|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jok med dojenjem
14.2.2008 22:51:56   
MeliD
Izkušene, pomagajte prosim.
Ko dojim mojo malo enomesečno deklico, vleče cca 3-5 minut (včasih samo eno minuto), kakor kdaj. Potem začne stokati, se zvijati, brcati, se opira in odriva stran. Joče, odpira usta kot da bo pojedla celo dojko, vendar ne zagrabi več bradavice kot prvič. Probam na drugi strani, ista zgodba od začetka.  Ker še vedno stoka, joče in se zvija, ji pripravimo mleko v prahu. Poje od 30 do 60 ml, kakor kdaj. Dodajam le zvečer, do zdaj 3x v zadnjem tednu (kolikor trajajo težave), samo da potolažim jok in očitno tudi lakoto.
Kaj pravite, ima krče, vetrove, zavrača moje mleko, se ji ne da vlečt, ker je bolj(š)e in lažje po flaški, ima sor (ima bel jezik in nebo in smo danes začeli uporabljati daktarin)?
Tako se mi smili in mi je hkrati hudo, ker se bojim, da se noče več dojit, jaz bi pa grozno rada. Upam, da je nismo zmešali s tem mlekom v prahu. Aja, uporabljamo pa tudi kapljice proti krčem, ker so se ji pred 10 dnevi pojavili. Vendar je prej še normalno jedla moje mleko.
Svetujte, prosim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jok med dojenjem
15.2.2008 8:09:12   
jagoda10
Tudi meni se to pogosto dogaja pri moji enomesečnici. Samo zvečer. Zdi se mi, da to takrat, ko je zelo utrujena. Zdaj jo najprej dojim in potem kopam, če pa noče več piti, ji nič ne dodajam. Se pa morda potem malo prej zbudi - ali pa tudi ne - in takrat normalno pije.

(odgovor članu MeliD)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jok med dojenjem
15.2.2008 8:11:34   
jagoda10
Še to bi dodala, da ob takem joku in zvijanju res izgleda, kot da ima krče, vendar moja jih nima, tako da po mojem tudi pri tvoji ob dojenju ne gre za krče, če pa potem normalno pije mleko po flaški. Jaz na tvojem mestu ne bi dodajala, če imaš sama dovolj mleka, bo pa kasneje malo več spila, ko bo pomirjena.

(odgovor članu jagoda10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jok med dojenjem
15.2.2008 8:41:49   
Talika19
Kaj pa če jo mogoče matra kupček? A sta ga poskusili vmes podret? Mi smo tudi imeli obdobja takšnega dretja in kriljenja, pa včasih je podretje kupčka pomagalo, včasih ne. Se pa potem dojenje umiri. Sedaj se začne razburjat ko noče več jest. 

_____________________________

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu jagoda10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jok med dojenjem
15.2.2008 9:29:09   
2 Sraki
Tudi mi smo imeli zvečer iste probleme. Pogosto sploh nisem vedela kaj naj še naredim. Pomagalo pa je edino to, da sem prekinila dojenje, se malo sprehodila z dojenčkom gor in dol po sobi. Včasih je podrl kupček, včasih tudi ne in nato zopet nadaljevala. Ponavadi se je umiril. Ti kar vztrajaj pri dojenju.

Če pa nisi sigurna v to, da imaš dovolj mleka, pa si ga poizkusi izčrpati in boš videla na čem si.

Saj bo bolje, verjemi, vztrajaj!

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jok med dojenjem
15.2.2008 11:18:30   
*lenc@*
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda10

Tudi meni se to pogosto dogaja pri moji enomesečnici. Samo zvečer. Zdi se mi, da to takrat, ko je zelo utrujena. Zdaj jo najprej dojim in potem kopam, če pa noče več piti, ji nič ne dodajam. Se pa morda potem malo prej zbudi - ali pa tudi ne - in takrat normalno pije.



pri naši je bilo enako na začetku, včas tud čez dan. jok za znort pol pa min in je po 2-3mesecih izginilo. saj bo...SREČNO!


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu jagoda10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jok med dojenjem
15.2.2008 12:07:59   
MeliD
Ja, sem prebrala še en kup istih primerov, tako da sem se kar malo potolažila, da nisem osamljena.
Probala sem vmes večkrat podret kupčka, malo se pocrkljat, pa je spet zagrabila, za nekaj časa. In tako sva počasi zaspali.
Dodajam pa zato, ker mi noče zaspat. Po dodatku pa zaspi. In se prav grozno počutim. Bom raje probavala z drugimi metodami, pa čimveč dojila. Ker bi rada na tem ostala.
Hvala za nasvete.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 15:06:44   
klarisima
Tudi moja nori med dojenjem vendar sem opazila da le takrat, ko se npr. zbudi in je fejst lačna, potem pa vleče kot nora. Jaz pravim, da tankauser posted image
Pomaga pa nama podiranje kupčka čeprav protestira da joj ampak, ko pa ga podre, spet zgrabi joško in mirno nadaljuje. Ali pa včasih, ko se mi zdi, da je sita in ne more nehat jest in isto tako nori, poderem kupčka, ji dam dudo in je mirna.
Vsekakor pa ji še do danes, ko ima skoraj 3 mesce nisem dala drugega kot svojega mleka.
Ne sekiraj se in vzdrži pa boš vidla, da bo vse ok.
Srečno!


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu MeliD)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 20:10:34   
lolita700
tudi sama imam problem.moj malček je star 1mesec.in nekaj časa mi je zelo lepo pil.od 110-140ml na flaško.zdaj pa kr naenkrat jok in stok.odriva flaško vstran in spije vedno manj.sem včasih prav nervozna.ne vem a imajo takšno obdobje al kaj je narobeuser posted image user posted image

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 20:21:56   
Gregorina
Haj,

tudi moji princeski je podiranje kupčka med dojenjem najbolj pomagalo. Sedaj, ko pa ima 5 mesecev in ko se dovolj nahrani (čeprav pije samo nekaj minut) ji dam igralno dudico, ko noče več piti in nato mirno zaspi. Če otroček pogosto kaka in lula v  prvih tednih, potem je mleka zadosti. Dojenje je zelo praktično, priročno, enostavno za otročka in vaju; vedno pri roki in najceneje; pa tudi dela je veliko manj in hkrati lahko poleg še počivaš, če dojiš leže. Obema se prileže. Veliko užitkov in kar sproščeno, brez skrbi. Tudi jaz sem pri prvem otroku prehitro začela s flaško, pa smo v 2,5 mesecih končala z dojenjem. Veliko pij tekočine (jaz spijem najmanj 3 litre), mleka bo dovolj.user posted image

< Sporočilo je popravil Gregorina -- 29.2.2008 20:29:18 >

(odgovor članu lolita700)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 20:28:54   
Alfabeta
Ja, poznano. Tudi moja enomesečnica počne isto. To pa najraje ob 12 uri in pa zvečer, ker je utrujena. Potem jo odstavim, se malo sprehodim, in jo med sprehajanjem spet priklopim. Ko se umiri se spet usedem in dojim naprej. Potem je in ponavadi kar hitro zaspi. Včasih pa moram sprehod ponoviti.

Ji pa nikakar ne dodajaj. Malo še vztrajaj, ker če boš prehitro obupala je ne boš več dolgo dojila.

Srečno!

(odgovor članu Gregorina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 20:37:16   
dido
Jaz sem komaj po dveh mesecih mučenja ugotovila,da mojemu ne paše dojenje leže. Začela sem ga dojiti sede in problemov več ni bilo, prej pa se sploh ni hotel dojiti. Ne vem, če je bilo to le naključje, ampak poskusi, mogoče pa ji ni udobno. Veliko srečeuser posted image

(odgovor članu MeliD)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 20:47:09   
Lunc_a
pri nas je tudi tako bilo in sem ugotovila da ni bil lačen,ampak je samo hotel dudlat.Duda kavčukova je rešila težavo.
Če poje samo 30 ml,to pomeni da se je pri tebi đže najedla in da ni lačna.nehaj dajati ADM

(odgovor članu MeliD)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 22:12:13   
jaša2
mogoč pa nimaš več dovolj mleka? naša se je točno tako obnašala, ko mi je začelo zmanjkovatmleka. prve mesce sem namreč imela tolk mleka, da je kr tak lilo iz joške in ni folgala požirat. pol pa ga ni blo več tolk in je mogla ful vlečt, da je kajpriteklo. in seveda, pol se je pa začela dret. sma se z fantom tud kak teden spraševala, kajje tej narobe, pol pa sem le ugotovila.
tej sem pa začela dodajat. vsak drugi obrok sem ji dala flašo, tak da je blo malo več časa med obroki dojenja, da se je mleko naredlo. pa je blo boljš. user posted image  no,po 3m dodajanja pa ni blo nič več. sem se ful trudla za mleko, kr sma obas fantom hotla, da se čimdlje dojiva, ampak...mislim da je vsaki mamci naprvem mestu to, da se otrok naje - na tak ali drugi način.



_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu MeliD)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 22:13:18   
Lunc_a
saj je napisala da ji po odjenju da še adaptirano mleko in poje samo 30ml,torej ni lačna.
Mislim da otrok potrebuje dudouser posted image

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 22:29:20   
Nacka
Ojla, tudi pri nas se je okrog 2., 3. meseca začel zvečer vedno dret med dojenjem. Potem sem mu dodala flaško in je blo mir. Spal je 5-6 ur. Ugotovila sem, da imam očitno za njegove večerne potrebe premalo mleka. Večkrat sem klicala na ligo za dojenje, ker sem se tudi jest sekirala zaradi dodajanja (čeprav je blo to izklučno zvečer). Hotla in hotla sem izključno dojit. Svetovali so mi naj v tem času (ko on spi 5-6 ur) spodbujam večje nastajanja mleka tako da ga črpam s črpalko. To sem nato počela 2 meseca vsak večer na eno uro. Glede na tako opevani zakon ponudba-povpraševanje bi mi mleko po tem moralo teči v potokih, a ga je bilo vedno enako (premalo). Upoštevala sem tudi vse faktorje - počivanje, hrana, voda... pa nič drugače, tako da sem se po številnih klicih na ligo za dojenje, pa po večernem vlečenju s črpalko počasi le sprijaznila, da mu zvečer dodajam mleko. Danes se mi moje početje zdi trapasto; če večinoma dojiš, tudi ena flaškica na dan ne more škodvat in ti povzročat slabe vesti. Zdi se mi pomembno, da smo vsi zadovoljni - malček, pa tudi midva s partnerjem, ko imava zvečer mir.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: jok med dojenjem
29.2.2008 22:29:28   
jaša2

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

saj je napisala da ji po odjenju da še adaptirano mleko in poje samo 30ml,torej ni lačna.
user posted image



če smo že tak natančni - je napisala od 30 do 60ml, kakor kdaj.user posted image   mogoč ji je pa glih teh 30ml manjkalo, da se naje? kaj pa veš?
konc koncev pa, spraševala je, zakaj jok med dojenjem in sem napisala svoje mnenje oz.izkušnjo našega dojenja, ki je bla v celoti takšna kot je napisla MeliD.

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: jok med dojenjem
1.3.2008 8:40:14   
mala pikica
Mi imamo podobne probleme. Včasih že takoj na začetku dojenja, ker je treba pač nekajkrat potegnit preden mleko priteče. In potem se prej že razjezi. Včasih pa tudi kar naenkrat vmes. Takrat poskušamo podreti kupčka, malo spremeniti polažaj... Včasih nam uspe, včasih pa tudi ne. Je pa res, da nikoli nimamo težav ponoči user posted image
Ga pa jaz okoli prenesem, ko mi takoj na začetku ne zagrabi. Mu dam 2-3 kapljice vetrovnih koroških kapljic, ki os sladke, in ko tisto liže, ga dam takoj na prsi in avtomatsko vleče naprej user posted image

Pa naj še povem, da duda takrat nič ne pomaga, vsaj pri nas ne. Pa tudi mleka ne zmanjkuje, ker na trenutke kar samo teče iz dojke.

Upam, da bodo te težave čez čas minile.


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?