|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
28.8.2008 21:31:28   
šema
andromeda kako to, da si že dobila rezultate- jaz jih bom verjetno šele drug teden ko imam pregled (al moram sama poklicat pa se pozanimat??)

Joj, kok je Ema srčkana, sploh se ji ne vidi, da je avgustovka in ne novembrčicauser posted image user posted image , zdaj pa družinici želim še veliko sončnih dni, ko jih obsijuje tak sonček user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
28.8.2008 21:31:52   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: petra *k

pomaranča, pa si gledala kaj cene, pa kje so tote trgovine?? vidim da po večini vse hodijo v ikeo, mi lahko kera pove kje je ta trgovina??

cene so tako-tako, nekatere malce visoke, vsaj kar se tiče naravne kozmetike, se mi pa zdijo vozički na igrariji zelo ugodni, res da niso meni poznana firma, so pa veliko cenejši. ikeja je še vedno med ugodnejšimi, sem pa zasledila, da se da tudi naročiti preko neta. ker bova kupovala pri ikeji samo postljico jo bova naročila na takšen način.

mmm, pleskavica...jaz sem pa spekla zmrznjen sirov burek+ jogurt, po vrhu pa še rupurutuser posted image

(odgovor članu petra *k)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
28.8.2008 21:33:51   
šema
mmm, pleskavica...jaz sem pa spekla zmrznjen sirov burek+ jogurt, po vrhu pa še rupurut

če maš probleme z zgago po hrani poskusi polizat tableto preden ješ in ful pomaga- vsaj jaz potem kasneje sploh nimam pekoče bolečine v želodcu

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
28.8.2008 21:40:59   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: šema

mmm, pleskavica...jaz sem pa spekla zmrznjen sirov burek+ jogurt, po vrhu pa še rupurut

če maš probleme z zgago po hrani poskusi polizat tableto preden ješ in ful pomaga- vsaj jaz potem kasneje sploh nimam pekoče bolečine v želodcu

user posted image hvala za predlog! bom poskusila pri zajtrku... me zadnje dni tako daje, da si brez rupuruta ne upam nikamor več

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
28.8.2008 22:21:58   
mali_marsovcek
Oj user posted image !

Po dolgem času se zopet javimo tudi mi. Všeraj smo imeli pregled in je vse OK. Je obrnjen z glavo navzdol tako da ima noge tram nekje pri rebrih in prav z veseljem jih brca in igra na orgliceuser posted image .

Lepo se imejte in pazite na trebuščke.

Držimo pesti za orko in emo.

p.s. naslednji pregled 10.9.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 3755
29.8.2008 7:06:18   
luna8
Ja tud jaz se pri hrani ne držim čisto nič nazaj, jem kolikor mi paše oz. kolikor se spomnim, ampak bistveno več kot prej, sej sm dobila +7,5kg.

A takrat, ko bomo me rojevale bo orka že mogoče doma in nas bo vpisovala na seznamuser posted image

A katera ve kaj se je zgodilo, ker je takrat napisala, da bo kasneje napisala kaj je bilo, da ji je odtekla voda?

(odgovor članu mali_marsovcek)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
29.8.2008 8:18:36   
pomar*ANČA*
jutro!

danes sem spet doma, ker sem ponoči imela tako hude prebavne težave, da sem kar na wc-ju dremala in sem danes čisto skurjena. pa še dragi rojstni dan praznuje, tko da moram biti spočita.

luna8, orka je rodila, eno stran nazaj imaš slikco njune eme.

grem spet cotke skupaj napravljat, pa delat seznam kaj je še potrebno kupiti. danes se bom zakopala v paket od csd- ja, saj sem dobila veliko še vakumsko zapakiranih stvari, tak da so praktično nove, treba pa je pregledati če kaj manjka da bova dokupila.

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
29.8.2008 8:32:49   
zara13
Jutro user posted image !

Upam, da ste dobro spale, jaz sem imela prav grozno noč kar se tiče spanca. Zaspala ob 23h in sem se zbudila čez 2 uri, ko me je začelo bolet v predelu hrbtenice, reber, pljuč..nimam pojma kje še vse, skratka kokrkol sem se naštimala, nisem mogla spat, me je full bolelo. Mali je razgrajal, da je blo joj in se zgleda prov fajn namestil, da je mene stiskal. Kako bo danes ponoči, ne vem...

Danes delam samo do 12h potem pa na kosilo s sodelavci...spet bo veliko hrane  user posted image

pomar*ANČA* - ti si že dobila paket od csd-ja? Jst začnem rihtat te zadeve v ponedeljek, bom izbrala kar denar. Pa MŠ se mi začne tudi v ponedeljek.

Neposredna povezava do sporočila: 3758
29.8.2008 8:35:00   
luna8
Ja sej to vem, da je rodila in da je ok, ampak vmes je napisala, da bo povedala kaj se je dogajalo, da ji je otekla voda ( jst sm razumela to kot da je npr. kaj težkega dvigala ali ne vem kaj podobnega) - zanimal me je razlog odteka vode, da ni bilo kar tako ampak je bil nek vzrok.

Neposredna povezava do sporočila: 3759
29.8.2008 8:55:54   
pomar*ANČA*
ne, nisem še dobila paketa, bova vzela denar, ampak moja mami je pri bratu ponucala vse od mene in od sestre cotke iz paketa, tako da je njegov paket ostal nedotaknjen, še plenice oz tiste gaze so vakumsko pakirane. je pa še vedno ista vsebina cotk kot takrat, le da se firma izdelave razlikuje. ker so takrat vse vakumsko pakirali nima nič vonja po starem, tako da bom lahko vse porabila zato bova raje vzela denar pa bova dokupila kar še rabiva.

csd bom jaz tudi urejala v naslednjem tednu, najprej moram spremeniti stalno bivališče, če hočem urejati papirje na tem csd ki mi je bližje, moj domači csd je 100 km stran in se mi je čisto odveč voziti tja, zato bom kar stalno bivališče menjala. a je pri vas pri tistih ki niste poročene tudi tako, da preden kar koli uredita da mora partner podpisati očetovstvo? ker midva v domažalah brez tega ne moreva urediti popolnoma nič na cds-ju.

aja, luna8 oprosti, sem te narobe razumelauser posted image

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
29.8.2008 9:25:38   
bobika1
dobro jutro. No danes sem pa malo poležavalauser posted image

No pomar*anča*, ko sem prebrala tist z burekom, si mi kr lušte naredlauser posted image

Luna8 ja je rekla orka da bo drugič napisala detajle kaj je blo, jaz sem tudi razumela kot da je ne vem kej težkega dvignila al neki tazga...

Eno vpr. kaj se ne za paket ureja oz je čas do najkasneje 60 dni po otrokovem rojstvu?Pa starševski dodatek 30 dni pred PDP? Zakaj si potem že to urejate? Al si še kej druga? Ja in tudi je da more partner najprej podpisati očetovstvo

Kaj ima ta Ikeja tudi slo internetno stran, ker jaz je nisem najdla....?

Zej grem pa čokolino jestuser posted image

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3761
29.8.2008 9:42:30   
Andromeda
Dobro jutro!

V Ljubljani je krasen sonček. Jaz sem si privoščila spanje do devetih, zdaj pa jem zajtrk. In pijem zeleni čaj z mento. Pa brez sladkorja.
šema - jaz sem OGTT delala v ZD za študente, izvidi so na voljo po 12. uri in so jih poslali moji G, ki je tudi v ZD za študente, zato sem tako hitro izvedela.
bobika1 - kakor jaz vem, si paket za novorojenčka urejaš 60 dni pred PDP. In isto naj bi bilo s starševskim dodatkom. Za otroške dodatke imaš pa čas 3 mesece po porodu.

Zdaj se pa odpravljam do moje G dvignit napotnico za diabetološko ambulanto. Pa pa!

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3762
29.8.2008 9:43:27   
zara13
bobika1 - Ikea je švedska firma, slovenske strani pa žal nimajo tko, da si pa lahko vse izdelke ogledaš na http://www.ikea.com/at/de/ Lahko pa kupiš izdelke preko interneta in ti jih dostavijo v SLO, vendar prej preveri, kako je z dostavo in poštnino.
Jaz si bom na csd-ju naslednji teden urejala za porodniško, obenem pa že tko izpolniš tudi, kateri paket si želiš. Potem se pa tudi dogovoriš glede očetovstva, pač en termin izbereš, da pride partner tja in tudi vse podpiše. Tako je vsaj na Jesenicah.

Ufff zej si mi pa čist lušte nardila s tem čokolinom user posted image

pomara*ANČA* - vidiš full dobro, da boš pokoristila te stvari. Ti niti ne bo treba veliko kupiti, vsaj za začetek, a ne? ;)
Itak so pa vse stvari nove, samo opereš in to je to.

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3763
29.8.2008 9:53:56   
carly
Jutr punce,
jaz sem se tudi ravno čokolinota najedla, ga imam tudi velikokrat na jedilniku.
Joj prej sem bila tako vesela ko sem od Eme slikco videla, hvala bogu da je vse brez problema.

Tiste, ki imate povišan sladkor, ne se preveč sekirat, saj bo po porodu minilo.

Zara a ti kej veš kje točno v ZD je v ponedeljek materinska?

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3764
29.8.2008 10:18:22   
zara13
Hej carly - MŠ naj bi bila nekje spodaj v kleti ZD Jesenice, kjer imajo urejene sejne sobe, tako mi je rekla kolegica.

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
29.8.2008 10:33:55   
nagajiva
Ojla user posted image

Sem danes bolj slabo spala, ker je mel dragi bolj glasno noč (beri:smrčanjeuser posted image ). Pol pa je še user posted image  veselo divjal, kot da je sredi dneva....user posted image  Tako sta mi lepo krajšala noč in sem mogla danes potegnit spanec do devetih. Pa še kar se mi zdi, da nisem čisto naspana....
Csd-kot je rekla Andromeda, paket za dojenčka urejaš 60 dni pred PDP, hkrati še starševski dodatek, očetovstvo ipd. Za otroški dodatek pa po rojstvu najkasneje 3 mesece.....Vsaj tako je bilo meni razloženo. Grem pa urejat v pon., ker ma dragi dopust in bo lahko kar podpisal stvari, ki se njega tičejo.....Upam samo, da nama uspe vse uredit v enem dnevu. Ker če kaj sovražim je urejanje papirologije. Pri nas traja res pretirano dolgo.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3766
29.8.2008 10:47:44   
bobika1
Evo kopirano iz CSD.

STARŠEVSKI DODATEK
V katerem roku je potrebno pravico uveljavljati?
MATI:
-mati mora pravico uveljavljati 30 dni pred predvidenim datumom poroda, najkasneje pa 30 dni po rojstvu otroka, da pridobi pravico z dnem otrokovega rojstva, torej v celotnem trajanju 365 dni
-če uveljavlja pravico po tem roku, se pravica prizna od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.

POMOČ OB ROJSTVU OTROKA
Pravico uveljavlja eden od staršev najkasneje 60 dni po rojstvu otroka. Po tem roku pravice ni več mogoče uveljaviti

OTROŠKI DODATEK
Če se pravico uveljavlja v roku 90 dni po rojstvu otroka, se pravica prizna z mesecem rojstva otroka.

Če se pravico uveljavlja kasneje, se pravico prizna s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi zahtevka

NE vem sam jaz se bom kar po tem držala....

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3767
29.8.2008 11:05:03   
saba
jutro user posted image

jaz sem tudi slabo spala, pa antibjotike tako smotano jemljem, da imam enega za popit točno ob 3 zjutraj, pol pa nisem mogla več zaspat. Pa še Živa je jamrala, pa pit hotela, pa lučko....in tako adijo noč...in lih ko sem lepo zadremala je zazvonila ura za vstatuser posted image

jaz glede papirologije se strinjam z Bobiko. Pri Živi sem vse papirje dobila v ZD, oziroma mi jih je dala sestra ginekologa in z unimi vsemi papirji sem šla na CSD in konec. Ne vem kaj ve delate, jaz sem na CSD vse izpolnila in oddala isti dan..........mogoče sem kaj pozabla, ker je že 3 leta mimo, ma mislim, da ni blo nekih tekanj, vsaj jaz imam v spominu, da sem vse rešla hitro.

tako, danes je petek user posted image
jaz pridno pijem čaj za mehur in upam da bodo naslednji izvidi o.k.
3.9. imam pregled in mi je G. obljubil da mi bo snemal UZ, ker mi ga zadnjič nadomestni G. ni hotel.

no lepo klepetajte, se še kaj oglasim...danes se mi pa res nič ne da tukaj v službi...uffffaaaaauser posted image

< Sporočilo je popravil saba -- 29.8.2008 11:06:23 >

So zvezdice se prižgale,
da bodo pridne punčke spale.
Je luna posvetila,
punčke v sanje privabila.

Živa:''Mama, ti si ena moja majhna mama.''

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
29.8.2008 11:15:09   
carly
Bobika to kar si napisala glede papirologije drži, ampak bolj aktualno je sedaj urejanje porodniškega dopusta oz nadomestila za plačo, to se ureja 60 dni pred predvidenim rojstvom z obrzci, ki so napisani tudi pod seznamom, ki nam ga pridno ureja Anime.

Zara hvala za info., bom mojga mogla prepričat, da malo prej prideva da ne bova prov iskala, upam da mu bo uspelo zaključiti z delom, drugače bom mogla sama priti.

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 3769
29.8.2008 11:41:46   
bobika1
Carly, aja pozabla sem jaz sem študentka in ne morem koristit porodniškega dopusta tako da zato ker ve ste zaposlene in imate pravico do porodniškega dopusta se pri vam ureja najbrž tako kot pravit 60 dni pred PDP.- to ne vem

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 3770
29.8.2008 12:09:19   
Andromeda
bobika1 - tudi če si študentka, lahko te stvari urejaš prej. Tisto glede roka za uveljavljanje pravic in blabla je zadnji rok, ko še lahko to urediš in kasneje več ne moreš. Sicer pa lahko vse urediš prej. Ko greš naslednjič do svoje G, jo prosi, da ti da potrdilo o PDP in s tem greš potem na CSD. Jaz sem to potrdilo dobila na zadnjem pregledu, ker ga rabim za podaljšanje absolventa.

Drugače sem pa prišla od moje G, v bistvu sem samo s sestro govorila, ker mi je napotnico že en dan prej napisala. Moj sladkor je naravnost katastrofalen - 10,6, največ pa je lahko 7,8 user posted image Na diabetološko grem pa šele v torek, ker imam v pondeljek kolokvij... Sicer je pa skrajni čas, da se grem še malo pripravit nanj. Bye!

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
29.8.2008 12:27:52   
lyra*
Daanuser posted image

Glede spalne vreče sem ravno gledala čisto tanke in,če bom bom te kupila. Da se že na začetku navadita.

povštrček sem jaz dobila zraven posteljnine ampak so mi predlagali,da naj imam samo pleničko pod glavico in bom tako tudi naredila.

Trebuh meni ful otrdeva sploh,ko stojim ali pa hodim. In tudi pijem magnezij pa se mi zdi,da je prej pomagalo zdaj pa niti ne večuser posted image

Za user posted image user posted image  največ kupujem v H&M in Zariuser posted image  Zara ima včasih kar malo večje cene ampak so mi tam stvari tak kjutuser posted image

Posteljnino sem kupila v BC in sem dala za njo 130€user posted image user posted image  Je pa bež&rjava in ima medvedke gor narisaneuser posted image  Hotela pa sem imet vse...z obrobo in baldahinom.

Vse smo nakupili razen lupinic. Voziček smo včeraj pripeljali domov in si že predstavljam kako ju bom vozla notuser posted image

Pa še eno vprašanje... A ve boste kupili tiste debele pajacke za user posted image  ko greš ven? Ker imamo zimske otročke in sploh nevem,če to rabim ali ne...user posted image

Da vam napišem še poročilo iz pregleda.
Bila sem na samoplačniškem UZ-ju. user posted image user posted image  sta divja čeprav mata malo prostora še kr skačeta okoli. Sta ene parkrat brcnila v UZuser posted image  Oba sta v glavični legi in,če tako ostane bomo imeli naraven porod. Oba rasteta enako med njima ni večjih razlik-samo v teži 100guser posted image  Je pa bilo največje presenečenje ker me vpraša,če vem kaj nosim. In jaz,da ja user posted image  user posted image .
Pa on meni,da lulčka vidiuser posted image  Pa sem mu rekla,da so mi že potrdili dve pupiki...pa je rekel,da je mogoče popkovina...user posted image  
Tako,da jaz še vedno kr mislim,da sta dve babiki.

Orka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Emo! Naj še lepo naprej raste,da se bo razvila v pravo gospodičnouser posted image

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 3772
29.8.2008 12:37:57   
bobika1
Andromeda jaz sem potrdilo dobila že sedaj, sam pol mi je med. sestra rekla da ga na center nesem 30 dni prej... Zej pa ne vem. Eno vprašanje a če ponavlaš letnik moreš tud kej na šolo nesit?

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3773
29.8.2008 12:39:54   
bobika1
Andromeda jaz sem ta potrdilo že dobla, sam pol mi je med. sestra rekla 30 dni prej da ga nesem... zaj pa ne vem....
Aja če ponavlaš letnik potem tud moreš kaj na šolo nesit?

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3774
29.8.2008 13:28:22   
pomar*ANČA*
jaz si urejam papirje toliko prej, ker ne želim, da me kar koli preseneti in ker hočem zadnji mesec samo uživati. že tako se mi vse vedno zavleče za teden ali dva, pa sem že začela urejat papirje na csd. pa še za šolo si moram urediti, saj bom eno leto si vzela pavze.

kri in voda pri meni je ok, tako da me ne rabi več skbet. andromeda, pri tebi se pa bo vse uredilo, vem pa da ti ni prijetno, saj imaš spet skrb več....

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?