RE: Velik problem... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Blejka26 -> RE: Velik problem... (18.2.2008 22:30:08)

aja..mislim da se ga bo udeležila,da se s tem ne bo upala igrati..verjetno da te bo takoj poklicala,ko bo dobila vabilo na sestanek..

Anonimen -> RE: Velik problem... (18.2.2008 22:34:19)

zakaj imajo matere oz.zakaj imamo matere več prednosti..

Ne vem, stvar kulture. V zahodnoevropski je tako, v arabski otroci pripadajo ocetu....ce prav vem.

tehnofil -> RE: Velik problem... (20.2.2008 12:18:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Ml.očka
....in se mi zdi da bi z lahkoto dubu skrbništvo.

Pa si ga tudi pripravljen izvajati? Za vedno? V bolezni? V stiski s časom ali denarjem?

Anonimen -> RE: Velik problem... (20.2.2008 12:25:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

zakaj imajo matere oz.zakaj imamo matere več prednosti..

Ne vem, stvar kulture. V zahodnoevropski je tako, v arabski otroci pripadajo ocetu....ce prav vem.

Vem da ni tema ampak moram reprecirat!!Da se ne bi še naprej širile dezinformacije. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

V arabskih deželah  in seveda v Islamu otroci pripadajo materi do starosti 10 -12 let. Po tem letu pa če oče izrazi željo, da želi otroke se vpraša otroka ali želi iti k očetu in jih potem tudi na podlagi otrokove privolitve lahko dobi oče. Vendar ponavadi ostanejo pri materi.
Razen v primeru če se mama ponovno poroči,potem gredo otroci avtomatično k očetu ne glede na starost.
In pa v primerih ko oče na sodišču dokaže da jih bivša žena ne bo vzgojila dobro ali pa če bivša žena ni muslimanka, v teh primerih tudi sodnik da otroke očetu...

Ml.očka -> RE: Velik problem... (20.2.2008 14:43:54)

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

....in se mi zdi da bi z lahkoto dubu skrbništvo.

Pa si ga tudi pripravljen izvajati? Za vedno? V bolezni? V stiski s časom ali denarjem?

Ja sem..

tina a -> RE: Velik problem... (20.2.2008 15:18:25)

Brez CSDja in sodišča žal ne bo šlo ... No vsaj na CSD si že šel. Tam bosta opravila razgovor (vrjetno ne samo en), potem pa bo potrebno spisati nek sporazum okoli preživnine, stikov in skrbništva. In to zadevo predati na sodišče. Družinske zadeve (stiki, preživnine) se ne urejajo več na centrih, ampak je potrebno vse zadeve peljati čez sodišče (pristojno sodišče). Kljub temu, da nista bila poročena ali pa v izvenzakonski skupnosti. V sporazumu določita višino mesečne preživnine, stike (tedenske, vikendi, prazniki in počitnice). To vse se napiše v sodbo oziroma sodno poravnavo. Sporazum lahko spišeta sama ali pa s pomočjo odvetnika. V kolikor pa zadeva ne bi šla s sporazumom, pa je to potrebno reševati s tožbo. Ali s tvoje ali pa z njene strani.

Želim veliko sreče in čim manj živcev.

Ml.očka -> RE: Velik problem... (20.2.2008 15:36:35)

Sem biv z vsem seznanjen..

Anonimen -> RE: Velik problem... (20.2.2008 19:55:28)

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Razen v primeru če se mama ponovno poroči,potem gredo otroci avtomatično k očetu ne glede na starost.
In pa v primerih ko oče na sodišču dokaže da jih bivša žena ne bo vzgojila dobro ali pa če bivša žena ni muslimanka, v teh primerih tudi sodnik da otroke očetu...

Aha, takole je, hvala.

In koliko moznosti ima potem zenska po locitvi za dostojno zivljenje?

mateyka -> RE: Velik problem... (20.2.2008 20:30:05)

kako to misliš - a da so ločene ženske v islamu stigmatizirane al kaj? prvič slišim.

Ml.očka -> RE: Velik problem... (20.2.2008 21:46:19)

Še nekej me zanima.Glede preživnine.Kako se odmerja in kako dobim zagotovilo da je denar šov dejansko za otroka.Ker mam slabe izkušnje z tem in bi rad vedu da je šov denar dejansko za otroka ne pa za njene cigarete in 10 kavic na da..

Blejka26 -> RE: Velik problem... (20.2.2008 21:57:52)

ne vem točno koliko znaša preživnina..mislim da gledajo na plačo..to ne vem..in kako boš vedel ali je šel denar za otroka ali ne,pa mislim da ne moreš vedeti..moj mi je vedno rekel,ko sva se skregala,da mi preživnine ne bo plačeval,ampak da bi mu morala napisat listek kaj otrok rabi in bi on kupil,denarja pa ne bi videla..ne vem pa kako to določi sodišče

Anonimen -> RE: Velik problem... (20.2.2008 22:23:57)

Še nekej me zanima.Glede preživnine.Kako se odmerja in kako dobim zagotovilo da je denar šov dejansko za otroka.Ker mam slabe izkušnje z tem in bi rad vedu da je šov denar dejansko za otroka ne pa za njene cigarete in 10 kavic na da..

Daj to vprašanje še na podforum družinska zakonodaja. Tam odgovarjajo tisti, ki so bolj v stiku s tem, boš verjetno dobil več konkretnih odgovorov glede preživnine.

mami_miki -> RE: Velik problem... (20.2.2008 22:24:05)

ja..bivša te malo kaznuje...

poskusta najprej na miren način rešit, prepričaj jo, da bi se dobila, pa pomenla-vztrajaj pri tem, da se dobita...po moje najbolje...

če pa reeeeeeeeeees ne bo šlo...pa se obrni na kako službo, ki ti bodo pomagali:tako kto so ti rekli-socialno, sodišče...

mami_miki -> RE: Velik problem... (20.2.2008 22:25:42)

Aha, takole je, hvala.

ne razumem...

moj ima hčerko z njegovo bivšo ženo-in če se ta njegova bivša poroči, hčerka avtomatično njemu pripada?to pa prvič slišim...če je ona njena skrbnica on pa preživnino plačuje...

Anonimen -> RE: Velik problem... (20.2.2008 22:30:06)

IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

Aha, takole je, hvala.

ne razumem...

moj ima hčerko z njegovo bivšo ženo-in če se ta njegova bivša poroči, hčerka avtomatično njemu pripada?to pa prvič slišim...če je ona njena skrbnica on pa preživnino plačuje...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Včasih je fajn, če prebereš celo debato, da razumeš stvari v kontekstu. V tem primeru je govor o pravu v muslimanskih deželah.

Kaliope -> RE: Velik problem... (20.2.2008 22:33:06)

mami miki: a je tvoj musliman in živita v islamski državi? Po njihovem pravu je to tako ... (kar se meni zdi grozno: ženska se ne more poročit, če noče izgubit svojih otrok, medtem ko ima moški, seveda, proste roke ...)

mami_miki -> RE: Velik problem... (20.2.2008 22:35:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

mami miki: a je tvoj musliman in živita v islamski državi? Po njihovem pravu je to tako ... (kar se meni zdi grozno: ženska se ne more poročit, če noče izgubit svojih otrok, medtem ko ima moški, seveda, proste roke ...)

a takooooooooooooooooo....no thanks[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

nimam muslimana...

Anonimen -> RE: Velik problem... (20.2.2008 22:39:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

Po njihovem pravu je to tako ... (kar se meni zdi grozno: ženska se ne more poročit, če noče izgubit svojih otrok, medtem ko ima moški, seveda, proste roke ...)

Meni je tudi grozno...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Ze dolgo nazaj sem brala intervju z eno Evropejko, ki se je locila in prisla nazaj v Evropo....me je cisto pretresel tisti intervju takrat...

Sori, Ml.očka, mal izven teme [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

V bistvu zivis v kar spodobni drzavi, lahko se "boris" za otroka in ce premores vsaj kancek zdrave pameti, da tega ne delas na silo in da to delas v dobrobit otroka, lahko najdes tudi svojo pravico....predvsem pa zgradis svoj odnos z otrokom :).

tina a -> RE: Velik problem... (21.2.2008 7:50:50)

Preživnina se nekako določa na podlagi dohodkov obeh staršev. Ko bo zadeva na sodišču bosta pozvana, da prikažeta svoje dohodke (npr. kopije plačilnih list če sta zaposlena). Ker nisi nikjer podal starost svojega otroka ti povem, da večina RRjevk prejema preživnino nekje okoli 125€ (tudi jaz - za šoloobveznega otroka). Ta preživnina sicer ni visoka, ampak kot sem rekla večina jih ima določeno nekje tam.

Garancije pa, da bo šel denar dejansko za otroka ... pa mislim, da je ni. Žal. Edino mogoče v primeru, da bi imela skupno starševstvo in bi dajala denar na isti račun in oba iz njega črpala za stroške otroka (hrano, obleke, vrtec, šola ... pač potrebe otroka). Ne vem pa koliko se da to nadzirat. Ker npr. če pogledaš pri meni .. jaz plačujem položnice iz računa kamor dobivam preživnino. Pač preko neta plačam stroške elektrike, zavarovanj, šole ... in ti stroški so tako zame kot za njiju. Iz svojega računa pa plačujem hrano, najemnino ... No uglavnem ko zmanjka na npr. mojem, črpam iz "preživninskega računa".

Uff upam, da si razumel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

M1987 -> RE: Velik problem... (23.2.2008 10:35:41)

O nezrela ženska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Hčerka je tudi tvoja. Poskusi priti v stik z njo in se pogovori, da anj pomisli na otroka in ne samo nase. A pazi ene ženske so grozne. Poznam primer, ko je ženska celo življenje grdo govorila hčerki o očetu in ta ga je tako zasovražila, da se še danes ne pogovarja z njim, a kera beda je zdaj - njena mama se je vrnila k tem očetu, živita skupaj, a s hčerko nima kontaktov. Pravim, da če gresta starša narazen, morata ohraniti prijateljski odnos, saj je tu njun otok, ki ni ničesar kriv. Naj živi vsak po svoje, ima svoje življenje, sam pobralo ap tudi ne bo nobenga, če se enkrat na mesec skupaj z otrokom odpravite na izlet. Če je človek razumen in hoče svojemu otroku najboljše bo kljub razvezi s partnerjem, ohranil ljubezen do tega, da ima otrok rad svoja starša in ju spoštuje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Anonimen -> RE: Velik problem... (23.2.2008 10:49:02)

IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

Aha, takole je, hvala.

ne razumem...

Mič II

Koliko možnosti ima za dostojno življenje. Vse možnosti saj jo je dolžan preživljati katerikoli moški sorodnik... Pa pustimo to ker je to čist deuga zgodba, vprašanje je bilo o otrocih..

Mama miki

Živiš v arabskem svetu? Če živiš in tam velja sheriatsko pravo potem zelo čudno da tega ne veš??
Če pa živiš v Sloveniji ali kateri drugi državi, potem verjetno tudi poznaš zakone države v kateri živiš in potemtakem točno veš pri čem si in kaj tvojemu pripada in katere dolžnosti ima...

Skratka tisti citat zgoraj je bil iztrgan iz konteksta kako je to v arabskem svetu oziroma Islamu... včasih je teba prebrat vse in šele potem repricirati...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Velik problem... (23.2.2008 10:54:54)

Me pa zanima Mladi Očka, ker je že kar nekaj dni od tvojega prvotnega vprašanja, kaj si sedaj ukrenil?
Je kaj novega? Si se poskusil pogovoriti z njo - bivšo partnerko?
Si šel na CSD?

Anonimen -> RE: Velik problem... (23.2.2008 11:04:03)

Koliko možnosti ima za dostojno življenje. Vse možnosti saj jo je dolžan preživljati katerikoli moški sorodnik... Pa pustimo to ker je to čist deuga zgodba, vprašanje je bilo o otrocih..

Ja, saj mene zanima, vezano na otroke.

Mogoce si le ti takoj povezala z materialnim prezivetjem...

Ml.očka -> RE: Velik problem... (23.2.2008 11:14:04)

Novga ni nč...Na CSD sm biv...zdej pa čakam na sestanek.

Anonimen -> RE: Velik problem... (23.2.2008 11:17:40)

Ja, saj mene zanima, vezano na otroke.

Mogoce si le ti takoj povezala z materialnim prezivetjem...

Aha, ja moški jih je dolžan vzdrževati tudi če ne živijo z njim... simple as that.Če slučajno umre otroci dedujejo več kot naprimer nova žena...

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>