Tinqa
|
Pozdravljene! Sama sem zaradi nenadzorovane izpostavljenosti kemikalijami na bolniški-okrevanju, verjetno še na stroške delodajalca. Dejstvo je, da je od te izpostavljenosti minilo že dva tedna, toliko časa je na bolniški tudi sodelavka, ki je pravtako nastradala. Sedaj pa me zanima, kako poteka urejanje bolniške na stroške delodajalca. Vsi mi namreč svetujejo, da se izogibam laboratorija, še posebej zato, ker je tista snov, ki draži še vedno prisotna. Imam izvid medicine dela, ki pravi da nisem sposobna za opravljanje laboratorijskega dela-da priporočajo kabinetsko delo (ki pa mi ga glede na to da sem raziskovalka, tako ali tako ne morejo nuditi). Tudi pulmologinja, pri kateri sem bila zaradi težav s kašljanjem in dihali, je na izvid napisala, da priporoča, da ostanem ves ta čas na bolniški, da nebi bila spet izpostavljena tej kemikaliji. Situacija je trenutno taka, da za sedaj bi sicer še bila sposobna (po mojem mnenju) delat v laboratoriju, vendar pa zato niso izpolnjeni ostali pogoji varstva pri delu. Moje delovno mesto je še vedno pod vplivom kemikalij, sama bi ob vrnitvi zopet utrpela hude poškodbe dihal. Kaj narediti?Menim, da je za to odgovoren delodajalec in bi bilo prav, da gre bolniška na njihove stroške. Na bolniški, če želim sama sebi dobro torej moram ostati. Strah me je bolniške na ZZZS. Dejstvo je, da vratolomnih pustolovščin si v tem času tako ali tako nebi mogla privoščit, je pa res, da bi me tole čemenje za štirimi zidovi ubilo. Ne prenesem misli, da nebi zaradi teh razmer niti mogla obiskati svoje bolane matere, ki vprašanje koliko časa bo še in če bo sploh dočakala mojega otroka. Kdo je odgovoren za bolniško "preko delodajalca"? Po moje bi bilo to še vedno bolje kot bolniška prek ZZZS. Sem zelo zmedena glede nastale situacije, bi bila pa hvaležna za vsak vaš odgovor ali morda nasvet. Lep pozdrav, T
|