zelen kakec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maja&m -> zelen kakec (24.2.2008 10:23:51)

Moja pupa že več dni kaka zelen kakec. Včasih je normalne barve +malo zelen. A to pomeni,da se premalo naje?Se pa samo dojiva. Sitna ni. Med dojenjem ne joče. Vage nimam več,da bi lahko preverjala koliko poje.Kaka normalno oz. zelo pogosto. Kaj bi to lahko bilo? Stara je pa 23 dni.
Pa še eno vprašanje-kako ugotovim ali imam dovolj mleka?Vedno ko začne rokice v usta tlačit ali jokati,ji ponudim. Včasih je lačna,včasih ne. Ampak v budnem stanju bi ona kar naprej zizala.Tako da ji ponudim tudi dudico in se pomiri. Ali ima le tako močan sesalni refleks?
Joooj,toliko se obremenjujem s tem ali dovolj poje ,da sem že čisto paf. Danes je že drugi dan,kar pijem sezamov čaj,pa še ni učinka. Tiste,ki ste ga pile-koliko dni je trajalo,da se je proizvodnja povečala?
Vsak nasvet mi bo zelo dobrodošel.

Maja




rogljicek -> RE: zelen kakec (24.2.2008 10:29:58)

Zelen kakec je ponavadi zaradi krčev.
Proizvodnjo mleka pa povečuje večje povpraševanje. Druageča pa sem si jaz kuhala ovsene kosmiče. Kuhaš jih v vodi toliko časa, da čisto razpadejo (napitek) in dodaš malo navadnega mleka. Lahko sladkaš ali dodaš malo cimeta za boljši okus.




maja&m -> RE: zelen kakec (24.2.2008 10:32:37)

Rogljicek-najlepša hvala




skuštrana -> RE: zelen kakec (24.2.2008 11:07:48)

Zelene stolice so lahko zaradi tega, ker poje preveč predmleka.

Kako jo dojiš - enkrat eno, drugič drugo dojko?

Ni smiselno menjat dojke znotraj približno 2- 3 ur, ker potem otrok poje preveč vodenega mleka in je kmalu spet lačen in če mu daš drugo dojko spet poje preveč vodenega mleka, pride do tega da v dojenčkova čreva pridejo prevelike količine laktoze naenkrat (ker je samo vodeno mleko mora jest večkrat, ker se želodec hitreje prazni kar vodi do krčev in zelenih kakcev).




TONČI. -> RE: zelen kakec (24.2.2008 16:28:12)

Zelene stolice so lahko zaradi tega, ker poje preveč predmleka.


Moj ima del dneva zelen kakec, del dneva pa tak oranžen. Pa zelen vem da ni od predmleka, ker ga dojim vedno na drugi dojki. Vsaka dojka ima med dojenji vsaj 6 ur  "počitek".




wing -> RE: zelen kakec (24.2.2008 22:30:30)

Maja, točno to kar sprašuješ, sem se tudi sama pred dvema, tremi meseci. Pa mi je pediatrinja zagotovila, da je vse to povsem normalno. Stolice novorojenčka in dojenčka se po barvi kot tudi konsistenci lahko spreminjajo in je vse ok in normalno, dokler ni v njih krvi in sluzi. Moja mala je imela včasih-predvsem na začetku gorčici podobne stolice, potem pa kar naenkrat zelene kot špinača, pa spet svetlejše. Nikoli nisem vedela kaj me bo spet presenetilo v plenički.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]O razlagi glede barvne lestvice stolic in razlogih za le-te, pa še nisem slišala. Je imela v 2.mesecu malo krčke, pa zelene kakce, ampak zelene je imela tudi v 1. mesecu, krčkov pa takrat ne, tako da ne vem če obstaja povezava med krči in barvo. Ne vem no, ne sekiraj se, nič ni narobe, pa o razlogih tudi ni dobro preveč razglabljat vse dokler je dojenčica zadovoljna in se fajn doji...




maja&m -> RE: zelen kakec (25.2.2008 8:18:46)

wing-hvala.Res upam,da jo samo napenja in da so krčki.Sploh pa to,da čimprej mine.




tudiII -> RE: zelen kakec (25.2.2008 21:36:10)

Naša 6,5 m stara punčka že par dni kaka "plastelin" temno zelene barve. Sem premišljevala ali naj pokličem P. Se je to še kateri dogajalo?




Stran: [1]