|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Streptokok B
2.3.2008 11:46:16   
Abrakadabra
Je imela katera slabe izkušnje s to bakterijo? konec januarja sm rodila in hčerkica je zaradi streptokoka umrla... 

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 2.3.2008 16:08:02 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STREPTOKOK B!!
2.3.2008 12:00:52   
FORZA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sožalje

A ti ni tvoja G med nosečnostjo ugotovila, da imaš streptokokB???
So ti dali antibiotik pred porodom?
Ja jas imam streptokok B. Mi je moja G ugotovila pri drugi nosečnosti.

(odgovor članu Abrakadabra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2008 12:08:11   
Abrakadabra
HVALA!  ne ni mi ugotovila. sem pa imela hepatopatijo in so me pri 35.tednu poslal v bolnico. in čez en teden sprožili porod ker so se jetrni encimi zelo večali. nisem pa še nikoli slišala za ta streptokok. tko da če bi bi verjetno gin.zatežila da mi naredi bris. tko da niso vedeli da imam to bakterijo in mi niso dali zdravil med porodom. naslednjič med porodom... sam kaj mi to pomaga...brez enga otročka sm ostala...

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2008 12:14:40   
Naja30
Najprej moje sožalje user posted image

Na žalost še ni postal test na to bakterijo rutina, pa bi moral biti. Poznam punco, ki jo je tudi imela, pa je na srečo bilo vse ok. Testa ji prav tako niso delali. Zdaj, ko je drugič noseča, je pa bolj pod drobnogledom.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
2.3.2008 12:18:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2008 12:22:05   
FORZA
Samo en nasvet bi ti dala za vnaprej.
Če boš še zanosila sama opozarjaj svojo g in kasneje v porodni, da imaš streptokok B, ker se lahko zgodi, da tudi spregledajouser posted image
Meni so pri drugem porodu spregledali, pa sem imela na kartonu na veliko napisano, tko da se je user posted image okužil, vendar je bilo zdravljenje hitro in uspešno.
Pri tretji nosečnosti sem ih venomer opozarjala na streptokok, tko da sem pravočasno dobila antibiotik in user posted image ni bil okužen.

Zelo mi je žal in še enkrat iskreno sožalje.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2008 12:27:31   
FORZA

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Najprej moje sožalje user posted image

Na žalost še ni postal test na to bakterijo rutina, pa bi moral biti. Poznam punco, ki jo je tudi imela, pa je na srečo bilo vse ok. Testa ji prav tako niso delali. Zdaj, ko je drugič noseča, je pa bolj pod drobnogledom.

Točno tko.
Bakterija se ugotavlja z odvzemom brisa.
Mislim da G premalo pozornosti dajejo na to bakterijo in poslediceuser posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2008 13:34:47   
jaša2
user posted image user posted image user posted image user posted image  iskreno sožalje!!!!!!!! ful žalostno! si ne znam predstavljat, kak hudo ti mora zdaj bit.
ja, sem imela ta streptokok in mi je G rekla, da naj jih v bolnici še opozorim na to. in je blo vse ok. poznam pa eno, ki je tud imela streptokok, pa ne vem, a ni vedla, al so ji pozabli dat antibiotik in se je pinčka tud okužla - imela probleme na pljučkih...pa se je poštimalo.

ful mi je čudno, da niso vsi G pozorni na to??? glede na morebitne posledice, mislim, da bi mogli vsi posvečat ogromno pozornost temu, a ne? saj to je njihova naloga za moje pojme.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2008 13:45:11   
jst86
iskreno sožaljeuser posted image ....

ta test je samoplačniški in se bodoča mamica sama odloči zanj ali pa obratno.jst sem se testirala v 36.tednu in plačala.me pa G nikoli ni opozorila nanj,kar se mi zdi zelo čudno,ker ima lahko ta streptokok takšne posledice.

pri naslednji nosečnosti le opozori tvojo G.

srečno

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2008 14:05:47   
abi
Moja g. je sama opazila prisotnost streptokoka Agalaktica ali nekaj podobnega.
Pri porodu so dali user posted image  zaščito in ni bilo nobenih težav.
Očitno pa ta preiskava pri vseh g. ni rutinska.user posted image  
user posted image  ,zdaj jim bomo morale še pod prste gledat, če so kaj pozabili-kam smo prišli.....user posted image

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2008 15:08:19   
Abrakadabra
Hvala vam punce!!

če bi jaz prej vedla kako je ta streptokok nevaren oz.če bi sploh slišala zanj bi preventivno se šla pregledat tko pa nisem vedla...
gin.so pa itak brezbrižni.zgleda jim je treba sam težit pa prtiskat na njih če hočeš kaj dosežt.
človk si ne more predstavlat kako je zgubit otroka, dokler tega ne doživi...
že tko se v današnjem svetu dogaja da porodnice umirajo, kar se glede na razmere nebi smelo dogajat. da pa ti umre otrok zaradi bakterije, ki bi se lahko preprečilo, pa zaradi malomarnosti niso, to je pa grozno.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2008 15:58:03   
Čmrlika
klik

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
2.3.2008 16:40:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Čmrlika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.3.2008 21:43:51   
Abrakadabra
Hvala...

testiraš se mislim da pri gin. ne vem točno. jst mislm da bi mogl vsako nosečnico testirati glede na to da je ta streptokok tako pogost. šele zdaj vidim kok žensk ga ima, 2 meseca pa sploh nisem vedla da obstaja...  ko bi vsaj vedela...marsikaj bi lahko spremenila...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2008 6:46:47   
anju
moje iskreno sožalje ubogi mamici user posted image

jaz sem za streptokok slišala v materinski šoli. ginekolog ga je razložil, ko je odgovoril na vprašanje neke nosečnice, sicer ga sploh ne bi omenil. na hitro, da sem registrirala samo "smrt" na ne vem koliko primerov.
moj ginekolog mi tega sploh ni omenil. nekako logično se mi potem zdi, da stvari ne vidiš kot pomembne in nevarne.
pregled je samoplačniški: osebni ginekolog vzame bris (nisem sigurna, menda iz danke) in ga pošlje na preiskave. zdravi se z antibiotiki v zadnjih tednih nosečnosti.
folno kislino skoraj predpišejo, to pa... ne vem. res je toliko možnosti informiranja danes, res lahko marsikaj vemo sami. ampak med vsemi možnostmi sami res težko vemo, mislim hitro smo lahko prepozni...

Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Streptokok B
3.3.2008 7:54:20   
kristinaj
sožalje, grozno, žalostno, da se v današnjih časih to dogaja, zaradi enega samega k.... brisa.....

meni je g ponudila, da če hočem lahko naredim bris, da ugotovijo, če to bakterijo imam, če ja, dobiš med porodom antibiotik...... ni mi pa povedala, da je to tako nevarno..... mislim, da sem plačala enih 8 EUR

Neposredna povezava do sporočila: 16
3.3.2008 8:10:59   
MAŠKA
Sožaljeuser posted image , me prav srce zaboli, ko preberem takšno žalostno zgodbo...

Neposredna povezava do sporočila: 17
3.3.2008 8:59:55   
TANJA78
Pozdravljena.

Najprej ti izrekam iskreno sožalje in vem kako se počutiš, ker sem jaz imela podobno izkušnjo, katera se je na koncu dobro iztekla.

Rodila sem 17.10.2005, sina Žana. Porod je bil spontan, 7 ur. Nič kaj posebnega. Ko se je otrok rodil je imel dihalno stisko, ki se je samo še stopnjevala. V porodnišnici so ga ročno napihovali (ne vem kako se točno reče); in čez nekaj časa rekli, da je otroček zdrav. Čez pol ure stopi k meni pedjatrinja in mi pove, da morajo takoj odpeljati Žana v Klinični center, ker oni nimajo respiratorja,...itd.
Rodila sem ob 18:09; komaj ob 22:00 so Žana v inkubatorju odpeljali v KC. Po poti so ugotovi, da Žan udihava kisik, ne more pa izdihovali oglikovega dioksida, upam da sem napisala prav.

V porodnišnici so rekli, da ni nič hudega, da bo mogoče že naslednji dan pripeljan nazaj v porodnišnico, v kateri sem rodila.

Naslednji dan kličejo moža iz KC, da je še edina možnost da Žanu rešijo življenje, priklop na ECMO. Mož je seveda odobril.
Žan je bil 18.10. priklopljen na ECMO; 22.10. izklopljen in do starosti 3 tednov priklopljen na respirator.

Posledica vsega skupaj je bila ta, da sem imela bakterijo Streptokok agalactia (B), ki je med porodom Žanu stisnila pluča.

Drugi porod -  rodila sem  27.08.2007, sem bila drugače obravnavana. Jemala sem antibioptik, v porodni sobi sem imela napravljeno dozo antibiotika, jemali so mi bris, kateri je bil vedno pozitiven. Rodila sem zdravega fantka, streptokok B je imel samo v sluhovodu, ne jaz ne on nisva prejemala antibiotične terapije.

Res škoda, da pri nosečnicah v zadnjem tromesečju ne opravijo bakteriskega brisa. jaz sem bila pri drugo nosečnosti pripravljena plačati, a glede na moj primer so mi ga delali brezplačno.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2008 21:29:51   
Ploha
Živjo!
Sicer nisem noseča, pa bom vseeno pokumentirala, ker ne vem ali gre za isto stvar... imela sm veliko vnetij, zato mi je G naredila bris na bakterije in ugotovila bakterijo streptokok (sam ne vem če je zdj točno ta, ki jo vi upisujete - morda bo katera vedla) in mi predpisala hiconcil pa tablete za vstavljanje v nožnico (gnyo-daktarin) to naj bi blo uspešno če se zdravi tudi partnerja. Takrat pa sem se zdravla samo jaz, tko da trenutno sem spet na istem in se zdraviva oba (iste tablete- v drugo), vse se je začelo pa tako da mi je naredila pap pa neki ni blo uredu (atipične ploščate celice - patološke spremembe - če bo katera to vedla) in je G sumla da je spet ta bakterija in je res bla, tko da se zdj zdravva oba pa imam še enkrat pap. Ampak ko sem jo prašala če je pač kej hudo narobe al pa tko da je za paničart, je rekla da ne da to ma veliko žensk, pa da je treba v nulo pozdravt, ker se lahko pri porodu novorojenček okuži, pa da ni zapletov poj,...zdj upam da nism pač mal teme zgrešila, al pa kej težila, če mogoče katera kej ve pa lahko pove,...

(odgovor članu TANJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.3.2008 8:58:25   
TANJA78
Ploha, mene so tudi zdravili najprej z OSPEN-om, nato so mi uzeli bris in je bil ponovno prisotem streptokok a. in so me nato do 38 tedna zdravili z HICONCIL-om, pa mi te bakterije niso uničili, zato so mi v porodni sobi nastavili antibiotik (infuzija), da mi ga dajo takoj ko začne porod. Prvo dozo sem dobila ob prihodu v porodnišnico v nedeljo ob 15:30, rodila sem v ponedeljek ob 07:06. Drugo dozo so mi dali čez 8 ur, nisem še imela popadkov, torej ob 23:30 cca. V porodno sobo sem šla ob 02:30 in sem dobila ponovno dozo. Ne vem če si prebrala kaj je mojemu prvemu sinu naredila bakterija streptokok agalactia oz B, kar preberi in bodi pozorna.

Ko prideš v porodnišnico jih kar opomni, da imaš to bakterijo; jaz sem imela v materinski knjižici napisano na veliko in podčrtano z markerjem.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.3.2008 8:59:49   
TANJA78
Joj ploha, se opravičujem sem površno prebrala in sem mislila da si noseča, pa zdaj vidim da nisi. Pa vendar ko boš noseča, pazi.

(odgovor članu TANJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.3.2008 10:35:32   
*erika*
meni so v 39 tednu user posted image odkrili bakterijo streptokok ki mi je g vzel bris pred amnioskopijo,in dobila sem neke tablete ki pa jih nism uspela vzeti saj mi je kmalu za tem odtekla voda in smo rodili,ko sem bila v porodni so mi v zilo dali neki antibjotik potem pa takoj popadke ker naj bi moral otrok vn in je tudi sla v eni uri je bila vzuni.zj me pa zanima kaj povzroca ta bakterija na orocku,meni so sicer rekli da je mala ok ampak ko tole berem mislm da imam sreco da je zdrava.pri prvi user posted image pa mi niso ugotovili te bakterije.js nic ne vem kar se tice te bakterije,a mi lahko katera pove kaj je to sploh..?

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

(odgovor članu TANJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.3.2008 11:58:31   
BUŠICA
tiste ki veste,prosim za odg.! približno kdaj se jemlje bris?se jemlje vaginalni bris?THX

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.3.2008 12:00:28   
Anonimen
bris se jemlje v 37 tednu ali tudi če meni G da je treba in če grozi prezgodnji porod.
Ni pa obvezno zato se niti ne jemlje,to je odločitev ženske in samoplačniško če sama hoče

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
6.3.2008 12:06:22   
Anonimen
Branja kolikor hočete
http://med.over.net/forum5/search.php?19,search=Streptokok+B+,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?