ribicau
|
Zdravo punce! Še danes sem utrujena od pospravljanja...V soboto smo se pa še spravl klet pucat in smo to delal celo dopoldne. Eva se je zamotila s smetišnico in metlo, pa s stvarmi, ki so romale v smeti, tko da sva z atijem lahko v miru delala. Za kosilo sem v soboto naredila štefani pečenko in je bla Evi tko všeč, da krompirja s peteršiljem sploh ni hotla jest, pa čeprav ga obožuje. Popoldne smo pa spekl še 10 kg rdeče podolgovate (makedonske) paprike in sem jo zvečer, ko je šla Eva spat vso olupila in vložila v kozarce. Pestro soboto smo imeli. Včeraj pa smo si privoščili en dolg sprehod dopoldne, po kosilu pa smo šli na Bled, kjer smo se dobili z enimi prjatli iz ZDA. Domov smo prišli malo pred 21. uro, in je bla Eva že kr precej utrujena, tko da je samo padla v posteljo, brez tuširanja. Evo, danes pa spet služba, pa že takoj navsezgodej sem se skregala. Sodelavka je rekla, če lahko nekej jest naredim, ker ona ne zna....u glavnem sem ji rekla, se boš pa naučila. Jupi, je bil že ogenj v strehi. No in se ni sama naučila, ampak sem morala naučit eno študentko...no comment! Kolumbo in Maj, upam, da sta se poštimala. Demer in Mark, upam, da sta tudi vidva že OK. Kruh? Ja pr nas je pa kakor kdaj. Če ji namažem marmelado ali pa med, potem npr. v 70% poje, ostalo pa kdaj tud ugrizne ne. Drugače pa kruh poje, če ji ga npr. dam v pasulj, al pa glavnem, u glavnem če je stvari na žlico. Sem ji pa dala tud salamo na kruh, pa je samo salamo dol pojedla. Je pa zdele v parih dneh ful začela govor. Vsak dan ene par novih besed. Ne vem kaj je "aci", z možem ne moreva pogruntat. Pa sem ji rekla pokaž kaj je to, pa ne pokaže, ampak kr ponavlja, tko da verjetno ni nč tacga, da bi lahko pokazala! Ma kva jest vem. Najboljš je k gremo na sprehod, pa pravi "pi" - to pomeni da bi pila, al pa "pitko" - to pa pomeni, da bi bobi palčko! Pol pa če se ne zganeš če en čas, pa pravi "ni, ni, se, se", to pa pomeni nimam več, dej še!" Jest se tko režim kdaj. Nč, zdej pa morm devat! Ajde cao
|