|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razlika me vnučki
16.2.2008 19:05:21   
Anonimen
Ne, mene take stvari ne motijo.
Dokler babica svojo pozornost in ljubezen namenja vsem vnukom ( tudi to, da ima nekatere rajši od drugih je zame razumljivo ), naj zaradi mene kupuje čevljev kolikor hoče za npr. otroke moje sestre.

Enako.

Ne vem, zakaj se sploh primerjate....bi bila bolj srecna, ce tudi druga vnukinja ne bi dobila nicesar? Saj pravis, da imate vsega dovolj, ce sem prav razumela. Zato skoda casa za taksne stvari...ok, preblisk nekega dneva...ni pa to za obremenjevat se.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
16.2.2008 20:06:18   
VERONICA
Seveda se gre za podkupovanje, pa ne punčke ampak njene mame. Tvoja otroka bo vedno lahko videla, nečakinjo pa samo doklar je njena mama dobre volje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
16.2.2008 21:58:21   
Spark
Seveda se gre za podkupovanje, pa ne punčke ampak njene mame. Tvoja otroka bo vedno lahko videla, nečakinjo pa samo doklar je njena mama dobre volje.

Sej verjetno je to.
Ah, sej pravim imela sem slab dan in ko sem še to videla me je pa kar malo špiknilo, običajno se pa s tem ne obremenjujem preveč. Sej vsak dela sam s svojim denarjem kakor želi.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
16.2.2008 22:36:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Ah, sej pravim imela sem slab dan in ko sem še to videla me je pa kar malo špiknilo, običajno se pa s tem ne obremenjujem preveč.

A lahko samo eno vprasanje?

A se drugace sploh ne obremenjujes? Ali se samo ne prevec?

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
16.2.2008 23:48:34   
Spark

Aja, sem videla da sem v prejšnjem postu, malo čudno napisala. Drugače se s tem sploh ne obremenjujem, briga me. Če ji kupi BMW al pa ne vem kaj. No ja pr BMW bi bila verjetno malo surlasta user posted image .
Uglanem nikoli nisem na to gledala. Ampak, zadnjič se mi je pa malo grdo zdelo. No kot sem že prej rekla, važno da se mi razumemo, pa bomo vsega imeli zadosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.2.2008 9:11:03   
VERONICA
Jaz bi pa to drugače povedala, Spark. Verjetno racionalni del tebe noče imeti nič s tem, saj veš da nimaš kaj, da je to njen denar in da ti nič ni dolžna dati. Nekje globoko notri pa te boli. Kar večino časa negiraš. Se ukvarjaš z drugimi stvarmi. Samo na redke momente si dovoliš da to res začutiš.

Dobro je da si zastavila to uprašanje na forumu, da osvetliš zadevo s vseh strani in da zaustaviš bolečino, kako majhna ali nepomembna bila.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.2.2008 10:10:56   
jasna
Sej tašča in tast imata rada vse enako, vsaj tak občutek imam jaz. Enako nečakinjo kot moji hčeri. Enako se igrata z eno, drugo ali pa tretjo. Vse tri rada počuvata ko je potrebno. Tudi, ko so vse tri na kupu se enako obnašata do vseh treh. Nobena ni prikrajšana. Nimam pripomb.

Spark, tole se meni zdi najpomembnejše. Če ima ona občutek, da mora nečakinji pomagat, pa naj. Bodi ponosna, da ne potrebujete materialne pomoči. Otroci si pa na koncu veliko bolj zapomnijo čas preživet z starimi starši kot neke materialne zadeve. Jaz imam eno babico, ki je delala ogromne razlike med vnuki. Nekako nikoli ni bilo časa za kaj početi z nama s sestro. Sedaj se pa vidimo le še parkrat letno, svoje pravnuke skoraj ne pozna. Ampak jaz res ne čutim potrebe po obiskih. Čisto drugače kot z drugo babi, h kateri skočim vsakič, ko imam malo časa.
Moja tast in tašča ste tudi delala razlike med prvorojenim in drugima dvema. Pa sem jima razložila kako to izgleda in sta nehala. Direkten pristop je včasih najboljši.
LP

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.2.2008 17:46:08   
Anonimen

Aja, sem videla da sem v prejšnjem postu, malo čudno napisala. Drugače se s tem sploh ne obremenjujem, briga me.

Aha...pride tak dan, da te "zasrbi". Ce tako hitro mine, ni panike :).

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
18.2.2008 19:20:47   
SpeliG
Meni je čist jasno, da bo moja tašča delala razlike med mojim otročkom in otroci moževega brata, ampak to me sploh ne moti. Živijo v isti hiši, pazi jim otroke, kuha, plačuje stroške, ker so oni ful ubogi,imata male plače, midva pa se znajdeva...
Znajde se tisti, ki krade, moj pa ima pri še ne tridesetih vse žuljave roke od dela, ampak pustimo to.
Bolj mi je pomembno, da imam mir, vame se sploh ne vmešava, sempatja pride na obisk, je dobrodošla in je čist OK ženska. Je pač tako, kdor ne prosi, tudi ne dobi in jaz sem veseli, da mi ni treba prosit.
Moji starši pa nikoli niso delali razlik med nama s sestro, zato tudi pri vnučkih ne pričakujem da bo kaj drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.2.2008 20:38:32   
janca
Pri nas je tut nekaj podobnega. Sprva mi je še povedala kaj jim je kupila, pol je pa vidla, da mi gre na živce, pol pa ni več govorila oz. kazala kaj je kupila vnučkom od hčerke. Sedaj pač ne vem kaj jim kupuje in mi je tako tudi prav. Tko da me prou mal briga. Itak mam pa bolj mal stikov z njo.
Tko, da ji povej, da se ti to ne zdi prav ali pa se požvižgaj na to. Eni se nikoli ne spremenijo. Pač taki so.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.2.2008 22:09:56   
blak
ah, boli ja, mene boli.
Od moževe sestre ta malega pelje v gledališče, v knjižnico, na ure pravljic, mu kupi pustni kostum in gre z njim 2x na rajanje, dela z njim miške, krofe, piškote, ga pelje na sneg, na bazen, ga gre vsak dan iskat v vrtec in na sprehod...pa še marsikaj.
Pustno rajanje je bilo 200m od naše hiše in mislim, da ne bi bilo težko poklicat. Kakšna maškarca je bil naš pikec? Sploh ne vejo. Če ne bi imeli raznih fešt za rojstni dan, če ne bi bilo novoletnih praznikov, ko so pač  družinska srečanja bolj pogosta in če ne bi mi kdaj zaprosili za varstvo, ga ne bi sploh videli. Saj, ko prosimo za varstvo (se resnično redko zgodi), je tašča vsa vesela in ga počuva, ni problema, ampak sama nikoli.

Nevem, katera je napisala, da je pač normalno, da imaš nekoga rajši od drugega, ampak zakaj naš pikec sploh nima možnosti "biti ljubljen", zakaj moramo "prositi"?

Mah, kot je rekla Spark, saj se ponavadi ne obremenjujem in kar nekaj časa tega sploh nisem opazila, ampak danes je spet en tak dan, ko je malček zašpikalo. Važno, da se imamo radi, ne?user posted image

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.2.2008 6:07:24   
Spark
Janca, meni je tudi tašča kazala kaj je kupila, sedaj pa mi že dolgo ne več. Mi pa nečakinja pove, kaj je dobila novo, pa sploh je ne vprašam. Ne bom pa ji govorila ali pa prosila, da kupi še kaj našima. Kakor koli želi.
Blak, vidim da smo na istem. Vi se radi imejte, pa zdravi bodite, babica pa hoče -noče.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.2.2008 13:12:13   
blak

Blak, vidim da smo na istem. Vi se radi imejte, pa zdravi bodite, babica pa hoče -noče.

ma ja sej...bo žeuser posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.2.2008 11:10:31   
sasa78
Eni delajo razliko drugi ne.

Moji starši (imam še 2 brata) ni razlike. Vsi enako - ima zvezek in vse piše. Tolk teb, tolk, tebi, tolk tebi vse se deli na tri.

Vnučkom tud vse enako. Ni razlike - temu rečem kapo dol!!!!user posted image user posted image user posted image  (imta pa 6 vnukov)

Pri tastu je pa valda hčerka na boljšem kot moj mož - ampak nič zato. Imam pa jaz zaradi tega več kot ona- mir mi dajo in sam da mi ne rečejo jaz sem dal za to - k mi ravno ne more rečt, k ni še nič dal.

Tašča pa da ogromno na moje otroke - tako da tud njej kapo dol - aja svakinja nima otrok in jih ne bo imela. (po moževi strani) tako da ....  tuki pa ni razlik.

Tudi jaz ne delam razlik med mojima otokoma - če taveč dobi kaj dobi tudi mali. vse se deli na 2 ali  kupi za 2.  Komaj čakam tretjega.

lp

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.2.2008 12:14:36   
tehnofil
Ampak včeraj me je pa kar malo zabolelo, zakaj sta naši dve manj vredni od nečakinje. ..... Res pa je da nečakinja živi s svojo mamico, ker sta se svak in svakinja ločila.

Mene pa bolj zaboli to, da ima nečakinja ločene starše. Torej če lahko kdo dobi občutek , da je manj vreden, je to tvoja nečakina. Žal.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.2.2008 21:31:43   
janca
Tehnofil kaj si pa hotla s tem povedat. Če sta starša ločena to še ni nobena tragedija. Saj ni edina, ki živi samo s mamico. A zato je pa treba pol delat razlike med vnučki? Dej no.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 41
21.2.2008 16:23:22   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: janca
Če sta starša ločena to še ni nobena tragedija.

Kakor za koga. Za otroka je vsekakor težko. Tudi če so starši hudi bolni. Za otroka je to hudo. Morda ne zna definirat. Ne zna povedat. Morda se mu niti ne zdi. A posledice vsekakor so. Z njimi pa mora vsak opraviti sam zase. Eni uspešneje, drugi manj. Je pa to prav gotovo travma otroku. Pa jih je lahko še 100.000 takih. Dovolj je en sam primer, če si ta primer ti sam.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
21.2.2008 18:48:58   
didikaa
jooj...da se še jaz podpišem pod to temo...

kaj naj rečem, vsem ki imate takšne težave s taščami bi pred 3 mesci še rekla ne se sekirat ni vredno...ampak danes...jaz namreč otrok še nimam...ampak dobro vem da bo moja tašča delala razliko med mojimi otroci in otroci moje svakinje( ki že ima sina - mesec dni starega) in to vem zato ker dela razliko že med svojima otrokoma... pa si mislim za koga vraga bi se jaz sekirala zaradi tega, ampak verjetno se bom in to fejst, ker sem ful čustven človek in me takšne stvari ful prizadanejo...tako kot me je prizadelo to da sem bila vedno tista , ki je kaj naredla namesto moje svakinje med tem ko je bila noseča, 3/4 stvari ki jih ima nečak sem kupila jaz ( pa sem jih z veseljem ), vse sem se pozanimala kolk sem le lahko glede nosečnosti in glede dojenčkov, veliko časa sem namreč namenla temu da bi bilo svakinji lažje ( oče otroka jo je zapusto med nosečnostjo ), veliko ji povedla pa tako dalje...danes ko pa ima mesec dni starega otroka, pa sem spoznala da me takrat nobena od njiju ni poslušala, namreč danes sprašujeta okrog takšne stvari ki sem jih že jaz povedla a takrat sem poslušala očitke da sem nora in kaj sploh jaz vem saj nimam otrok... hotla sem povedat da me takšne stvari ful prizadanejo in me bodo ko bo moja tašča delala razliko med mojimi otroci in otrokom moje svakinje... in pol se že vidim kako bom jezna kot ris...

no...mogla sem se izpovedat ...

~¤NikoLi niSmo taKo vELiki,da nE bi mogLi biTi šE vEčji¤~

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 43
21.2.2008 19:10:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Mene pa bolj zaboli to, da ima nečakinja ločene starše. Torej če lahko kdo dobi občutek , da je manj vreden, je to tvoja nečakina. Žal.

To je res, ja.

....v bistvu vsi full skrbijo za najino puncko, tako in drugace, ker pac zivimo kot zivimo...in to, da ji nekaj kupijo, je se najmanj, kar naredijo zanjo...si ne predstavljam, da bi zaradi tega cela zlahta skakala v luft. Spark, ne leti nate, da ne bos uzaljena :), samo ne splaca se drame zganjati zaradi parih cevljev...konec koncev so samo cevlji.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
23.2.2008 19:08:41   
janca
Tehnofil deloma imaš prav glede travm. Naj ti sam povem, da sta tudi moja dva cukra rasla brez očeta in da sta dons prav pridna najstnika. Niti malo ni sledi, da sta rasla brez očeta. Sem pa jst hudo nasrkala, ko smo bili sami, glede vsega (dnarja, vzgoje itd.). Vendar nam preveč pisala o tem, ker je tema čisto druga.
Jst sem še zmer istega mnenja, da se ne bi smele dogajati razlike med vnučki ali otroci. Vsaj ne preveč očitne.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 45
24.2.2008 21:41:51   
VERONICA

In zakaj bi otrok ločenih staršev imel občutek da je manj vreden razen ko sliši od drugih ljudi da je tako. Da je bogi in da je pomilovanja vreden. Najbolj žalostno je da taki ljudje imajo še najbolše namene...

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 46
24.2.2008 21:49:39   
tincci
Ma po moje je tako, da ima vsak pač svoje najljubše. Mojega otroka vsi zalagajo, ker je prvi user posted image user posted image

Ampak nekako.. ne vem no, tašči je bliži moj otrok, ker je bolj navezana na mojega moža kot na njenega drugega sina, moj tast bo pa verjetno vse zmetal drugemu sinu, ker ga ima pač bolj rad. Enako velja za moje starše, moja mati bi se okrog obrnila za mojo hči, moj fotr pa se bo za otroke moje sestre. Na koncu se vse bolj ali manj poravna oz če malo pomislim, se ne, vedno dobi tisti, ki je bolj potreben, ki prosi za pomoč ali je bolj nemočen, bogi, mlajši... tisti, ki se znajdejo, pa pač ne rabijo in tud nočejo rabit, da jim noben potem ne visi za vratom.

www.alergije.net

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 47
25.2.2008 14:24:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA
In zakaj bi otrok ločenih staršev imel občutek da je manj vreden razen ko sliši od drugih ljudi da je tako.

Otroci ločenih staršev niso drugorazredni. So enakovredni vsem ostalim, enako uspešni,....
Ampak so v svojem bistvu prizadeti, prikrajšani. Tudi otroci alkoholikov so prizadeti in prikrajšani in otroci staršev, ki se kregajo, in .....
Vsi otroci, ki ne živijo v urejenih družinah, varnem okolju, v ljubezni in z ljubljnenimi, so prikrajšani. To se ne da razložiti. Če ne razumeš, pač ne razumeš.

Otroci se med seboj primerjajo. Ko gledajo vrstnika ki ima kolo, si ga tudi želijo, gledajo vrstnika, ki ima avtomobilček, si ga tudi želijo. In če ga nimajo se čutijo prikrajšane.

Koliko bolj se čutijo prikrajšane, ko gledajo vrstnike, ki imajo očeta in mamico skupaj. Oče in mamica skupaj pomeni varnost. Ljubezen. Od kje se potem največkrat otroci sprašujejo, kaj so naredili, da so starši narazen? Od kje se počutijo krive za kreg? Mogoče iz fantaziranja, da jim ni nič hudega?user posted image

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 25.2.2008 14:29:37 >

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 48
25.2.2008 16:38:58   
maruškaŠ
Glede na to, da je nečakinja od taščinega sina hči - lahko sklepam, da ima skrbništvo mamica in ima oče občasne stike. Torej tašča lahko to vnukinjo vidi samo vsake toliko časa ob točno določenih terminih. Tvoji hčerki medtem lahko vidi vsak dan. In če tvojima hčerkama da vsak dan samo bonbonček ali kakršnokoli malenkost, nečakinji pa 1x na vsake kvatre čevlje - se mi zdi, da ni bistvenih razlik. Morda le - ta: tvoji punci dobita več pozornosti in ljubezni od tašče kot jo bo nečakinja kdajkoli lahko.

In ja otroci ločenih staršev se v sebi čutijo prikrajšane...Moj sin je takšen primer. In sedaj, ko živimo skupaj z novim partnerjem - si ničesar ne želi bolj kot to, da ostanemo skupaj. Ker potrebuje varen pristan, varno naročje, toplo in umirjeno ljubezen. Družino.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 49
26.2.2008 15:09:35   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: didikaa
jaz namreč otrok še nimam...ampak dobro vem da bo moja tašča delala razliko med mojimi otroci in otroci moje svakinje in to vem zato ker dela razliko že med svojima otrokoma... no...mogla sem se izpovedat ...

no, tu se pa jaz podpišem... razlika med njenima otrokoma je več kot očitna - vse svakinja, svakinja prav izbere, svakinja ve, svakinjo je treba vprašat (se pa tudi jaz s svakinjo dobro razumem)... moj pa - NIČ, kot da ne obstaja... niti ga kaj vprašajo niti mu kaj povedo... če slučajno kaj zveva - ok, če ne pač ne...
Mojega ta odnos ne moti. Pravi, da je tako pri njih vedno bilouser posted image user posted image user posted image ...
Meni je pa to nenormalno saj smo pri nas doma vse delili na 2 (brata in mene), mami nama je obema enako kupovala... tudi če so nam drugi različno kupovali, jer zadeve v rečki porazdelila na približno enako... z obema se je ukvarjala, oba peljala na sladoled ipd...
Pri njegovih pa je on ... da ne povem kaj, svakinja pa vse...

In to se je pokazalo tudi pri zadnjih informacijah, namreč svakinja za enkrat ne more imeti otrok - mi je resnično hudo, a je bil jok z njihove strani grozljiv... Midva pa poveva da sva noseča - pa še nasmeh in čestitke nisva prejela...user posted image  BOLI...
Še dobro, da je zato moja mami oba enako pocartala in naju objela in nama že sedaj s svojo voljo preseda, ker je tako ponosna da bo babi user posted image . Dedi pa se pripravlja na vlogouser posted image  in bere knjige, kako lahko pelješ otroke na sprehod user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu didikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?