|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rotavirus brez bruhanja?
5.2.2008 18:52:25   
katkavr
Ali je mozno, da gre za rotavirus, ceprav ni bruhanja? Hcerkica, stara skoraj 4 leta je danes priala iz vrtca cisto apaticna in bleda, zaspana. 3 krat je driskala in zaspala, pa tudi v vrtcu je baje vec kot 3 ure spala. Bruhala ni pa tudi vrocine nima. Kaj bi to bilo - ali je upanje, da ne gre za rotavirus? Kako pravzaprav zdravnik določi da gre za ta virus?? Kaksne so vase izkusnje, kaj naj ji dam poleg vode s soljo, Linex-a? LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rotavirus brez bruhanja?
5.2.2008 19:39:44   
žetev
ja možno....

kar seješ to žanješ

(odgovor članu katkavr)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2008 19:45:19   
Anja25
A se ta user posted image  še ni nehal in pa drugi bacili, ali je že kaj bolje??

Krivo je pa po moje tole gnilo vreme, da je tolk virusov in bolezni.

LP

(odgovor članu katkavr)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2008 19:47:13   
žarnica
PO moje,da je. Naša je imela diagnozo rotavirus,samo ni pa imela driske.

(odgovor članu Anja25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2008 20:08:29   
Katrin
Ja, rota virus ima kar nekaj različic user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2008 20:46:34   
trnuljčica
Možno

(odgovor članu katkavr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2008 9:39:45   
tannya
Je možno, pri nas je dvakrat potekalo brez bruhanja. Je imela drisko in so po blatu ugotovili, da je rota. Je pa to ponavadi blažja oblika, sploh če ni vročine.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.2.2008 10:29:59   
zaspanka
ni nujno, da je bil rotavirus. to je enterični virus, ki povzroča gastrointestinalne težave. torej bruhanje in drisko. v to skupino spadajo še drugi virusi. ravno tako pogost kot rota je calicivirus. in zanj je značilno, da se bolj bruha in manj driska, za rota pa več driske, bruhanje pa niti ni tako pogosto. ampak ponavadi se za vse te enterične viruse kar reče, da je rota. ker konec koncev je tako ali tako vseeno kateri od njih je...

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.4.2008 19:17:05   
ribica04
Moja hčera je imela pri enem letu rotavirus (3leta nazaj), 6dni je bila v bolnišnici.imela je drisko in tud bruhala je, čist je bila dehidrirana.bilo je zelo hudo.2x sva bili pri dežurnemu in enkrat pri njeni pediatrinji, dobila je hikoncil vendar ni nič pomagal.bil je vikend in sva jo z mojim peljala k dežurnemu, ta nama je dal hikoncil.v pon sva jo peljala k njeni pediatrinji in nama ni nič dala in nas je poslala domov.v torek pa je cel dan spala, vse kar je pojedla in popila je šlo iz nje.zvečer sva jo peljala zopet k dežurnemu in tud ta nas je hotel poslat domov in dal bi nam sirup proti bruhanju.z mojam sva ga komaj prepričala da nam je napisal napotnico za v bolnišnico.v bolnici pa nama je zdravnica,ki jo je sprejela,rekla da sva jo pripeljala zadnji čas in da vrjetno ne bi preživela noči ker je bila preveč dehidrirana.nič kaj preveč nisem zadovoljna nad zdravstvenim domom v Slov.Bistrici.zarad enga zdravnika bi lahko ostala brez hčere če ne bi z mojim vztrajala, da hočeva napotnico za bolnišnico.in tud nad otroško bolnico v Mariboru nisem navdušena oz. sem bila razočarana nad sestrami.takrat ko je bila hčera v bolnici je bila splošna prepoved obiskov.kljub temu da sem hotla na vsak način bit ob njej nisem smela bit.v torek sva jo peljala v bolnico komaj v četrtek pa sem jo lahko šla obiskat za dve ure.kar srce se mi je trgalo ko sem jo videla privezano na posteljo zaradi infuzije.tako je bila prestrašena in zmedena, da se me je branila ko sem jo vzela v naročje.to je bila zame najhujša izkušnja v življenju.tistih 6dni nisem skoraj nič spala.prvi rojstni dan je preživela v bolnišnici.zelo hudo je bilo.ko sem jo dobila domov se je bala vode,komaj sem jo kopala,ker so jo v bolnici prestrašili..zelo se bojim da bi zopet dobila rotavirus.sem pa slišala da po 4letih starosti ni več nevarnosti za rotavirus.ne vem pa če to res drži.

Pazite na svoje angelčke user posted image  .

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.4.2008 20:52:50   
tatam
Ribica04 kaj pa z njo nisi hotla bit sprejeta??Ko je bla moja hči pri treh letih sprejeta zaradi suma na rotavirus sem ostala tam z njo.Pa je bla tudi prepoved obiskov,pa na intenzivni je ležala in sem bla cel dan pri njej,pa tudi spala sem tam.In nihče ni nič kompliciral.Tudi v Mb!!!

(odgovor članu ribica04)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.4.2008 8:45:22   
tananejka
Naša je pri rota virusu bruhala 5x v celem tednu.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.4.2008 15:48:44   
gaja*
Ko je bila gaja rota pozitivna, je najprej en dan driskala. Potem sva mogli it v bolnico za 3 dni, ampak naslednji dan sva bili spet nazaj, ker je doma začela bruhat (tudi samo en dan), tak da sva bili pol še 4 dni noter.
Držte se user posted image

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.4.2008 18:45:11   
Bojananika
Moja je v petek ponoči bruhala 10×, v soboto zvečer vročina, v nedeljo spet bruhanje in driska, v ponedeljek sva šli k pediatrinji in nama je dala napotnico za infekcijsko. Tam je dobila eno infuzijo, ker je bila malo dehidrirana, pol je šlo pa samo na bolje, v torek zjutraj je spet imela energijo za tri, hahaha. Upam, da sva glavno dali skozi, ker je baje vsakič naslednjič lažja obilka rotavirusa?

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.4.2008 18:45:13   
spacey
Ja možno, ker je od sosede tamali imel rotavirus in samo driskal. Pristala sta v bolnišnici na infuziji. user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.4.2008 21:43:01   
janca
Če misliš, da gre za rotaviruse pojdi k zdravniku in naj ti pregledajo blato, le tako ugotovijo če je rotavirus. Meni so to razlago dali v bolnici na infekcijski. Da se ugotovi rotavirus s pregledom blata in ne napamet.

(odgovor članu katkavr)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.4.2008 21:57:31   
gaja*
Nama so tudi v bolnici vzeli blato, da so videli ali je rotavirus.

Pazi, da veliko pije. Moja je bila ful dehdrirana, je dobila infuzijo in 9 flaš, ker ni dovolj pila.

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.4.2008 14:59:56   
darcicaa
Obstaja veliko virusov, pri katerih se bruha in driska. Pri nas je bil tamau prejšnji teden na istem in do takrat ko sva bila pri zdravniku je samo bruhal - zato je rekla, da ne gre za rotavirus. Kasneje je začel tudi driskati, ampak ko sem klicala P, mi je samo rekla naj ga spremljam in mu veliko ponujam tekočino. Jedel je, kar mu je pasalo - razen svežega sadja. Dala pa mi je za vsak slučaj napotnico za bolnišnico, če bi bil preveč izsušen! Ampak smo ga uspešno prerasli:)

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.4.2008 22:16:10   
ribica04
Tatam, men niso pustili bit noter zraven nje, lahko so bile noter le matere ki so dojile svoje otroke.lahko pa sem hodila k njej na okisk za 2, 3 ure na dan.

(odgovor članu darcicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?