Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 8:27:13
|
|
|
|
*bubi*
|
Amy, jaz mislim, da za Aleksa ne bo problem, ker je bil že zdaj navajen varstva z več otroki. Jaz sem lani bubija peljala zjutraj, bila z njim, da je pojedel zajtrk, potem pa sem šla in ga vzela po kosilu. 2. dan sem ga takoj zjutraj pustila in šla po njega po kosilu. 3. dan je že spal tam, brez problema. Najboljše, da prepustiš vse skupaj, ker se hitro pokaže, kako otrok reagira. Jaz sem zaupala vzgojiteljicama, da me bosta poklicali, če bi bila kriza in sem bila tudi takoj na razpolago (sreča v nesreči pač, da sem bila takrat na porodniški). So pa bili recimo starši, ki so cel teden zjutraj šli zraven v igralnico, pa samo po 2-3 ure puščali otroke. Največ je res od otroka odvisno. V našem vrtcu so na srečo dovolili take individualne pristope, ker berem, da ponekod ne dovolijo uvajanja Ela pa je tudi zdaj že bila v varstvu pri tej gospe, če se prav spomnim, tako da verjetno tudi z njo ne bo težav. Sama ju najboljše poznaš. Evo, da vam bo lepo zlaufalo.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 8:27:48
|
|
|
|
petarda
|
Jaz o našem "uvajanju" v vrtec raje nebi ....mi je bilo žal, da sem ga sploh kaj probala uvajati .... upam, da bo pri vama z L vse kot po maslu!
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 8:30:22
|
|
|
|
*bubi*
|
Sicer pa mislim, da bo letos za večino novembrčkov kar sprememba glede vrtca. Bubi se že ful veseli, da gre nazaj na stari teren, čeprav ne bo čisto tako, ker grejo v drugo stavbo. Pa baje so skupine čisto nekaj prevekslali Ampak se bo že navadil. Vzgojiteljici bosta 100% novi. Najbolj pa ga skrbi, če bodo tam tisti veliki fantje, s katerimi so bili zdaj skupaj. Evo, si kar želim, da počaka še do ponedeljka, da bom lahko jaz bubija peljala
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 8:30:55
|
|
|
|
NinaŠ
|
evo danes, ko sem se z vami ob 2 zjutraj za randi zmenila, sem pa spala kot bubica ...ajdi moram delat
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 8:35:47
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ evo danes, ko sem se z vami ob 2 zjutraj za randi zmenila, sem pa spala kot bubica ...ajdi moram delat saj...če želiš....se lahko tudi jutri ob dveh zmenimo! ..... Lepo delaj, jaz pa grem zdaj v mesto, mal raziskat ponudbo oblačil
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 8:38:12
|
|
|
|
petarda
|
Še tole natipkam...da bo ravno 4300 ...... ....aja...pa a si morete mislit, da še vedno nimam pralnega stroja popravljenega .....pridejo kao v ponedeljek in če ne bodo zrihtali, mi bodo dali nadomestnega ....mah, mi je skor žal, da nisem prejšnjo soboto, ko je crknil šla takoj po novega
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 9:33:28
|
|
|
|
ada2
|
oj! glede spanja oz. nespanja v nosečnosti in potem kasnejšega vstajanja oz. prebujanja dojenčka vam moram čisto podrti teorijo..... jaz v nobeni nosečnosti nisem mogla ponoči spati, sem cele noči peglala, gledala TV, brala, se sprehajala.... pa sta tako Nuša kot Adam potem lepo spala ponoči. Nuša se je do 3 meseca zbujala 1x na noč, od 3 mesecev spala celo noč, pri Adamu je bilo podobno, se je sicer zbujal 2x na noč, pa potem pri slabih 4 mesecih že tudi spal po 8 ur v kosu, tako da se ni za bat joj, upam, da se mi zdaj pri tretjem vse skupaj ne postavi na glavo
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 9:59:01
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Lepo delaj, jaz pa grem zdaj v mesto, mal raziskat ponudbo oblačil Ne vem, če boš potem še vedno Sicer pa bom kmalu imela en velik paket viška, če želiš Samo ti se verjetno za službo bolj nobl oblačiš kot sem se jaz
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 10:01:41
|
|
|
|
*bubi*
|
Nam je lani crknil manj kot 1 leto star pralni stroj. Pridejo popravljat, čisto navdušeni, ker oni že v štartu vejo, kaj je narobe.... no, pa ni bilo to . Pridejo drug dan popravit, pa ni šlo, so mi stroj kar odpeljali. In potem ni več glasu od njih.... sem klicala, naj mi ga tačas nazaj dajo, ko rezervni del čakajo, ker pral je, ampak je spodaj malo ven teklo. No, na koncu so mi kar novega pripeljali, ta pa zdaj šiba 100/h
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 10:50:34
|
|
|
|
amy26
|
glede našega spanja, Aleks je zelo zgodaj prespal že celo noč, od 11 meseca dalje je šel v svojo sobo in od takrat je spal celo noč, no so bile kakšne noči vmes ko se je zbudil in malo vriskal, vendar takrat so ga zobki dajali. Ela je bila druga pesem, še sedaj se zbuja ponoči 1x na noč, pol pa noče zaspati in traja 1-2 uri da zaspi, te težave se vlečejo že skos, vendar to pripisujem še vedno alergiji torej še vedno je nekaj takega čez dan jela, in jo potem matra ponoči trebušček, pa vetrovi,... glih včeraj ugotovim da ji je gospa kar dajala krompir čeprav je na njega precej alergična, pa mi gospa pove no a vidite a ima kakšne težave, v tistem trenutku sem pomislila o pa res sej nima kakših izpuščajev itd. Pol se pa seveda doma spomnim, da je Ela začela pred časom lepo spati ponoči, pa mi nikoli ni bilo jasno zakaj se spet tok zbuja, seveda če jo pa matra trebušček. Ker pri vsaki hrani ona drugače odreagira, od nečesa bruha, od mleka in jajc dobi izpuščaje, od krompirja pa vem da jo črviči v trebuščku. Upam da bodo v vrtcu bolj upoštevali seznam ki jim ga bom dala kaj sme in kaj ne sme jesti, in upam da se bodo težave s spanjem sedaj izboljšale ker ne bo nobenega ki ji bo dajal jesti tisto kar ne sme.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 11:07:49
|
|
|
|
*bubi*
|
Upam da bodo v vrtcu bolj upoštevali seznam ki jim ga bom dala kaj sme in kaj ne sme jesti, in upam da se bodo težave s spanjem sedaj izboljšale ker ne bo nobenega ki ji bo dajal jesti tisto kar ne sme. Jaz tudi upam, da se bodo tega držali Saj verjetno ti je pediater napisal potrdilo? Kar pa se nočnega spanja tiče, pa bom jaz
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 14:50:01
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: petarda Lepo delaj, jaz pa grem zdaj v mesto, mal raziskat ponudbo oblačil Ne vem, če boš potem še vedno Sicer pa bom kmalu imela en velik paket viška, če želiš Samo ti se verjetno za službo bolj nobl oblačiš kot sem se jaz Kak si vedla? ....ah...edina trgovina z nosečniškimi oblačili v mestu ima ponudbo da dol padeš...vse že dolgi rokavi in tisti debeli, topli bombaž...v glavnem nič kar bi lahko že zdaj začela nosit ....kratke rokave ali pa srednje dolge pa lahko dobiš samo po naročilu s predhodnim plačilom...pol pa zadeni številko! .....No, sem pa tam kupila ene hlače, pa eno majčko v Adessi, ki mi bo zdaj prav prišla, ker je malo bolj komot. ....saj zaenkrat bo...samo se bom morala kmalu kaj v Lj zapeljat v shopping .... Bubi tvoj paket bi mi pa tudi prav prišel, samo ga ti kar zase zadrži, saj večino stvari boš lahko nosila še po porodu ....jaz sem eno nosečniško majčko, ki sem jo kupila v nosečnosti s petarditom nosila skoz...vsako pomlad, poletje, jesen....evo tri leta ....pa je še dobra
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 14:51:02
|
|
|
|
petarda
|
glede spanja oz. nespanja v nosečnosti in potem kasnejšega vstajanja oz. prebujanja dojenčka vam moram čisto podrti teorijo..... jaz v nobeni nosečnosti nisem mogla ponoči spati, sem cele noči peglala, gledala TV, brala, se sprehajala.... pa sta tako Nuša kot Adam potem lepo spala ponoči. Nuša se je do 3 meseca zbujala 1x na noč, od 3 mesecev spala celo noč, pri Adamu je bilo podobno, se je sicer zbujal 2x na noč, pa potem pri slabih 4 mesecih že tudi spal po 8 ur v kosu, tako da se ni za bat TO MI DEEEELAAAAJ!!!!
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 14:54:05
|
|
|
|
petarda
|
glih včeraj ugotovim da ji je gospa kar dajala krompir čeprav je na njega precej alergična, pa mi gospa pove no a vidite a ima kakšne težave, v tistem trenutku sem pomislila o pa res sej nima kakših izpuščajev itd. Pol se pa seveda doma spomnim, da je Ela začela pred časom lepo spati ponoči, pa mi nikoli ni bilo jasno zakaj se spet tok zbuja, seveda če jo pa matra trebušček. Ker pri vsaki hrani ona drugače odreagira, od nečesa bruha, od mleka in jajc dobi izpuščaje, od krompirja pa vem da jo črviči v trebuščku. Upam da bodo v vrtcu bolj upoštevali seznam ki jim ga bom dala kaj sme in kaj ne sme jesti, in upam da se bodo težave s spanjem sedaj izboljšale ker ne bo nobenega ki ji bo dajal jesti tisto kar ne sme. ....mislim...brez besed .....po moje ti nimaš bit kaj žalostna, da ne bosta več pri tej gospe ..... zmeraj, ko si napisala kaj o varstvu sem imela občutek, da ni to to, kar bi moglo bit ....sem bila čist začudena, ko si rekla, da ti bo kar malo hudo, ko A ne bo več tam ....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 14:55:10
|
|
|
|
petarda
|
Nam je lani crknil manj kot 1 leto star pralni stroj to je "tapravi" čas, ko ti crkne še v garanciji.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 15:47:54
|
|
|
|
*bubi*
|
Bubi tvoj paket bi mi pa tudi prav prišel, samo ga ti kar zase zadrži, saj večino stvari boš lahko nosila še po porodu Veš kak je z mojim paketom - zgornji deli itak niso prav nosečniški, ker sem dobila super navadne majčke v C&A. Dovolj dolge, da jih lahko še zdaj nosim, ker mi pridejo preko trebuha. Ko sem v začetku avgusta iskala prav nosečniško majčko z dolgimi rokavi, nisem dobila nič. Sem si kasneje kupila spet navadne v C&A. Tako da zgornjih delov itak nimam viška. No, tista rdeča majčka z narisanimi nogicami in napisom "kicking baby" ne bo več za nosit Od hlač pa bo mi kar nekaj ostalo, tiste ki bodo za nosit takoj po porodu so itak že tak uničene, da jih niti ne ponujam Ostalo pa..... lahko pogledaš in odneseš, če ti ne bo vse ful preveliko
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 15:58:10
|
|
|
|
amy26
|
mislim...brez besed .....po moje ti nimaš bit kaj žalostna, da ne bosta več pri tej gospe ..... zmeraj, ko si napisala kaj o varstvu sem imela občutek, da ni to to, kar bi moglo bit sej zdej mi več ni hudo tisti trenutek mi je že bilo, ker ne maram poslavljanja in dojela sem da moja mala dojenčica raste in da bo šel Aleks kmalu zatem v šolo, ne dojemam da otroci odrastajo, zaradi tega sem bila malo žalostna, niso več dojenčki .
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 16:00:01
|
|
|
|
amy26
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Nam je lani crknil manj kot 1 leto star pralni stroj to je "tapravi" čas, ko ti crkne še v garanciji. zato sem se pa jaz odločila takrat ko sem kupovala za aparate od gorenja kjer imam garancijo 5 let
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 16:09:00
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 IZVIRNO SPOROČILO: petarda Nam je lani crknil manj kot 1 leto star pralni stroj to je "tapravi" čas, ko ti crkne še v garanciji. zato sem se pa jaz odločila takrat ko sem kupovala za aparate od gorenja kjer imam garancijo 5 let Kdaj si pa kupovala? Jaz imam tudi Gorenje...pa je bilo takrat samo eno leto v garanciji
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 16:12:50
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Bubi tvoj paket bi mi pa tudi prav prišel, samo ga ti kar zase zadrži, saj večino stvari boš lahko nosila še po porodu Veš kak je z mojim paketom - zgornji deli itak niso prav nosečniški, ker sem dobila super navadne majčke v C&A. Dovolj dolge, da jih lahko še zdaj nosim, ker mi pridejo preko trebuha. Ko sem v začetku avgusta iskala prav nosečniško majčko z dolgimi rokavi, nisem dobila nič. Sem si kasneje kupila spet navadne v C&A. Tako da zgornjih delov itak nimam viška. No, tista rdeča majčka z narisanimi nogicami in napisom "kicking baby" ne bo več za nosit Od hlač pa bo mi kar nekaj ostalo, tiste ki bodo za nosit takoj po porodu so itak že tak uničene, da jih niti ne ponujam Ostalo pa..... lahko pogledaš in odneseš, če ti ne bo vse ful preveliko Ja, v C&A sem tudi jaz dobila tri lepe majčke nasplošno uporabne ....glede hlač pa...mal sem zgrešila letni čas, če sem hotla kaj od tebe "pojerbat" .... evo ko pridem pogledat vašega dojenčka, bom pa še uč na cunje vrgla ........Joj, še kar ne morem verjet, da greš lahko vsak čas rodit .... se še spomnim kako smo M zapili lani...zdaj pa več ne bom mogla nazdravit s six-packom
< Sporočilo je popravil petarda -- 30.8.2008 16:14:19 >
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 20:32:57
|
|
|
|
petarda
|
5 minut imam še časa...pol moram pa dat petardita spat .... zdaj sva ravno zobke umila in zdaj on očitu razlaga, da ponoči mu naj da samo vodo za pit, niti slučajno kakšnega soka ....aja pa od zadnjega pisanja tu na RR, so se zobki fuuuuul polepšali ....pa ne me vprašat kako in zakaj...se isto baše s sladkarijami kot prej, umivamo jih ravno tako pogosto, mogoče da jih bolj drgnemo ....ne vem, ampak glavno, da je bolje ..... glede lulanja pa....so bili dnevi, ko je bil čisto suh in so dnevi, ko se polula kar tako sredi dneva
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 30.8.2008 21:07:50
|
|
|
|
Teni_
|
Čer. Komaj čakam, da grem v posteljo. Pri nas pa moram rečt, da se je Nikino držanje brez plenic kar obdržalo. Zdaj je že skoraj dva tedna podnevi in ponoči brez. Do zdaj se je enkrat samkrat ponoči polulala.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 31.8.2008 1:57:25
|
|
|
|
petarda
|
No....kera je zdaj tukaj? ....here we go again ....jao, pa še tak film, sem gledala, da me je zdaj sploh strah it spat ....mar bi peglala!
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 31.8.2008 6:34:41
|
|
|
|
ada2
|
.mar bi peglala! točno no, drugače pa dobro jutro! jaz pravkar zajtrkujem kosmiče z višnjami, potem pa v službo. danes lahko grem z avtom , ker ga Andrej ne rabi, ko ga bo pa rabil sem pa že doma, ker grem samo za 6 ur. včeraj smo imeli piknik za Andrejev RD. je bilo kar fajn, le to me je motilo, da je svakinja vsakemu razlagala kako so njeno kolegico na splav poslali v 4 mesecu, ker je otročku nehal biti srček ..........pa še v petek je ena mama od Nušine sošolke povedala, da je v 14 tednu splavila (pred 14 dnevi) .....in potem se mi je zdelo, da se same hude stvari dogajajo, pa sem si rekla, da sploh ne bom več poslušala in sem vedno, ko je svakinja našla novo žrtev, da ji razlaga šla vstran. preživite lepo nedeljo
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 31.8.2008 7:11:44
|
|
|
|
amy26
|
Kdaj si pa kupovala? Jaz imam tudi Gorenje...pa je bilo takrat samo eno leto v garanciji leta 2005, takrat sem se poročila in je bilo treba opremiti stanovanje, spet se obletnica bliža
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Teden otroka®: Otrok – nepopisan listOb letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?