AnBan -> RE: Kakšna torta za Abrahama in napis na njej? (19.2.2008 7:11:53)
|
Ojla Saraja, jaz za torte pečem čisto simpl biskvit za rolado po plasteh, napolnim pa največkrat s sadjem in rastlinsko smetano, ker imajo to najraje. Ta prometni znak je bila pol sadna pol čokoladna. Na idejo sem prišla, ker je moja mama zaposlena na policiji. Za biskvit vzamem 4 jajca, 4 žlice mlačne vode, 14dkg sladkorja, 15 dkg moke, 1 vanilin, noževa konica pecilnega. Ločim beljake in rumenjake. Iz beljakov stepem trd sneg, rumenjakom dodam vodo, sladkor in vanilin in stepam, da naraste in se zgosti. Nato vmešam moko pomešano s pecilnim in na koncu rahlo vmešam sneg. Če hočeš rjav biskvit, odvzameš žlico ali dve moke in nadomestiš s kakavom, ter mogoče dodaš še žlico vode. Ker pečem po plasteh so vse plasti enakomerno debele. Lahko izrežeš različne oblike. Ostanke lahko porabiš za šarlote, kroglice... Za krašenje jaz uporabljam marcipan, ker se ga da krasno oblikovat, ga barvat in tudi risat nanj. Kdor ne mara marcipana, lahko uporabi tudi ticino maso ali preprosto okrasi tortos smetano. Če te še kaj zanima kar vprašaj. Bom pa dodala še kakšno slikico v album.
|
|
|
|