Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 7.2.2008 10:19:12
|
|
|
|
...Martina...
|
Preveč sem odlašala, tako bom pri 30 imela komaj operacijo pregrade, ki so mi jo ugotovili po ss, če bi vedla, bi se prej odločila za otroka. Mislila sem, da to kar rata in da brez problema donosiš... Zdaj prijatlejicam svetujem, naj si naredijo kakšen pregled več. lp
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 7.2.2008 10:23:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Po mojem je tam ene 26 idealno. Malo drugače že gledaš na življenje, več stvari razumeš, več imaš izkušenj, hkrati pa imaš še dovolj mladostne enegije in časa že za par otrok.
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 7.2.2008 12:53:39
|
|
|
|
TamaraJ
|
Pravi čas težko določiš... Je pa dejstvo, da se ženske prepozno odločajo za prvega otroka, kar se mi absolutno ne zdi prav. Če čakaš na to, da se ti bodo v življenju izpolnili pogoji... potem lahko čakaš do penzije. Če čutiš željo, potem otroka imej. Pa saj ne rabimo delati znanosti iz tega. Zdej se znajo oglasiti tiste, ki rabijo veliko finančno kepo za štart... mislim, da je najbolj pomembno to, da si v sebi pripravljen sprejeti odgovornost. Nekatere jo nikoli, žal. Poslušajte komentarje nove Slovenke leta... rezultati tega, da ženske delajo kariero in gnezdo do nevemkdaj in se za otroka odločajo po tridesetem so vidni na oddelku ljubljanske porodnišnice za nedonošenčke, itd. Ni rečeno, da bo telo pripravljeno takrat, ko si bomo mi zamislili. Sicer pa vsaka zase že ve...
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 7.2.2008 13:33:35
|
|
|
|
sončnica24
|
Jaz sem mnenja da vsaka ženska pri sebi ve kdaj je sposobna imeti otroka, sama pri 20. definitivno nisem bila sedaj gledam na vse skupaj drugače tudi predstava o tem da bi se mogla cele noči prebujat itd. mi je že bližje, nekako vem sama pri sebi da bi vse to zmogla. In strinjam se tudi s TamaroJ, da uspešna kariera in denar nista vse, poznam takšen par in otroci večino časa preživijo ob varuški in babici pa verjemite da niso srečni, denarja pa imajo doma "malo morje", otroci pa bodo skoraj babico imeli za mamo . Tako da pri meni je še vedno najbolj pomembna ljubezen do otroka, seveda pa čisto brez denarja danes več ne gre to pa je dejstvo in otroci so tvoji in od tvojega partnerja in ne od tvojih in njegovih staršev
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 7.2.2008 13:39:58
|
|
|
|
medika 13
|
Mislim, da nekega pravila kdaj imeti otroka ni. Vsi smo individumi in vsak par je nekaj posebnega. Pri odločitvi za otroka sta pomembna oba partnerja in oba skupaj morata izbrati čas kdaj želita svojo zvezo nadgraditi z in postati starša.
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 7.2.2008 13:46:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ Pravi čas težko določiš... Je pa dejstvo, da se ženske prepozno odločajo za prvega otroka, kar se mi absolutno ne zdi prav. Če čakaš na to, da se ti bodo v življenju izpolnili pogoji... potem lahko čakaš do penzije. Če čutiš željo, potem otroka imej. Pa saj ne rabimo delati znanosti iz tega. Zdej se znajo oglasiti tiste, ki rabijo veliko finančno kepo za štart... mislim, da je najbolj pomembno to, da si v sebi pripravljen sprejeti odgovornost. Nekatere jo nikoli, žal. Poslušajte komentarje nove Slovenke leta... rezultati tega, da ženske delajo kariero in gnezdo do nevemkdaj in se za otroka odločajo po tridesetem so vidni na oddelku ljubljanske porodnišnice za nedonošenčke, itd. Ni rečeno, da bo telo pripravljeno takrat, ko si bomo mi zamislili. Sicer pa vsaka zase že ve... Pa smo spet tam. In pol če ženska čuti željo nej kar ma otroka? Pa čeprav ve da nima kje živet(nekateri pač ne morejo bit doma), pa čeprav ve da še sebe ne more živet ker ni financ, pa čeprav ve da mogoč z njenim tipom ni to to, pa .... Vse lepo in prav. Sam na podlagi samo želje in ljubezni se lahko za otroka odločajo samo ljudje k vedo da imajo neko zaledje to je starše, ki jim bodo pomagali. Vsi ostali se pa samo na podlagi želje ne mormo odločat, ker pač ne mormo živet pod mostom. Pa ne pozabit da nimajo vsi že par letne veze za sabo pri 20ih. Ljudje se kasneje za otroke ne odločajo samo zaradi financ. Pač nekateri kasneje spoznajo človeka s katerim si želijo deliti življenje. Za moje pojme moreš pač preden se odločiš za otroka imet neko stabilno vezo, streho nad glavo, sam se preživljat in čutit željo. V bistvu moreš bit odrasel. Dokler greješ ritko pri mamici in očitu na kavču, dokler ti dajejo žepnino, kupujejo obleke, te hranijo, ......si pač otrok.....vsaj za moje pojme.....in za mojo logiko otroci naj ne bi meli otrok . Nek vrstni red pa naj bi bil v življenju. Se rodimo, smo otroci, najstniki, odrastemo in imamo svoje družine. Tako nekak nej bi šlo......če se seveda kaj ne zalomi vmes .
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 7.2.2008 13:51:53
|
|
|
|
maruškaŠ
|
V sebi pripravljen sprejeti odgovornost pomeni tudi: finačno, časovno, prostorsko,... (poleg čutstveno,...) poskrbeti za otroka.
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 9.2.2008 11:04:09
|
|
|
|
M1987
|
Se strinjam s tabo TamaraJ
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 10.2.2008 11:17:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Definitivno ga je treba imeti takrat, ko se človek počuti sposobnega. Po mojem mnenju je treba imeti urejeno neko finančno zaledje (zaposlitev, prostor za bivanje) ali pa četudi tega še ni, pa veste, da boste lahko imele ob pomoči staršev je to OK.
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 11.2.2008 13:25:51
|
|
|
|
Inigo
|
to da otrok pride "sam" in "ob pravem času"... je malo smešno rečt. po eni strani pa kar drži. ali te hoče usoda zresnit ali pa... s fantom zdaj živiva skupaj 1 leto. oktobra pa sva zagledala plusek na testu. bila sva presrečna, saj sva načrtovala. vseeno pa si nisva mislila, da nama bo takoj ratalo sva v najemniški garsonijeri in maja se seliva v večje stanovanje. imava se super, finance niso problem, varstvo bova imela kadarkoli, sorodniki in babici sta navdušeni. ne bi moglo biti lepše. jst sm sicer še študentka, letos bom končala 2. letnik, tik za tem pa bom postala mamica, ona pa je redno zaposlen in ima dobro plačo. prejemam pokojnino po očetu. če bo pomoč potrebna, so se ponudile babice, da bodo pomagale. to pa bo najverjetneje samo varstvo in cartanje. dobro pretehtaj kako bo s financami, saj dojenčki so finančno kar zahtevni, sploh na začetku ko treba kupit potrebščine in opremo, kako boš s študijem, kako bo on s študijem ali službo, kakšno imaš podporo pri sorodnikih, predvsem pa pri starših. vem, da se boš odločila prav! pa srečno!
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 16.2.2008 17:42:57
|
|
|
|
Raguel
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ V sebi pripravljen sprejeti odgovornost pomeni tudi: finačno, časovno, prostorsko,... (poleg čutstveno,...) poskrbeti za otroka. se strinjam
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 16.2.2008 20:46:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Menim, da pomeni otrok nadgradnjo življenja. Nikoli pa ne bi smel biti nadomestek oziroma mašilo za kaj, kar nam manjka: ljubezen, družba, pozornost... Mislim, da vse to že moraš imeti, in ko si z življenjem zadovoljen in ko imaš neko stabilnost, in veš, da si pripravljen na vse težko, kar pride z otročkom, potem si najbrž dovolj zrel za ta korak.
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 16.2.2008 20:50:33
|
|
|
|
pika74
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Po mojem je tam ene 26 idealno. Malo drugače že gledaš na življenje, več stvari razumeš, več imaš izkušenj, hkrati pa imaš še dovolj mladostne enegije in časa že za par otrok. A veš Splišni, da sva midva glih takrat štartala... ampak sva še vedno na štartu... pa je že skor let... Se pa strinjam s tabo.
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 16.2.2008 21:12:34
|
|
|
|
*Pikyca*
|
Mi2 sva počakala, da sva si kupila stanovanje, da sem jaz dobila redno zaposlitev, sedaj pa sva začela delati na Nisva rosno mlada, letos jih imam 30. Se mi pa zdi, da ko bo, bo pravi čas, saj so se nama stvari pošlihtale in ne bo nepotrebnih skrbi, vsaj kar se tiče financ in stanovanja. Kakor kdo - jaz vem, da pri svojih 25ih na otroka še nisem bila pripravljena iz več razlogov - živela sem v podnajemu, del.razmerje so mi podaljševali za določen čas,.... Seveda pa imam vsak svoja merila, kdaj je čas. Nekomu take stvari pač ne pomenijo ovire pri načrtovanju družine.
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 16.2.2008 21:15:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Tezko reci, kdaj je pravi cas. Jaz bi ga komot imela pri enaindvajsetih.....pri sedemindvajsetih no way!....rodila sem pa pri dvaintridesetih in se pocutim se cudno mlado . Ne vem, pojma nimam, kdaj je tocno pravi cas.
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 17.2.2008 13:21:22
|
|
|
|
glen
|
Ene začutijo to pri 20 druge spet šele pri 30 letu. Odvisno kdaj je ženska zrela za
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 18.2.2008 12:55:13
|
|
|
|
little angel
|
ko zacutis da je pravi trenutek in ga lahko financno podpiras je pa odvisno od vsake posameznice
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 18.2.2008 21:25:34
|
|
|
|
Martinčka
|
Jst ne bom rekla kdaj je prav da ga imamo, ampak bom povedala kako je pri meni:) oba zaljubljena in si želiva otročička... zelo zelo (zato sem tudi skos na forumu ker si ga tk želim!) ravno sem končala s faxom, imam službo, tudi moj je že več let v službi. Sva še mlada (21,25) pa vendar še nisva na svojem... želiva si novega člana, ko ga bova lahko pripeljala iz porodnišnice pod NAJINO streho ter ne streho od staršev. To pa bo mogoče šele čez kakšno leto... Tako, da pri nama ne gre samo zato da sva pripravljena met otroka ter si ga zelo želiva, temveč tudi zato kaj mu želiva ponudit brez da bi s tem koga obremenjevala in da bi seveda imela potem tudi svoj družinski mir...
|
|
|
|
kdaj imeti prvega otroka 19.2.2008 14:19:20
|
|
|
|
poli*
|
Vsak se sam odloča. Kot ste rekle, eni so zreli pri 20, drugi pa nikoli! Mislim, da se za otroka odločamo tudi "na podlagi" partnerja- torej, če je zveza trdna in resna pri 20, začnemo takrat razmišljati o (no, tut osebne želje in mišljenje sta tuki vmes, pa finančna situacija). Če pa imate pri 30 nezvestega oz. partnerja, ki ni pravi, pa podzavestno rečeš, da še nisi pripravljen na . Torej, če se z nekom ne vidiš v življenju, avtomatsko tudi ne boš razmišljal o otroku (moje mnenje). Osebno pa zelo podpiram mlade starše(ki so resni!!)
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 19.2.2008 14:23:01
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR Jaz sem sama zase rekla, da bom imela enega otroka do 30. leta (rodila sem en mesec pred 30. rojstnim dnem), po 35. pa ne bom več rodila.In zdaj imam dva knedlčka, stara sem 33 in pol in sem zaključila s kariero rojevanja. Evo, popolnoma isto In ni mi žal
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 23.4.2011 16:20:45
|
|
|
|
ursiyka
|
pozdravljene...zanima me kaj ve mislite ali lahko ženska zanosi če je komaj dobra 2meseca v službi ampak ima službo za redni čas ali mora še malo počakati....
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 23.4.2011 17:10:08
|
|
|
|
Anonimen
|
mene že kar nekaj let razjeda tale želja po ...ubistvu že odkar sem skupaj s fantom. ampak itak sva bila premlada ipd... sedaj pa sva stara že 23 let, fax skoraj končan, stanovanje za silo zrihtano... si še vedno noro želi, prav zavestno delat na tem si pa še ne upam ubistvu kr nekako upam, da bi stvar sama zgodila - itak bi bili potem vsi srečni. ubistvu me je strah dat pobudo za to, da bi začela resno delat na ... ...do kdaj naj čakam?
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 23.4.2011 22:43:08
|
|
|
|
nusi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen si še vedno noro želi, prav zavestno delat na tem si pa še ne upam ubistvu kr nekako upam, da bi stvar sama zgodila - itak bi bili potem vsi srečni. ubistvu me je strah dat pobudo za to, da bi začela resno delat na ... ...do kdaj naj čakam? enako je bilo pri meni, šola, služba, stanovanje - vse urejeno. So prišli dnevi, ko sem bila čist za in potem spet dnevi, ko se nisem upala. Hvala bogu je imel moj več jajc in se je kr on odločil. kdaj boš zbaral pogum? mogoče še dolgo ne, ampak enkrat se bo verjetno zgodilo, ker ko začneš razmišljat v te smeri postaneš manj previden in potem se slej ko prej zgodi.
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 30.4.2011 11:37:21
|
|
|
|
ursiyka
|
živjo...zanima me koliko časa preden ste zanosile ste začele jemati folno kislino?
|
|
|
|
RE: kdaj imeti prvega otroka 30.4.2011 16:45:17
|
|
|
|
vesper
|
ursiyka meni je bilo pri G rečeno, da naj bi se folna kislina začela jemat nekje 3mesece pred načrtovanjem nosečnosti. Sicer jaz jo jem že zdaj dobre pol leta, pa nič ne škodi, ravno nasprotno, mislim, da dlje časa jo ješ boljše je. No, ti bodo pa svoje mnenje povedale še sigurno druge punca s foruma.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?