Anonimen
|
Ja ja bumerang ne trdim,da so tu pri nas vsi nadvpoprečno dobri zdravniki,ne kje pa, niti pod razno,najdejo se cvetke,da ti je slabo.Kot pravi Sibil,vsi taboljši bežijo v tujino.Če se ne motim smo prav pred koncem lanskega leta izgubili najboljšega specijalista,ki je odšel šefovat v Italijo,prav na Katinaro,če se ne motim.Ne me vprašat kakšnega specijalista,ker se ne spomnim.Pacijenti iz Slovenije mu so sledili.sedaj morajo pač čez mejo k njemu,če hočejo zdravje, na žalost.O vem za napake,ki jih dela naše zdravstvo,ena taka napaka je stala življenje moji tašči.pa nismo nič mogli ukrenit,pa čeprav sem prav takrat delala in vedela za napako,bila mi je celo priznana ustno,pa nisem imela nobenega tdrnega dokaza.Mojo taščo,smo pa pri njenih 42 letih pokopali. Imam še nekaj vez,pa kljub vezam nikamor ne pridem nisem nič bolj pogledana,kot ostali,prav nasprotno z vsemi štirimi se moram boriti in se kregat vsakič posebej.Še en primer.Moja hči ima policistične jajčnike.Diagnoza ji je bila potrjena pri rosnih 15 letih v Ljubljani,ko je morala urgentno na Klinični.Ko pa je obiskala svojo ginekologinjo tu na obali,ji ni hotela napisat napotnice za endokrinološko ambulanto.Še nadrla jo je,če si misli,da je zdravnik,da več ve,kot ona.Težave so se kopičile,pa ji je morala dati napotnico,splošna zdravnica.Na endokrinološki kliniki so bili zaprepadeni,da je toliko časa do njih hodila,spraševali so,kakšne zdravnike pa to imamo na obali. Pa je menjala in odšla v Postojno k Dr,Merloju.Ta se je zavzel sto posto zanjo,kot za vsako pacijentko.Takih pa je na žalost malo. Ampak klub vsemu,še vedno ni tako porazno kot drugje,razumeš kaj hočem povedat,še vedno me ni strah it v bolnico,če je to potrebno,še vedno vsaj malo zaupam zdravstvu.
|