TANJA78 -> RE: Streptokok B (3.3.2008 8:59:55)
|
Pozdravljena. Najprej ti izrekam iskreno sožalje in vem kako se počutiš, ker sem jaz imela podobno izkušnjo, katera se je na koncu dobro iztekla. Rodila sem 17.10.2005, sina Žana. Porod je bil spontan, 7 ur. Nič kaj posebnega. Ko se je otrok rodil je imel dihalno stisko, ki se je samo še stopnjevala. V porodnišnici so ga ročno napihovali (ne vem kako se točno reče); in čez nekaj časa rekli, da je otroček zdrav. Čez pol ure stopi k meni pedjatrinja in mi pove, da morajo takoj odpeljati Žana v Klinični center, ker oni nimajo respiratorja,...itd. Rodila sem ob 18:09; komaj ob 22:00 so Žana v inkubatorju odpeljali v KC. Po poti so ugotovi, da Žan udihava kisik, ne more pa izdihovali oglikovega dioksida, upam da sem napisala prav. V porodnišnici so rekli, da ni nič hudega, da bo mogoče že naslednji dan pripeljan nazaj v porodnišnico, v kateri sem rodila. Naslednji dan kličejo moža iz KC, da je še edina možnost da Žanu rešijo življenje, priklop na ECMO. Mož je seveda odobril. Žan je bil 18.10. priklopljen na ECMO; 22.10. izklopljen in do starosti 3 tednov priklopljen na respirator. Posledica vsega skupaj je bila ta, da sem imela bakterijo Streptokok agalactia (B), ki je med porodom Žanu stisnila pluča. Drugi porod - rodila sem 27.08.2007, sem bila drugače obravnavana. Jemala sem antibioptik, v porodni sobi sem imela napravljeno dozo antibiotika, jemali so mi bris, kateri je bil vedno pozitiven. Rodila sem zdravega fantka, streptokok B je imel samo v sluhovodu, ne jaz ne on nisva prejemala antibiotične terapije. Res škoda, da pri nosečnicah v zadnjem tromesečju ne opravijo bakteriskega brisa. jaz sem bila pri drugo nosečnosti pripravljena plačati, a glede na moj primer so mi ga delali brezplačno.
|
|
|
|