|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zelen kakec
24.2.2008 10:23:51   
maja&m
Moja pupa že več dni kaka zelen kakec. Včasih je normalne barve +malo zelen. A to pomeni,da se premalo naje?Se pa samo dojiva. Sitna ni. Med dojenjem ne joče. Vage nimam več,da bi lahko preverjala koliko poje.Kaka normalno oz. zelo pogosto. Kaj bi to lahko bilo? Stara je pa 23 dni.
Pa še eno vprašanje-kako ugotovim ali imam dovolj mleka?Vedno ko začne rokice v usta tlačit ali jokati,ji ponudim. Včasih je lačna,včasih ne. Ampak v budnem stanju bi ona kar naprej zizala.Tako da ji ponudim tudi dudico in se pomiri. Ali ima le tako močan sesalni refleks?
Joooj,toliko se obremenjujem s tem ali dovolj poje ,da sem že čisto paf. Danes je že drugi dan,kar pijem sezamov čaj,pa še ni učinka. Tiste,ki ste ga pile-koliko dni je trajalo,da se je proizvodnja povečala?
Vsak nasvet mi bo zelo dobrodošel.

Maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zelen kakec
24.2.2008 10:29:58   
rogljicek
Zelen kakec je ponavadi zaradi krčev.
Proizvodnjo mleka pa povečuje večje povpraševanje. Druageča pa sem si jaz kuhala ovsene kosmiče. Kuhaš jih v vodi toliko časa, da čisto razpadejo (napitek) in dodaš malo navadnega mleka. Lahko sladkaš ali dodaš malo cimeta za boljši okus.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zelen kakec
24.2.2008 10:32:37   
maja&m
Rogljicek-najlepša hvala

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zelen kakec
24.2.2008 11:07:48   
skuštrana
Zelene stolice so lahko zaradi tega, ker poje preveč predmleka.

Kako jo dojiš - enkrat eno, drugič drugo dojko?

Ni smiselno menjat dojke znotraj približno 2- 3 ur, ker potem otrok poje preveč vodenega mleka in je kmalu spet lačen in če mu daš drugo dojko spet poje preveč vodenega mleka, pride do tega da v dojenčkova čreva pridejo prevelike količine laktoze naenkrat (ker je samo vodeno mleko mora jest večkrat, ker se želodec hitreje prazni kar vodi do krčev in zelenih kakcev).


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zelen kakec
24.2.2008 16:28:12   
TONČI.
Zelene stolice so lahko zaradi tega, ker poje preveč predmleka.


Moj ima del dneva zelen kakec, del dneva pa tak oranžen. Pa zelen vem da ni od predmleka, ker ga dojim vedno na drugi dojki. Vsaka dojka ima med dojenji vsaj 6 ur  "počitek".

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zelen kakec
24.2.2008 22:30:30   
wing
Maja, točno to kar sprašuješ, sem se tudi sama pred dvema, tremi meseci. Pa mi je pediatrinja zagotovila, da je vse to povsem normalno. Stolice novorojenčka in dojenčka se po barvi kot tudi konsistenci lahko spreminjajo in je vse ok in normalno, dokler ni v njih krvi in sluzi. Moja mala je imela včasih-predvsem na začetku gorčici podobne stolice, potem pa kar naenkrat zelene kot špinača, pa spet svetlejše. Nikoli nisem vedela kaj me bo spet presenetilo v plenički.user posted image user posted image user posted image user posted image O razlagi glede barvne lestvice stolic in razlogih za le-te, pa še nisem slišala. Je imela v 2.mesecu malo krčke, pa zelene kakce, ampak zelene je imela tudi v 1. mesecu, krčkov pa takrat ne, tako da ne vem če obstaja povezava med krči in barvo. Ne vem no, ne sekiraj se, nič ni narobe, pa o razlogih tudi ni dobro preveč razglabljat vse dokler je dojenčica zadovoljna in se fajn doji...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zelen kakec
25.2.2008 8:18:46   
maja&m
wing-hvala.Res upam,da jo samo napenja in da so krčki.Sploh pa to,da čimprej mine.

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zelen kakec
25.2.2008 21:36:10   
tudiII
Naša 6,5 m stara punčka že par dni kaka "plastelin" temno zelene barve. Sem premišljevala ali naj pokličem P. Se je to še kateri dogajalo?

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?