Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 8:09:20
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Srce? Meni srce za abrahama ne potegne. Jaz bi se kar za okroglo odločila. Ja napis?? Kaj pa vem - kar VSE NAJBOLJŠE in 50svečk
|
|
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 8:13:15
|
|
|
|
Marogica
|
Meni se zdi srce tudi bedasto za Abrahama...ne vem no...mogoče kakšno torto v obliki knjige ali pa kar navadno, okroglo.
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 8:32:14
|
|
|
|
ery
|
jaz sem prav tako rekla mamic, kaj, srce za Abrahama??? In je pol rekla, da je le še knjiga... Tudi meni ne potegne srce drugač.... Ker pa bosta dva okusa, je pol boljš knjiga ane? Pa 50 svečk? Uf...
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 8:37:03
|
|
|
|
*zvezdica*
|
Srce mi sploh ne paše za Abrahama Najbolje se mi res zdi knjiga alp pa okrogla torta. Gor pa lahko daš kakšen motiv oz. okraske, ki ga povezujejo s tvojim očetom...npr. gobice če rad gobari, kakšno ladjo če ima rad morje....
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 9:10:53
|
|
|
|
bskrle
|
Pri nas je v navadi,da je na torti od abrahama Abraham. Sicer to uspe naši teti.
|
|
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 9:47:22
|
|
|
|
*pepelka*
|
Odprta knjiga in kakšen lep verz. Če pa ima oče kakšeno stvar zelo rad, oziroma ima kak hobi, pa poskušajte kaj iz tega potegniti. Morda kaj izvirnega. npr, kakšen inštrument, ali pa kaj podobnega. Za ljubitelje planin morda torta v obliki gora...
|
|
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 9:59:24
|
|
|
|
ery
|
Ja sej se strinjam, bo odprta knjiga, dva okusa... A ima katera res kak lep verz za to priložnost? Da ni "zlajnan"?
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 23:17:25
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: ery Ja sej se strinjam, bo odprta knjiga, dva okusa... Pa saj ni važno ali je odprta ali zaprta...samo, da ni srce.
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 11.2.2008 23:30:59
|
|
|
|
pravljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: ery Ja sej se strinjam, bo odprta knjiga, dva okusa... Pa saj ni važno ali je odprta ali zaprta...samo, da ni srce. ...pa da ni okrogla, ker se potem težje reže ...pa da ni gor slike slavljenca, ker je potem tako bljak, če dobiš na krožnik en kos glave
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 12.2.2008 11:15:25
|
|
|
|
m76
|
Torte
|
|
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 12.2.2008 16:57:57
|
|
|
|
Sulfinija
|
Mi smo našemu atiju za abrahama dali narest odprto knjigo in gor 50.modrih svečk. Napis: ,......... Te abraham je srečal zdaj, vrnitve v mlada leta ni nazaj,.... To ti iz srca želijo tvoji Dragi vsi. LP
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 13.2.2008 8:55:31
|
|
|
|
saraja
|
Pozdravljeni!! Anban - prečudovite torte!!!! Bi zaupala kakšen recept? Sori, ker sem se vrinila v temo, konec meseca moram speči torto za 60 letnika! PA še nimam kake pametne ideje, prosim, če mi malo pomagate! Delala sem že okrogle, knjige pa še nikoli in me je malo strah! Mi je pa zelo všeč ideja za tisti znak 50! Plis, help!
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 19.2.2008 7:11:53
|
|
|
|
AnBan
|
Ojla Saraja, jaz za torte pečem čisto simpl biskvit za rolado po plasteh, napolnim pa največkrat s sadjem in rastlinsko smetano, ker imajo to najraje. Ta prometni znak je bila pol sadna pol čokoladna. Na idejo sem prišla, ker je moja mama zaposlena na policiji. Za biskvit vzamem 4 jajca, 4 žlice mlačne vode, 14dkg sladkorja, 15 dkg moke, 1 vanilin, noževa konica pecilnega. Ločim beljake in rumenjake. Iz beljakov stepem trd sneg, rumenjakom dodam vodo, sladkor in vanilin in stepam, da naraste in se zgosti. Nato vmešam moko pomešano s pecilnim in na koncu rahlo vmešam sneg. Če hočeš rjav biskvit, odvzameš žlico ali dve moke in nadomestiš s kakavom, ter mogoče dodaš še žlico vode. Ker pečem po plasteh so vse plasti enakomerno debele. Lahko izrežeš različne oblike. Ostanke lahko porabiš za šarlote, kroglice... Za krašenje jaz uporabljam marcipan, ker se ga da krasno oblikovat, ga barvat in tudi risat nanj. Kdor ne mara marcipana, lahko uporabi tudi ticino maso ali preprosto okrasi tortos smetano. Če te še kaj zanima kar vprašaj. Bom pa dodala še kakšno slikico v album.
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 19.2.2008 8:43:24
|
|
|
|
saraja
|
Anban - krasna si, zlata! SEm že obupala nad tem, da bom naredila pravokotno torto.Sem mislila, kar dve okrogli narest. Glede tičine mase, pa ne vem kako se naj lotim, ker sploh ne vem kako se to dela, pa niti kako izgleda!Bi bila vesela vsake info in slikce! Pa sem tudi razmišljala o tisti sliki ko daš na torto! PA ne vem niti kako naj dam! Tak da prosim za info! Hvala
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 19.2.2008 9:14:02
|
|
|
|
AnBan
|
Glej ticino maso in marcipan se oblikuje kot plastelin :) ...sicer za ticino ne vem točno kako se jo valja, marcipan pa valjaš kot navadno testo, samo posuješ z sladkorjem v prahu namesto z moko. Jaz nanj rišem čisto preprosto s čopičem. Evo primer zadnje, ki sem jo risala: Barve pa uporabljam tiste iz tubice, ki so pakirane po 4: http://www.schwartau-backwelt.de (produkte, zukerdekor artikli)
< Sporočilo je popravil AnBan -- 19.2.2008 9:16:18 >
|
|
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 19.2.2008 9:54:29
|
|
|
|
saraja
|
Vav, ful je lepa! Kake mere pekača pa imaš? Ker bom kar tvoj recept uporabila. In kako si naredil pol pol torte? Kako si filala? Hvala
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 19.2.2008 13:36:59
|
|
|
|
AnBan
|
Pečem v običajnem nizkem pekaču, ki gre v pečico. Pečica je od Zannusija. Če te zanima ti lahko pomerim popoldne in sporočim jutri. Če rabim več, potem spečem 2x. Pri tem prometnem znaku je bil okrogel del saden, palica pa čokoladna. Npr. če delaš knjigo isto ni problema naredit pol pol. Ali pa če pogledaš v moj album, jaz sem enkrat naredila 2 pikapoki, ena je bila navadna sadna ena pa za alergika. Potem če delaš za kakšnega moškega lahko narediš joškice v modrčku in je lahko ena čokoladna ena sadna. :) No drugače pa za očeta, recimo knjiga ali pa prometni znak...sploh ni panike naredit.
|
|
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 27.2.2008 17:01:59
|
|
|
|
M1987
|
TA JE LEPA KAJ PRAVIŠ?
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 27.2.2008 17:13:48
|
|
|
|
M1987
|
TA JE DOBRA ZA MOŠKEGA: ALI PA ZA ŠALO, DA JE ZOPET MLAD: TA TI JE TUDI DOBRA: A ZA ŽENSKO, ČE JE ZA HEC MA IDEJ IMAŠ LOH KOKR HOČEŠ, SAMO ODVISNO KAKŠEN/NA JE KOT OSEBNOST.
|
|
RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? 27.2.2008 17:15:45
|
|
|
|
M1987
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?