|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ščemenje v trebuhu
17.3.2010 19:35:55   
ružy
Lepo pozdravljene!

S fantom načrtujeva user posted image , že nekaj mesecv delava na tem. V nedeljo naj bi dobila menstro, pa jo do danes še ni. Imam zelo redne. Do sedaj me je, približno teden dni preden sem jo dobila, vedno bolel trebuh. Tega ta mesec ni bilo. Počutim se odlično. Danes sem delala test (Baby check) pa mi je pokazal negativno.

Sem test delala mogoče prezgodaj? Kdaj bi ga vi ponovile?

Lep večer še naprej!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.3.2010 20:03:55   
Shilou
ružy  moj nasvet, test delaj šele takrat, ko ti zamuja. Predlagam pa clear blue. Glede znakov je tako, sama s partnerjem delam na user posted image in sem bila prešnji mesec prepričana, da se nekaj dogaja. Pa na koncu prišla user posted image

sej vem, da smo neučakane, ko pa si tako želimo tale user posted image user posted image , ampak bolje ostati na realnih tleh.

Držim pesti pa poročaj novico

lep preostanek večera user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ružy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.3.2010 19:40:06   
Penelope84
ružy, če prav razumem bi morala dobiti prejšnjo nedeljo user posted image in je še vedno ni. Če si delala test tri dni po pričakovaniuser posted image bi skoraj moral pokazati user posted image , vendar je tudi možno, da tvojih HCG hormonov v urinu še ni dovolj in ti zato še vedno ni pokazaluser posted image . poskusi ponovno čez par dni. Mogoče pa je le kaj ratalouser posted image Držim pesti in se nam pridružiš na forumu za srečkeuser posted image , poročaj

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.3.2010 6:42:16   
balky
Glede kave ... nekje sem zasledila, da je lahko eden izmed vzrokov za spontani splav ...

A folno kislino pa dobim brez recepta v lekarni ali moram iti h ginekologinji? Ali jih obstaja več vrst?

Res pa je tudi, da se najverjetneje sedaj preveč obremenjujejmo s tem kaj jesti, piti ... preveč informacij je okoli nas ...

Lep petkov pozdrav in hvala za odgovore.

Balky

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.3.2010 10:28:13   
Shilou
balky  folno dobiš brez recepta v vsaki lekarni. Sama jemljem Tifol, notri je 30 tabletk, ki jih vzamem med obrokom oz. po obroki in sicer eno na dan. Škatlica stane nekaj čez 6€. Te folne kisline je več vrst. Večina jemlje Tifol, Elevit. Zdaj enim je slabo po nekaterih, zato potem menjajo. Meni je po Tifolu malo, ampak se da prenesti. Lahko pa prebereš na spletu- ogromno piše o folni kislini.

Lep pozdrav in veliko sreče pri user posted image .

(odgovor članu balky)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.3.2010 22:22:28   
thevenus
IZVIRNO SPOROČILO: balky

Prebrala sem vse vaše odgovore in sedaj nečesa ne razumem ...

Moje vprašanje je bilo, kaj pomeni ščemenje v trebuhu po nezaščitenem spolnem odnosu ... to nikakor ne pomeni, da sem imela v mislih, da se v meni že premika user posted image .

Bila sem zaskrbljena, ker še nikoli nisem imela takšnega občutka in me je zanimalo, če mi katera zna svetovati kaj to pomeni.

Drugače pa midva pridno vadiva naprej in upam, da se bo kmalu kaj poznalo ... user posted image

Imam pa še 2 vprašanji in je najbolje, da ju napišem kar tule ...

1. Kdaj začeti z jemanjem folne kisline?
2. Ali pitje kave resnično škoduje plodu?

Hvala za odgovore in želim vam veliko veselja z vašimi user posted image .

Lp, Balky

Vprašala si, če je ščemenje lahko znak nosečnosti, zato smo tako odgovorile... Če želiš zanositi je se dobro malo pozanimati o ovulaciji, vgnezditvi, prvih znakih nosečnosti.
Se strinjam s taddy 78; pri zdravi nosečnici in v zmarnih količinah kava, deci vina tu in tam in podobno ne more škoditi.

(odgovor članu balky)
Neposredna povezava do sporočila: 31
21.3.2010 7:45:02   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Shilou

moja svakinja je rekla, da pošteno že čuti v 14. tednu. Zdaj je  v 26. pa skore več hoditi ne more,...

nevem no, meni je smešno. Bomo vidli, kak bo z nami,..

No, da se ne boste preveč režale in zgražale. Dokazano je, da otroka pri vsaki naslednji nosečnosti mamice začutijo prej. Jaz sem prvega začutila pri 19. tednu, drugega in tretjega pa nekje v 13. tednu. Prav tako nisem edina in če bi malce pobrskale po mamicah v pričakovanju, vam bo marsikatera povedala isto.

Taddy, veš, obstajajo tudi mamice, ki niti vedo ne, da so noseča do samega poroda. In kaj je tu tako čudnega in vrednega posmehovanjauser posted image Če se to ni zgodilo tebi, ne pomeni, da to ni mogoče.

Se pa definitivno strinjam s tem, da ženska  takoj po spolnem odnosu res ne more vedeti ali je zanosila ali ne in da so tisti znaki le psihološkega izvora oz. se pojavijo kot posledica velike želje po otročku.

Vsem, ki se trudite za dve magični črtici pa želim veliko uspeha, čimprejšnjo veselje in zdravih 9 mesecev!

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 32
21.3.2010 10:27:01   
Shilou
benika    hvala za odgovor. Sama tudi vem, da pri vsaki nadaljni nosečnosti nosečnica gibe otroka začuti prej. Ampak meni je smešno to, da svakinja je noseča prvič. V bistvu še moja mami reče, da pošteno pretirava pri vsem. Gibe čuti od 14. tedna dalje, hrbtenica jo boli od vsega začetka, nosečniške hlače je začela nositi v 9. tednu, ker jo je tak vse hudo tiščalo,... nevem no. Meni se to zdi zgolj pretiravanje. Saj nosečnost ni nobena bolezen.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 33
21.3.2010 11:57:01   
benika
Shilou, jaz sem včasih v trebuhu začutila premikanje, ki je bilo zelo podobno rahlim brcam otročička. Ampak fora je bila v tem, da sploh nisem bila nosečauser posted image Včasih se premiki črevesja čutijo kot rahli gibi in najbrž je to poanta pri tvoji svakinji. Razumem, da sloh prvorodke tako težko pričakujejo prve otrokove gibe, da je vsaka stvar razumljena kot premik. Pa saj ji ne smeš zameriti, res neuser posted image

To, da pa jo blazno boli hrbtenica in nošenje nosečniških hlač v 9. tednu...ja to je pa pretiravanjeuser posted image

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 34
21.3.2010 16:18:26   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: benika

moja svakinja je rekla, da pošteno že čuti v 14. tednu. Zdaj je  v 26. pa skore več hoditi ne more,...

nevem no, meni je smešno. Bomo vidli, kak bo z nami,..

No, da se ne boste preveč režale in zgražale. Dokazano je, da otroka pri vsaki naslednji nosečnosti mamice začutijo prej. Jaz sem prvega začutila pri 19. tednu, drugega in tretjega pa nekje v 13. tednu. Prav tako nisem edina in če bi malce pobrskale po mamicah v pričakovanju, vam bo marsikatera povedala isto.

Taddy, veš, obstajajo tudi mamice, ki niti vedo ne, da so noseča do samega poroda. In kaj je tu tako čudnega in vrednega posmehovanjauser posted image Če se to ni zgodilo tebi, ne pomeni, da to ni mogoče.

Se pa definitivno strinjam s tem, da ženska  takoj po spolnem odnosu res ne more vedeti ali je zanosila ali ne in da so tisti znaki le psihološkega izvora oz. se pojavijo kot posledica velike želje po otročku.

Vsem, ki se trudite za dve magični črtici pa želim veliko uspeha, čimprejšnjo veselje in zdravih 9 mesecev!

Tista, ki do poroda ne ve da je noseča (če take res obstajajo v tem modernem svetu) je za moje pojme čist "preč" ženska, ali pa totalno pod nivojem, ker da svojega telesa ne poznaš dovolj, da ne bi opazila razlike-oprosti, to je zame bolano (mišljeno v sedanjem času).  Res je, da imajo nekatere hudo mali trebuh, da se sploh ne vidi da so noseče, ampak da pa ne bi čutile otroka, to pa je nemogoče.
Se je nekaj podobnega zgodilo moji mami, torej v dobi, ko je spolnost bila velik tabu in se niti o menstruaciji niso smeli pogovarjat, kaj šele o sexu in zanositvi, rodila je v 7.mesecu...

In ja, tudi moje črevesje včasih zelo dobro oponaša rahle brcike otročka in če bi bila noseča, bi jih komot zamenjala.
Čutenje otroka pa je predvsem odvisno od lege otročka, sama sem ga prvič čutila v 17. tednu in to ne, tako kot ene pravijo da čutijo metuljčke, ampak konkretne brce, da se je tudi trebuh zmigal...

Nikoli ne sodim drugih po sebi, ampak včasih imajo nekatere, ki so v pričakovanju user posted image že take ideje, da ne veš ali piše otrok, ali se kdo dela norca...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 35
21.3.2010 17:09:34   
Shilou
pozdrav. Ja tako se moja svakinja obnaša vso nosečnost. Nevem, če to dela za nalaš ali je res malo "prismuknjena". Sama sem zmeraj samo odgovorila, ja kaj šele bo proti koncu. Res, da še nimam otrok, ampak njeno vedenje je za moje pojme višek. Nevem, če je pri vseh nosečkah tako, sam ona se nenehno že vso nosečnost sam boža po trebuščku, hodi ko stara babica s palico ter jamra kak njo vse boli. ( se je zredila 7kg- 60kg), rok ima čez 3 mesece. Dobesedno mi gre že na živce. Pa ne misliti, da sem ljubosumna, ampak če že vsi naši pravijo, da je višek.

punce lep preostanek  nedeljskega večera

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
21.3.2010 18:16:46   
Taddy78

pozdrav. Ja tako se moja svakinja obnaša vso nosečnost. Nevem, če to dela za nalaš ali je res malo "prismuknjena". Sama sem zmeraj samo odgovorila, ja kaj šele bo proti koncu. Res, da še nimam otrok, ampak njeno vedenje je za moje pojme višek. Nevem, če je pri vseh nosečkah tako, sam ona se nenehno že vso nosečnost sam boža po trebuščku, hodi ko stara babica s palico ter jamra kak njo vse boli. ( se je zredila 7kg- 60kg), rok ima čez 3 mesece. Dobesedno mi gre že na živce. Pa ne misliti, da sem ljubosumna, ampak če že vsi naši pravijo, da je višek.

punce lep preostanek  nedeljskega večera

Sama sem bila res srečka nosečka navkljub vsem težavam v nosečnosti, ampak nisem pa nikoli jamrala in se delala bogo. Se je pa ful videla razlika ko sem bila noseča jaz in pa leto kasneje moja svakinja. Pri meni je bilo samoumevno da delam doma vse (kidanje konjem, strežba), ona pa je samo malo pojamrala, pa je tašča že začela naj si gre spočit...je pa ona bila bolj paničar, tako da je verjetno bilo vse napihnjeno bolj zaradi tega.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 37
21.3.2010 18:35:33   
rujanja
Nažalost marsikatera ne ve, da je od našega počutja veliko odvisno kakšen otrok se bo rodil..če nosečka skoz jamra, joče, vse jo boli je potem ponavadi tudi otrok cmera:)) No ni pa 100%...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 38
21.3.2010 18:54:33   
Shilou
rujanja  se strinjam s tabo. Ampak včasih kar je višek je višek. Nosečnost ni bolezen, ampak bi moral biti čas v katerem uživaš in bi se naj posvečal sam sebi saj v sebi nosiš nekaj najlepšega, kar se ti v življenju lahko zgodi. 

Sama vem, da se bom trudila in da bom poskusila maksimalno uživati v nosečnosti, saj bom pod srčkom nosila moj mali zakladek, ki bo tako zelo zaželjen.

Lep večer,..

(odgovor članu rujanja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
21.3.2010 19:21:23   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: rujanja

Nažalost marsikatera ne ve, da je od našega počutja veliko odvisno kakšen otrok se bo rodil..če nosečka skoz jamra, joče, vse jo boli je potem ponavadi tudi otrok cmera:)) No ni pa 100%...

Pri našem se je že poznalo, da je mamica bila dobrovoljček, saj je on tudi bil user posted image

(odgovor članu rujanja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
22.3.2010 8:19:36   
balky
No glede ovulacije, vgnezditve oz. prvih znakov nosečnosti se bom sedaj poglobila v raziskovanje ... ker prej se pač nekako nisem čutila pripravljene in me te teme tudi niso zanimale ... sedaj pa bolj, ko raziskujem je vedno kaj novega in meni še neznanega tako, da ne zamerite, če kdaj vprašam tudi kako čist mim ... user posted image

No upam, da bom tudi jaz kdaj srečka nosečka in da se bo tudi nama kdaj v prihodnosti nasmejal/la user posted image mala štručka ...

Lep pozdrav do prihodnjič in hvala še enkrat vsem, ki mi pridno delite nasvete ...

Balky

(odgovor članu thevenus)
Neposredna povezava do sporočila: 41
22.3.2010 12:47:13   
Taddy78
balky jaz pa ti bi za začetek napisala takole...čim manj brat o ovulacijah, plodnih dnevih in podobnih zadevščinah , ker ko bo delanje otročka postal dnevni plan, to potem več ne bo isto, kot da se prepustiš toku in se začneš poglabljati v težave, ko te dejansko so.

Bolj boš računala kdaj in kako, bolj boš gledala razne izcedke in druge ovulacijske trike, bolj boš postala odvisna od nečesa, kar sploh ni potrebno pri delanju otročka. Psiha marsikdaj spodbije in prepreči normalno zanositev, zato se kljunčkaj mogoče več krat na mesec in pri tem uživaj...

Sama sem zanosila čisto nepričakovano, sedaj sva z mojim na kliniki za neplodnost, ker naravno več ne gre. In tista leta vmes, ko še nisva vedela kaj je razlog, oz. ko naslednji otrok še ni bil nek načrt, sem se podzavestno tako obremenjevala in kupovala teste že za vsak čuden znak telesa...brezveze...potem res postaneš suženj sam sebe..

(odgovor članu balky)
Neposredna povezava do sporočila: 42
30.3.2010 9:34:50   
balky
Čas tako beži, da je kar neverjetno ... no po nasvetih Taddy78 bom pridno NE razmišljala o vseh znakih in o vsem in se preprosto prepustila toku dogajanja ...
Že 1 mesec in 10 dni je odkar imava s fantom nezaščitene spolne odnose ... zanima me kako in kaj je s jemanjem folne kisline ... jst sem jo začela jemati prejšnjo sredo in me sedaj zanima, če je kaj narobe, če je nisem začela jemati že prej ... (če sem iskerna niti nisem vedela, da se bova odločila za user posted image in je nisem začela jemati prej ... prej sva se samo pogovarjala o nosečnosti in o tem kako bi bilo lepo, če bi postala starša ...

Tako, da Taddy78 tebi pa želim vso srečo in še enkrat hvala za nasvet.

Lep pomladni pozdrav.
Balky

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 43
30.3.2010 11:14:24   
mladika
balky nič ni narobe,če si folno kislino začela šele zdaj jemati.sej ene jo sploh v nosečnosti ne jemljejo,druge jo pa začnejo šele pol ko se pokažeta user posted image user posted image !!

(odgovor članu balky)
Neposredna povezava do sporočila: 44
30.3.2010 11:31:12   
balky
MLADIKA hvala za odgovor ... no sem se pomirila ... ker pač pravijo, da bi jo naj 3 mesece pred začetkom ... pa saj ne vem, če bom sploh zanosila v 3 mesecih ... kako dolgo jo pa jemlješ potem lahko ... npr., če še ene pol leta ne zanosim jo moram skoz jemati ...

Lep dan ...
Balky

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
31.3.2010 21:48:07   
Dazi
Živjo.
Ker sva tudi midva začela delati na user posted image , se vam pridružujem in mi je v veselje prebirati vaše komentarje.
Balky kar se folne tiče, mi je ginekologinja rekla, da ni nič narobe, če jo tudi dlje časa jemlješ, da je to pač vitamin...

LP, Dazi

(odgovor članu balky)
Neposredna povezava do sporočila: 46
1.4.2010 10:03:37   
Taddy78
Jaz sem folno začela jemat komaj v 2.mesecu nosečnosti, torej takoj po prvem UZ-ju.
Ampak takrat še nisem brala forumovuser posted image (se vidi-haha)...

(odgovor članu Dazi)
Neposredna povezava do sporočila: 47
1.4.2010 10:51:19   
mladika
pozdravček!ja folno lahka prej jemlješ pač kolko dolgo hočeš,sam če pomisliš,da jo moraš sam kupovat,pa usak mesec dajat 6€(za tifol) pa da ti ne rata ene 12 mesecev,pol pa maš izračunico...jst jo jemlem na usake tolk časa,en mesec.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 48
17.5.2010 12:03:21   
nova*
Pozdravljene.....

sem čisto nova tukaj in meni se dogaja nekaj podobnega...

Torej, imela sem nezaščiten spolni odnos (menda v času ovulacije), user posted image bi morala dobiti 12.5. pa je še ni.
Včeraj sem naredila test CB in je bil viden minus.....

Vsake toliko, me zbada v trbuhu kot da bom dobila in stalno tečem na wc gledat, pa ni nič, razen belega izcedka.....bolijo me pa tudi bradavice.

Ali je možno da je test pokazal napačen rezultat, naj še malo počakam in test ponovim?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 49
17.5.2010 17:42:12   
mladika
heh,možno je use...probaj še enkrat jutri al pa pojutrišnem testirat s CB-jem in če bo zopet očiten minus,pol nisi nosečka in se lahko sam hormoni s tabo poigravajo al pa psiha dela svoje če si močno želiš user posted image .Če jo pa ne bo do konca tedna kliči svojo G ali pa pojdi na krvni test ki je 100%

(odgovor članu nova*)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.