|
RE: ko veš,da nekdo ni pravi... 5.2.2008 23:42:37
|
|
|
|
massylou
|
Draga Mariposa. Sej ne vem, kje naj začnem.... Sama sem po letih precej mlada, tudi po srcu. A izkušnje... so me že marsikaj naučile. Dobrega za znoret in slabega za razjokat. Kaj bi pa ti sploh rada? Želiš resno zvezo za družino in za skupno postaranje? Želiš biti le v dvoje? ... Kako boš nanj gledala čez recimo 20 let? Postavi si nekaj življenjskih vprašanj (seveda, odvisno, koliko si stara in kako si želiš, da bi tvoje življenje izgledalo). In v vsak odgovor postavi tudi njega. Ti ustreza? Se vidiš z njim? Bo dober partner, mož, oče? Morda sopotnik, sogovornik, prijatelj? Veš, ko sem si sama postavila nekaj vprašanj, ko sem svoje življenje pogledala skozi oči nekoga tretjega in hkrati v ogledalu, sem vedela, da nekdo ni bil zame. Pa čeprav je bila zveza dolgo trajajoča in je imela načeloma lepo prihodnost. In sva imela toliko skupnih interesov. In ne le z enim moškim. Moj mož je pravi zame. To pa vem zato, ker se še nikoli nisem počutila tako zelo JAZ in tako zelo ŽENSKA, kot ob njem. Sprejel me je tako, kot sem, z vso mojo preteklostjo, prihodnostjo, z vsemi vrlinami in napakami (skoraj ). In vem tudi zato, ker mi je zelo dobra prijateljica, ki me že dolgo pozna, rekla, da sem "pukla nanjga", ker me take še ni videla, ko sem začela hoditi z njim. Vzponi in padci so vedno. Tudi prepiri, ampak tudi ko sem jezna nanj, komaj čakam da se zvečer stisne k meni v posteljo. Se ti tudi tako počutiš ob njem? Si lahko ti zares ti? Sproščena? Ti vajina zveza polni baterije? Sicer te bo izpraznil. Stalno boš nemirna, živčna, v dvomih... In na koncu ne boš več vedela, kdo si, kaj hočeš in kam spadaš. Tako je težko živeti. Verjemi. Ne poslušaj kemije, ne besed, ne glej zunanjosti... Srce ti kriči in vpije, kaj je zate najboljše. Zato ga poslušaj. Srce ti ne bo lagalo, saj je to pravzaprav, v prenesenem pomenu, tvoja podzavest, tvoje težnje, želje, ... Torej tisto, kar je zate najbolj optimalno. In če se sploh vprašaš, če je pravi zate. Zakaj pa dvomiš? ... Povod za dvom mora biti. Najdi ga in ugotovi, če je dvom upravičen. In če je, nimaš kaj razmišljati. Bo že čas zacelil rane. In opravil svoje. Slaba zveza škodi!!! Upam, da boš našla pravega, saj si vse zaslužimo le najboljše.
|
|
|