Nogavica -> RE: Užaljena (28.2.2008 20:05:35)
|
Tak primer mi je zelo znan iz ožjega kroga naše družine. Kot je že nekaj predhodnic napisalo, je gospa odvisna od odnosov, kar pomeni, da bo naredila VSE, samo da ugodi svojemu partnerju. Niti ni nujno, da jo on izkorišča, ker je njej to v veliko zadovoljstvo, da mu nudi vse in še več, da si ohrani njenovo naklonjenost. Seveda sem spadajo tudi člani njegove družine - če bo ugodila njim, bo avtomatsko dobila "plus točke" pri njem. Ne vem, če lahko kaj veliko naredita, da se bo situacija spremenila, kot da se enostavno sprijaznita s tem in jo sprejmeta takšno, kot je. Sicer ji lahko povesta, kaj vaju moti, ampak zelo dvomim, da se bo spremenila, samo prizadelo jo bo (kar pa si itak napisala, da se je že zgodilo). Odvisnost od odnosov je treba zdraviti, tako kot vse ostale vrste odvisnosti in dokler se gospa ne zaveda, da je odvisna, ne moreta nič. Skušajta jo sprejeti, skušajta najti druge pozitivne lastnosti (zagotovo jih ima) in sprejmita dejstvo, da takšna pač je, da so v njenem življenju zdaj druge prioritete. Malo jo poglejta - gotovo je srečna (v svojem filmu) in se niti najmanj ne počuti izkoriščana. Tega ne dela namerno, da bi vas prizadela. Prepričana sem, da vas ima kljub vsemu zelo rada. Skušajta jo razumeti in spremenita vidva svoj odnos do nje, bosta videla, da bo vsem lažje in bolj prijetno, ko boste skupaj. Preverjeno.
|
|
|
|