|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
15.5.2008 14:36:05   
nagajiva
Ojla user posted image

Saba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Mi je prav všeč, da si se malo razpizdila, ker maš prav. Sama sem prvič user posted image , pa me bo konec od vseh info. Saj sploh ne vem več, kaj je prav in kaj ne. Še pri najbolj preprostih stvareh sem v dvomih. In sem si pred kratkim rekla, da bom pričela poslušati  sebe, svoje telo in potem user posted image , pa mislim da nimam kaj zgrešit. Želim si čimbolj naraven porod in zaupam porodnišnici, da bodo vedeli kaj narediti v primeru komplikacij................Ne želim si nekih inekcij ipd., ker jih že nasplošno ne prenesem...................Kar se pa tiče cen otroških oblekic in opreme, pa je tako brezveze zgubljati besede. Trgovci pač vejo, kje se da najlažje zaslužiti. Žal..............
Tak, sedaj sem se še sama malo razgovorila in mi je že lažje. Grem sedaj pripravljat narezek, dobi moj obiske za roj. dan....................pa tašča pride in se moram izkazat, ker so tako vedno neke pripombe. Me je kar groza user posted image . Bo pa tud moja mami prišla, tak da si verjetno ne bo upala tolk...............user posted image

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
15.5.2008 14:37:00   
lyra*
helo user posted image

polynesia  a ti nisi dobila ZS? Sem ti poslala pa mojo telefonsko in vse...user posted image
Saj zdaj si ti na vrsti da prideš v MBuser posted image

anime kakšen voziček pa sta izbrala?

Za ime imava za user posted image  5 imen za katere,potem pa se bova odločila za kateri dve se bova odločilauser posted image

Če bo nosečnost potekala brez zapletov in bo vse prez problema,bom jaz rodila po naravni poti v MB.

Zdaj mi je mami prinesla še topli jabolčni štrudelj in se že bašemuser posted image

Drugače pa je tudi mene groznooooo strah poroda in bolečinuser posted image

< Sporočilo je popravil lyra* -- 15.5.2008 14:39:00 >

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
15.5.2008 15:10:09   
caligula
KAj pomeni DHT?

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
15.5.2008 15:10:52   
caligula
oz kdaj naj ga bi delala? ko nič ne vem o tem, pa kje ga lahko delam in kako pomembna je ta preiskava?

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
15.5.2008 15:26:40   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: caligula

KAj pomeni DHT?

DHT je kratica za dvojni hormonski test - vzamejo ti kri in na osnovi rezultatov v kombinaciji z rezultati nuhalne svetline (NS), napovejo verjetnost kromosomskih okvar (presejalni test).

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
15.5.2008 15:27:44   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: caligula

oz kdaj naj ga bi delala? ko nič ne vem o tem, pa kje ga lahko delam in kako pomembna je ta preiskava?

ta test lahko delaš na polikliniki, na ostalo ti pa ne znam odgovoriti.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
15.5.2008 15:30:07   
pomar*ANČA*
ja znam , ta test se opravi najkasneje do 14 tedna. evo, sem glih našla link, pa sem ga zaprla preden ga bi kopirala. če ga najdem, ti ga še nalepim.

razmišljaš da bi šla na ta test?

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
15.5.2008 15:30:25   
luna8
caligula, jst sm mela NS v Domžalah in so mi potem tudi tam vzeli kri. Na rezultate pa čakaš cca. 14 dni.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
15.5.2008 16:25:56   
Polynesia
IZVIRNO SPOROČILO: lyra*

polynesia  a ti nisi dobila ZS? Sem ti poslala pa mojo telefonsko in vse...user posted image
Saj zdaj si ti na vrsti da prideš v MBuser posted image

Tvojega ZS jaz nisem dobila, kako se je pa to zgodilo user posted image ?!?! Jaz sem pa potem mislila da te itak ne bo v Lj. Ja hudiča no, zakaj mi pa nisi poslala sms, ko si bla že v Lj. user posted image .
Ja zdej bom očitno jaz morala priti v TOTI Mb, hahahaha user posted image .

Evo jaz sem s šopinga, joj samo zapravljam zdaj ko sem na bolniški  user posted image   user posted image user posted image user posted image ...sem spet za sestrinega fantka, ki se rodi septembra kupila eno majčko in štunfke, sploh se ne morem upreti da mu ne bi kupila, ker za svojega si še ne upam, potem si pa na bodočemu nečaku dam mal duška, hihihi user posted image . Ime mu bo Gašper, ampak jaz ga kar moj fantek kličem user posted image , hihihihi.

Tkole, zdej pa šibam ker je že možek na poti iz službe in me pride iskat, greva do mojih, ker brat praznuje danes roj.dan, ceeelih 19.let user posted image user posted image user posted image . Ja najmlajše naše dete, hahaha...ja je kar velika razlika med sestro+jaz in bratom, sestra in brat sta 13 let, jaz in brat pa 9. let in seveda je naše malo "dete" user posted image user posted image user posted image . Ja mal heca.

Zdej pa res grem, pa vas zvečer berem.
user posted image

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 15.5.2008 16:26:12 >

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
15.5.2008 16:57:07   
caligula
in kolk je tale dht obvezen? ker vidim da je spet plačljivo. a je povsod plačljivo? 

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
15.5.2008 18:00:10   
orka
Hallo.
Ja moram se strinjati z vsemi, ki pravite da je zgodaj za take pogovore pa vseeno porod- sem dvakrat rodila, prvič naravno in drugič pod EA, se pa zanjo nisem nič menila me je babica v porodni vprašala če jo želim, ker je ravno anestezist v sosednji sobi pa sem rekla pa poskiusimo. Čeprav mi tudi naravno odgovarja , bom tudi tokrat prosila za EA, če pa ne bo mogoča bomo pa rodili naravno. DHT- sem dala včeraj kri, mi je g. samo predlagala, če želiva ni pa nujno, sva šla že zaradi boljšega občutka, saj je moj malo preveč skeptičen. oprema- glede na to da sem že 2x mami se odločam po izkušnjah in nikakor ne mislim podlegati propagandi, in tudi ostalo ni nujno da ni dobro če je malo ceneje, konec koncev kupujemo po svojih zmožnostih in ne razumem tistih ki želijo imeti najdražje in najboljše doma pa komaj za kruh???? Sem pa danes kupila  olje proti strijam od WELEDE, ne vem še kakšen je  o tem jutri , imajo pa tudi olje za masažo presredka, ki pa bo 100% prišel v upoštev v pozni nosečnosti po 34 tednu. Prej ga nisem masirala sedaj pa bi poskusila, če je katera to že počela ali ima kak učinek?

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
15.5.2008 18:01:45   
caligula
danes sem videla en voziček in se čist zaljubila vanjga- quinny speedi sx al neki takega. Me že kr drži k nakupu. Sestra ima že čist uničenga ker je dal skoz njena dva otroka pa še sestrični od ta malih sta ga gulili. In se rajš odločim za novga. Pa še cena je ugodna, s torbo vred 420 eur

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
15.5.2008 20:30:38   
orka
Saj ne morem verjet, da nikjer nobene??? Ali nimate več želje, da bi kraljevale pri vrhu???
No ker ni nobene tu sem pa malo brskala po imenih in bom pri user posted image  navijala za  BOR, pri user posted image  pa za ZALA ali EMA
Lyra ali se mi samo zdi ali si danes med vrsticami povedala spola tvojih user posted image user posted image  ?

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
15.5.2008 20:42:40   
lyra*
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......ja orka!!user posted image user posted image user posted image  Se sploh nisem zavzelauser posted image user posted image user posted image Zdaj pa ni več skrivnostiuser posted image Sem pa ravno hotela sporočilo napisat pa mi je pes hodil okoli in en kabel vn potegnuuser posted image

polynesia  ja mogoče pa imaš preveč sporočiluser posted image Jaz sem bila prepirčana,da se ti nočeš na kavi dobit,ker se nisi pol nič javila,pa poklicala tudi nisi! Se pa sploh nisem spomnila,da nebi sporočilča dobilauser posted image

Ju3 pa pride user posted image  domovuser posted image user posted image user posted image Mi je kar dolgi čas,ko ga ni...user posted image

Zdaj si pa grem rogljičke spečt!polynesia,a ti jih pošljem po zračni pošti?user posted image

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
15.5.2008 20:52:38   
šema
Haaaaloooooo vsem souser posted image . Sem danes tako vesela.
Končno sem po pošti dobila "izvid" od DHT- ja in moram sporočit veselo novico, da je rizik zmanjšan iz 1:2858 na 1:10598user posted image user posted image user posted image . Ta številka me pa pomirja, ker me prejšnja glede na porast števila rojstev ni mogla (zato še kako razumem eno "našo" ki jo sedaj skrbi: rada bi ti rekla, da bo vse v redu, pa ne morem- lahko te edino poskušam malo potolažit z izjavo moje nadrejene, ki ima otroka z DS, da so njej testi kazali vse najnaj, nato pa je ob rojstvu doživela razočaranje).
Ena je spraševala tudi za genetiko. Jaz sem bila napotena tja- v LJ porodnišnico, s strani moje ginekologinje, ker ima prva hči prirojeno napako in me je skrbelo, koliko je možnosti za ponovno rojstvo otroka s taistim problemom. Narisala si je družinsko drevo, zapisala vse ss bližnjega sorodstva in vsemogoče diagnoze katerega od članov moje družine (od user posted image  ni jemala podatkov, ker ni oče prvega otroka). Povedala mi je, da je verjetnost za ponovno tako velika kot pri katerikoli drugiuser posted image .

Zdej bom končno začela uživat v pričakovanju novega člana, ker sem se dosedaj kar mal šparala s čustvi in tud user posted image  sem rekla, da imam kar slabo vest, ker ne čutim takega veselja, kot sem ga pri prvem otroku.

Glede mazanja- jaz zaenkrat uporabljam od Kancilje mleko za telo z olivnim oljem in A, E in F vitaminom, sem si pa naročila od aventa olje proti strijam. Maže me pa kar user posted image  in pravi, da mu je v veselje, ker jaz ponavad iz tuša sam padem v posteljo in pozabm na mazanje (sem pa v letih, ko vem da koža ni več tako eeelastičnaa).

Za ANIME- ko boš popravljala- naslednji pregled imam 18.6.- mi je pa bilo zdej v sredo na pregledu ful super, ker me ni vaginalno pregledovala, ampak je imela neko malo napravico in je samo poslušala srce- je rekla, da vaginalno pregleda le v primeru kakih izcedkov, krčev ali drugih "****rij".

No, pa sem se spet razpisala- zdej morm pa skup spravt še seminar, ki ga bom jutri predstavljala na faksu.
LP

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
15.5.2008 20:55:42   
šema
Še glede imena- moja hči je rekla, da bo Martin (pa mi kar odgovarja)- sam moj mal nos viha- tko da še ni čist odločeno.
Pa še to sm pozabla povedat- včeri sm se ostrigla čist na kratko- zdej sm pa spodobna user posted image

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
15.5.2008 21:02:26   
zara13
hola nosečke! No še jaz o imenih..pfff kar težko delo je bilo, saj se nikakor s fantom nisva mogla dogovorit. Kar je bilo meni všeč, njemu ni bilo in obratno, ampak sva na koncu našla skupno besedo. Se mi zdi prav, da se pač o imenih oba partnerja strinjata, da ni potem kakšnih zamer...je pa problem, ker je toliko imen, da je tudi včasih težko izbrati. No ja..nekaj časa je še...user posted image glavno, da je všeč staršem. Poznam primere, ko so mladi pari upoštevali svoje starše in so potem dajali imena po njihovih željah...user posted image Vsak naj se odloči tako, da mu bo prav...pa najbolj važno je, da se otrok rodi zdrav, tudi če en teden po rojstvu še nima imena.

Punce, še pijete tablete z vitamini in folno kislino? Namreč jaz imam čisto nove zapakirane od Centrameda Mami in Materna tablete, saj mi gredo težko po grlu navzdol in raje pijem napitek HIPP z vsemi vitamini in folno. Jaz jih z veseljem podarim in pošljem po pošti, čisto nove, originalno zapakirane. Če bi jih katera želela, naj mi prosim sporoči.

lp

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
15.5.2008 21:08:36   
zara13
šema..čestitam, da je vse ok..superca! Haha..tudi jaz imam pregled 18.6. user posted image
Glede mazanja...sicer se še odločam za kremo proti strijam, še nimam nobene, sem pa dobila pri ginekologinji en tester, ga moram še sprobat. Je pa krema Elancyl. Katere kreme še priporočate? Jih je toliko..že skoraj preveč, potem pa ne veš kaj izbrat. 

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
15.5.2008 21:33:57   
nagajiva
Ojla user posted image

Obiski šli, tako da sem se zdaj malo vrgla na kauč...............paše.
Jaz se mažem z oljem od Kancilje in mi zaenkrat odgovarja. Bom pa tam v pozni nosečnosti probalal še s kremo za presredek in masažo. Nimam kaj izgubit............upam samo, da bo dovolj in ga ne bo treba rezati..........user posted image
Ja ve, ki ste že mamice............vam malo zavidam, ker se znate zadržat pri nakupih pa razsodit, kaj user posted image  res rabi. Jaz pri sebi vem, da me je kar groza it po trgovini, ker si bombandiran iz vseh strani. Se bom pa skušala zadržat pa upoštevat nasvet kake mamice z izkušnjami.
Tako, sedaj pa počasi pod tuš. Sem pojedla češnje, ki mi jih je ati prinesel..................je nabral enih par, prvih zrelih letos. Sem jih zmazala 1,2,3.............
Šema user posted image user posted image user posted image  za rezultat.........sem vesela zate.
Tiste, ki vas še skrbi..............držim pesti, da bodo rezultati super. Ni hujšega kot dvom...........

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
15.5.2008 22:08:44   
Andromeda
šema, user posted image user posted image user posted image za rezultate! Zdaj je pa res zadnji čas, da se sprostiš in uživaš v nosečnosti. Danes sem dobila angelsound, seveda sem ga takoj sprobala...Najprej sem poslušala svoje srce, potem pa sem skoraj brez težave našla še srčka od user posted image in vsake toliko časa je nekaj zaropotalo zraven, najbrž je veselo telovadil...Vsaj upam, da je to to, da se ne bo izkazalo, da sem poslušala svoje prebavne motnje user posted image

ANIME, prosim, če mi dodaš, da imam naslednji pregled 28.5. Zdaj se grem pa malo k možeku stisnit. Želim vam prijetno in mirno noč...Se beremo zjutraj!

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
15.5.2008 23:11:39   
Polynesia
Evo midva sva ravno prišla od mojih, smo lepo praznovali in se najedli user posted image .
Zdej sem pa prav utrujena, pa spet me leva noga boli, pismo rosno, to moram povedat G na pregledu user posted image .

lyra
jaz res nisem dobila sporočila, pa imam za sporočila še vse frej, se pravi skoraj nič zasedeno, tko da to ne bo to, to tebi sigurno ni poslalo...dej poglej pod poslana sporočila. Pa sej veš da bi mi ti lahko poslala sms al pa me poklicala hudimana user posted image , kako lahko pomisliš da se nisem hotla dobit, še tekla bi na kofetek, hihihiuser posted image .
Jaaaaaaa lyra se je zagovorila, hahahaha, zdej pa maš user posted image user posted image user posted image user posted image .

šema bravo za tako lepe rezultate user posted image user posted image user posted image .

zara13 jaz še vedno jemljem CentramedMami in jih bom do konca in tudi še me dojenjem, je tudi G rekel da te tablete lahko jemljemo celo nosečnosti in še dojenje, ker imajo poleg folne notri še kup drugih vitaminov. Ker samo Tifola pa naj ne bi jemale več.

Aja lyra dej enga rogljička pa res navrž no, hihihi user posted image .

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
16.5.2008 7:32:15   
luna8
šemauser posted image čestitam za rezultate!

Ali je to običajno (tiste, ki ste delale DHT), da se ti riziko dvigne? Ker meni se je znižala iz 1:4800 na 1:2800 (približno).Pa je ginekologinja rekla, da je v redu rezultat.

Tudi jaz se mažem z Weleda oljem, hočem dat nase nekaj čim bolj naravnega. baje, da imajo oni tudi za presredek ja, sploh pa hvalijo njihovo otroško kozmetiko.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
16.5.2008 8:49:00   
Lakšmi
Dobro jutro drage souser posted image !

Zanima me, kakšne izkušnje imate kaj z izcedki. Meni se je zjutraj pojavilo malo rjavega izcedka in ne vem, kaj naj si mislimuser posted image  NS smo imeli dva tedna nazaj in je bilo vse OK.
Sploh pa me je zagrabil strah, ker so me ponoči mučile more, da krvavim... in zjutraj vstanem in zagledam flek user posted image .
Naslednji pregled pri g. pa imam šele 3.6. Mislite, da bi bilo dobro obiskat g.?

Uživajte v dnevu!

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
16.5.2008 9:45:47   
nagajiva
Jutri user posted image

Danes še vse spite?
Lakšmi-na srečo (še) nisem imela rjavega izcetka, ampak mislim, da ne bi smelo biti kaj............Če pa tekom dneva ne izgine pa je po moje dobro, da pokličeš G. Če ne drugega, da te pomiri................
Mi je malo dolgčas................kje ste čvekice...........user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lakšmi)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
16.5.2008 9:50:53   
luna8
Tud jst sm mela rjav izcedek, ampak v bistvu na začetku, takrat ko naj bi imela menstro. Baje je to možno, da se neki-ne vem kaj čisti. Pravijo, da dokler ni sveže krvi so razni izcedki možni. Ne me čist držat za besedo.

Po mojem ni panike,ampak mogoče pokliči ginekologa, samo da te pomiri, ampak resnično mislim da ni nič narobe, razen če se ne bi stopnjeval oz. da ne bi izginil.

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.