|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Užaljena
28.2.2008 13:23:41   
hugolina***
A se vam zdi normalno, da tašča (ima partnerja prijatelja) pomaga njegovim otrokom pospravlja itd, ker se je njenemu fantu rodil vnuk. Ko je pa sama postala 2krat babica pa ni imela časa za nič. Tako je še danes. Samo s tem sva se z fantom že zdavnaj sprijaznila je pač še zelo mlada pod 50let. Nisva pa pričakovala, da za partnerjeve otroke in njegove vnuke bi pa naredila vse samo, da se pokaže pred njim.
Ko sm jaz rodila je mojega fanta dobesedno zvlekla k njim domov, da ga vsi pričakujejo, da bo dal za pijačo in je tudi dal. Zdaj, ko se je pri njih rodil otrok ni bilo ne duha ne sluha o kaki pijači je bil partner od tašče pri nas sva mu še čestitala in kot, da ni nič.
Še 2dni pred tem je imela pa najina hči rojstni dan sta bila oba povabljena in, ko sta šla domov me je on vprašal, če mu dam malo torte pa peciva za sina snaho pa vnuke. Dala sem mu cel pladenj.
IN sploh nevem več kaj naj si mislim. Pred taščo sem se umaknila in mi sploh ni, da bi govorila z njo.
VSe skupaj se mi zdi butasto njej pa normalno, da je tako kot je.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Užaljena
28.2.2008 13:36:08   
Anonimen
Kaj pa tvoj pravi na to? Kaj pa, če bi se tvoj pogovoril z njo? Mogoče pa ona tega ne vidi ali pa je pa res, da samo njihovi nekaj veljajo. Lp

(odgovor članu hugolina***)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2008 13:43:36   
gojska
svašta,
ma ko jo šiša, bo že dobila po buči.

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2008 13:51:55   
hugolina***
On ji poskuša na lep način dopovedat, da bi vidla, da se njenemu tipu gre samo za svoje. Vse pelje na svoj mlin ona pa leta za njim, če je ne pokliče ga še sama prosi, če lahko pride kaj pomagat. Potem mi pa to še pove, če že slučajno nisem takrat zraven in to slišim.
Samo zdej po rojstvu njegovega vnuka je moj znoru in jo nadru do konca, da ga enkrat več naj ne vozi k nama na obiske pa praznovanja. Pa, da naj bo pač pri njemu skrbi za njegove vnuke najina otroka naj pa pri miru pusti(rada jih ma za pol ure za pokazat več časa pa nima).Je pa jokala, da sva grobijana in zdaj ona iz užaljenosti ne govori z nama.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2008 13:58:42   
maruškaŠ
Jst mam pa eno vprašanje - kje je pa prava babica od tega vnučka?

Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
28.2.2008 14:04:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2008 14:15:33   
hugolina***
prava babica je umrla.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2008 14:21:31   
lelaval
On ji poskuša na lep način dopovedat, da bi vidla, da se njenemu tipu gre samo za svoje. Vse pelje na svoj mlin ona pa leta za njim, če je ne pokliče ga še sama prosi, če lahko pride kaj pomagat. Potem mi pa to še pove, če že slučajno nisem takrat zraven in to slišim.
Samo zdej po rojstvu njegovega vnuka je moj znoru in jo nadru do konca, da ga enkrat več naj ne vozi k nama na obiske pa praznovanja. Pa, da naj bo pač pri njemu skrbi za njegove vnuke najina otroka naj pa pri miru pusti(rada jih ma za pol ure za pokazat več časa pa nima).Je pa jokala, da sva grobijana in zdaj ona iz užaljenosti ne govori z nama.

Že s tem, da ji je to povedal, je veliko naredil - zdaj ji bo pa dalo mislit - ali bo odobravala vajine otroke in prijateljevega vnuka enako, ali pa se bo z enimi skregala - bosta videla - zdaj le pustita času čas.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2008 14:24:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***
Ko sm jaz rodila je mojega fanta dobesedno zvlekla k njim domov, da ga vsi pričakujejo, da bo dal za pijačo in je tudi dal. Zdaj, ko se je pri njih rodil otrok ni bilo ne duha ne sluha o kaki pijači je bil partner od tašče pri nas sva mu še čestitala in kot, da ni nič.

A ni to potem tako, da je bila vajinega otroka veliko bolj vesela? Vsaj meni se tako zdi.

Če bi bilo obratno, bi bilo pa gotovo spet zelo narobe.

Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2008 14:36:43   
Anonimen
Mislim, da je ta tvoja tašča kar malo odvisna od njenega, kar se tiče odnosov. Zato se pa ne upa upreti, ampak leta k njim, da bi jo ja imeli radi. Skratka, pri njih išče potrditev, oni pa pridno to izkoriščajo. vrtijo jo okoli svojega prsta. Vidva pa itak odpuščata in razumeta. To mora sama videt. Prav je, pa da ji tvoj še pove tasvoje, drugače pa ne vem. Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2008 14:38:02   
gojska
Tole je res čudno,
da bi se ena mama in babica tako obnašala.
Sigurno je pod pritiskom in hoče ostati v vezi s tem človekom in se trudi mu vse ugodit. Po mojem ji manjka hrbtenica. In to samo zato, da ne bi sama ostala.
Verjetno jo na vse strani gnjavijo zdaj si pa še ti užaljena. Mislim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.2.2008 16:34:19   
Anonimen
Jaz tudi mislim da dela to samo zato da ugodi novemu partnerju, ker jo je strah da bo na stara leta ostala sama. Zakaj pa je tako in kaj se onedva doma pogovarjata in kaj on od nje zahteva in pričakuje pa vesta samo onedva.
Prav pa sigurno ni.

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2008 17:16:20   
tehnofil
.... za sina snaho pa vnuke. Dala sem mu cel pladenj.
IN sploh nevem več kaj naj si mislim. Pred taščo sem se umaknila in mi sploh ni, da bi govorila z njo.

Zakaj si pa mu dala cel pladenj?, če se ti zdaj zdi zamalo.

Užaljena si lahko celo življenje. Bolj je pomembno Ali potrebuješ pomoč tašče? Ali potrebuješ, da pri tebi pospravlja? Da pri tebi kuha? Če tega ne potrebuješ je tvoja užaljenost res butasto stanje. Ne zaradi nje ampak zaradi tebe. Torej ne kuhaj zamere za nekaj kar ne potrebuješ. user posted image Glavo pokonci in ne osredotočaj se na nepomembne stvari.

----------------------------------------------------
Šele ko nimaš, spoznaš, kakšen blagoslov je dajati in ne prejemati.

Neposredna povezava do sporočila: 13
28.2.2008 17:27:30   
maruškaŠ

prava babica je umrla.

Razmisli. Sin njenega novega partnerja nima prave mame več žive, morda pa mu ona poskuša zapolniti praznino? In morda sta tudi vi2 preveč ljubosumna? Zaradi takih ni vredno iskati prepira...

Meni osebno itak ne bi pasalo, da bi pri meni pospravljala in čistila.

In koga naj mam od tvojega ne vozi s sabo na vaša praznovanja? Če bi bila jaz na njenem mestu in bi mi rekli, da na vaša praznovanja ne smem pripeljati svojega partnerja, tudi sama ne bi več prišla.

Malo imata verjetno prav, predvsem pa veliko pretiravata.

Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2008 19:40:58   
hugolina***
Nebi rekla, da pretiravava. Pač začela sva se spraševat komu na čast bova midva njega še vabila, če je njemu škoda dat karkol od sebe. Oz naju v vsem tem času ni nikoli kam povabil na kako svoje praznovanje.
Praznino mu pa poskuša zapolnit ja tako, da ji njegov sin pa snaha direkt v glavo rečeta, da ni zaželjena, pa ji takoj vzameta otroka, če vidita, da ga ima. Pa kadar imajo kako praznovanje strogo ne sme bit ona prisotna. Zato se pa še toliko bolj trudi. Tudi, ko sem imela jaz rojstni dan pa moj fant je pozabila oz je rekla, da nima denarja za darilo. Njegovi snahu pa sinu je pa lahko nesla in to ne malo.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.2.2008 20:05:35   
Nogavica
Tak primer mi je zelo znan iz ožjega kroga naše družine.

Kot je že nekaj predhodnic napisalo, je gospa odvisna od odnosov, kar pomeni, da bo naredila VSE, samo da ugodi svojemu partnerju. Niti ni nujno, da jo on izkorišča, ker je njej to v veliko zadovoljstvo, da mu nudi vse in še več, da si ohrani njenovo naklonjenost. Seveda sem spadajo tudi člani njegove družine - če bo ugodila njim, bo avtomatsko dobila "plus točke" pri njem.

Ne vem, če lahko kaj veliko naredita, da se bo situacija spremenila, kot da se enostavno sprijaznita s tem in jo sprejmeta takšno, kot je. Sicer ji lahko povesta, kaj vaju moti, ampak zelo dvomim, da se bo spremenila, samo prizadelo jo bo (kar pa si itak napisala, da se je že zgodilo).

Odvisnost od odnosov je treba zdraviti, tako kot vse ostale vrste odvisnosti in dokler se gospa ne zaveda, da je odvisna, ne moreta nič.

Skušajta jo sprejeti, skušajta najti druge pozitivne lastnosti (zagotovo jih ima) in sprejmita dejstvo, da takšna pač je, da so v njenem življenju zdaj druge prioritete. Malo jo poglejta - gotovo je srečna (v svojem filmu) in se niti najmanj ne počuti izkoriščana. Tega ne dela namerno, da bi vas prizadela. Prepričana sem, da vas ima kljub vsemu zelo rada.

Skušajta jo razumeti in spremenita vidva svoj odnos do nje, bosta videla, da bo vsem lažje in bolj prijetno, ko boste skupaj. Preverjeno.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.2.2008 21:49:29   
sneguljčica

Saj ima prav, da je užaljena. Ona je dovolj stara, da si je sama izbrala, s kom bo živela. Verjetno tudi vama nebi bilo prav, da bi ona nadrla svojega sina, da tebe ne sme pripeljati domov, ker ji nisi všeč zaradi bilokaterega razloga.
Če ji paše živet v takem podrejenem položaju, je prav, mislim da nista vidva tista, ki bi ji mogla odpreti oči. Sama bo odgovarjala za svoja dejanja.
Drugače se pa strinjam s tehnofilom, ali res rabiš njene usluge? Pa si res želiš, da bi pri tebi visela cele dneve? Če ne bo imela nikogar, potem bo pa pri vama visela in spet ne bo prav.
Upam, da vaju kmalu mine užaljenost. Vesela bodita, da imata eden drugega in otročke, uživajte skupaj, pa da ne rabite pomoči...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
29.2.2008 6:46:19   
maruškaŠ

Nebi rekla, da pretiravava. Pač začela sva se spraševat komu na čast bova midva njega še vabila, če je njemu škoda dat karkol od sebe. Oz naju v vsem tem času ni nikoli kam povabil na kako svoje praznovanje.
Praznino mu pa poskuša zapolnit ja tako, da ji njegov sin pa snaha direkt v glavo rečeta, da ni zaželjena, pa ji takoj vzameta otroka, če vidita, da ga ima. Pa kadar imajo kako praznovanje strogo ne sme bit ona prisotna. Zato se pa še toliko bolj trudi. Tudi, ko sem imela jaz rojstni dan pa moj fant je pozabila oz je rekla, da nima denarja za darilo. Njegovi snahu pa sinu je pa lahko nesla in to ne malo.

Če je pač tako, potem itak ne moreta nič, dokler ne bo sama spoznala. Še vedno pa ji ne moreta vi2 prepovedovat s kom ne sme priti k vam. To je pač izven vaših pristojnosti. In ne komu na čast bosta vi2 še njega vabila? Prvič tašči na čast, drugič pa vi2 ne vabita njega, temveč taščo in partnerja (katerega si izbere sama). Pika.

In navsezadnje je tako, bolj kot bosta vi2 težila, bolj se bo umikala stran od vaju in bolj bo odvisna od tega človeka.

Neposredna povezava do sporočila: 18
29.2.2008 7:18:46   
carlyle
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Še vedno pa ji ne moreta vi2 prepovedovat s kom ne sme priti k vam. To je pač izven vaših pristojnosti.

V vsem drugem se strinjam s tabo, tole me je pa zmotilo.
Seveda onadva odločata, koga povabita v svoj dom. Kdo pa drug? Saj gre vendar za njun dom

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.2.2008 7:23:32   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: carlyle

IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Še vedno pa ji ne moreta vi2 prepovedovat s kom ne sme priti k vam. To je pač izven vaših pristojnosti.

V vsem drugem se strinjam s tabo, tole me je pa zmotilo.
Seveda onadva odločata, koga povabita v svoj dom. Kdo pa drug? Saj gre vendar za njun dom

Ne moreta ji ona2 izbirat partnerja (ne govorimo sedaj kar o komerkoli, ki bi ga ona pripeljala) in naj jima bo jasno tudi, da če ne sprejmeta njega, potem ne sprejemata tudi nje. Torej je isto kot če bi rekla, da ona ni več zaželjena tam.

p.s. Kako bi vi reagirali, če bi vam starši rekli, da k njim ne smete priti s svojim partnerjem?

(odgovor članu carlyle)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.2.2008 15:52:56   
hugolina***
Aha potemtakem moram jaz njega vabit na vsa praznovanja pa vse. Pa mirno požret, da on naju ne povabi nikoli niti nikoli ne da za pijačo nit nič.
No ja moram priznat, da nisem tak tip in bom odslej rajši oraznovala brez tašče, če pač ne bo želela priti brez njega. Sploh pa on nam ni nič. Lepo smo ga sprejeli on pa njegovi pa nas ne in ne vidim več razloga, da še hodi k nam.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.2.2008 16:07:24   
Anonimen
Tud jaz se na tvojem mestu ne bi pustila. Žal. Razen, če želita postati še vidva taka kot tašča, kar bi oni z veseljem sprejeli (cel pladenj torte že dokazuje to).
Naj še omenim, da je za nekatere, da ljudje skačejo okoli njih, preprosto nekaj čisto samoumevnega. Očitno si je njen partner našel tako prijateljico, ki je prilagodljiva za njih. To me spominja na bratovo ženo, ki si je podredila brata in mamo, kar sta posledično meni in sestri obrnila hrbet in so sedaj samo od nje starši nekaj vredni. Midve, ki sva jim pa dobesedno vse pustili in v rit vtaknili pa nič, še več, nimava kaj iskati več doma.
Vajina tašča je brez hrbtenice, zasluži si boljšega partnerja. Lahko, da je že spoznala, samo se ne upa priznat in narediti koraka. Boji se ostati sama, razočarana. Ampak sigurno trpi. Mogoče pa bi bil odkrit, miren pogovor tvojega z njo uspešen. Poskuša naj. Vendarle je njegova mama. Lp

< Sporočilo je popravil decembrka -- 29.2.2008 16:18:28 >

Neposredna povezava do sporočila: 22
29.2.2008 16:23:29   
Anonimen
Pa še nekaj sem se spomnila. Zakaj pa ne bi povabila tudi njega? Ampak s tem, da se obnašate do njega tako, kot se on do vas. Ignorirate ga, tašči pa daste vedeti, (predvsem pred njim) da jo imate radi in da je pri vas zelo zaželjena. Če pa bo hotel torto pa recite, da ste jo obljubili drugim ali pa da jo boste pojedli sami, ker je sveža in bo v hladilniku počakala še nekaj dni. Igrajte. Me zanima, kako bi se izteklo. user posted image user posted image user posted image  LP

< Sporočilo je popravil decembrka -- 29.2.2008 16:27:56 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
29.2.2008 17:32:13   
hugolina***
No moram povedat, da drugače to vem, da je nesrečna, ker mi to pove sama. Ker odkar sta skupaj nista še nikoli šla kam. Razen tam kjer se je pa pije zastonj. Drugače je pa vse predrago pa avto porabi preveč bencina. Ona je pa človek, ki bi kar naprej letal okoli želi si morja, planin, izletov vsega kar nikoli prej ni mogla obiskat.
Na začetku je pač misenna, da je tako zaljubljen, da je najrajši doma z njo samo je še zdaj isto. Rekla mu pa nebo kaj, ker ga ful spoštuje. Pa koliko nedelj je, ko joka doma pa jo potem midva vzameva sabo potem ga pa čist naključno vidimo v mestu ali pa kje ko se pelje mimo (nismo ravno iz velikega kraja).
Drugače nama nikoli ni problem meni sploh ne. Moj ga ne mara že zato, ker vidi kako ma njegovo mamo za norca. Pa zato, ker že celo njihovo sorodstvo slovi po tem, da kjer je kaj za stonj je treba vse požret od sebe pa nič dat.
Drugače sva ga pa do zdaj povabila čisto na vsa praznovanja pa tudi vmes kdaj kar tako na pijačo. Tudi otroka učiva, da ga bosta imela rada. In naša mala ga ima zelo rada, ker sem mu jo, ko je bila še majhna vedno dala za pestovat. Povabita ga tudi moja starša vedno pač, ker je partner od moje tašče. In s časom smo pa vsi začeli ugotavlat, da od njega pa nič ni. Pa še tašči je res tok opral možgane. Živim 170km stran od mojih staršev in 4leta je vedno znala priti do naše hiše. Ko je pa spoznala njega pa ne več. Še eno ulico od naše hiše me je klicala kje se prideuser posted image user posted image Ko kaj kuha zravn njega vse prismodi. Pa na vsakem koraku mu samo pomoč ponuja. Saj niti nevem, če se zaveda kaj dela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.2.2008 17:35:14   
gojska
Živim 170km stran od mojih staršev in 4leta je vedno znala priti do naše hiše. Ko je pa spoznala njega pa ne več. Še eno ulico od naše hiše me je klicala kje se pride Ko kaj kuha zravn njega vse prismodi. Pa na vsakem koraku mu samo pomoč ponuja. Saj niti nevem, če se zaveda kaj dela.

a lahko tole še enkrat razložiš

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?