pf
|
Tečka nosečka dopust v drugih državah ni sporen, prav tako tudi ne porod v drugi državi. Gre za izbiro vsakega posameznika oziroma nosečnice. Da pa se plača, se pa meni tudi zdi nekak normalno. Moj partner se je v Schladmingu na smučanju huje poškodoval, to je bilo urgentno posredovanje bolnišnice in kljub našemu zavarovanju sva morala plačati do zadnjega centa, ko je prišel račun, pa bi do naše meje bil izkrvavel, se pravi je bilo nujno. Od naše zavarovalnice sva dobila vrnjenih 83 EUR, čeprav je bil račun skoraj 450 EUR. Če pa grem jaz v 100 km oddaljeno bolnišnico rodit, kljub temu, da imam v radiju 30 km kar tri porodnišnice, pa ni nujno. Poglej še vse osnovne stvari pri zobozdravniku je treba plačati, pa je to recimo moj izbrani zobozdravnik, pa dosti pregledov, če želiš v doglednem času biti pregledan. In kar se tega tiče se mi zdi, da bi potem pa morali najprej nam odpraviti v Sloveniji plačevanje pregledov in belih plomb itd., šele potem plačevati porode v tujini. Pa nimam nič proti ženskam, ki se odločajo za porode v Feldbachu, daleč od tega. Samo, če bom jaz hotela na dopust v Grčijo bom tudi več plačala, ker bo lepše in bolje, kot če bom šla v Piran, čeprav je tudi lep. Tako to je. Sama sem noseča in če si bi zaželela poroda mi ne bi bilo tako hudo dati 2000 EUR, če bi verjela, da bo tam bolje zame in za otroka. Ker rodiš itak enkrat, dvakrat, recimo trikrat, ni to vsak dan. Ne razumem pa punc, ki sedaj ne želijo iti roditi v Feldbach, ker je zdaj za plačati. Saj verjetno ne gredo gor, ker je zastonj. To je moje mnenje.
|