simlav
|
Mene nobeden do sedaj še ni kontroliral, pa tudi prijateljice ne. vsaka zase ve zakaj je na bolniškem. Verjamem, da vam je tistim, ki ste rizične, bolniška napor, in bi vse dale za zdravo nosečnost. Pozabljate pa, da je vsaka nosečnost na svojstven način rizična in da je vsaka nosečnica izpostavljena takšnim in drugačnim naporom in nevšečnostim. Hvala bogu, da lahko greš malo prej na bolniško in se psihično ter fizično pripraviš na prihod novega družinskega člana. Če to n dovolj dober razlog, potem ne vem kaj je. Vsaka ima to pravico in naj jo tudi izkoristi. Verjamem pa, da nobena ni tako nora oziroma neodgovorna, da bo v tem času delala nevem kake bedarije in podvige, po moje ji niti telesno stanje tega ne omogoča. Obisk trgovine za nakup otroških stvari, maternske šole, klepet s prijateljicami, pa je zame samo priprava na porod in otroka, ker tako ali tako ne vemo govorit o ničemer drugem kot o tem bitju, ki raste v nas. Zato, če le lahko, čim prej na bolniško!!!!! sama sem čakala predolgo in mi je žal, ker šele od kar sem doma, sem si v miru lahko prebrala kako knjigo, ogledala kako oddajo in se resnično začela pripravljati na porod. Šla na kako predavanje, telovadbo. Pa naj povejo tiste, ki so delale do konca, kaj so imele od nosečnosti, so bile sproščene, jim je delodajalec dal nagrado, ker so delale in izpostavljaje svoje angelčke naporom. Mati se mora sprostiti med nosečnostjo zato, da bo otrok zdrav in umirjen. moje skormno mnenje..... sicer pa nasvet, tisti dan ko si imela kontrolo brž h ginekologu se mi zdi zelo koristen..... pametna pa naj bo vsaka zase........ lp in umirjeno nosečnost.....
|