Dajadada
|
Draja, Nejc po dveh mesecih še vedno joka, ko ga oddam v varstvo . Meni je prav grozno, ker komaj čakam, da bo prišel dan brez joka, varuška pa pravi, naj se ne sekiram, da neha takoj, ko zapre vrata in me ne vidi več. Glede poslavljanja se strinjam s tabo, da se je lepo posloviti. Čeprav moram priznati, da sem tudi jaz že šibala od doma na skrivaj, ker mi ni bilo do tega, da ga motim sredi igre in povzročim žalost in jok za brez veze. No ja, ponavadi je bilo to takrat, ko sem pobegnila za kakšno urico ali dve, pa mali še opazil ni, da me ni. Sem pa tudi mnenja, da je treba varuškam/vzgojiteljicam zaupati, ker drugače bomo težko shajali skupaj. Jaz sem se že na začetku odločila, da bomo delali po njenem (konec koncev ima le 16 let izkušenj z varstvom) in da ne bom uveljavljala svojih stališč in želj, ki so bile vsaj na začetku povsem drugačne. Naše uvajanje je namreč potekalo tako, da je bil od prvega dne sam pri njej, najprej eno uro, potem smo postopoma podaljševali. Njeno mnenje je, da uvajanje skupaj z mamicami ni o.k., ker je potem otročkom čudno, ko kar naenkrat v tem okolju ni več mamice, včeraj je pa še bila. In tako se uvajanje samo podaljša. Težko bi rekla, kaj je najboljše, ampak kot sem rekla, jaz sem se odločila, da ji zaupam in sem delala po njeno. Bravo malčkom za prve korake, nove zobke, ..., mamicam pa za skrbnost, potrpežljivost, ljubezen, ...
|