Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 15:18:35
|
|
|
|
Aja1
|
Je manj kot ponavadi, ampak nekaj pa le. Je imela pa že prejšnji teden antibiotik zaradi vnetih ušes.
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 16:35:48
|
|
|
|
Zamima
|
mi smo bili včeraj na urgenci,... tamala je jokala in se držala za desno uhico,... smo dobili antibiotik. Kupila sem še neke vitamine zase in za Zalo pa paracetamol svečke in fiziološko pa neke drobnarije pa sem pustila 26€ v lekarni
|
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 17:19:44
|
|
|
|
Zamima
|
Aja1, kak dolgo pa lahko jemlje antibiotik za vnetje uhic? sem zgleda včeraj v tej ihti preslišala
|
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 17:53:22
|
|
|
|
Aja1
|
Antibiotik se vedno poje do konca. Katerega je pa dobila?
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 18:40:16
|
|
|
|
Zamima
|
Hiconcil sirup
|
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 18:42:36
|
|
|
|
Zamima
|
joj to bo šele trpljenje, Zala samo vidi škatljico v kateri bi lahko bilo zdravilo pa je tako jok, da adijo pamet
|
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 18:56:38
|
|
|
|
Aja1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima joj to bo šele trpljenje, Zala samo vidi škatljico v kateri bi lahko bilo zdravilo pa je tako jok, da adijo pamet Pri nas je isto. Ko je bolna noče niti Čebelice Maje, za katero bi se drugače "prodala". Danes ponoči sem imela problem, da ji dam Daleron. Ni šlo drugače, kot na silo s tisto priloženo šprico. Zdaj pa že spet kuha. Sem ji na hitro probala malo ohladit v mlačni vodi, pa ni šans...je plezala ven iz banje..... Zdaj bo dobila še Daleron in spat.
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 20:25:39
|
|
|
|
atanja
|
Joj bogi. Aja daj za vsak slučaj poglej kokrat lahko daš na dan. Ker vem da včasih je vseen omejitev. PAč lahko ji daš po 4h urah sam ne prevečkrat na dan. Pri nas kadar je tok vročina tak visoka, zdravnica reče da naj kake dva dni počakam preden ga pripeljem če vmes po zdravilih vsaj malo pade... Probaj obhladke z kisom na noge, če noče bit v vodi... Pa ne je met preveč oblečene zapit pa ji itak daješ. Jaz pa naj bi mela danes izpit pa ga je zaradi bolezni prof.odpovedala. Mi je kar malo prav prišlo. Pa sva šla včeri mal ven, danes pa smo šli na štajesko k sestrični k je mela roj.dan. Pa smo bli družinice pa mi je blo ful fajn k je blo umirjeno klub temu da so otroc norel... jutri pa rgemo na morje na pico k je mel ati rojstni dan. Pa bomo morsko jedl-ted ma fulll rad morske sadeže. Upam da se pozdravite... jaz se pa grem učit k mam ta mesec ful plane. in jih moram izpovnit..
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 31.1.2009 22:30:22
|
|
|
|
max81
|
hej hej bolniki kako ste no mi smo bili danes uzun na kosilu...torta je bla njami jest pa ne vem, al mi bodo počas vsi modrostni zobje pognal, al pa bom zbolela, ker me tko ušesa bolijo, da je groza..u glavnem več ne vem kaj me vse boli, za gratis sem pa še menzes dobila...zjutri me je trgal po jajčnikih, da sem mogla spet 2 lekadola naenkrat pojest, da sem sploh lahko stala...ja nč mal sem pojamrala, zdej se grem pa mal k mojmu stisnt, k itak že vleče dreto kle na kavču nočko
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 7:18:28
|
|
|
|
urška76
|
Jutro! Mi smo že v polnem teku. Dons sva vsaj midva mal poležala, k sta se maladva valjala po Mihovi postelji. Vseen sem se šla ob 6.30 že oblečt . Zdej pa moj dragi rihta zajtrk, otroka pa gledata živ-žav (da majo ta spodnji sosedje mal miru). Moje zdravje gre na boljše, edino kašljam še ko en star fotr (mam filing, da bom pluča izkašljala tok me peče). Kako je pa z malimi bolanimi novembčkami? Jih je tolk, da ne bom po imenih spraševala, ker bom sigurno kakega izpustila. Zdej grem pa gasilca Samota gledat PS: sem pozabla rečt prva
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 10:21:50
|
|
|
|
krfjolca
|
Evo, mene so bila pa tako široka usta, da moram ta teden bit nujno v službi, pa me je gripa položila . Zdaj bodo pa morali malo improvizirat pač. Včeraj in ponoči me je ful kuhala vročina, zdaj mi je padla na 37,7, sam imam občutek, da spet raste. Saj skozi počivam, pa čajčke pijem, mulčka mi je k sreči mami odpeljala, tako da res lahko ležim. Jutri grem k zdravniku, potem pa upam, da bom vsaj v petek lahko toliko stala na nogah, da bom šla lahko tisto prireditev speljat v šolo. Na Cankarjevo tekmovanje jih bo moral pa kdo drug peljat, mi je zelo žal. Saj gripa ne more škodovati plodu, kaj? Dajte me potolažit, prosim . Lekadol jemljem, če je res nuja, sem vzela samo 3, ko je bila vročina nevarno čez 39. Pa grlo me ful boli, pa ne upam nič vzet, samo ene par Granobilov sem polizala, pa itak nič ne zaleže.
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 11:52:45
|
|
|
|
Zamima
|
Krfjolca pocajtaj se, pa pomisli malo na sebe in na otročka, ni dobro, da se tak ženeš za službo.
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 12:55:55
|
|
|
|
urška76
|
Krfjolca ti samo lepo počivaj, pa bo. Tud bejbiki ne bo hudega. Anžetkota pa čimveč pusti ostalim, da si čisto opomoreš. Jutri pa pokliči zdravnika pa vprašaj, kaj lahko vzameš poleg lekadola. No itak pri gripi nimaš kaj dosti možnosti, poleg počitka. Pa veliko veliko pij. Zarad sebe in zarad bejbike. zate, da boš čimprej dobra. Mi smo pa na kosilu pri naših. Me mal razvajajo, da mi ni treba kuhat. No zdele mulota počivata, jest pa na računalniku visim, da ju ne zbudim s čvekanjem
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 19:22:59
|
|
|
|
Aja1
|
Krfjolca - kot so ti že ostale povedale - počivaj. Naša je bila danes že brez vročine in full tečna. Kdaj mislite, da gre lahko v vrtec? Jutri bom še jaz doma z njo, v torek verjetno tudi, za naprej pa ne vem. Dala bom pa spet kar dopust, čeprav mi ga je kar škoda za take zadeve . Če greva pa k zdravniku, bo pa spet kej pobrala (s tem da je zdaj že 100% boljša kot v petek in včeraj).
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 19:35:18
|
|
|
|
urška76
|
Aja a če pokličeš ti pa ne da bolniške? Midva vedno samo pokličeva, če se nama pa zdi, da je zadeva resnejša se pa naročimo. Pa nikol ne komplicirajo. Drugače pa, če je danes cel dan brez vročine, pa če bo jutri brez vročine, gre po moje lahko v torek že v vrtec. No mogoče bi bile v torek res še doma, da si mal opomore, pa da ne bo takoj spet bolana.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 19:49:41
|
|
|
|
Aja1
|
Ne vem. Do zdaj se je šla vedno pokazat. Če pokličem - kaj naj ji pa rečem? Da sva bili danes (jutri) doma, ker je imela čez vikend vročino? Pri nas ne vem, če bi šlo.... No, ne vem. Če bo jutri tudi brez vročine, bom pač dala dopust (imam še ene par dni starega).
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 20:04:54
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1 Ne vem. Do zdaj se je šla vedno pokazat. Če pokličem - kaj naj ji pa rečem? Da sva bili danes (jutri) doma, ker je imela čez vikend vročino? Pri nas ne vem, če bi šlo.... No, ne vem. Če bo jutri tudi brez vročine, bom pač dala dopust (imam še ene par dni starega). Ne vem, jest pokličem, povem kako je pa ni panike. Pa ponavadi pokliče Žiga (če pokliče on je skrben očka, jest sem pa sitna mama, ki nima druzga dela ) In ja, pravilo naj bi bilo, da gre po taki kalvariji, kot sta jo dali vidve skozi ta vikend, otrok dva dni brez vročine, predno gre spet v vrtec. Drgač pa itak reči, da ima še rahlo povišano temperaturo.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 22:45:40
|
|
|
|
atanja
|
Čer Evo mi smo šli na morje. Pa smo zjutraj zelo cincali sam je naš oče tak ljuitelj morja da nismo mogl rečt da ne gremo. Vreme je blo grdo, dol je dež padu, in smo šli na pico, pol na kavo na hitr do morja ladice gledat pa domov. Mali je pa neumoren z spaševanjem. PA eno in isto vpraša: kaj ladica dela, kaj ladica dela... Pol pa ladica mene čaka, joj a kar spančka pa plava naenkrat... Ampak smo se vsaj nasmejal. K smo pa dam prišli sem ga pa popokala ven in sva šla na sneg. Sicer je bla že noč sam ga mormo ven pelat k drugač bi kar na omaro poletu če bi lahko. Vsi bolančkani . Aja jaz tud sam pokličem pa mi da bolniško. Zadnjič mi je za tri dni dala brez da bi tamalga vidla. sama je rekla da če res ni nujno ga naj ne vlečem v ambulanto k bo še kaj druzga staknu. Če je blo ka j daljšega sem ga peljala pokazat k sem bolniško zaključla, za odpret bolniško ga pa še nisem peljala. Povem kaj je pa mi sestra pove kako naj ravnam pa v kakšnem primeru ga naj pripeljem. Grem na kavč
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 1.2.2009 23:16:37
|
|
|
|
Zamima
|
Naša gre na srečo jutri v vrtec, končno smo prišli malo k sebi, tisto z uhico je bil zgleda začetek, ker je vse Ok zdaj en dan med tednom greva še do pediatrinje pa bova videli
|
|
RE: November 2006 - 3. del 2.2.2009 7:46:36
|
|
|
|
urška76
|
Dobro jutro! Jest sem na bolniški. Me je ponoči tako kuhal, pa še vedno kašljam in ni šans, da grem v službo v mraz, da še kaj hujšega staknem. Sem klicala mojo zdravnico, sestra rekla, da naj pridem samo če se mi poslabša, drgač naj pa lepo doma počivam.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 2.2.2009 7:53:07
|
|
|
|
Zamima
|
Če katera slučajno rabi ali bi imela Lino koledar naj mi pošlje ZS imam enga viška, so jih dobili v vrtcu, doma ima pa enga od Linota pa enga od Jelke Reichman, s tem, da se ne spozna ravno najbolj na datume je to več kot dovolj
|
|
RE: November 2006 - 3. del 2.2.2009 7:58:16
|
|
|
|
Nogavica
|
Jutro! Pa kaj bo že počasi konec te klinčeve zime? Nas že spet nekaj zdravje zeza, zaenkrat sicer v blažji obliki - Živa pokašljuje in smrka (brez vročine), D. je tudi včeraj nekam dosti kihal in smrkal, mene je pa ful grlo bolelo, ves hrbet in še kaj bi se našlo, zjutraj pa sem se zbudila z zlepljenim očesom. Eno veliko pošiljam vsem bolnikom.
|
|
RE: November 2006 - 3. del 2.2.2009 8:08:48
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima Če katera slučajno rabi ali bi imela Lino koledar naj mi pošlje ZS imam enga viška, so jih dobili v vrtcu, doma ima pa enga od Linota pa enga od Jelke Reichman, s tem, da se ne spozna ravno najbolj na datume je to več kot dovolj Naši koledarji letos zgledajo pa tako: Špela in Miha sta dobila vsak svojega vrtčevskega (ga ima vrtec vsako leto s slikicami, ki so jih otroci narisali), pa je en v kuhinji, drugega smo pa dali našim. Je pa tak fajni, k se da vse obveznosti zraven napisat Špela in Miha imata v sobi koledar od kraljestva živali, Lino in od Reichmanove pa še čakata na svoj kotiček. Pojma nima kam ju bi dala. Ta s ilustracijami bo verjketno šel v rezanje in bomo samo slikice polepili po sobi. Ja pa enega od Jelke smo potalali naprej. Kaj pa če bi Zalika imela enega doma in drugega doma doma?
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 2.2.2009 8:09:33
|
|
|
|
urška76
|
Nogavica pazite se, da se iz teh malih nevšečnosti ne razvije kaj več.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 2.2.2009 8:18:12
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nogavica Jutro! Pa kaj bo že počasi konec te klinčeve zime? Podpis!!! Naši 2 sta sicer do srede še doma, pri moji mami, čeprav sta kar OK. Mirna še precej kašlja... Ampak je v vrtcu toliko enih zadev, da jih bomo pustili, da se mal ojačata... Mi imamo pa "družinski" koledar... Je ful lep ratal... Pa še vse 3 babice so ga dobile. Ena tetka je bila pa skrajno užaljena, da ga ni še ona... Ampak, ne vem no... Ona živi pri tipu in ta ima od prej enega sinkota starega 6 let in mi je nekak glupo, da bi ji potem moji otroci viseli na steni...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?