trixi
|
ojla, jaz imam vodič po Korziki, sam ti ga ne dam niti posodim. Haha, hecam se, v bistvu niti ne vem, kako bi ga do tebe spravla, če v soboto že potujete. Ampak v bistvu smo ga itak kupili na Korziki, tako, da ti to ne bo problem zrihtat kar na kraju samem. Mi smo naredili en krog do Bonifacia, potem Propriano, Ajaccio, Corte in Bastia zadnji dan ter domov. Nam je zmanjkalo časa za kaj več, tako, da moramo na Korziko še enkrat. Najlepše pa je bilo v notranjosti- se pravi Corte, dolina Restonice. Ma saj boš vidla, daj si res kupit en vodič kar tam, naš je francoski, ne vem, če so bili še v kakšnem drugem jeziku, se ne spomnem, jaz francosko znam bolj tako tako, ampak smo sledili imenom krajev in fotografijam pa smo vseeno kar precej videli. Ja, pa še to. Naša izkušnja je taka, da ne znajo tujih jezikov, no, oni imajo itak svoje narečje, boš takoj opazila, imajo tudi na tablah imena krajev dvojezična, pa niti se ne štejejo za francoze, malo zgodovine, Korzika je bila samostojna, no, v notranjosti, kjer je to narečje še zelo živo, pa jih precej obvlada italijanščino, ker je baje narečje bolj podobno it. kot fr. Tu smo se potem lepo znajdli, ker italijansko pa znamo. So pa izredno prijazni, na cesti kulturni, nobene ihte, nestrpnosti. V glavnem, mi imamo res lepe spomine in se bomo na Korziko vsekakor še vrnili, vi pa uživajte, če pa kaj ne bo šlo, malo spontanosti in bo. Za kaj več informacij pa lahko tudi daš npr. v najdi.si in ti bo ven vrglo prav cele potopise. Bi bilo pametno, da bi jih tudi jaz končno začela pisat. Ala, mejte se lepo
|