|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   norice?
25.1.2005 15:00:29   
Tinca7
Ali lahko otrok pri 2 in 1/2 mesecih zboli za noricami? Moja nečakinja je bila namreč cel vikend pri meni na obisku, danes pa me je klical brat, da ima mala norice:((. Da je situacija še lepša, jih niti jaz še nisem prebolela:grrr:. Lara je sicer dojena - če ima to sploh kakšno zvezo z odpornostjo proti noricam:ups::zmeden:.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   norice?
25.1.2005 15:04:10   
nejcko
Ja, mislim, da jih lahko dobi. Pokliči pediatra in ga vprašaj. Jaz sem bila kot dojenček cepljena, ko je imel moj brat norice. Pozanimaj se.

Srečno.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   norice?
25.1.2005 15:06:18   
kofetek2010
Lahko zboli, ampak pri otrocih to ni tako hudo kot pri odraslih. Jaz jih tudi nisem prebolela, nisem jih dobila niti, ko jih je imela moja sestra (kot otrok), niti ko jih je imel moj sin (pred 4 leti).

Upam, da jih ne bosta dobili.


lp
jana73

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   norice?
25.1.2005 15:29:39   
puri
Meni je babca rekla, da je drugač bolje če otrok te bolezni preboli čim prej!:zmeden2:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   norice?
25.1.2005 15:46:50   
čopek
Pozdravljena!
Mi norice pravkar prebolevamo in ti povem , da traja tudi do 14 dni preden vse ven poskačejo. Ni pa to nič hudega in ko so otročki majceni jih imajo veliko ampak bolj v mili obliki. Zato je bolje , da jih preboli zdaj kot pa kasneje.
LP čopek

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   norice?
25.1.2005 15:49:01   
m&r
NAŠA PIA JIH JE IMELA PRI 6 MESECIH.NALEZLA JIH JE OD BRATCA IN SO BILE V VELIKO HUJŠI OBLIKI KOT PRI BRATCU.TAKO DA LAHK REČEM,DA NE DRŽI ZMERAJ,KO PRAVIJO,DA SO PRI DOJENČKIH V LAŽJI OBLIKI.RES PA JE,DA SE NI PRASKALA-SAM MAL PO UŠESKIH.BILA PA JE POLNA VELIIIIIIIIIKIH NORIC.IMELA JIH JE NA JEZIKU,PO DLESNIH,V UČKU,DA NE GOVORIM KOLK JIH JE BLO POD PLENICO.AJA PA VROČINO JE TUD MELA.PRI LANU SO TRAJALE EN TEDEN PRI PII PA DVA.UMIVALA SEM JU S SODO BIKARBONO PA NI NIČ POMAGALO.ZDRAVNICA PA JE REKLA,DA TUD CLARITINE BAJE NE POMAGA NIČ.ČE JIH DOBITA VAMA ŽELIM ČIM LAŽJO OBLIKO.PA ŠE TO.JAZ JIH ŠE NISEM IMELA PA JIH TUD ZDEJ NISEM DOBILA.LP!

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   norice?
25.1.2005 19:07:10   
.ču
Evo še mi:((
Ravn sm brala tole temo,poj je pa ta mauček že tečn ratal in sm ga šla umit.
Pa vidm po hrbtu mehurčke:((evo,to je to:((:(

Ma zej še mene vse srbi:grrr::grrr::hudicek::grrr::grrr:

Bova vidla,kako jo bova odnesla:zmeden:zej ma 9 mescov,sam se še zmerej dojiva.
Sm pa že prej slišala,da eni dojeni to nadlogo prebolijo v lažji obliki,eni so pa tud kar bogi.

Sam mije ful čudn,ker nikjer tko nismo bli zadnje čase,da bi jih pobral:zmeden:
A je možno,da pa jih moja ta velika,ki jih je sicer že mela prinese iz vrtca?
Pri nas je samo to varianta,drgač pa ne vem,a so se z neba usule?

lp:(

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   norice?
25.1.2005 19:28:19   
filipinka
Kaj pa je za narediti, če jih dobi? A, dati svečko proti vročini? Naslednji dan pa k zdravniku?

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   norice?
25.1.2005 19:32:47   
.ču
Kej dost po moje ni za nardit:zmeden:
K zdravniku-mi bomo šli jutr,svečko pa sam,če je vročina visoka,po moje tm od 38.5 naprej.

Mi je zaenkat nimamo:zmeden:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   norice?
25.1.2005 19:36:44   
ZARA
Pikacu,ze en lep cas nazaj sem na forumu na to debato zasledila,da je fino detka okopat v hipermanganu,ampak zdej ne vem a je pisalo za norice al za ospice :ups:...
Najdem pa tud ne - cist men podobno!!
A KERA WE??

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   norice?
25.1.2005 19:41:12   
.ču
ZARA,hvala:)
Bom mal pobrskala,sicer bom pa vidla kaj bo jutr dr.reku:zmeden:

Ma najhujš je k mene vse srbbbbiiiiiiiiiii:grrr:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   norice?
25.1.2005 19:43:19   
ZARA
No prob!!

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   norice?
25.1.2005 20:47:50   
piškotka
Seveda jih lahko dobi, zakaj jih ne bi? Mi smo stari 8 mesecev in smo jih dobili od bratca, kljub temu, da sta bili mama in tašča pametni, da jih tako mali otroci ne dobijo. Jih ima zelo veliko, se na srečo že sušijo, drugače pa je ni nič matralo. Tudi k zdravniku nismo šli, saj ti nima dati kakšnega zdravila, kvečjemu naleze se lahko še kakšne viroze, ki razsajajo. Čim lažje norice vam želim.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   norice?
25.1.2005 23:01:12   
TaRe*
hoj!
No naša pikica (5 mesecev)jih je dobila od sestrice,decembra.Ven so prišle točmo 14 dni za prvo Tamarino.Bilo je pa ojoooj.Imela jih je povno,povsod,le v ustih na srečo ne.Pa vročino prve dni tudi.Spali nismo nič.Zdravnik mi je pa rekel,da imam srečo,da je stara že 5 mes.ker je v prvih treh baje še dosti hujše.Do enega leta stari dobijo kapljice,ki so proti srbenju,drugače mu pa pomagat ne morjo nič.Sicer ne priporočajo kopanje,ampak samo tuširanje,pa sem jaz obe kopala(kopel iz kamilic in mete)10krat na dan sem ju preoblačila-vse ,sploh prve dni,ko ven hodijo,zato,ker se z tisto tekočino ki je v izpuščajčku tudi raznašajo po telesu.
No,zdaj ko sem ti povedala same negativne stvari,ti bom pa še eno pozitivno.8)Tud jaz sem se tresla,kdaj jih bom dobila,ker jih še nisem imela,pa jih nisem dobila.:bravo:Če te še kaj zanima,kar vprašaj,jaz itak že en mesec samo o teh :hudicek:noricah govorim...izkušnje pač.
Pikaču,tebi pa tudi...čim več spančka te dni.:muca:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   norice?
26.1.2005 10:51:43   
ily
Pa še moja izkušnja: naša Pika jih je dobila pri desetih tednih, prva je udarila ven malo nad čelom in sem mislila, da je običajni mozolček, ker sploh nisem niti pod razno pomislila, da bi lahko bile norice. In sem tako na lahko šla s prstom čez in se je predrlo. In mi je bilo čudno, da to pa že ne more biti mozolček. In drugi dan še več po lasišču. In sem poklicala zdravnico, pa sem povedala, kako in kaj, pa je rekla, da razsajajo norice. In da naj jo pripeljem pokazat. In sem rekla, da ni bila nikjer v stiku s takimi otroci, da jih nihče nima in da je stara šele 10 tednov! Pa je rekla, da vse to ni nič važno. Potem je na pregledu rekla, ko je v kartoteki videla, da sva imeli kakšne štirinajst dni prej redno sistematiko, da je očitno tam v ZD nekdo ˝krožil˝ s tem virusom med zdravimi otroci. Naša je to pa ˝pobrala˝! Naj bi jih pa ˝po teoriji˝ dojeni otroci ne dobili, tako je še rekla!?!!! (ha ha...!!)
Potem so pa izbruhnile v vsej ˝svoji veličini˝, majhne in velike, povsod. Zadnja, tista, ki sem jo jaz prvo predrla, se je odluščila šele po 2,5 mesecih. In povsod po glavi, kjer si jih je v spanju predrla z drgnjenjem, ima brazgotine oziroma nima nič lask. Dobro je le to, da ima lase goste in se na prvi pogled ne opazi.
Tako da je možno vse!

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   norice?
29.1.2005 15:59:42   
tjaga
Kakšna je inkubacijska doba? Ravnokar mi je prijateljica sporočila, da jih je njena mlajša hčerka staknila in so bili danes pri nas. Seveda Tinci želim čim prejšnje okrevanje, zanima pa me v kolikem času se lahko pojavijo pri nas, če se bodo.
Bomo pa zakurli en ogenj in jih kot indijanci odganjali s plesom okrog ognja. :zmeden::zmeden: Saj vem da ni smešno. Ampak :((:(( se pa tud ne splača, kar bo bo.

T.
:kava::kuza::kava::kuza:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   norice?
29.1.2005 16:16:25   
TaRe*
pri nas je bilo 14 dni,zdravnik pa mi je rekel da lahko tudi 3 tedne.Raznaša pa jih otrok 4 dni preden dobi prvo pikico,pa vse dokler se zadna pikica ne začne sušit.
pa še to...ko sta jih moji dve imeli,sta bila oba bratrančka z njima v stiku,pa jih noben ni dobil,tako da ni rečeno.:rozica:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   norice?
29.1.2005 16:43:55   
tjaga
Joj Tare iz tvojih ust v božja ušesa. Ko vsaj mi tudi ne bi fasali.


Tjaga
:kava::kuza::kava::kuza:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?