet naprej zadrnjohauser posted image user posted image
san ..hvala za nasvet za čiščenje noska..res nisem vedla kako naj to nardim v primeru da mu začne kej tečt..

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 302
2.4.2008 8:36:45   
Arabela
jutro...

noč minila ok, ga je pa šraufalo okrog tretjre... glavno da je tavelika spala da sem se čisto njemu posvetila..

pozdrav vsem...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 303
2.4.2008 9:24:38   
perp
dobro jutro.
jupiiiii user posted image user posted image user posted image  mi smo spali celo noč oz. od 21:30 do 1:00, potem sve papale 2 ure in nato do 7:30 zjutraj. je bila včeraj patronažna pri nas in žal nismo se nič zredili. ampak sedaj vsaj vem in sve se zato včer fuulč dojile in evo rezultat, mala je spala celo noč.

ne bom brala za nazaj, samo zanima me ali je imela katera probleme s premalo mleka. Jaz ga imam bolj malo ne desni dojki. Prosim za kakšen nasvet. Hvala

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 304
2.4.2008 9:59:45   
ELMA
perp jaz včasi imam premal mleka vsaj tko čutim in si naredim napitek od sezamovega semena ,pa pomaga čez dve ure sem vidit kot Pamela Anderson samo da jaz imam velik mleka ona pa ne user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 305
2.4.2008 10:10:32   
ELMA
Mi smo tudi imeli na začetku krče , odkar sem ji začela dajat kumino sirup z čajem , in jo bolj vzdignem v sedeč položaj , ko je, da ne požira luft je boljše . Zdaj ne vem ali je to zaradi tega , ampak krčov ni , jaz pa sem začela vso hrano jesti .To so moje iskušnje .Mislim da krči sploh ne pridejo od hrane , ampak od lufta ki ga user posted image  pojejo s dojenjem .user posted image

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 306
2.4.2008 10:23:50   
san
Danes sva  našo miško prvič sama kopala, nisem mogla verjet, uživala je Ni jokala tako, kot pri kopanju s patronažno! Prav pri miru je bila in čakala, kaj še bo, ko sem jo polivala

user posted image user posted image user posted image za Mašouser posted image

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 307
2.4.2008 10:27:06   
san
ne bom brala za nazaj, samo zanima me ali je imela katera probleme s premalo mleka. Jaz ga imam bolj malo ne desni dojki. Prosim za kakšen nasvet. Hvala

jaz bi rekla, da poskusi pristavljat malo kakšen dan na zelo pogosto - jst sm urbana 4 ali 5 dan ves dan dojila na 2 uri, pa ful dolg je sesal, pol je pa mleko naslednji dan prišlo in mi je skor dojke razneslo. drugače pa veliko tekočine pij, predvsem vode... to dvoje meni pomaga

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 308
2.4.2008 10:29:27   
san

IZVIRNO SPOROČILO: ELMA
Mislim da krči sploh ne pridejo od hrane , ampak od lufta ki ga user posted image  pojejo s dojenjem .user posted image

jst bi se skoraj strinjala s tem, sama tudi tako mislim... jaz sem sicer prvič in drugič jedla vse, pa sa jih imela. pri temu ful pazim, pa je včeraj že začel, pa nisem nič takega sploh še poskusila, kar se kao ne sme...
pa od brata draga prve pol leta ni jedla praktično ničesar, nobenega sadja, razen kompote in nobene zelenjave, edino v juhi, pa je imela tamala ravno tako krče

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 309
2.4.2008 11:16:17   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: mala zelena

je pa kak trenutek res za znoret - ko te oba rabita, pa ne veš komu prej ustreči. en bi jedel, drugi se je ravno pokakal .... ha, ha, še se nam bo dogajalo.

Ravno to se pri nas dogaja, enega dojim, drugi pa na WC vpije , da se je že pokakal in da naj mu pridem obrisat ritko. In kaj naj naredim zdaj, še sreča da imam moža še doma, da jaz potem moža kličem in iščem s tamalim v naročju.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 310
2.4.2008 11:17:04   
ek76
Pozdravljene mamice,
lucalu tudi nam ni treba hoditi več na tedensko kontrole, sedaj smo naročeni, ko bo stara 1 mesec na pregled. Dojimo se pa na 2,5 - 3 ure.

perp probaj si po dojenju iztisniti ven vse mleko, čisto sprazni dojko, pij veliko sladkanega čaja in sladkorja se tvori mleko in veliko počivaj. Pred dojenjem pa si dojko dobro zmasiraj, da priteče mleko iz žlez bližje brdavicam in lažje sesa.

lp

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 311
2.4.2008 11:22:02   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: mala zelena

pa počasi se navajam, kako spedenat oba hkrati. danes smo se že sami trije odvlekli po stopnicah iz drugega štuka in šli na sprehod in prej mi je uspelo nahranit in oblečt oba, ne da bi se mi ob tem zmešalo user posted image
vsak teden bo lažje, boš videla.

Mene pa prav skrbi, kako bom sama hodila na sprehod z obema otrokoma. Strah je prisoten zato, ker je taveliki zelo živahen in ne more hoditi lepo pridno zraven mene. On bi ves čas tekal sem ter tja, ker si pa na cesti oz. na pločniku ne morem privoščiti, ga je potrebno ves čas za roko držat, če ne bi kar zbezlal, kot mladi žrebiček.

Neposredna povezava do sporočila: 312
2.4.2008 11:41:07   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: perp

Perp, takšen problem imam tudi jaz, samo da meni štrajka leva dojka. Poskusila sem že marsika. Pristavljam ga že ves čas na 2 uri, izprazni mi obe dojki (20+20 minut), če ne si jih izpraznim sama s črpalko, ampak notri ne ostane veliko. Če si posamezni obrok izčrpam mi po enem mesecu uspe izprazniti 40 ml iz leve in 60 ml iz desne ampak presledek mora biti najmanj tri urni, če ne je mleka manj tam okoli 60 ml skupaj in nič čudnega, da ga zahteva vsake 2 uri. Pijem ogromno tekočine, vode, nesladkanega čaja in čaja za dojenje.  To pa da sladkor pospešuje mleko pa prvič slišim. Sem pa pri osebnem zdravniku dobila recept za tablete Tamitil, ki povečujejo laktacijo, ampak lahko v celem dnevu vzamem samo dve tableti in se mogoče malo pozna, da je pri tistem obroku (po tableti) res malo več mleka.

ELMA, kakšen napitek iz sezamovih semen pa si pripraviš. A kar sezamova semena preliješ s vrelo vodo in je to kot čaj, ali kaj?

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 313
2.4.2008 12:30:58   
*medica*
pozdravljene mamice..
spali smo spet super..od 23 do 6...user posted image user posted image danes smo se tudi prvič kopali ..je patronažna rekla da je tko priden sploh ni jokal ko se je kopal pa zredil se je lepo ..v enem tednu za 2070guser posted image ..tko da smo končali z obiski patronažne..

glede dojenja ..jest ga zj samo še dojim ..preh sem mu dodajala vendar že tri dni se samo dojimo..user posted image user posted image sem pa ene dva dni napisala kaj je meni pomagalo za bradavice in da mi je fajn mlek priteku..namreč dojke sem si tuširala z vročim tušem..dajala obkladke (termovko) na med dojke pa na dojke..veliko sem pila čaja za dojenje pa kompot pa še kak sadni čaj..pa moram priznat da mi je kar fajn pomagal in sem kr vesela..dojim pa po 15 min na vsako..in tamal spi 3-4 ure čez dan ponoč pa kot sem že napisala..je kar pravi mali zaspankouser posted image user posted image ..drgač sem ga pa na začetku tud jest dojila na vsaki 2 uri..pol mi je pa patronažna rekla da ga ne zbujam naj se sam zbudi pol naj ga podojim ker se lepo redi..tko da..sem ubogala

lp

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 314
2.4.2008 12:54:34   
ELMA
ELMA, kakšen napitek iz sezamovih semen pa si pripraviš. A kar sezamova semena preliješ s vrelo vodo in je to kot čaj, ali kaj?

jagoga jaz sem si kupila v šparusezamovo seme , zmlela in damkuhat dve male žličke z vodo (ena velika skodelica vode) da kuha 20 min. mal se shladi in vse skupaj spiješ, in vodo in semena poješ , ni glih lepega vkusa ampak gre .Probi pa boš vidila da deluje , lahko tudi postopek ponoviš .

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 315
2.4.2008 13:18:54   
Vilma
jagoga jaz sem si kupila v šparusezamovo seme , zmlela in damkuhat dve male žličke z vodo (ena velika skodelica vode) da kuha 20 min. mal se shladi in vse skupaj spiješ, in vodo in semena poješ , ni glih lepega vkusa ampak gre .Probi pa boš vidila da deluje , lahko tudi postopek ponoviš .

Ste pa polne malih skrivnosti velikih mojstric user posted image  Prav je tako! user posted image

Julija pa je danes čist pikasta ratala. user posted image  Cel prsni koš in trebuh, hrbet in nogice do kolen ima pikaste. Sem klicala patronažko, pa je rekla, da sem zgleda nekaj takega pojedla. Verejtno  preveč mlečnih izdelkov. Sicer vsak dan pojem kaj mlečnega, ampak včeraj sem zgleda pretiravala. Tudi v porodnišnici so ji aptamil zamenjali z alernovo, ker je po aptamilu dobila fuuul izpuščaje. Upam, da so tele alergije samo prehodnega značaja in da bo s časom minilo. V familiji nima nihče problemov s tem, tudi Dominik ni bil na nič alergičen, upam da tudi tokrat uidemo temu.

Kaj pa ve ne jeste zdaj ko dojite? A je kakšna čisto ukinila mlečne izdelke?

< Sporočilo je popravil Vilma -- 2.4.2008 13:20:47 >

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 316
2.4.2008 13:27:33   
ELMA
Se opravičujem za pisavo ker z eno roko tipkam,  v drugi imam user posted image . Na mom jedilniku je obvezno nekaj mlečnega pa je vse OK.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 317
2.4.2008 14:46:32   
lucalu
Pozdravljene mamice!
Mi smo pa danes imeli pester dan... vse do zdaj nismo pošteno spali... No ja, noč je bila čudovita - od 10h do 4h spanje... potem pa nič več.  Zjutraj so prišli neki delavci, ki v hodniku bloka vrtajo neke luknje in je to tako glasno, da se še jaz ustrašim vedno, ko začnejo vrtat... da ne govorim o revčku Taiu. Zaspan je tako, da res komaj gleda, a vsakič, ko zadrema, se strese, ko začnejo vrtat! user posted image  Zdaj so se prestavli nadstropje nižje in detece končno spi, le upam, da ne bo predolgo, da bo ponoči spet lahko spal.
Če bo po naslednjem obroku še brez dežja, bova šla na sprehod - svež zrak ga vedno utrudi... pa še kopanje imamo danes zvečer!
Mlečne izdelke pa tudi jaz jem... vsaj sir! Jogurte pa, če že pijem, pijem probiotične - tako mi je rekla patronažna. Pa včasih si malo skute zmešam s kuhano jabolko...
To je vse zaenkrat, se tipkamo kasneje!

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 318
2.4.2008 14:46:56   
san
jaz mleka trenutno ne pijem (drugače ga obožujem in zdej je prvič, da sem se odločila, da ga prvi mesec ne bom), samo zjutraj s kavo, drugače a pojem en jogurt na dan, pa mal skute al pa sira tam do ene 500 g dnevno je treba, ne?

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 319
2.4.2008 15:05:27   
lucalu
Jaz mleka tudi ne pijem, ampak mi to ni problem, ker ga ne maram. user posted image  Drugače pa ne vem koliko bi naj blo česa količinsko... jaz v glavnem z ničemer ne pretiravam.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 320
2.4.2008 15:14:58   
san
perp, kakšna luškana punčicauser posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 321
2.4.2008 15:21:19   
lucalu
Ja, perp, pravi cukrček!!! user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 322
2.4.2008 16:38:05   
Nasy
Perp, jaz imam take težave..sem si izpumpala, sem si spumpala 100ml, ampak na eni dojki 70, na drugi 30user posted image če mala je bolj na pogosto, nimam niti tolko, če recimo ful časa spi-je ne budim-enih 5 ur, se nateče do teh 100mleka. In če ni, ji dad dodatek. Imam pa občutek, da mala iz mojih dojk zelo težko vleče, ker se jaz kr namatram s pumpicouser posted image si menjavam vse sorte položajev to mašino, mam že skor žulj na prstu.

Sezamov napitek si jaz naredim tako, da dam 2 mali žlički sezama in 2 dl vode zavret, vre naj 20min. Tako sem prebrala na RR. Ma ne vem, če kaj pomagauser posted image
Koliko tekočine spijete ve čez dan? Jaz se trudim spit več kot 2 litra pa je to meni zelo težko tako, da 2 litra nekako uspem.. Nekje sem brala, da je treba spat okoli 2 litra, nekje pa 3-4 litreuser posted image
A ve zdej kavo pijete, ko dojite? Jaz zelo redko. Jem pa skoraj vse, no, čokolade glih se ne napokam, včasih kak jajček. Mleko včasih pijem, kefir tudi, ker mi ureja prebavo.
Ne vem, katera je napisala, da je dojenček ful pikast-preveri, da nima kake alergije na milo, to tudi znajo imet-včeraj mi je rekla kolegica, ki je rodila par dni za mano, da oni morajo kopat samo z vodo.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 323
2.4.2008 16:48:38   
lucalu
Nasy jaz spijem okrog 3 litre vode + kakšen čaj za dojenje + čaj iz kumine, janeža in kamilic... Tako, da tekočine kar nanese. Sem pa že prej veliko vode spila tako, da mi to ni problem.
Kavo pijem pa brezkofeinsko.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 324
2.4.2008 16:49:17   
lucalu
Za sezamov napitek: a je treba sezam zdrobit, al so lahko kar zrnca?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?