ZmajTolovaj
|
Jaz na Sardiniji (še) nisem bila, sem pa zaljubljena v Korziko. Mogoče zato, ker je bilo to moje poročno potovanje. Šla sva v septembru '06, s šotori in spalkami po celem otoku, najlepše je na JV obali, je že ena napisala, tam okrog Porto Vecchia, pa dol do Bonifaccia, ki je najlepše mesto - klifi . Tudi cesta po vzhodni strani je neprimerljivo boljša kot na zahodu. Plaže sanjske, kampi fenomenalni, cene pa: midva sva v 10 dneh ene 3x jedla zunaj, pa če me spomin ne vara, je bila cena okrog 50eur za večerjo za dva, vključno z vinom. Toliko imaš komot tudi sredi LJ, tako da meni se ni zdelo pretirano, hrano sva sicer kupovala v supermarketih, tiste običajne stvari so bile cenovno enake našim (kruh, mleko, kava, sir itn, ni bilo bistvenih razlik), motilo me je samo, da je sadje tako drago. To pa res. Grozdje sredi sezone več kot jurja. Cene kampov v posezoni - povprečno 20eur, kak evro gor ali dol, ne spomnim se več točno (2osebi+šotor+avto+elektrika). Jaz sem hotela spet letos tja, pa moj pravi, da je enoleten otrok še premajhen za tako daleč. No, meni se oddaljenost ne zdi tak problem, bolj je sr , da folk na Koziki ne zna angleško.