brbrb -> RE: bodoče mamice študentke (2.2.2013 20:16:31)
|
Pozdravljene, sem nova na tem forumu. Tudi jaz sem študentka zadnjega letnika, čaka me še en semester in diploma. M mi zamuja drugi dan, naredila sem test CB in mi je pokazal negativno. Čez nekaj dni, če ne dobim M naredim test še enkrat. Opažam pa tudi spremembe občutja. Otrok bo sicer več kot zaželjen, saj si ga s partnerjem oba želiva. Sicer sva imela namen načrtno delati na tem čez kakšni dve leti, ko bi naredila izpite za podiplomski študij. Tako da v primeru nosečnosti vzamem drugo leto absolventa in potem dalje, na drugo stopnjo. Me je pa pošteno strah kako bom zmogla, čeprav vem, da imam 100% partnerjevo podporo in podporo domačih. Zanima me še, kako na vas, mlade mamice gledajo profesorji, sošolci? Sama sem sicer v naravoslovju in imam kar zahteven študij, otroci pa tudi niso ravno priljubljena tema. Zanima me, če je katera od mladih mamic v naravoslovnih vodah in kako se sooča z študijskimi obveznostmi kot so obvezna prisotnost na laboratorijskih vajah, veliko sprotnega dela, sprotno učenje? Po resnici povedano, že sedaj sem pred izpitnim obdobjem totalno brez energije, saj se učim samo za kolokvije, ki so pogoj za pristop k izpitu po 2, 3 mesece.... Strah pa me je še reakcij profesorjev, sošolcev. Se je mogoče še katera soočala s takimi problemi?
|
|
|
|