Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 4.2.2008 20:53:48
|
|
|
|
Paštetka
|
Če si mislila, da ti bo katera na tem forumu predlagala splav, si se uštela. Tiste/tisti, ki bi pa lahko bili mnenja, da greš na splav pa bodo tiho kot miši in si niti v najhujši nočni mori ne bi upali napisati kaj takega na tem forumu. Odločitev je tvoja. Jaz nikoli ne bi mogla iti na splava zaradi določenih osebnih stvari, nisem pa proti splavu. Če kdo nima vsega njemu pomembnega pošlihtanega, je boljše, da se odloči za splav kot pa da kasneje trpi cela familija, še bolj pa otroci. Če ne bi bilo tega osebnega razloga zaradi česar ne bi šla na splav, bi mogoče na tvojem mestu in če bi bila služba taka, da bi si jo ful želela in bi vedela, da .... če, če, če bi mogoče šla na splav. torej, naredi, kar misliš, da bo najboljše za vas vse! Naslednjič pa uporabi kontracepcijo, če še ni čas za otroka!
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 4.2.2008 22:02:20
|
|
|
|
*BellaLuna*
|
Sama sem bila lani poleti v enakem "zosu". Tretji dan v novi službi sem ugotovila, da sem noseča. Imela sem pogodbo za nedoločen čas s 4 -mesečnim poskusnim rokom. Po dveh mesecih sem povedala za nosečnost, ker sem tudi pristala na bolniški, sem pa drugače tako ali tako po NS hotela povedat. Službo sem obdržala, samo poskusno dobo so mi prenesli v čas po porodniški. Svetujem ti da zaupaš vase in ko boš čutila, da je pravi čas, poveš za nosečnost. Če boš fer do njih, bodo verjetno tudi oni fer do tebe.
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 5.2.2008 14:35:27
|
|
|
|
taanja
|
Imam podobno izkušnjo.Pogodbo so mi dali za nedoločen čas in sem jo 2x podpisala v tretje mi niso podaljšali ker so od sodelavke izvedeli da sem noseča. Bila sem med drugim in tretjim mesecem ko sem ostala brez zaposlitve. Je pa tako,če imaš vsaj 12 mesecev delovne dobe ti porodniška pripada,če pa nimaš dobiš pa le starševsko nadomestilo.Najbolje da se pozanimaš na centru za socialno delo ali na zavodu za zaposlovanje.Je pa res da ne govori nobenemu v službi da si noseča,ker nikoli ne veš kje imaš take sodelavce kot sem jih imela jaz.
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 5.2.2008 18:40:55
|
|
|
|
tteeaa
|
Jaz sicer nisem pravnica, sem pa kadrovica, tako da mi tudi delovna zakonodaja ni tuja. Res je, da te po zakonu ne morejo odpustiti med poskusno dobo, vendar se žal vse prevečrat stvari v slov. podjetjih delajo mimo zakona. Saj uraden razlog bo nekja čisto drugega, se bo pa delodajalec že tako zaščitil, da mu tudi z morebitno tožbo ne boš mogla do živega. Žal. Tako da je moj nasvet takšen, kot od večine ostalih: počakaj, da mine poskusna doba in nato povej. Kasneje te zaradi nosečnosti (skoraj) ne morejo odpustiti, sploh če boš imela za sabo uspešno opravljeno poskusno delo. Odločitev: obdržati ali ne obdržati pa po svoji presoji in vesti.... Srečno....
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 5.2.2008 18:46:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Na tvojem mestu bi bila tiho, dokler ne bi imela v rokah pogodbo za nedoločen čas. Če bo pa nosečnost katastrofa za njih, in da ne bi zmogla naprej, pa še vedno lahko daš odpoved. Skratka, bolje drži ga, nego lovi ga. Če te pa bodo masirali, zakaj nisi povedala prej pa reci oz. se malo zlaži, da pač ni bilo videti v redu in si raje počakala na nuhalno, da si sploh videla, ali obdržati ali ne ali kaj drugega. Naredi se malo tako. Upam, da nisi resno mislila, ko si nas spraševala glede nosečnosti, ali obdržiš ali ne' Vedi, da bo še vse v redu in dobro. Lp
< Sporočilo je popravil decembrka -- 5.2.2008 18:51:01 >
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 11.2.2008 13:31:53
|
|
|
|
lea23
|
no evo še moj primer tudi jst sem imela poskusno dobo, potem pa naj bi se oni odločili če bi mi dali službo.. in jst ko sem izvedela za nosečnost, sem že v glavi razmišljala kako hudiča bom potem prišla do porodniške.. sem že resno razmišljala o tem da bi me za tisti čas zaposlil mož ki ima s.p da bi potem dobivala porodniško... pol po preteku porodniške bi šla pa lepo na zavod.. in sem bila lepo tiho, in so me vzeli za nedoločen čas ne da bi sploh kdo vedel da sem noseča. mi je blo pa na začetku ful slabo, nekajkrat sem mogla po malici it takoj bruhat na wc.. me je enkrat sodelavka vprašala če imam bulimijo ( al kaj je že ) pa sem ji samo odgovorila: a se vam zdi da imam kej premalo kg skratka in so me vzeli za nedoločen čas.. potem po enem mesecu sem šele povedala, pa me je šef ful trapasto pogledu in resno rekel zakaj nisem tega povedala že prej no pol se je pa bolj omehčal, ampak sem vseeno misla da bom zdj brez službe ostala no pol je blo pa uredu, se je z mano obnašu tako kot prej.. in še fuuuuuuul me je presenetilo, ko sem rodila mi je v porodnišnico poslal telegram ( kjer so bili podpisani vsi sodelovci ), pa zraven še 4 boni za baby center po 20€. tele 4 bone je ziher on častil, ker dve sodelavki sta potem prišli na obisk z meni domov, in ko sem omenila teh 80€ za baby center onedve sploh nista vedeli nič skatka, zdej imam še 1 mesec porodniško, in že koooooomaj čakam da grem nazaj v službo prou ful že pogrešam delo, sodelavce, skratka vse.. pa že komi čakam kaj mi bo šef kej rekel
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 11.2.2008 16:25:42
|
|
|
|
Lea2007
|
No jaz ti lahko povem kakšne pravice ti nudi naša pravna država, dejstvo je da v zakonu lepo piše, da nosečnost nikakor ne sme biti razlog za odpoved. Dejansko stanje je pa vse prej kot tu. No svojega šefa pač poznaš samo ti. Svetujem ti, da si prebereš zakon o delovnih razmerjih(najdeš ga na strani uradnega lista) in zakon o starševsekm varstvu. Pravno gledano nikakor ni tvoja dolžnost, da delodajalca v teh treh mesecih obvestiš o nosečnosti. Zakon o straševsekm varstvu lepo pove, da je tvoja pravica... 16. člen (obveščanje delodajalca) Delavec mora obvestiti delodajalca o nameri izrabe starševskega dopusta 30 dni pred predvidenim nastopom dopusta, če ta zakon ne določa drugače. Tudi, če bereš ZDR pač pove, da nosečnost ne sme biti razlog za odpoved, da delodajalec ne sme poizvedovati o tovrstnih podatkih, da si v primeru kršenja teh pravic deležna posebnega varstva itd. Odloči se pa sama...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.2.2008 21:41:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 12.2.2008 13:16:45
|
|
|
|
portugalka
|
če si noseča in to delodajalec ve, te ne sme odpustiti (se mi zdi da sem nekje brala) pa ne paničari enostavno poišči INFORMCAIJE na centru za socialno delo, ministrsvu za delo in družino, ipd... zgodilo se ti nič hudega, ampak predvsem nekaj zelo lepega. bodi vesela.
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 13.2.2008 12:59:47
|
|
|
|
tejči28
|
jaz imam tudi pogodbo za nedoločen čas,s poskusno dobo 6 mesecev,ki mi poteče marca,sedaj sem v 11t in ne bom povedala do konca poskusne dobe.Ker sem že prej imela malo trebuščka bom pač rekla,če bo kdo kaj sumil,da sem se malo zredila in bo.Splava zaradi službe,že ne bi šla delat.Nikoli,ker ni vredno!
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 13.2.2008 13:12:07
|
|
|
|
NastyGirl
|
Hja, pa sme jaz mislila,da imam težko situacijo. Že leto in pol delam preko ŠS, marca me zaposlijo za nd s poskusno dobo 3 mesecev. In, kaj se je zgodilo? Zanosila sem in sedaj sem noseča celih 5 tednov, žarim od sreče, zadovoljstva in vsega lepega. Ja, še dober mesec imam do zaposlitve, ampak so mi vsi rekli naj bom tiho dokler se da. In to bom storila. Poskusno dobo imam tri emsece, najbrž se mi kaj veliko do takrat ne bo poznalo, če pa ja, pač bo,kar bo. (itak nimam že zdej 50 kil). Ta otrok je pričakovan in zaželjen. Vse preveč deklet je okrog mene, ki se dnevno borijo za to, da bi zanosila. Vse prevečkrat vidim žalostne obraze in neuspela poskušanja umetnih oploditev. Nikoli ne veš, kaj te bo čakalo čez nekaj časa, zato se ne upam igrati z usodo. Služba je super zadeva, sploh danes. in fino je biti uspešna ženska s fenomenalno kariero. Ampak...mar to pomeni uspešno in kvalitetno življenje? jaz osebno mislim, da se vse naredi ob svojem času in s svojim razlogom. Če to sprejmeš, se vse ostalo reši samo od sebe, slej ko prej. Samo verjeti je treba in biti pogumen. Pa bo!
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 13.2.2008 15:01:08
|
|
|
|
lelčy
|
no primer moje prijateljice pa je takšen: zaposlila se je decembra tudi z poskusno dobo in izvedela, da je noseča. samo ona pa je kr povedla, da je noseča (ampak ima takšno šefico da jo moraš iskat) in vseeno dobila za nedoločen čas. drugače pa se strinjam z drugimi, podpiši pogodbo za ned. čas in ničesar ne povej dokler ti ne poteče poskusna doba. to, da pa je življenje tvojega otroka odvisno od naših znanj...draga moja, vem da je včasih jezik hitrejši kot pamet, ampak take reči se prej premislijo, preden se napišejo. pa ne mislim zdaj nič slabega s tem, kajti samo od tebe je odvisno kaj boš storila.
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 13.2.2008 20:37:52
|
|
|
|
Majuska
|
Pri nas imamo tudi pripravnico, ki je že po nekaj mesecih zanosila in ji nihče ni kompliciral. Stvari se bodo pač nadaljevale, ko pride s porodniške.
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 13.2.2008 20:43:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekako se moram vmešati.Se popolnoma strinjam z vsemi.Res ni usoda tvojega otroka odvisna od nas tu,pač pa od tebe.Tudi jaz sem pravkar izvedela,da sem noseča,a sem žal brez službe.Otrok bo drugi,a smo se tri leta trudili,da groza.In zdaj je .ne skrbi za službo.Ne povej,saj ni vse tako črno kot se sliši.Upam,da nimaš težkega dela,zato bodi tiho in povej šele čez čas.-mogoče je prav,da najožji sodelavci le vejo resnico,a jih prej spoznaj. Lepo nosečnost ti želim .
|
|
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 13.2.2008 21:22:44
|
|
|
|
malab
|
Pozdravljena. Mislim, da se boš morala odločiti, ali ti več pomani služba ali otrok. Čeprav bi jaz na tvojem mestu bila do tretjega meseca nosečnosti v službi tiho, nato pa bi pač povedala šefu, da se je nenačrtovano zgodilo. Kolikor vem boš dalje normalno zaposlena, en mesec pred rokom, pa boš šla na porodniški dopust. To ti itak država plača. Kolikor smo se mi v šoli učili, te zaradi tega ne smejo odpustiti... se lahko pritožiš, če bi te. Lahko pa si to pogledaš v zakonu o zaposlovanju ali pa v google napišeš: porodniški dopust in ti bo marsikaj ven vrglo. Jaz na tvojem mestu ne bi delala splava, ker je zelo veliko deklet, ki ne morejo zanosit ali pa se zelo dolgo trudijo, da jim to uspe in bi dale vse, da bi bile na tvojem mestu. Jaz sem tudi bila na začetku prestrašena, ker sem komaj 23 stara in sem si tudi iskala službo. Ti si jo vsaj našla in dobila. Malo se še pozanimaj in ne sprašuj drugih. Poglej si svoje pravice. Odločitev je le tvoja. Ker v tebi raste otrok in le ti si zanj odgovorna. Dobro premisli, preden se odločiš. Želim ti pravilno odločitev.
|
|
RE: Nujno pomoč.. pravkar zaposlena in noseča... 14.2.2008 13:22:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Odločiti se moraš sama, ampak najne bo to ali zaposlitev ali otrok, ker med tem ne moreš izbirati, ker ni primerljivo. Odpoved pogodbe o zaposlitvi je možna kakorkoli tudi kasneje, delodajalci so kar muhasti, ampak imaš zaradi tega tudi možnost spora na delovnem in socialnem sodišču. Med poskusno dobo vsekakor ne povej, kasneje pa kakor hočeš. Pa še na to bi te opozorila, da je pri sklenitvi nove pogodbe posledica še zdravniški pregled...
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?