|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
2.4.2008 10:49:49   
Jo@n
Pozdravljene čvekice, sem se komaj čez vse prebila...

Dolgujem poročilo z mojih dveh pregledov:

Cukr je na zgornji meji, če ne bi bila 3 tedne pred PDP bi zdravnica razmislila o inzulinuuser posted image . No, v naslednji user posted image  se bo treba kar pazit... Sedaj pa sem še vedno na dieti, ki je pri meni definirana kot zdrava prhrana, reguliram pa jo z merjenjem in izogibanjem živilom, ki mi nabijejo cukr...

GP danes... mali princ je še vedno v medenični in ima nekoliko večji trebušček, tudi ketoni in cukr v mojem urinu so posledica NS. V rasti prehiteva za 4 dni, namesto za 1 teden user posted image , ima pa mali velikan 3500 g!!! In to 3 tedne pred PDP user posted image . Tako da skoraj gotovo ne bomo rodili okrog 22, ampak že prej. Dobila sem napotnico za zunanji obrat, randi v P imam že jutri zjutraj ob 8h, potem bomo pa videli, ali se user posted image da prepričat da se obrne, ali pa ga bomo ven spravili kako drugače.user posted image  Noter menda še noben ni ostal... Sicer bo pa Pušenjak povedal, kako in kaj.

CTG je bil danes ok, utrip med 130-170, popadkov nobenih. KOt kaže bi user posted image  res imel rad najemno razmerje kar za nedoločen čas... Je bil pa tole danes moj prvi CTG, pa sem v 38. tednu.

Sedaj, ko sem naročena na ZO sem se šele zavedla, da gre zdaj pa ZARES... in da bomo v naslednjih nekaj dneh, dveh tednih??? pa rodili. Kar čuden občutek, kljub temu da imam vse spakirano in pripravljeno, se mi zdi, da pa jaz še nisem pripravljena in bi kar malo zategnila ročno... Japajade, pa skoraj 9 mesecev sem imela čas.... se pripravit na user posted image  ki je zelo zaželen in načrtovan. Madona, smo ženske čudne...

Za vse, ki sprašujete za pregled krvi, tudi jaz sem danes hotela "izsiliti" merjenje Hg, pa ni bilo nič, ker mi je G povedala, da ga v user posted image  merijo 3x in meni so ga 3x že izmerili. OK, pustimo to, da sem do sedaj požrla že 3 škatle retaferja.... Ma saj nimam kakšnih pripomb čez G, k je fajn... Sem pa imela do sedaj pri njej 6 ta pravih UZ z merjenjem, mislim da je bil vmes še kakšen narejen, ki ni vpisan v MK.

Krista, pišeš o PDC, kako pa to zgleda, ali si notri samo tisti dan? No, saj mogoče jutri izvem...

Roberta, sori za pozen odgovor. Trakci grejo po pripovedovanju mojega komot ven, postopek (teoretično) zgleda takole... Odstrani "jogi", notranjo prevleko, in plasično dno košare. Potem od znotraj v košari razrahljaj trakce. Spodaj na zunanji strani trakec s plastiko (sivo) zagrabi in malo potegni iz ležišča, tako da ga lahko zarotiraš. Menda ga moraš najprej malo zarotirat, tako da gre pravokotnik po debelini čez luknjo v zunanjem dnu košare, potem pa še enkrat, da ga spraviš čez notranji del. Tako pravi user posted image , res pa da nisva šla ponovno razstavljat. Upam, da bo šlo, če pa ne, pa sporoči, pa ti pofotkam in pošljem zadevo.

Še eno, mogoče nerodno vprašanje, ampak prvorodkam je vse oproščeno user posted image  
A mora biti user posted image  med prevažanjem v vozičku v globoki košari privezan s tistimi trakci čez bušija???

Zdaj grem pa tuhtat, kako in kaj, če rabim jutri še kaj s seboj (pri ZO se lahko sproži porod), ve pa držite pesti zame. Srečno tudi vsem na pregledih, ter vsem, ki so na čakanju v P.

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
2.4.2008 10:57:28   
Krista28
PRANJE : jaz sem si pa danes našimala žehto in zdaj še premišljujem ali naj dam recimo en bel body z rdečim ovratnikom (ki se kao pere samo na 40 stopinj) zraven belega prat ali gre lahko z ovratnika barva stran? Itak mislim pa vse, tudi če piše, da se pere samo na 40 oprat na 60 stopinj z izjemo dveh "plišastih" bundic.

Jst mam tud eno tako majčko, pa se je razbarvala...tko da jaz ne bi dala.

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
2.4.2008 11:02:10   
Krista28
rista, pišeš o PDC, kako pa to zgleda, ali si notri samo tisti dan? No, saj mogoče jutri izvem...

Meni je dons razložitla tako: prideš ob 7.30, v sprejemni se pripraviš, greš v 4. nad. desno in potem si tam celo dopoldne. Dobiš zajtrk in kosilo, s seboj ne rabiš ničesar. Naredijo vse meritve, UZ, CTG, kri, voda....In potem povejo ugotovitve. To je to....

Joan, tisti trakci v košari so samo za prevoz v avtu, če boš to v košari počela, sicer pa malega samo položiš v košaro na hrbet ali pa na bok in furaš veselo vozek.

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 2.4.2008 11:04:09 >

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
2.4.2008 11:25:38   
zokica
Lepo pozdravljene!!!
In kako ste kaj? Jaz se javim bolj občasno, mi kar ni, da bi za računalnikom sedela, ker me že po petih minutah začne boleti hrbetuser posted image
Sem mislila že večkrat kaj napisat pa sem si potem premislilauser posted image
Vidim, da ste že odprle sezono, no mi bomo še kar počakali par tednov ( kje je še 27.? )user posted image  če bomo zdržali
Čestitam vsem, ki ste že rodile in se že pridno cartateuser posted image
No, jaz sem včeraj imela pregled, spet sem dobila Canesten tablete za vstavljanje, jaz ne vem kaj me G toliko s tem fila, če pa sploh nimam problema z izcedkom, sploh je ne razumem, pa eno škatlico Retaferja sem dobila, rekla je da nisem slabokrvna, ampak je tak čist na meji.user posted image
V 14 dneh se je naš mišek zredil za pol kile, tako da ima zdaj okrog 2900 g.
Zanima kako je s tem CTG-jem? Jaz sem G vprašala, kdaj bom imela CTG, pa je rekla, da se dela samo, če nosim čez rok, torej ne bo ničuser posted image
Že nekaj dni me šraufa, zdaj ko jemljem Retafer me bo še boljuser posted image  ampak mi ni nič rekla, da bi bila kaj odprta.
Tudi meni ponoči omrtviči leva roka, desna ne tako in zjutraj ko hočem stisniti pest, je tako kot da bi namesto dlani imela medvedje šape, no ko razmigam roko je ok.
Za seznam, naslednji pregled imam 10.4., v četrtek
 Jaz še torbe za porodnišnico nimam, drugače pa je vse pripravljeno, pa edino pajacek še mi manjka, ne vem  katerega naj vzamemuser posted image

No, drugače pa smo včeraj z mojim srčkom in s taščo in tastom imeli izlet do Kamnika ( smo se prvič vozili tamuser posted image  ), saj sta tašča in tast kupila nov avto (golf V, ki si ga je tast tako srčno želel ) in sva midva potem z njunim starim ( golf IV ) šla nazaj domov, vmes smo se stavili v Hočah pri MB, tiste, ki ste iz okolice Mb, verjetno poznate Lapizetto v Hočah, no najedli smo se plošče, smo kar dve naročili in obe zmazaliuser posted image
Tako odločila sem se, da še jaz pripravim stvari za porodnišnico, če nas slučajno kaj presenetiuser posted image

Punce, uživajte v teh zadnjih dneh, nama je tast ravno včeraj rekel: ˝še pogrešala bosta te dni, želela si bosta, da bi kdaj bila sama˝, pa mu je moj srček odvrnil:˝saj potem pa ga bosta vidva dobila v varstvo, pa je problem rešen˝user posted image

No, to je zaenkrat vse, tudi jaz grem še počasi pripravljat kosilo, zelenjavna juha, kaneloni z mletim mesom ter solata ter sladica puding

papa punce

Mamici v veselje, atiju v ponos
pokukal si na svet brez zobkov in bos.
Vedno boš naš sonček mali,
saj smo te komaj dočakali.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
2.4.2008 11:46:22   
trnuljčica
Pozdravljene,
tasyo a zunanjega obrata ti ne bodo delali. Sicer se strinjam z tabo glede ginekologov in pregledov:

IZVIRNO SPOROČILO: tasyo

Sicer pa,  da preskočim mal nazaj na temo dojenčkov, se strinjam tako s tabo, kot s Tosjo, da nekatere stvari bi morale bit rutina, pa to niso, če se nosečka počuti dobro, po drugi strani pa zganjajo cirkus tam, kjer včasih ni potrebno. Ampak to jim ni štet v zlo, ker boljše ena panika preveč, kot ena premalo. Drugo mnenje pa je včasih res zalta vredno. Verjetno jaz med vsemi najbolj razumem, da imajo G preveč dela in zdaj, ko je toliko nosečk, se lahko zgodi, da se kaj nenamerno pozabi, ampak to ni izgovor za veliko večino, ker izgleda, da imajo pač že ves čas tako prakso, da ne naredijo še tistega minimuma, ki je obvezen. Vsekakor pa toplo priporočam vsaki, da čimveč sprašuje svojega G, pa vsekakor pove, če se ji zdi, da kaj ni v redu.

Si me pa nasmejala z opisom raztegovanja tvojeuser posted image na predavanju o EA. Točno tako so mene zadnjič druge punce gledale na CTG. Pa tam se to še fajn sliši, ko brca non stop levo in desno.user posted image Mi je bilo tako nerodno, da sem pograbila časopis in dala glavo not.user posted image Dr pa je vprašal, če je vedno tako živ, ko ga je bral.user posted image

Bela vrtnica meni je vzela kri 3x. Mislim da toliko plača zavarovalnica, več pa ne. Tako, da sem jaz včeraj šla dat kri samoplačniško. Ker ga je indiciral gin v bolnici  napotnice pa mi ni dal (je rekel naj grem k moji). Z mojo gin pa sva rekle, da če hodim sedaj v bolnico ne rabim več k njej. In ni mi bilo, da bi ji težila za lab, ki ni njena dolžnost ( pa še plačanega ne dobi), saj ga ni ona rabila. Tako da so me včeraj na transfuziji samo za koagulogram obrali za 40 evrov. Ceneje bi prišla skozi če bi se odpeljala v Lj v Adrialab. user posted image so odkar so postali Klinični center navili cene do onemoglosti. Tam na transfuziji pa so tako zmajevali z glavo kaj je zdaj to, da mora user posted image , ki ima zavarovanja plačevati.

Tanja in Ketrin držim pesti da bo čim lažje, če je danes dan D. Tanja tebi pa še čestitke za super opravljen izpit.

Joan kaj češ drži se diete. Za pravi položaj user posted image se bodo pa že oni potrudili.

Špeli tudi pri moji gin je tako da imaš na koncu le še 3x Ctg.  

Tosja lepo da je zuser posted image vse ok. Pa še se kaj javi.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
2.4.2008 12:18:20   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

mislim, da dober vzor in doslednost pri vzgoji ter usklajenost obeh partnerjev prinašata uspeh...že takoj na začetku pa se začne vzgoja...ne da prvi dve leti iščeš izgovor: "joj je še premajhen, pusti mu", potem ti pa živce razteguje...že dojenčki znajo izvrstno izkoriščati....

Vidiš jaz in moj sva glede doslednosti in usklajenosti razčistila pojme. Ampak kaj ko me skrbi, da bodo vso doslednost in vzgojo potem porušili stari starši. Njegovi pričakujejo prvega vnuka. In me je že sedaj strah, kako bo po enem letu, ko bo malček za vsaj pol leta šel k babici (v vrtec sprejemajo od jeseni, pa tudi ne diši mi ravno, da bi šel pri 1 letu v jasli).
Pa da ne boš mislila, da je to neutemeljen strah. Imava user posted image . In prve dve leti ga nisva nobenemu pustila v varstvu za več kot 1 dan. Nato sva šla na daljši dopust 2x . Boljše, da ti ne povem. Ko sva se vrnila ni poznal več čisto nobenega ukaza ( pa sta dobila napisano). Nagradice so mu dajali, verjetno ker je lep, saj so jih v 2 tednih porabili, kot mu jih midva dava v 2 mesecih + dokupili. Sva rabila 2 tedna, da je zopet ubogal sedi,  prostor, tiho... in da ni trmoglavil po svoje. No kuža ju sedaj posledično obožuje. Saj je pameten, a ne.user posted image

Pred ca 1,5 mes sem povabila taščo na kosilo, pa je user posted image morala božati skoraj 2 uri, ker on ve, da mu ne bo odrekla užitkov. Pa je v šali dejala, kako smo razcartani. Jaz pa sem rekla no, če že mora kdo biti naj bo user posted image razcartan v familiji. Ostali ne bodo smeli biti. Pa je v smehu rekla ne, ne tudi otroke je potrebno razcartati. Odg sem da otroci se lahko razvajajo , vendar ne s strani staršev.
Saj veš kaj sem mislila- seveda ga lahko razvajaš,če to traja 2 uri na teden, ne pa 24 ur na dan. Saj bo tudi otrok verjetno enako pameten in nabrit kot user posted image . Me skrbi 8 urno varstvo pri njih. Mislim da bom morala postaviti striktna pravila. Eno sem že napovedala: otrok bo vse jedel. Ko sem mojega spoznala je jedel samo zrezek, riž in krompir, pa sladkarije. Brez heca. Nič drugega- nič sadja, zelenjave, sira paradižnika.... Kar ni hotel jesti kot otrok mu niso kuhali. Pasledično je tašča kuhala 3 menije za kosilo( 2 takšna otroka).

No punce, kaj menite o teh stvareh?

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
2.4.2008 13:03:37   
scorpiogirl
Samo preverjam, če je pri Ketrin kaj novega ... user posted image
Tanja, čestitke za izpit user posted image user posted image  pa držim pesti, če se kaj dogaja user posted image user posted image

mamice, take srčkane otročke mate, da sem čist user posted image  in še težje čakam, kdaj se naš user posted image  odloči, da bi nas rad spoznal user posted image

Trnuljčica, jaz vem, da dobi tašča našega malega v varstvo samo, če bi bila res nuja, drugače pa tud pod razno ne user posted image  ima že tri vnuke, pa jih tako razvaja, da je groza ... je vpričo staršev svoje vnukinje naredila drugače kot sta onadva rekla ... jaz sem mojemu user posted image  takrat takoj povedala, da bi čist popuser posted image  ... k sreči se midva strinjava in sva glede vzgoje in doslednosti že zmenjena. predvsem pa to - če sva midva zraven, potem midva odločava in nihče drug! takrat, ko so otroci v varstvu, jih pa zagotovo dedki in babice malo razvajajo. pa tudi mislim, da ni tak problem, če otroci vedo, da doma obstaja nek red, ki se ga je treba držat. No, upam, da nam bo uspelo tako, kot smo si zamislili user posted image

Zokica, če ne veš, kateri pajacek vzeti, vzemi pa dva ... da se boš lahko takrat odločila user posted image

pri nas se pa nekaj na nevihto pripravlja ... upam, da bo kmalu mimo. pride user posted image  kasneje iz službe in bom morala pesjanarja peljat še mal ven ...

fajn se imejte user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
2.4.2008 13:41:56   
SpeliG
Trnuljčica, si me prav v smeh spravila z opisom čuvanjauser posted image  pri tašči (...dobil nagrado, ker je lep..). Sicer se pa strinjam, da so stari starši bolj za zrušit red, kar niti ni tako narobe če niso preveč skupaj. Če ga pa čuvajo, je pa že večji problem. Pri nas pa so bolj moji starši tisti, ki bodo hoteli user posted image  scartat do konca, tašča ni tako problematična in bolj "uboga" navodila.

Moji pa na tisto foro, "ne me učit, sej smo vzgojili tebe in sestro in kaj vama manjka".Pravzaprav nič, ampak je zanimivo, da naju niso niti četrt toliko razvajali kot zdaj razvajata sestrina otročka in kot ziher nameravata našega.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
2.4.2008 13:53:05   
NiLe
Pri nas se je prav pošteno ulilo in je zgleda kot sodni dan ... glede na bolj neprespano noč, bom šla kar  v posteljo, da malo nadoknadim user posted image user posted image

Poročilo z današnjega pregleda: odprta 3-4 cm, vse zrelo in pripravljeno ... CTG-ja mi niso delal user posted image , tako da ne vem, če imam kaj popadkov, me sicer stalno nekaj špika in zbada, ampak ni panike, če ležim oz. sedim... Z mojim G sem se zmenila, da če se ne do torka ne bo zgodilo samo od sebe, kar uletim v P, ker je dežuren in bomo šli kar rodit user posted image user posted image user posted image . Tako da je moj datum 8.4.2008. user posted image user posted image
Glede na to, da sem imela oba taka poroda - nekako dogovorjena in tudi ekspresna, se prav veselim user posted image .

Bila sem tudi na zvezi z našo Ketrin in je rekla, da so ji dopoldne dali tableto za mehčanje MV in po moje je zdej v polnem zagonu in čakamo na srečno novičko user posted image

Pozabila sem pohvaliti vse marčevske aprilčke in aprilčice, da so vsi po vrsti cort in ob vsakem se tako raznežim in komaj čakam, da dobim našo štručko v naročje.

Ful ste napisale ... ampak sedaj grem raje v horizontalo, pa vas preberem kasneje.

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
2.4.2008 14:31:36   
kekec in mojca
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Eno sem že napovedala: otrok bo vse jedel.

Draga moja Trnuljčica, ob tem tvojem stavku sem se fuuuuuuul nasmejala. Kot da bi brala sama sebe pred štirimi leti. Veš, ko še nimaš otroka, si misliš, kako bo vse potekalo, kako boš strog in dosleden, kako bo otrok upošteval pravila, ki jih ti postaviš... Pol pa vidiš, da v praksi to ne gre ravno tak, kot si si zamislil.

Zmeraj sem bila glasna, kako je moja tašča kiksnila pri prehranjevalnih navadah mojega moža. user posted image Do šestega leta namreč ni in ni hotel jesti. Mislila sem si, da ni čuda, ko ga je pa nonstop poskušala pitat z vso mogočo hrano - otroka pač pustiš, da je lačen in mu potem ponudiš kosilo.

Ja ja, seveda, potem pa pride svizec in zavije čokolado v folijo!!! user posted image user posted image user posted image Dobila sem otroka, IDENTIČNEGA atiju, kar se tiče prehranjevanja. DOjila sva se do 6. meseca, potem sem začela uvajat gosto hrano. Pa mali ni in ni hotel odpreti ust, vse kar sem mu slučajno uspela spravit v usta, je pljunil ven. Dejansko je bil do 12. meseca polno dojen. Pa sem ga poskušala "odvadit" trme in mu nekega dne nisem hotela ponudit dojke - veš kaj se je zgodilo? Kekec je bil osem ur raje lačen, ful je jokal, me grabil za prsi, gosto hrano pa zavračal. user posted image Valda, da sem popustila.

Še danes ne je nič, no skoraj nič. Sladkarije se odštejejo. Makarone samo s sirom, ker če je gor malo omake, bo do večera raje lačen. Občutek je - seveda - grozen. Otrok jokav, veš kaj je narobe, pa vztrajaš...

Na sploh sicer Kekec zelo uboga (obdobja trme niso bila pretirano huda in so zelo hitro minila), se lepo obnaša in ve, kako se komu prikupit. Ampak hranjenje... no, iz tega lahko napišem doktorat.

Tašča se bo drugače obnašala do otročka, če ga bo nonstop pazila, kot če ga bo imela samo na obroke, verjemi. Sama si bo morala vzpostavit nek red in otrok ne bo ravno razvajen. Tudi moja mami pravi tako, da dokler imaš svoje, jih vzgajaš, ko pa dobiš druge, pa razvajaš, ker jih bolj poredko vidiš.

Neposredna povezava do sporočila: 2035
2.4.2008 14:31:49   
trnuljčica
Nile midve imava torej enak okviren datum ( jaz naj bi mela takrat CR). Je moj zadnjič rekel, da je 8.4.2008 lep datum.user posted image

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
2.4.2008 14:41:48   
kekec in mojca
Po napovedih moje G (oz. po njenem UZ) in po moji ZM imam tudi jaz PDP 8.4. user posted image

Ampak uradno je pa 13.4.

Neposredna povezava do sporočila: 2037
2.4.2008 14:49:02   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Zmeraj sem bila glasna, kako je moja tašča kiksnila pri prehranjevalnih navadah mojega moža. user posted image Do šestega leta namreč ni in ni hotel jesti. Mislila sem si, da ni čuda, ko ga je pa nonstop poskušala pitat z vso mogočo hrano - otroka pač pustiš, da je lačen in mu potem ponudiš kosilo.
Ja ja, seveda, potem pa pride svizec in zavije čokolado v folijo!!!

Pri njih je bilo drugače, pazila ga je babica (živel je tam), ki mu je v vsemu ugodila. Ko je dedi rekel, da paradižnik- v nobeni obliki- ni za jest, ga mali ni več jedel( tudi boloneze, pica, čufti, polnjena paprika odpade). Ko je ata rekel, da vsi siri smrdijo, je mali nehal jesti vse mlečne izdelke. Ko se je kdo zmrdoval nad katerokoli vrsto hrane, je on dalje več ni jedel. Pa ne do 6 leta! Kar za stalno. Posledično je tašča postala sužnja kuhanja več menijev. Tega ne bom nikoli razumela. Ona še danes svojega mlajšega sina vpraša kaj bi danes jedel. In potem skuha dvojno.( živi doma).

Moja tašča in tast sta res zlata. Nimam niti ene stvari za povedati čez njiju glede obnašanja do mene, mojih staršev, strpnosti, vpletanja v najin odnos, pomoči...v 9 letih.
Vendar ne bom dovolila, da jaz postanem sužnja kuhanja 2 menijev vsak dan. Vsi bomo jedli tisto, kar bo tisti dan skuhano. Pika. Če bo kaj drugače kazalo gre pod urgentno v vrtec. Je zelo delovalo pri nečaku.

Tašča se bo drugače obnašala do otročka, če ga bo nonstop pazila, kot če ga bo imela samo na obroke, verjemi. Sama si bo morala vzpostavit nek red in otrok ne bo ravno razvajen.
Upam da bo tako.user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
2.4.2008 14:52:34   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Po napovedih moje G (oz. po njenem UZ) in po moji ZM imam tudi jaz PDP 8.4. user posted image

Ampak uradno je pa 13.4.

Ja samo, ko bom jaz prišla na navaden oddelek bodo tebe že odpustili domov.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2039
2.4.2008 15:06:39   
kekec in mojca
Pri njih je bilo drugače, pazila ga je babica (živel je tam), ki mu je v vsemu ugodila. Ko je dedi rekel, da paradižnik- v nobeni obliki- ni za jest, ga mali ni več jedel( tudi boloneze, pica, čufti, polnjena paprika odpade). Ko je ata rekel, da vsi siri smrdijo, je mali nehal jesti vse mlečne izdelke. Ko se je kdo zmrdoval nad katerokoli vrsto hrane, je on dalje več ni jedel. Pa ne do 6 leta! Kar za stalno. Posledično je tašča postala sužnja kuhanja več menijev. Tega ne bom nikoli razumela. Ona še danes svojega mlajšega sina vpraša kaj bi danes jedel. In potem skuha dvojno.( živi doma).

Ok, to je druga štorija. Dveh menijev tudi jaz ne kuham (razen če jemljem iz skrinje in imam porcijo le za enega, s katero bi morala nahranit tri...)

Glede poroda še vedno upam, da bova skupaj na oddelku... user posted image Moj otrok zgleda še noče it ven... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2040
2.4.2008 15:14:30   
tosja

Sem prišla pokukat, če je morda naša Ketrin že mamica... pa še nič...

IZVIRNO SPOROČILO: NiLe

Bila sem tudi na zvezi z našo Ketrin in je rekla, da so ji dopoldne dali tableto za mehčanje MV in po moje je zdej v polnem zagonu in čakamo na srečno novičko user posted image

Ufffffff...to pa še lahk traja. Moja kolegica je dobila gel ob 10.30, rodila pa je ob 1.35. Upam, da bo šlo tokrat hitreje... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa še za Tanjo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
2.4.2008 15:18:21   
Isabellabina
Ojla punce

Poročilo današnjega pregleda:CTG je lep brez popadkov,odprta dva prsta ,otroček se je spustil že čisto v nizki štart(se mi ful pozna pri hoji,ker imam filing ,da mi bo kar nekaj ven padlouser posted image ),tako da se lahko zgodi že ta teden ali pa lahko tudi povleče ni nič rečeno da bom zaradi tega ,ker sem že odprta šla rodit.Naj bi pa čim več počivala in čim manj dvigovala ,da ja nebo se prej začelo in bomo lepo dali skoz birmo ,ki jo imamo v nedeljo.Upam da zdržimo.Naslednji pregled 9.4.08-ko bomo dopolnili 40 tednov

Tako zdej grem pa malo ležat dokler tamali še spi.

Neposredna povezava do sporočila: 2042
2.4.2008 15:39:45   
sinskaT
Res se je ful uscal hihi, pa sem prišla gor pokukat, če je že kaj novega. Ste me kar nestrpno nardile, jaz bi tudi že našo štručko zibala. A ste druge aprilčice iz zadnjega konca tudi tako nestrpne?

NiLe - ful dobr, da imaš že okvirni datum za P in da je že vse ready to go, ziher bo expresno in super user posted image .

Tosja - po dolgčem času hej hej! Me veseli, da se dobro držiš (držita), pa le javi, ko pride vaš sonček!

Joan - boste imeli kar konkretnega pobiča, še vedno ti želim, da se obrne "naglavički", da ne bo treba rezat bušija.

Pa kaj je to zadnje čase slišim, vse z CR-ji rojevajo, za ta teden sta napovedana 2 (kolegice), pred tem sta letos že 2 tako rodili...Ena je celo zahtevala CR, ker ima baje preozko medenico in se je G (brez merjenj) kar takoj strinjal, pa ma širše boke kot jaz...Sama si ne želim operacije, vendar mi je kar čudno, ko vse kar na enkrat vedo kdaj bodo rodile, ah mal sem muhaste volje, pa še utrujena sem od pucanja...sem se mogla spihat, sej me razumete, sem tečka nosečka.

Resnično srečna - me veseli, da so te spustil ven in da urejaš še zadnje malenkosti,pa ne pozabi na fotke, da vidim to pocukrano sobico user posted image .
Glede nohtov...kaj je že to?*!  user posted image

Tasyo - res je fajn okrog domeka delat, sam me kar daje ta gnezditveni sindrom (mojega pa še bolj) in se premika, sicer bo okolica letos bolj kot ne še zanemarjena, pa drugo leto pride na vrsto - zdaj je važno, da se bomo lohka not vselil, da nam bo toplo in lepo in da bo šporhut delal hahauser posted image .

Roberta -ful sem ti hotla kakšno info. zrihtat, pa se me tale koka iz CSD-ja kar izogiba: mislm, ful ji je težko kolegico neki vprašat ma bz.user posted image

Nič, grem kosilo kuhat pa nekaj sladkega nardit za po kosilu....bemtish mi zadnje čase sam ta cuker hodi po glav user posted image , mi ni problema celo Milko zmazat, pa še kaj za povrh (ups..).

♪♫♪♫♫

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
2.4.2008 15:41:23   
JABOLKO3
Živijo!

Danes je pa malo več prometa tu gor, ko čakamo na novičke iz P. Torej, Ketrin trenutno najbrž ravno ne dopustuje, upajmo, da bo kmalu imela to za sabo.

PDC - sem bila že nekajkrat tam, pa vam lahko povem, da je tako, kot je že Krista napisala + da moraš bit zjutraj na tešče, potem ti pa takoj vzamejo kri in urin in nato dobiš zajtrk. Potem tam ležiš na postelji, lenariš, čvekaš s cimrami, vmes te pa kličejo na posamezne preiskave - UZ, CTG, internistka...., kar ti pač določijo, opoldne dobiš kosilo, potem počakaš vse izvide, pogovoriš se z dohtarjem in greš med drugo in tretjo domov - če seveda ne ugotovijo, da moraš ostat noter. Jaz bom za jutri za vsak slučaj spakirala stvari za sabo, pa jih pustila možu v avtu, da mi jih pripelje, če bi slučajno morala ostat, kar pa ni ravno verjetno.

Tasyo - pridna sta z urejanjem okolice, res hiška čisto drugače izgleda, če je zunaj že kaj urejeno. Mi smo tudi lansko leto po malem urejali zunaj, sedaj nas pa še čaka dosejevanje trave, pa malo je treba še poglihat, ker se je ponekod čez zimo malo posedlo, pa robnike moramo še do konca položit, pa letno kuhinjo dokončat...., okrasno grmičevje in podobno bomo pa sadili jeseni, ker bodo poleti še sosedje delali ograjo.

Krvne preiskave - zakaj ne greste na pregled k svojemu splošnemu zdravniku, če vas G noče več poslat? Se mi zdi škoda, da plačujete te preiskave. Sploh pa, če ste pred porodom malo slabokrvne, ni to nič hudega, ker se po porodu količina krvi počasi spet zmanjša na stanje pred nosečnostjo, kar pomeni da se zgosti in posledično se tudi Hb izboljša.

Big mamma - verjamem, da je z malim ves dan doma naporno, ker mu po nekaj dneh postane dolgčas, potem pa sitnari. Držim pesti, da se norice ne bodo pojavile in ga boš lahko čimprej spet vozila v vrtec. Pa da dojenček še počaka, da opravite še z birmo.

Vzgoja - se jaz tudi smejem, ko poslušam tiste, ki še nimajo otrok in njihove razne teorije o vzgoji, ker sem bila sama ravno taka. Otroke sem dobila sorazmerno pozno in do takrat sem bila čisto ogorčena, ko sem videvala mulce, ki niso ubogali staršev, razgrajali po trgovinah, kričali, se pretepali med sabo, grdo jedli....  Sem si mislila, kakšni so to njihovi starši in imela izdelane vse teorije, kakšni vzorni otroci bodo moji. Potem pa dobiš otroka in ugotoviš, da ta bitja ne ubogajo na besedo, da kljub temu, da poznajo pravila, jih tudi kršijo, da ponavljaš eno in isto kar naprej in vsak dan, da se jih vsaj malo prime.... Pa strinjam se s K&M glede prehrane - teorija: ko bo lačen, bo že jedel, pri otrocih v glavnem ne deluje, mirno so lahko ves dan (ali celo nekaj dni) lačni, dokler ne dobijo tistega, kar imajo radi. In ko so lačni, so sitni, ne spijo... in potem mame sklepamo kompromise. Jaz sem pri mojih pač gledala, da je bila pri kosilu vsak dan vsaj ena stvar, za katero sem vedela, da jo bosta jedla (npr. zelenjavna ali goveja juha ali pire krompir ali testenine...), vedno pa vztrajam, da morata pokusiti vse, kar je na krožniku, ker se otrokom okusi spreminjajo.
Kar se pa tiče razvajanja s strani babic in dedkov, pa vsaj po mojih izkušnjah ni problema, ker otrok že kmalu zelo dobro loči med tem, kaj je dovoljeno doma in kaj pri babici. Problem pa nastopi takrat, ko babica in dedi vse dovolita, potem pa tebi govorita, kaj vse je ušpičil in da bi ga morala drugače vzgajat. Ja, starševstvo je zahtevna služba.

Pa lepo se imejte.

Neposredna povezava do sporočila: 2044
2.4.2008 15:47:35   
minicca
Živjo punce, novopečene mamice in souser posted image !

Kar pestro je na forumu, pa še bolj bo... seveda držim pesti za vse, ki ste tik pred porodom, še posebno pa za tiste, ki vas mučijo kakšne nadloge(beri sladkor, pritisk, lega otročka...). Jaz sem misla v nedeljo že v P, pa je sin zbolel, sem se ulegla zraven in rekla, da ne grem nikamor. "Naravni klistir" je trajal dva dni, pa tudi otrdevanje se je umirilo, tako da bom še malo doma. Prav pogrešam prvo nosečnost, ko sva z dragim še lahko hodila okrog, vse je bilo tipi top, pocukrano pripravljeno za bebija in smo samo še počivali in se razvajali, sedaj pa bomba v glavi in okrog. Big mamma in ostale me bodo razumele, ker imam otroka ves čas doma, da je oven, pa pove vse...jaz sem kozorog in si brusiva rogove tudi po dve uri skupaj. Še vedno imam v glavi "idealno" vzgojo, pa pride k tašči, ki že čaka s sladkarijami in risankami, da samo še v komo padem. Trobim pa stenam...zato ga imam raje kar doma.
Tako da sem trenutno slabo razpoložena za rojevanje, pa vsi še finiširajo po službah, da mi bodo kao pomagali, ko rodim. Torba je spokana, drugega pa nič. Upam, da dobim malo zagona, da se spravim k sebi. Jutri imam pregled in CTG, drugač pa naj povem, da me G vedno le vag. pogleda, imela sem UZ pri 30t, potem pa ne poslušanja srčka, ne merjenja trebuha, nič-pritisk in kile pa sestra zrihta. Po moje bom prosila za samopl. UZ jutri, da vidim, kako napreduje.
Mislim na vse, grem naprej kuhat.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
2.4.2008 15:48:30   
BarbaraE
Malo sem k vam pokukala, ker se mi malo po lanskih dogodkih kolca. Moj drugi aprilček je ravno včeraj praznoval svoj 1. rojstni dan in sem kar cel dan malo podoživljala lanske trenutke. Tako lepe trenutke, kot sem jih jaz doživela ob obeh porodih, jih želim tudi vsem vam.

Zato vam želim čim lažje porode in da bi kmalu imele v rokah svoje sončke in sončice.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
2.4.2008 15:54:53   
simvir
Sem tudi jaz prišla čekirat, če je kakšna novička, pa vidim da lahko še kar nekaj časa traja. Tako da Ketrin drži se, zdaj gre zaresuser posted image .
Pa tudi Tanja se še ni nič oglasila, morda je tudi že v akciji.user posted image

Vidim, da se kar dogovarjate za datume poroda, da ne boste zdaj kar naenkrat šle vse rodituser posted image .

Čuvanje otrok pri starih starših - tu lahko jaz povem svoje izkušnje. Naš se je čuval pri tašči in tastu od lanskega maja, ko sem šla v službo, pa do zdaj ko sem spet ostala doma. Tudi sedaj ga občasno peljem tja.
Res je da stari starši bolj razvajajo (čeprav moja dva sta kar stroga - se pozna tudi, da moja mami dela v vrtcu), ampak saj malo morajo. Sigurno pa ne bodo delali točno tako, kot jim naročiš!
Pri tašči je tudi največji problem kuhanje (tudi moj mož je razvajen glede hrane, ker je že tudi prej kuhala po željah in včasih ločenouser posted image  - tega jaz ne delam in mislim da nikoli ne bom). Tako da tudi sedaj kuha predvsem, kar ima rad - vendar vem da vsaj je zdravo (vedno veliko zelenjave...). Pa razni prigrizki med obroki mi gredo na živce, ker potem ne poje kaj dosti, če ni lačen. Drugače pa sem vesela, da sta ga čuvala in bosta nekaj časa tudi najmlajšega. Ker ko sem šla v službo sem ga povsem brez skrbi pustila tam.
Ga bom pa za september vpisala v vrtec, ker se mi zdi da bo sedaj pa že potreboval družbo vrstnikov.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
2.4.2008 16:12:38   
tasyo
Ojla, babnice!

Evo mene s pregleda - ctg reaktiven, kazat so se začeli tudi neki popadki, ki pa jih jaz nisem čutila. Me pa zdaj že pol ure neki ščiplje... Upam, da to ni kakšna napoved, ker imam za naslednje dni še kar nekaj v planu.

Sicer pa - novička:
Lepa posadka je včeraj ob 21.42 rodila Tomaža, težkega 3600g in dolgega 51 cm. Oba sta ok. user posted image user posted image user posted image  Iskrene čestitke mamici, bratcu, sestricama in seveda očku! Zdaj pa uživajte...

Pa je le prva aprilčica....

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
2.4.2008 16:19:13   
tasyo
APRILČICE 2008

PDP 27.03.

- Naša črtica koraka: KR user posted image

PDP 01.04.

- Lepa posadka: NM

- NJINJA:

PDP 02.04.

- modrookica (26let): LJ user posted image (ŽE RODILA)

PDP 03.04.

- majazmaja:

- matejka...:

PDP 04.04.

- pizamca (32let):

- Verita:

- violica_23 (24let): JESENICE user posted image (ŽE RODILA)

- tz980 (28let): ŠEMPETER user posted image

PDP 05.04.

- tejč29 (29let): IZOLA user posted image

- temistoklejka (30let):

- Tanja555 (29let): SG

PDP 06.04.

- aisha (23let): CE

PDP 07.04.

- Klarisa28:

- jazabel (29let): KR

PDP 08.04.

- misa79:

- Majček28 ( 29let): user posted image

PDP 09.04.

- maja 24-2 (27let): LJ user posted image (ŽE RODILA)

- big mamma (34let): LJ user posted image

PDP 10.04.

- simvir (27let): LJ user posted image

- tosja: user posted image

- sončnica14:

- Barb77 (30let): LJ user posted image

- petty82: LJ user posted image

-
barbi.r: NM

PDP 11.04.

- srečna miška:

- malamaja (27let): LJ

- nana09 (29let): CE user posted image

PDP 12.04.

- Katja271 (28let): NM user posted image

- tana13:

- nisika:

- barby78: MB user posted image (ŽE RODILA)

PDP 13.04.

- kekec in mojca: SG user posted image

- ppika:

PDP 14.04.

- sky77 (30let): LJ

- calena: user posted image

- Ketrin (28let): LJ user posted image

- u04111976: CE user posted image

- 5erca04: MB user posted image

- Jelcy: user posted image

- sasy20 (27let): LJ user posted image (ŽE RODILA)

- NiLe (35let): LJ user posted image

-
novopecena: CE user posted image

-
jeja.c.: NM

PDP 15.04.

- Tejcha (24let): CE user posted image

- Skabi:

- resnično srečna (35let): LJ user posted image

PDP 16.04.

- ruki:

- tinka011:

PDP 17.04.

- Krista28: user posted image

- JABOLKO3: LJ user posted image

PDP 18.04.

- JuR_ChIkA:

- SpelliG (27let): KR user posted image

- mišeka:

- darja33: CE user posted image

- Roberta69: user posted image

PDP 19.04.

- bondi:

- bela vrtnica (29let): CE

- Mamacebela:

- zvončica30:

- Lubici (25let): LJ user posted image

- aprilska34: MB user posted image ( ŽE RODILA)

PDP 20.04.

- matejchykam (21let): user posted image

- tasyo (29let): NM user posted image

- gregica74 (33let): PO

- najč:

- čebelica27 (27let): IZOLA

- Kaa (29let): FELDBACH, PTUJ

- MEDIKA26:

PDP 21.04.

- malamalinica (34let): LJ user posted image

- shoo (32let): CE user posted image

PDP 22.04.

- tipriga (29let):

- leni5 (28let): IZOLA user posted image

- maxi133 (24let):

- Katka28:   user posted image user posted image (ŽE RODILA)

- Jo@n (32let): LJ user posted image

PDP 23.04.

- shoo: PTUJ 

PDP 24.04.

- T*i*A*r*A*:

- zolika: MB user posted image ( ŽE RODILA)

- scorpiogirll (27let): KR user posted image

- minicca (29let): LJ user posted image

PDP 25.04.

- moon:

- Srčekgirll (24let): PO user posted image

- sinskaT (26let): PO

- aprill (23 let):  ŠEMPETER user posted image

- MARUŠKA28 (28let): user posted image

- trnuljčica (30let): MB user posted image

- Sirenetta (34let): IZOLA user posted image

PDP 26.04.

- KatyMM:

- Sandrin (25let): LJ

PDP 27.04.

- Maja_p:

- zokica (23let): MS user posted image

PDP 28.04.

- Leiah:

- malecka24: PO user posted image

PDP 29.04. 

- pikica030407 (25let): user posted image

- smrcek: LJ user posted image

??? PDP ???

- nikica18:

- eminak:

- avak:

- zvončica30:

TAKO Z RDEČO SO NAPISANE PORODNIŠNICE, OSTALE PA
LAHKO ŠE SPOROČITE ČE ŽELITE PA DOPIŠEM!

TAKO DO SEDAJ PRIJAVLJENIH:
101 SREČNIH user posted image

user posted image : user posted image
                                 22  :  27

user posted image
                     2

PDP- ŠTEVILO:

01.04. --- 2
02.04. --- 1
03.04. --- 2
04.04. --- 4
05.04. --- 3
06.04. --- 1
07.04. --- 2
08.04. --- 2
09.04. --- 2
10.04. --- 6
11.04. --- 3
12.04. --- 4
13.04. --- 2
14.04. --- 10
15.04. --- 3
16.04. --- 2
17.04. --- 2
18.04. --- 5
19.04. --- 6
20.04. --- 7
21.04. --- 2
22.04. --- 5
23.04. --- 1
24.04. --- 4
25.04. --- 7
26.04. --- 2
27.04. --- 2
28.04. --- 1
29.04. --- 3
30.04. --- 0

14.04. VODI!!!(10 )

10.04., 18.04., 19.04., 20.04., 22.04., 25.04. ---> GUŽVA V
PORODNIŠNICAH

ŽE RODILI:

21.02.2008---->>>>

user posted image - Katka28: user posted image user posted image user posted image Anže 1500g; user posted image Jakob 1370g

28.02.2008---->>>>

user posted image - zolika: user posted image user posted image Vid 1790g, 43 cm

15.03.2008---->>>> 

user posted image  - Maja24-2: user posted image user posted image Lan 3010g, 48 cm

20.03.2008---->>>> 

user posted image - Modrookica: user posted image    user posted image     Luka 3130g, 50 cm 

23.03.2008---->>>>   

user posted image - Aprilska34: user posted image      user posted image     Eva 2470g, 47 cm  

24.03.2008---->>>> 

user posted image - Vijolica_23: user posted image  user posted image  Nataša 3550g, 53 cm

user posted image  - Barby78: user posted image  user posted image   Lia 3050g, 46 cm 

user posted image  - Sasy20: user posted image    user posted image   NIk 3510g, 52 cm 

01.04.2008---->>>> 

user posted image  - lepa posadka: user posted image    user posted image    Tomaž 3600g, 51 cm  

user posted image : user posted image       
                                                          3  : 7

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
2.4.2008 16:23:27   
barbi.r
Živjo!
Mislim, da nas bo te dni čedalje več na forumu, saj je navsezadnje to naš mesec. Držim pesti za vse mamice, ki so že tik pred tem, da bodo rodile, tistim pa, ki jih še mučijo kakšne nosečniške tegobe, da bi se te čimbolje rešile.
sama sicer že komaj čakam na našega user posted image , a po drugi strani me je pa tudi nekoliko strah in se najbrž posledično zaradi tega prepričujem, da bom rodila po roku. Pa me niti ni toliko strah poroda, ker si tega tako ali tako ne  morem dobro predstavljati, ampak bolj tega, kaj vse bo prinesel prihod novega člana: ali bova znala z user posted image prav skrbeti za dete tako z vidika nege kot vzgoje. Upam, da bodo instinkti naredili svoje, hkrati se pa malo zanašam tudi na forum, ker sem tudi v času nosečnosti izvedela tu marsikaj koristnega.

Sploh glede na to, da je za G vse že samoumevno, sam pa bi rad vprašal še nešteto stvari, a se ti zdi škoda njihovega časa, je fajn, da se da tu prebrati res ogromno, in to predvsem pozitivnih stvari.

Sicer pa, ko pišete o pregledih, moja G dela CTG od dopolnjenega 36. tedna naprej enkrat na teden do konca nosečnosti, pa mislim, da je to nasploh praksa v Nm ZD. UZ-je sem imela tri, prav tako tudi preglede krvi. Vaginalno sem bila pregledana dvakrat vse skupaj v začetku nosečnosti, zdaj me spremlja samo še s CTG-jem.

Pa zakaj mora deževat, ko bi šla jaz pa tako rada venuser posted image

LPuser posted image

(odgovor članu minicca)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?