Gina
|
Ja, zdravstvo..... rak rana slovenske družbe. Spraševala si, če je možno, da si noseč kljub obilnim krvavitvam. Sama sem v drugi nos. krvavela dva dni res fejst. Prvi dan se mi je ulilo tako hudo, da mi je prišlo čez in čez čez kavbojke, v velikosti cele dlani. Pa veš da kavbojke ne bi kar tako premočile. Potem sem še par dni krvavela kot pri ta rdeči, nakar sem še vsaj 14 dni krvavela po malem. In ne, ni res, da ti ne morejo nič dati. V primerih krvavitev med nos. je možnih več reči, ne le IMN, ne le razvojne nepravilnosti ploda, ne le nizko ležeče vse skup, ampak tudi hormonsko neravnovesje, ki povzroči pomanjkanje progesterona, ki je zaščitnik nosečnosti - v tem primeru je lahko s plodom vse ok, ti pa krvaviš, ker telo nima dovolj hormonov - lahko ti ga dajo v obliki tablet in posledično nehaš krvavet, plod obstane (meni ga niso hoteli dati v prvi nos. urgenci, šele ko sem naletela na drugo dohtarco, mi je dala tablete, po katerih se je krvavitev ustavila), vzrok za krvavitve je lahko izjemno občutljiva sluznica, ki se ob vsakem dotiku fejst močno rani (a si imela odnose, da bolj krvaviš, če kraviš, ne smeš seksat niti pod razno), vzrokov je še več, vendar se jih jaz kot laik ta hip samo toliko spomnim. Pomembno je tudi, ali si zaprta, ali je odprto vse skup. Matr, bo pa ja en dohtar vedel, al si noseča la ne.
|